Новият мегапроект на ЕС срещу китайската инвазия ще струва 300 млрд. евро

Сумата трябва да мобилизира участието на частния сектор, както и на държавни инвестиции, съчетавайки финансови приноси от различни страни-членки на блока, твърди "Файненшъл таймс"

Обратно в новината

Коментари - Новият мегапроект на ЕС срещу китайската инвазия ще струва 300 млрд. евро | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия изнесоха производтсвото и развойната дейност в Китай. А, сега кои ми сра в гащите!? Тия на какви наркотици са?

Новите Схеми за Опоскване на ЕС и Бедните Европейски Държавици. Схема след Схема след Схема. М да А колко Още Схеми ще Направят "Милите" Фашисти.

Късно е!

но нямам идея що така ти се иска...

Когато навремето си изнесоха производствата в Китай заради евтината работна ръка, търсейки максимални печалби и обричаха милиони хора в Европа на безработица и в буквалния смисъл на думата разориха милиони и обезлюдиха малките селища и градчета, отнемайки поминъка им - това беше демократично и китайците бяха добри. Сега обаче, когато ги натисна пандемията и си видяха голите задници и че дори за едни маски трябваше да се редят на опашка на китайския пазар започнаха да им узряват кухите лейки, но ... много късно! Колата вече се е обърнала, занаятите са унищожени, можещите и знаещите вече ги няма, а са останали "новите" мургави европейци, висящи на помощи, които нямат и желание да захванат работа или да научат нещо. С мантри от рода "Дайте да дадем" или цитираната в края на статията само потвърждават, че управляващия ЕС елит е във виртуалното пространство и откъснат от реалностите на съвременния свят! "Предлагайки позитивен избор за глобално инфраструктурно развитие, "Глобална врата" ще инвестира в международната стабилност и сътрудничество и ще демонстрира как демократичните ценности предлагат предвидимост и справедливост, устойчивост за партньорите и дългосрочни ползи за хората по света", се посочва в проектодокумента.." Е с това последното - направо избиха рибата!

Това последното е като цитат от конгрес на КПСС или БКП. Или която искаш друга партия от този вид. Дали пък не са цитирали ККП

ЕС покрай политиката си с пландемията и ваксинацията съвсем скоро ще се разпадне! ЕС се превърна в най фашисткия съюз в историята на човечеството,дори в Римската империя не е имало такива издевателства над народите...

В Китай ваксинацията е задължителна, ако откажеш затвор. В руслямска държава е същото. Та айде улево, тъпак.

абе дядка я пак? къде в Русия ваксинацията е задължетелна.Да не ти спряха пак хапчетат с белината.

"Разработчикът на руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V заяви, че Москва трябва да въведе задължителни ваксини" "В Русия: не се ваксинираш, оставаш без заплата" "Русия наложи задължителна ваксинация за отделни категории лица" Други въпроси дъртако?

либе за китка.ЕС +САЩ колкото и да се хегемонизират по телевиздора и в медиите от 2-3 медии са една военно политическо и вече икономическо джудже, което войси война вътре между отдленти си часки за оцеляване в този свиреп свят където другите големи са 10 години напред и не зависят от доктрини и либерални олигофрении.

Кои са тези другите "икономически гиганти"? Кои са тия другите големи дето 10 години са напред?

като се събудиш от дълокият си 20-30 годишен сън от пропаганда и вицове и се поогледаш , може и да схванеш нещо. Ама очевидно късно ти е. Всичко се озъснава ама защо все по лошия начин от страната на булката.

Не бе тъпак, не ми отговаряй с общи безмислици, кажи конкретно кои са тия 10 години напред, че и икономически гиганти в сравнение, с които ЕС и САЩ са джуджета.

крив ес, космат китай му пречи

Къде видя Китай да пречи на ЕС? В статията ли?

значи се очаква голямо крадене. сега на Баце кръв му капе от сърцето. стои и сънува 300 милиарда и си представя как част от тези парички можеше да мине през Банкя. ех Баце....... нито 300 нито 3000 милиарда ще помогнат на Европа. когато всичко е оставено в ръцете на частни компании а държавата само наблюдава няма как да се промени нищо. частния бизнес не се вълнува от стратегии, от дълго срочност и други глупости. частния бизнес се вълнува от печалби. а и нека си представим тези пари оставени в ръцете на частния бизнес - Кирил Домусчиев, братя Маргини, братя Галеви, Васил Божков, Вълка, Котараците, Бойко Борисов.....това са нашите частни честни бизнесмени в Германия, Франция или Италия няма да е по различно. италианската мафия само чака да текнат милиардите.

Доста несериозни идейки.

са прогнили.....

Прехвърлихте цялото производство в Китай, дадохте им знания ,сега ще уморите населението с някакви субстанции които ще ги направите задължени, дженър идеологията направи хората неспособни, алкохола и наркотиците се консумират в огромни количества, напълнихте се с имигранти които ще ви предат в най трудност момент ! И сега се сетихте, че ще има китайска инвазия . Всичко е свършило вече господа извратени политици !

Ама това беше целта, другарю! Именно това искаха мега корпорациите - упадък и отслабване на националните държави и укрепване на Китай, като модел на общество, което корпорациите желаят да видят в бъдещето!

Яко крадене от политическите елити и още по-дълбока криза, ако може направо война с Русия. Те това е ес

късно е . На китайската змия трябваше да и смачкате главата още докато беше малък червей

с това мъртвораждано поколение праено у дупе покрай 2хилядната... тотален къмбъкет стана тая европа.

Да да толкова етично и демократично ще е, колкото де-индустриализирането на България - оставиха многохилядни градове с по два фризъорски салона и една гумаджийница да развиват местната индустрия. Прясно напечатаните милиарди вероятно ще бъдат раздадени на "развитите" западни държави, за най-големите им концерни.

