Океанска топлинна енергия: Може ли технологията да бъде ключова за декарбонизацията

Лондонската компания Global OTEC планира да пусне в експлоатация първия в търговски мащаб океански топлинен генератор веднага след 2025 г.

Обратно в новината

Коментари - Океанска топлинна енергия: Може ли технологията да бъде ключова за декарбонизацията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

A еенргията за изпомпване на топлата и студена вода от къде идва?

И аз това се чудех, докато четях

Чудян се как да оскъпяват енергията. Нови технологии.дрън, дрън ярина.

Обикновено, на подобни теми им забраняват коментарите, за да не се хули и осквернява новата религия от неверници.

Кво стана с водорода и соларките? Само питам

При 20 градуса разлика слагаш обикновен генератор на Стирлинг и не се занимаваш със пара иизполпвания.

Тази технология е нерентабилна днес, по причините, заради които е била и преди 100г. Местата, където може да се добива подобна електроенергия са офшорни, т.е. далеч от местата за консумация, като този минимален процент КПД ще се изгуби практически веднага при преноса. Единственото приложение е за добив на водород, но за него също няма достъпна технология за съхранение, пренос и употреба. Поредната партенка на зелени фантазьори, които не се къпят и зъзнат в "пасивни домове".

Ма нема не искам нема недей. Банкерите Сатанисти ви зануляваме евридей. Ще рупате шума и хлебарки. Ще ядете синтетично месце. Ще се ваксинирате като овце. Ще ви следим като амеби, каквито сте. Парите ще ви ги контролираме дигитално, социално и затоплистки. За нас пръжолите за кучетата ни огризките. Вие да му мислите. П.С. А всичко можеше да е различно. Ако бяхте образовани, обединени и подържахте гилотините освежени.

Аз не съм се ваксинирал да се ваксинират балъците с ваксини стимулиращи появята на автоимунни заболявания.

Е, айде сега, никой ти не пречи да гледаш прасе и да караш москве.

Как не ти пречи - гледай какво става с животновъдството в България! Непрекъснато изтребване. В чужбина ги скъсват от данъци и глупости (со2 налог на животно...омг!) А Москвич нанайси -няма евро 4-5-6-33344 еко норма Изобщо, не е като да не ти пречат

Всички живи организми са базиряни на въглерод декарбонизация знячи сямо едно смърт

И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта: желязна ерекция цяла нощ, няма да свършите бързо: cвиpка, анaлeн и вагинален секс колкото искате, увеличена издръжливост до 10 ПЪТИ по-дълго, ярки оргазми и за двама ви, подобрен вкус на спермата: тя ще иска да яде все повече и повече! Съветвам всички да опитат------> https://tyny.to/suex

За пореден път - не !

Единствената реална технология е пълното подчинение пред Русия и пред президента Путин. Както и да се въртите, накрая до там ще стигнете, ама ще бъде много трудно и много болно. Това го знае всеки!

Имало един преди сто години, сега го държат в мавзолей.

Отдавна има проекти за използване на енергията на приливната и отливната вълна в океана, но до сега няма реализация.

Само дедебилизацията ще спаси света, но процеса е безвъзратно загубен!!!

Ключово за зелената идиотация е да има на власт кирчовци и Кокорчовцо, които да са съгласни да трепят демократично, като израелците в Газа, своите народи. Или поне народите в страните, в които управляват, то е доста съмнително кои са техните народи.

Кюмюра си е кюмюр. Технологии-мехнологии.

Явно сме зарязали идеята за сероводорода от Черно море. Това е добре.

верно продължават с простотийте си. CO2 в атмосферата на планетата е 0.04% ! Като хората са виновни за 3% от тези 0.04%. Това ще рече, че нашето влияние със всичките ни заводи по света е 0.0000000000021% от CO2-то на планетата. Има доклади има научни статии има и дори учебници за 9клас в които отдавна е описано това. Тия вече взеха да ни вземат тотлано за пълни овце.

Не важно дали има вирус, важното е да могат да те поставят под домашен арест, да те уволнят и да ти бият нещо, което не се знае какво е, заради вируса.

да бре и норвежците ти взимат децата дето ги нямаш да им точат кръвта.... от къде ви изравят такива к0пейки бре....

Зрители сме на един цирк дето участват политически и бизнес уж лидери, като отзад са се омазали с вазелин, а в устата лапат банкноти. Изпълняват де-билни номера за развлечение на глупав циркаджия, който се самозаблуждава, юе публиката е в екстаз от магията на представлението!

Лапат не само банкноти а и човеци. Страната, която най добре изпълнява декарбонизацията е Украйна, която с усилията на две джуджета на ден трепе по някъде 1000 карбонизиращи и за две години от 42 милиона е станала на 23.

От смешно, става трагикомично.

Сейте дървета , за кислород , за дърва се режат само клоните !

Не пипайте океаните! Погълнатата енергия и температурните разлики регулират теченията, които са важни за климата на планетата. Всъщност, ако е за пари… може.