Нуждата от сезонни работници разчупва строгите правила в Европа

Граничните ограничения не трябва да дискриминират работници от други държави, заяви еврокомисар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре че има тая възможност да избягаш от нашенските си робовладелци. Тук получаваш пари които не ти стигат да си гледаш семейството. Да не говорим за възрастовата дискриминация. Като минеш 45 год и никой не те иска. На морето реват че нямат сервитьорки което значи че няма 20-25 годишни. Ако иде една жена над 40 няма и "Здрасти" да и кажат. И тези отхвърлени хора къде да ходят. Как да си гледат децата.

С нашия труд подбиват нашите цени,а нашата продукция е по-добра. Заради шепа корумпрани вампира ядем боклуци.Весеки празници.Немско качество с Български работници.

роби им трябват!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! строга забрана за износ на работници!!!!!!!!!!!!!!!! или условия договорени на правителствено ниво....... условия на безопасен труд и живот.....проверка с тестове ....и заплащане по договор на страните .....вносител и износител на работна ръка..... бойко направи така че да сме достойни не утайка та на европа..................

"Робите" работят там за 5 пъти по голяма надница. Робите са тук и най-вече в провинцията. Заради нашите робовладелци скоро няма да остане кой да работи тук.

Да работят местните, за да си припомнят от къде идва всичко сложено на масата(в офисите и банките картофи , риба , несо и домати не растат).............Според мен производителите на храни трябва да са едни от най-високо платените, а не търговците и ползвателите на природните ресурси. Пред глада всички са равни.......

Местните не могат да оберат и един домат.

Владо месните не могат да оберът един димат защото не си играят на дребно. Могат да оберът повече от един народ докато ние им берем доматите.

Трябват им бачкат ори на гейовете.кво като има вирус.

Сетила се Мара да се побара.

Нали прибраха много агрономи,доктори и инжинери отАфрика и Азия.Зашо не ги поканят тях на полето ами само ги обгрижват за сметка на европейските данъкоплатци?

деградирали старци- комунисти, които по цял ден няма какво да правят, за 30 стотинки на драскане скапаха целия коментар. не ви е нито ГЕРБ, нито Европа, нито САЩ виновен. виновни са старческата ви дебилност и тъпотата ви. тя ви е вродена, на вас и на децата ви!

чакай малко бре - от 2015 до сега импортираха милиони араби и африканци - дето нищо не работят и от социалните помощи живеят - що не ги пратят тях на полето?

И нашите какво ще работят и как ще си гледат децата. Така като се върнат харчат тук заработеното и подпомагат нашата икономика.

Значи до Германия може, а до Пловдив, не може!

Може. Що да не може. Остави един телефон на някой дето плаща по 100-120 евро на ден

Германия не може ли да внася аспержи от друго място -може,Англия не може ли да внася ягоди от друго място-може.....но не искат,те си искат тяхното производство.....Хайде сега- България може ли да не внася турски зеленчуци и плодове - може,но не иска.....ето това е разликата....

България няма достатъчно производство . Това може да се промени, но ще са по скъпи от вносните

"Fuck the EU!"; "По дяволите коронавуриса" .... Евроатлантическите ценности са ИСТОРИЧЕСКИ ФАЛШ!!!

Още един малоумен трол. Дано поне да ти плащат по нещо

Защо Режима на ГЕРБ позволява Нарушаване на Извънредното положение? Защо разрешават на български граждани да рискувате живота си като бъдат заразени с Коронавирус в чужди държави ...и после ще се приберат заразени в България ??? Защо ГЕРБ работят за икономиките на Германия,Англия , Италия ...но така работят Срещу живота и здравето на нас в България ??

Който замине за Западна Европа и после реши да се върне в България, да си плаща лечението на себе си и на още 10 души, които ще зарази. Нали вече е спечелил много пари да ги даде за здравеопазването. Край на безплатното лечение на такива.

тук става въпрос за зараза и смърт а ние стоим затворени по цял ден и чакаме да свърши а тия ходят напред назад и разнасят заразата изобщо целия проблем дойде от транстраничното свободно и безхаберно движение на хора

Спокойно!!! Ти няма да умреш!!! Стой мирен и смирен, всичко ще е перфектно за тебе!

Айде ето го следващия дето пътува с противогаз в колата си. Споко бе това е просто като грипа, ама с повечко PR.