В Брюксел направиха думата ,,ценност" мръсна

По вероятно става дума за Глобъл Гей не че вече не са.... То небило компютри а компоти...

Отдавна не се говори за евроатлантически ценности. Останаха само някакви други ценности, с мъглява същност ....

Може да струва и пет пъти повече ! Нали ще ги плати данъкоплатецът, същият който в условията на глобализация плащаше на Китайски фирми ! Гадна педераста борокрация - за кладата сте !!!

скапания ес направи тока газа и водата в ес нй скъп в света по административен път, всяка инициатива на администрацията е пълно безумие. Рим скат империя си е отишла по администртивен път. ЕС е ма ръчно краварско управление и може само да си ближе раните

А в Китай кой направи цената по-висока от тази в ЕС, бе тъпак??

Малък, но много прост народ! Неуки, мързеливи, квадратни в мислите си, мрънкащи и осведомяващи се от фейк новини, обвинявани за несполуките си винаги другите, но не и себе си люде, разкриха за минути световната конспирация! Браво! Учудваме се, че сме бедни и чезнещи като нация? А, дали причината не е в този, който ни гледа в огледалото? Хубав ден на всички!

И, знаеш ли защо си толкова "умен", ами защото си дресиран добре....

НЕ! не е виновен този от огледалото!

А кой? Някой друг ли трябва да ти свърши работата?

Мегапроектът на ЕС бил базиран на ценности ???? И какви са тези ценности ? Джендърска идеология и еднополови бракове ....

"Език на омразата" човече. Разкай се, защото демократичните Куките звънят на вратата ти.

Много хвалба за тия китяйци. Ама и те имат същите проблеми като в Европа. Населението им застарява, въздухът им е мръсен и харчат милиарди за зелена енергия и пречистване на въздуха. И там имат диктатура, но от друг тип. Тук в Европ в диктатура на малцинствата, а там си е типична комунистическа диктатура - каквото каже държава, това се прави. Никаква свобода и тук, и там. Само Русия остана свободна и силна държава.

Бях съгласен докато не каза, че Русия е свободна държава.

ЕС няма никакъв шанс пред КНР. Само до 5г , Китай ще бъде най-развитата държава в света.

Още пари за метро и дъга!

Че тя Китайската инвазия е на социално ниво, но не я правят китайците , а яловите европсихопати. Китайския модел с древно-египетски елементи им е мечтата

И на тия дето гласуваха за Коцето Копейкин и на тях ли ще им вдигат пенсиите?

С тия пари ше построим още 500 км магистрали в България ако не слагаме от скъпата настилка.

Пак ще крадем едни пари...

И в Китай им застарява населението. Заради правилото за едно дете на семейство, сега населението им застарява и скоро се предполага че ще започне да пада. Те затова и го махнаха това правило, но ще трябват поне 20 години, това да почне да има ефект откъм увеличаване на работниците.

Е защо са необходими такива мега проекти за възпиране на свободното движение на хора и капитали? Нали основите на "демократичния" бизнес се коренят в свободната конкуренция и по-доброто да победи! Какви са тези рестрикции и бетонни комунистически прегради пред свободната конкуренция и търговия? Нали капитализмът е честен и демократичин?

Къде видя възпиране, забрана и тнт?!? А свободното движение е е ЕИО, не по целия свят и още по-малко с Китай...

Трудно се обяснява на невежи и изпрани мозъци, къде е възпиранито.

Да ама не! Няма достатъчно суровини ,няма нормална храна,всичко е отровено и никой не иска да работи като роб, а да се връцка в инстата и метата.Затова тия от Римския клуб ще очистят омикрона.

Не харесвам китайците. Уж много бачкат, ама нямат никакво креативно мислене и винаги чакат заповед. Но едно не може да им се отрече от тяхното правителство са намерили начини да използват тази тяхна психика и сега Китай са най силната държава в света. Америка де разпада, Русия не е това което беше.

То защото ние европейците сме много креативни. Иначе съм съгласен - чакат да започнеш да заповядваш за всяко тяхно действие. Типичните хора от диктаторска страна.

Трябва ми по-голямо чекмедже. Май, май и трикрилен гардероб няма да ми стигне!

Определени хора ще ги приберат тия пари. В Европа отдавна не се работи, няма и кадри. Китайците само могат да им духат под опашките местните мързели.

Най-после нещо далновидно от страна на ЕС. Да се опитат да тушират китайският неоколониализъм.

Нещо нищо не се разбира защо това трябва да е СРЕЩУ китайците

Огромни пари хвърлени на вятъра. То така се стимулира инициативата и бизнеса - като се раздават едни пари. Застаряващо население, подменени ценности (наблягаме на чувствата и половата идентичност), слугуване на Америка. През това време учениците в Китай са като машинки, ограничават им телефоните, учат здраво, няма време за глезотии. Познайте от кои ще излезе хора, за да движат икономиката и прогреса.

Абе китайците ще си използват нефт и въглища, а ние ще строим вятърни мелници да обогатяваме шепа тарикати, а после ще се чудим защо Китай превзема целия свят.

В Китай харчат даже повече за "зелена" енергия от Европа, защото там въздуха е много мръсен и рязко се увечличават случайте на рак.

ЕС бавно но сигурно се превръща в социалистически съюз, без сощиалната му част.Яко харчене и създаване на синекурни работни места.Маргарет Тачер сигурно се върти в гроба.....

Това е шанс за нас, да продаваме чесън на Европа, вместо китайския!

Само дето преди това трябва да купим чесъна от Китай.

Ние като най богати сега ще плащаме на бедняците приектите

Пак китайците излязоха виновни, че сме с по две леви ръце.

Кой ще плати за тази борба с вятърни мелници?