Окончателно 9% ДДС за ресторантьорски услуги, книги, бебешки храни и пелени

Отхвърлено беше предложението на ОП виното и бирата, предлагани в ресторантите, да се облага с по-ниска ставка, както и предложението на БСП за лекарствата

Обратно в новината

Коментари - Окончателно 9% ДДС за ресторантьорски услуги, книги, бебешки храни и пелени | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крадлива измет! Срам за България сте, боклуци!

БАБА МЕНТА ОЩЕ ЛИ НЕ Е В АРЕСТА?! ДА НЕ СИ МИСЛИ,ЧЕ ПОРАДИ СТАРОСТ ЩЕ И СЕ РАЗМИНЕ?!

Е сега гледайте какви бебешки храни ще се навъдят :) В зората на "демокрацията" студентските кооперации като ги освободиха от плащане на мита и данъци за да купуват книги от чужбина и като се почна едно четене на Филип Морис и Смирноф, та чак до Сапио.

Заведенията са надули цените,като за световно,по скъпо е от чуждите курорти! В Гърция примерно намалиха цените по заведения и хотели,а тук вдигнаха цените до космоса и е 2 пъти по скъпо от там по островите,това е Бай Ганьовкската алчност!

Тъй като говорят за спасението на някакъв бизнес, който имал проблем, ще задам на Менда бизнес въпрос при следния казус. Налага ми се да проведа бизнес вечеря с бизнесмен, за да договорим дделка. Пращам 240 лева, от които в момента 40 са ДДС и т.к. вечерята е разход за фирмата ми, възстановявам 40 лева ДДС. Облагаемата база от 200 лева да речем е формирана така: половината е стойността на продуктите и производствените разходи, свързани с тях; половината от другата половина са постоянните разходи, а останалите 50 лева са печалба на фирмата на ресторангьора. Тоест, от цялата работа, моят бизнес печели 40 лева, неговият 50, по карнобатския курс фифти-фифти. Добра сделка. Какво ще стане от сега нататък. При същите 240 лева, щото цените нямало да паднат, данъчната основа ще е около 220 лева, сиреч моят бизнес ще си възстанови 20 лева. Печалбата на фирмата ресторантьор ще стане 70 лева. Освен това, ресторантьорът ще възстанови 11% ДДС повече за вложените стоки и производствени разходи, което на 50% от данъчната основа е приблизително 12 лева, т.е. бизнесът на ресторантьора ще спечели от това, че аз съм решил да харча фирмени пари при него 82 лева, което е 4 пъти повече от това, което моят бизнес възстановява. Като се направят някои корекции, свързани с намаляване на базата за облагане, поради признаване на разходи, действителното съотношение е 1:3,5. Та питам. Държавата така ли мисли да спасява нечий бизнес, като го финансира за сметка на други? Защото докато ДДС-то за точно този бизнес е 9%, аз свалям бизнес-вечерите /обядите/ от маркетинговата си стратегия.

Ами лекарствата бе, герберунгели?! БЕз всичко друго някак може да се справи човек, но лекарствата....

Баба ти мента продължава да пише закони, въпреки явното доказателство за лобизъм, което Божков изкара. Демократеж на България в алчните им ръчички.