ние ще стоим под блокада а някои ще пътуват до зоразени държави и обратно що за наглост

Нуждата от сезонни работници разчупва строгите правила в Европа --- КОЛКО СА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ОВЦЕТЕ, КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА "ПАРИ"! ГОТОВИ СА ДА ЗАРАЗЯТ НЯКОЛКО "НИЩО НЕЗНАЧЕЩИ" БАЧКАТОРИ В ПЛАНТАЦИИТЕ, НО ... ДА НЕ ИЗПУСНАТ "ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПЕЧАЛБА"! ТОЛКОВА ЗА "ВИРУСА" И "ЗДРАВЕТО"!

Когато става дума за интереси, всичко остава на заден план - това си е капитализма. Разглезените западняци не искат да работят селскостопанска работа и на помощ идват втората категория страни от европейското семейство. Има достатъчно безумци, които за пари ще жертват здравето си и ще отидат да робуват на западняците. Проблемът е в това, че когато приключат кампанията, ще бъдат безмилостно натирени обратно, като ни донесат поредната порция зараза - както стана и сега. И тогава ние ще ги приемем с отворено обятия - с което всички мерки и рестрикции отиват по дяволите. После предстои есенна кампания и пак същото. Така че краят му не се вижда, ефекта от сегашните мерки - също.

Що нашите като не са разглезени да би да ходят да работят на полето. Колко софиянци ще идат с мотиката в Северозападна България. Тия каквото изкарат го харчат в България и подпомагат икономиката повече от колкото прехвалените ччуждестранни инвеститори

Храмът на обречените-2. Англичаните си искат робите и бате смее ли да откаже! А инак в родината се прави на Индиана Джоунс!

... този Индиана Джоунс съм го псувал и съм му прощавал 1000000 пъти, но не Индиана Джоунс определя съдбата на Индиана Джоунс, приятелю, а гадната случайна теория на вероятностите, която така е направила вселената, че преди време, вместо ние (Индиан Джоунс, ти и аз - все българчета) да сме Колониалистите, Колониалистите са станали Еврогейците, .... съдба!!!!

Сега ще докарат едни чалмосани на кило, уж да пробират реколтите и Европа си загина отвсякъде.

Ми те отдавна ни докараха от тях, ама пак чакат на работливите роби от ИЕвропа.

И гнусните им лъжи лъснаха. Дето щяха да изкарват пенсии на застаряващото евро население, да задвижват икономики и да ни обогатяват както генофонда, така и културно. Също така щяха да са високо квалифицирани специалисти хахаха

... май не чух правилно, СВОБОДА, (ЕВРО)РАВЕНСТВО, БРАТСТВО ли казахте?

Който отиде Хасан да бере череши в Европа, на връщане трябва да подаде прошение до татковината да го приемем обратно. Какво му е образованието, да ли има съдимост и т.н.! И ако не отговоря на изискванията, хайде обратно при черешите да си го интегрират Европейците! А инженерите и докторите от Украйна и другите бивши републики да влизат безвизово и с моментално право на работа!

кой ще оспори парите,които изпращат в бг тези хора? сигурен съм,че всеки иска да си е у дома> Това,че нашите продажни политици унищожиха всичко работещо и не могат да докарат сериозни фирми за да създадат заетост и така прогониха масово хората! а тези дето са на територята знаете масово какво ниво имат, а и как се оценява трудът на работещите. Не разбирам защо нападате хората,които масово не са заминали от хубав живот! И удобно пропускате виновните за това. Възмущавате се на следствието,а не на причината,

В случая обаче, освен пари ще ни донесат и зарази...Рискувайки децата им утре да няма кой да ги храни.

Само дето за тяхната авантюра за жълти стотинки, невинни българи ще заплатят с живота си....Алчни и безразсъдни задници ! Нямам думи що за първосигнални примати има и у нас.

Граничните ограничения и правила са в сила за запазване живота на хората. Какви са тия пак либерастки лозунги за дискриминация...? Като стане дума за бизнес, аспержи, ягоди и пари, либерастките боклуци съвсем забравят за човешкия живот... Нали вкараха милиони примати и брадати джихадисти, дето щяха да задвижват икономики и да обогатяват либерастка Гейропа. Оказаха са милиони паразити, които само ядат, серат, ебат. Пак на източно европейците ще разчитат за работа, пак тях ще третират като роби, нищо че са европейци. И докато от Еврогейския Комсомол ни опяват за човешкото право на чуждоземния изнасилвач и изперкал див терорист да гази държавни граници без документ за самоличност, час по скоро да лапа наготово и да изнасилва и взривява тези, които го хранят. Но не е виновен този, дето яде баницата, а този, дето му я бута в устата... Заслужават тези еврогейски лицемери сами да си берат ягоди и аспержи, да впрягат безценните си обогатители, а не да експлоатират и да излагат на риск за живота обеднели европейски граждани, благодарение на същите тези лицемери. Утре кой ще им храни децата ? Ма какво им пука на брюкселските комсомолци с болни либерастки мозъци.

