17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, и то двоен в сравнение с миналата година, понеже оборота скочи двойно !

Не всеки се занимава с търговия!

се нарича в Италия и, по закон се дава на всички които имат трудов договор. Тази 13а заплата е била внедрена от Мусолини, за много неща го отричат, но инак 13та заплата по закон си я взимат. Да я направят и в Бг със закон, а не човек да чака по осмотрение на работодателя. В Германия също е по преценка на работодателя, чакай скрънзата шваба да ти я даде.

Очевидно не си запознат със системата за стимулиране в Германия. Не само, че повечето работодатели дават 13-та заплата ами и поне половината от тях дават и 14-та.

С бонус, или без оставаме стабилни в мизерията!

Чакам един коледен шнур :)

У нас, обикновено думата "бонус" има негативен смисъл, да не кажа циничен...

Да, очаквам.....но какво от това....мечтииии за всеки.

Да съм споменавал търговия ? Говоря за производство, чиято продукция се изнася из цяла Европа !

Този от снимката вече е лапнал... бонуса.

Не просто бонус, а две заплати. В нашата фирма ежегодно се дават 13 и 14-та заплати.

Ако си добър в това, което правиш, развиваш се и компанията ти има добри резултати очакваш бонус. Аз така една година не взех бонус (въпреки изброеното) и на другата година взех бонус, но вече работейки за друга компания. Бонуса не винаги е възможен, но който има потенциала има и възможност да си смени работата, там където е по-добре оценен. Ако не си учил или нямаш умения и не искаш или не можеш да се развиваш, ставаш роб на работодателя ти, понеже стигаш до там, че ако те уволнят, нямаш алтернатива. В такава ситуация са милиони хора. Те не очакват и няма и да получат бонус, а може за догодина да имат и подарък Борса (ако изобщо са легално на работа) или направо на улицата. Никога не спирайте да се развивате и дори за даден момент да си мислите, че сте стабилни на работа (било то защото познавате шефа или др. подобни), ако нямате умения и постояноство в резултатите рано или късно получаваш неприятна "изненада".

Аз ще се радвам ако изобщо получим заплати, дори орязани!!!

Мен ако не ми дадата поне 5-6 месечни заплати бонус не го броя ... Тази година май ще е добра ... може и до 12 да стигне ...

Знаеш ли колко недооценени Стив Джобсове има по света? Един на сто души има късмета да бъде забелязан и да се развива!

дилър, бе? :D :D :D

Близо... банкер:Р

По преценка на швабата е, не е законно положение както в Италия.

На мен бонуса ми е, да ми стане ....ху'ичко(хубавичко) когато си видя данъчната декларация на фирмата за изминалата финансова година. Живях 28 г през Социълизъмът, 10 в Димукръцията, и двета в България а в останалото време извън България. През цялото време НИКОГА не съм работил държавна работа, нито съм бил ГЪЗ ПОД НАЕМ. И в България и в чужбина фирмата ми е от един Член. Парите ми стигат за да правя каквото пожелая с времето си и това на близките. Т.е. да съм Свободен. Никой никога не ми е дал 1 стотинка. Затова не съм научен да клеча и да чакам подаяния. Честити бонуси на връзвачите на връзките на Неризов.

Съгласен с Weseman. Зависи от Работодателя.. При нас са много точни. Когато ни купиха,бе края на годината,началото на декември.Около 21 число получих в плик 500 лв и картичка с пожелания за мен й моето семеиство.Оделно торбичка с бутилка вино и кутия шок. бонбони и календар за след.година. Веднага след коледните празници ни преведоха и месечната заплата. След 4, 5 месеца бе велигден,допълнителна цяла заплата.Не съм някакъв спецялен кадър.В одел сигурност работя.С колегите се шегуваме,че вече ще се кланяме на Мохамед,вместо на христос,понеже собствениците са араби.Сега не знам надяваме се въпреки пандемията през изм. период даваха.