НСИ: 75% от домакинствата трудно свързват двата края

При съществен дял от две трети от домакинствата няма промяна в доходите през отчетното трето тримесечие на годишна база

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Народа лъже и само реве. Има много пари и ги дава за глупости....

Цигари 150 на месец бутилка по 10-15 лв и парите свършили

75% от домакинствата трудно свързват двата края; А ВСЕКИ божи ден в България СЕ РАЖДА ПО 1 МИЛИОНЕР: "ВЛОГОВЕТЕ на граждани в банки със суми НАД 1 МЛН. ЛВ. нарастват до 1 142 броя, показват данните на БНБ към края на септември." Към края на юни 2022 г. броят на ВЛОГОВЕТЕ с НАД 1 МЛН. ЛВ. са 1 042. За 3 МЕСЕЦА - 100 НОВИ МИЛИОНЕРИ.

Баснословно печалби а служителите им бедняци.

взимам кредити, добавям от тук от там, живея скромно и съм щастлив, няма да им работя повече на алчните капиталисти, няма да им създавам материални блага, да си ядат парите

Прекрасно! Само че нещо яко си объркал филма. Стой та гледай като се разболееш :) Да видим тогава къде ще ходиш да просиш пари. Сигурно ще се описваш като бохем... иначе надали имаш други качества :) Много забавни индивиди има тук.

Много харесвам демокрацията и капитализма и частнта собственост. При социалзма нямаше да мога да обера държавата чрез банка и да стана толкова богат. Прите в моя джоб от банката в банката от държавата а държавата цака демократичния народ сега проследихте ли пътя на парите

Не оставам с такова впечатление, когато се опитвам да намеря места през уикенда в някоя кръчма /която и да е/ в София. Все пак в София живее 1/3 от населението на България.

ами все са студенти парите ги пращат мама тате баба дядо виж днес на 08 как ще са кръчмите?

А, мама и тате откъде взимат парите, като едвам свързват двата края?

Сега е просто краят на годината и има много фирмени партита..... Та затова е толкова пълно . Иначе места по кръчмите има колко щеш..... Преди 10г имаше много по-малко празни места .

Явно идвате в София само за фирмените партита в края на годината.

А добро утро. Всичко живо е на кредит. Кредит почивка, магазин, на пазар, кола, апартамент и всичко това ще го плаща 30 години минимум, а той не знае утре какво ще стане? Дано някой успее да го плати тоя 30 години кредит, пожелавам му здраве и успех от все сърце. :)

Ще успее, няма начин - и инфлацията ще даде едно рамо :) . Проблемът е за тези, които се опитват да спестяват, като се лишават от много неща - те са истински излъганите.

А кой ги кара да пестят в банкноти? Има други опции и там вероятността за загуби е много малка.

Аааааа ще плачете за мен ама няма. Това е капитализма за да има за някой много за много трябва да няма нищо...... Ама не се тровете . Олигарсите, евроталнтиците, НПО-шките ,псевдо елитът всички те си живеят добре . Оградили са се в затворените комплекси и ви се подиграват

Добре, че е беше бай Тошо да даде на 100% от населението жилища, че сега да има как да теглят кредити, банката да има какво да им вземе. Като нямат възможност вече да го плаща.

добре е капитализма или социализъм както и да му казвате питайте Плефнелиеф, Пееффски и Бошкоф и др. Те са доволни

елитът се видя в чудо няма кой да му изкарва пари наджукихте се,назобени с плочки, екзотични дестинации децата големите на марихуана малките на райски газ и капиталистите решиха да оберат родителите с инфлация за да вземат да бачкат, че няма кинти за големите дворци имения, гаражи с луксозни автопарк камериерки, градинари,... Как се поддържат тези неща? Като почнете да им бачкате и ще почнете, като останете гладни и ЧСИ почнат да ви вземат луксозния живот на кредит стига толкова аванта почва дивия капитализъм

Дивия капитализъм е в Китай и там са по-добре от тук, тук е социализъм - къде видя тук капитализъм?

Не тук не нито социализъм нито капитализъм . За 90% от хората е див капитализъм а за 5% сладък социализъм .Това са олигарси,евроатлантици,НПо-шки..... и друг престъпен боклук. За тях и да загубят парите ще ги спасят с вашите пари.......

Незнам какво е в Китай само знам че за 30г там от абсолютна бедност изкараха над 700милиона . Средната им класа вече колкото европейският съюз 400-500 милиона . В България стана обратното за 30г От 90% средна класа с жилище кола и вила сега 75% има проблеми да свържат двата края . Да ама в Китай 90та дойдоха танковете и евроатлантиците бяха смазани .Затова и тръгнаха нагоре.

25% от домакинствата трудно си изхарчват парите, в богатството винаги има равновесие

Голям праз, ама пък промяната дойде, нали чегъртачи?????

За 12 години тиквокрация станахме най-бедните в Европа, промяната кога успя да дойде преди ГРОБ и ДПС да свалят правителството?

Искахте Демокрация, получихте я.Искахте всички комунисти в Сибир. При социализма имаше всичко.Безплатно здравеопазвапе ,безплатно образование ,.Ведомствени жилища.Имахме наша атомна централа ,имаше ток ,газ ,нефтохим беше български.Е ,ето ви равноправни членове на ЕС ,ходите свободно в Европа.