COVID-19-20 нема значение, сичкуто щерюпитек-гурбетдобитък трябва да си е на местото. Тоест у калната евронива да бИре европлод и еврозеленчук. мбууухахаха

Та значи докторите и медицинските сестри ни ги вземат за постоянно! А циганите, да берат череши сезонно като ни ги връщат за зимата! Те това е Европата! Избиха си техните цигани, а нашите ги ползват само сезонно!

Нали си вкараха бежанци от Афганистан, Алжир, Ирак, Еритрея, Етиопия, Мали и от на майната си...Що ни крадат пак ?

На тях им плащат степендии да учат немски че да ги интегрирали.. а нашите ще свършат работата и хайде шута обратно..

Ми пакистанците в УК станаха повече от местните. Да им бачкат те. В Германистан пък Меркелана им вкарва чуждоземни перли, дето щяха да им изкарват пенсиите. Пък то какво излезе. Тях издържат, че и с 1000 притенции...Лъжеха стадото, че им внасят високо квалифицирани специалисти...доктори, адвокати, инженери, пилоти, ядрени физици....хахаха...Пък те се оказаха първосигнални племена от Средновековието, неграмотни, жестоки, гледащи лошо и много мързеливи...Хаирлия да са им. Но да не подвеждат източно европейци и да им рискуват живота за жълти стотинки. Да впрягат ояденото си либерастки настроено стадо, дето и на него все източно европейците му е виновно. А чакат на будалите да им бачкат по време на смъртоносна зараза и пандемия...

От самолета до бараките.От бараките до "страубери филц фор евър".Вечерта здравите носят болните до бараките и така-до края на света!

Няма нищо. За брюкселските либерасти е важно само да ни обогатяват с племена, чиито човешки права са издигнати в култ...А източно европейците кучета ни яли...

За България умираха без страх..Оказа се,че за да им слугуваме за печалбите им,здравето на хората няма нищо общо с мерките на ген.Мутафчийски!

Скачайте сега слуги на запада,скачайте миячи на тоалетни,...съсипахте България

Точно. Още по-трагичното е, че тия нашенски миячи на чинии, клозети и западно европейски задници смятат, че им се дава невиждан шанс за развитие и реализация в Западнала Гейропа....Смях през сълзи !!!

Ако се разболеят по самолетите и в палатките ще ни ги върнат- просто е! Те отиват на експлоатация, а не на курорт или лечение.

Ще ни ги върнат болни, с нашите пари да ги лекуваме. И накрая нито те ще вземат пари, нито ние ще видим болници. Да не говоря че ще заразят невинни българи, които ще умрат. Заради тяхната първична алчност.

Тези лигльовци и мързеливци от " развитите страни" май трябва да се научат най-после сами да си садят ягодите и да си ги обират, а не да плащят мизерни пари на Източно-европейците за да им събират храната. Това е позор за Германия, Англия и другите подобни. Баровците само седят по офисите и крадат от европейските фондове- а робите им работят на полето- това е ЕС в дейстиве. Даже маски и лекарства ги мързи да си произвеждат, та вкичко в Китай изнесоха. Скоро ще се научат за какво става въпросс.

Да, и ни вменяват, че сме мързеливи и затова сме бедни...Ай сиктир !

Толкова много мързеливи араби прибраха ... що не ги пратят на полето ?

Напред-назад се разнася заразата, 5G мрежата става все по-силна и ще ни стопи мозъчните клетки - оттам и все повече хора се оплакват от главоболие. Пълен контрол над стадото, което си мисли, че живее в демокрация!

не само това ами предизвиква и много мутацци на вируси и мой създаде тоя

Когато трябват роби може иначе не!?Такали да го разбираме?Който отиде няма какво да ми се завръша!

И да ни заразява. Да си берат ягоди и аспержи там целогодишно.

То тука повече реклами,отколкото коментиращи!Дървена работа да го таковам!

Всички дето си дойдоха сега ще се върнат,ама там ще трябва да ги слагат под карантина временно! Но лошо няма,поне ще имат работа,защото в България се оказа,че не може да останат,държавата ни и алчните ни феодали не можаха да ги задържат,а преди това потъркваха ръчички и плашеха сегашните си роби,че онези се връщат и ще са готови за 600 лв да работят,ама не им мина номера... Фаодалите трябва да разберат,че краят на ниските заплати дойде отдавна и тук няма да остане никой,ако продължат с глупостите си!

ХА да ще са под карантина на полетата ! Къде ще стоят под карантина в караваните по 5-6 човека ли ?????

Браво

Роби трябват на господарите

Правилата са създадени да облагодетелстват Германия и ако случайно това не е така веднага се променят

Я бай ви Пурко да се изцепи по наболелия въпрод!Да си берат овощията да ги ева в цървулите!!Аз си пускам STATIC-X по кастфона!

Хахаххаа! Западняците го закъсаха за черноработници и запяха друга песен.

докато постепенно вдигат ограниченията и рестартират икономиките си. .. Ква беше причината за тези ограничения? Че забравих... Движението на хора беше причината или следствие на заразата... За един преател питам

Българи защо не питате хората отговорни за движение на хора какво правят по дяволите !? Забрана да се движат хората по семейно в един автомобил, забрана да разходиш детето си в парка, забрана да се разходиш в планината ! А ВИЖТЕ КАКВО ПРАВЯТ ТИХОМЪЛКОМ, ВСЕКИДНЕВНО МНОГО БЪЛГАРИ КУПУВАТ БИЛЕТИ И ЗАМИНАВАТ ЗА АНГЛИЯ ИЛИ ...... ДРУГА БЛАГОПОМАЗАНА СТРАНА ! НО КАК ОТИВАТ, В САМОЛЕТИ :) СПАЗВАЙКИ МИНИМАЛНА ДИСТАНЦИЯ ЕДИН ОТ ДРУГ 20 СМ !!!! И ТОВА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ЧАСОВЕ ! СЛЕД ТОВА ГИ НАБУТВАТ В КАРАВАНИ И ТО ПО МИНИМУМ 5 ЧОВЕКА !!! Какво става по дяволите, какво правят, защо хем се правят, че мислят за хората, хем правят така че камари хора да са в супер гадна ситуация. Ако е разрешено нашите сънародници да се ползват от Богатите страни без никакви правила, То разрешете и тук това !

Пеша ли да отидат до Англия?

Ако това нещо наречено корона вирус е толкова опасно нали се сещате какво би станало ако има един заразен в даден самолет >>??????

А ако според Умните хора не е проблем да стоят над 100 човека няколко часа един до друг, То защо не разрешат на хората да се разхождат поне. Има дечица дето не са виждали слънцето десетки дни !?

Всички виждаме какво е ЕС за нас,но продължаваме да се съгласяваме с лъжите за светло бъдеще,свобода,равноправие и богатство,който ес ни обещава.те няма да спрат да ни лъжат и да ми имат за роби.въпросът е кога ние ще се решим да спрем това

Статията не чета идвам за коментарите.

Извратена работа. Таман гастърбайтерите се върнаха по родните места, уж под карантина, и хайде на обратно. Какъв е смисълът на цялата гимнастика?! Всяка държава под карантина, хората под ограничения или направо залостени....и в един момент тумби от плебеи с неясен здравословен статус ще им се изсипят на главите....

Добре де,ЕС внесе 2 млн. бежанци,млади ,корави и от тях не може да намери 5 000 човека да работят ли,че ще внася румънци и др. !Баси и порнографията !

За вършилите Оксворд и Кебридж да хващат мотиките, за друго не стават - шибаняци!

ген. Мутафчийски разбива политиците СМЯХ https://www.youtube.com/watch?v=QpD0UoV8R0w

Сезонни работници за ЕС може,но българите в страната си ,са лишени от правото да излязат да засадят една фиданка в градината си. Да отидеш да работиш за чужди страни е позволено,но да обработиш собствената си градина ,генералите те лишават от това право.Лекуват те със заплаих и домашен арест.

После генералите питат къде е българската продукция, а ако я има защо е толкова скъпа.

Аз съм "всесезонен" , а не съм сезонен и поради това не мога да помогна. Фрау Меркел! Мистър Джонсън ! Хващайте по едно дърво и безработните англичани и немци да тръгват по ягодовите полета и аспержите.

Превърнаха ни от развита индустриална държава в обслужващ персонал. Както става със загубилите във всяка една война ... дори да е студена. Сега въпреки рисковете от зараза, ще ходят българите да берат домати и ягоди, за да има какво да яде властващата страна.