Комунистическа подлога безплатен обяд няма

Не измряхте ли ве номенклатури долни

Забрави да добавиш, че и жените бяха безплатни. А сега, мани - мани ... За "Добър ден" ти искат 5 лв.

Нека влезем в Евро Зоната, да махнат плоския данък, тогава ще видите кон боб яде ли.

Тогава ще осъзнаем колко бедни сме наистина и вече няма да ни навират работодателите 1500лв заплата под преглог,че в Германия взимали по 1500 евро.Ще видим ,че в Германия една касиерка получава 1500 евро ,но кг кашкавал е 5 евро,а тука ще получаваш 750 евро и кашкавала ти е 15 евро.Пари има в България,но българският работодател не му се дават.Той все още смята работника за разход.

В България всички са работещи бедни.Всичко е толкова скъпо най-вече храната.Да не говорим ако се наложи да ходиш по лекари и да купуваш лекарства.И ще ставаме все по-бедни докато търпим корумпирани,нагли и безочливи политици да ни управляват.

Трябваше да се осъвременят с коеф 1,35като при новите.

Миналия съюз не помним да беше стигнало до там...

Така е, беше на 99%!

Масово (99%) българите живееха от бързи кредити.

Абе ей гошо не говори глупости. В всяко училище имаше зъболекар и лекар.

Но за тяхна сметка, банките и бързите кредити разцъфтяват!

Добре , че сте вие, да ни отворите очите Защото ние не пазаруваме и не плащаме сметки.

Ами някак си не личи по улиците. Не виждам масови протести срещу бедността

и да има протести нищо няма да постигнеш? целта на елитът беше ковида и сега войната да накарат вашите наркоманицирани поколения и наджукените им родители да започнат да бачкат и да изкарват кинти на капиталистите защото нищо не работят и не учат нищо не ум,еят и капиталиста няма как да куои ламборжини за 16 рожд ден на неговите деца и затова ви обедняват за да се разработите

дали хората са такива каквито ги описваш,но ти си доста неграмотен.

"НСИ: 75% от домакинствата трудно свързват двата края" За сметка на това има банани, евроценности, демокрация е и всеки е свободен да скача колкото иска.

sawo

За сметка на това продължаваш да искаш мутри да те управляват.

????? Аз да искам мутри? Ако имаш някакви доводи - напиши нещо, не говори глупости от името на другите. Аз самия искам политиците от 1989 досега (т.нар. преход) разпънати на кръст от София до Пловдив!

Нищо още може .Сега като влезем в еврозоната още повече ще цъфнем и вържем

sawo

Излез от ЕС ако искаш, върни се в пещерите, прави каквото искаш, по-добре няма да станеш обаче.

А ти вземи малко да мислиш с малкия си промит мозък, вместо да даваш акъл ( нещо което го нямаш) на други!

НПО-боклук си нали ?

Подобно черногледство следва да бъде подсъдимо и наказуемо по НК. Това нито е вярно нито пък може да е вярно при следните обстоятелства - кръчмите са пълни - всички почивки са резервирани за празниците - минималната заплата става половината от средната - при всички по-дълги празници опашката на КПП-то за чужбините е километрична - Средната заплата расте и продължава да расте, наскоро писаха и за 1500 лева и това в условията на усилено търсене на кадри. Само който го мързи и не става за нищо той не се е уредил на подобна заплата - задръстванията по улиците не намаляват въпреки растящата цена на бензина - наскоро излезе статистика, че се изхвърля масово храна и то от хората. Това не е глад, това си е чисто чревоугодничество и то от римски тип. Къде е тази мизерия питам? За каква мизерия говорим тук изобщо?

Всичко е точно така както го казваш и аз също го виждам всеки ден. Затова оплакването и мърморенето да се наказва с 30 г затвор и затварянето завинаги на медията която го е публикувала.

БСП предложиха увеличение на максималния осигурителен праг :) Спасявахте ли света от дивана? Пляскахте ли по балконите? Еми сега ще си платите!

75% гласуваха на последните избори да даряват пари и участват дори във война... Бяха съгласни да стоят на тъмно , студено и да плащат повече за не-Руски продукти. И избраха 75% такива партии...Не разбирам какво е в главите на избирателите, хвалят ли се сега или се оплакват?!

За съжаление, мисля че са повече...

НСИ предлагат данни и статистически резултати :) А ти?

Живея в София, разполагам със собственно жилище и кола (вярно на 17г.), като чистият ни семеен доход е около 5000 лв на месец - НСИ ни счета за богати, като държавата дори ни е лишила от детски надбавки, под предлог, че сме богати... Истината, е че едвам свързваме двата края, като тази година едвам си позволихме да отидем на море и то заради децата - преди това от 8 години дори не бяхме почивали на село със съпругата ми, понеже не можеше да си го позволим... Обкръжението ми се състой от доста такива псевдо богати, като нас, които често нямат пари и да обядват в работата...

колко членно е семейството? 5000 не е лош доход при липса на кредити и неам .