Нова измама: Крадат ни парите при онлайн търговия

Експерти препоръчват на потребителите да бъдат особено бдителни при различни опити за получаване на лични данни за банковите им сметки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще ви напиша аз няколко съвета? Първо щом си вземвте картата от банката е да смените пин кода с такъв който помните. После запишете някъде на сигурно място VCC кода. Вземете остър нож и с върха изтрите VCC кода от картата. До тука сте подсигурили картата от физическа кражба. После проверете дали е възможно от приложението да спрете видовете плащания. Използвайте, Ако е възможно за плащане в интернет виртуална дебитна карта която може лесно да смените. Използвайте дебитна карта за еднократна употреба. Също така може да държите картите си замразени когато не ги използвате общо взето това са мерките.

Мисирки кажете името на платформата за да не се лъжат хората

пуй- пуй- пуй

Добре де-като дам номера на банковата си сметка как теглят от нея? Номерът на сметката не е оторизация за теглене. С наличие на номер-може само да се превежда, за да теглиш -трябва и парола. Кой ще си даде паролата-това не вярвам някой да го прави, абсурдно е?!

Пише карта! Дай номера на картата и ВСС кода и ще видиш как!

Разбрахме, skk, че си тарикат. Човекът просто коментира това, което логиката подсказва.

Голяма работа. Имали - дали. Вие по-добре гледайте как ви крадат и без он-лайн, така, направо от джоба!!!!!! Всеки край на месеца, но почти сте свикнали. И няма празник, няма делник, плащай и това е!

Да май измама не влизат в платформа FXMTIME. . IO те са измамници.

Статията е като ЦСКА, абе, чорба

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Ти си една дупка и какво от това?

Два пъти е контактвст във вайбър уж че ще купуват стоката, а това са чат борове със заучени реплики и ти пращат линк към друг сайт и искат да си въведе данните от дебитна та карта уж за да получиш плащане от тях.... Внимавайте!

Нещо не разбирам. Аз купувам стока онлайн, която трябва да платя. Обаче ми паращат линк за да си дам данните да ми преведат аванс.... абе вие и ред ли сте? Аз купувам, не продавам че на мед да ми дават пари. Вие толкова лидер зле?!!!!

Ти май не можеш да четеш?!

Само че напоследък не връщат пари за неполучена стока.Имам 3 диспута за неполучени пратки и нищо не ми върнаха.Преди не беше така.

Аз съм по изтънчен искам им ключовете за биткоините.

Ай ся, баба ти цял живот е играла с биткойни, не ти трябват...

"голяма платформа за обяви за стоки и услуги у нас" ????? Чудя се как е възможно да се публикува подобен текст, целящ да предупреди и предпази клиентите от измама, без обаче да се цитира името на тази ГОЛЯМА ПЛАТФОРМА ЗА ОБЯВИ ЗА СТОКИ И УСЛУГИ! Как по-точно авторите и редакторите на материала възнамеряват да предпазят многото хора, които евентуално ще са жертви на тази измама, след като крият информацията за тази платформа?

Ми ако напишат OLX ще прозвучи като реклама. Или антиреклама

Първо това не са хакери, а обикновени измамници. И второ този сайт премахна рейтинга на потребителите, което влоши покупко-продажбите. И трето трябва да си абсолютно неинформиран, за да си въведеш данните на КК или ДК, за да ти преведат аванс или пари за доставката. Всеки знае, че пари се превеждат по банкова сметка, а не по номер на карта. Четвърто: Вече няма банка, която да позволи теглене на пари от карта без 3D верификация. Т.е. потрежителя трябва доста да помогне, за да му източат някакви пари.

Дайте ми номера на дебитна карта, датата на валидност и името както е написано заедно с CVV кода и чакайте да се задейства 3D защитата.

3D защитата я има само ако сам си я задействаш и ако дадения сайт я изисква. На самотек и по дефолт няма такава. Това е опция , а не правило.

Аз превеждам пари по дебитни и кредитни карти!!!

Превеждаш пари по сметки.

Не, ти ги превеждаш по сметки. Ние с господина по-горе сме по-модерни и ги превеждаме по карти директно! Много по-бързо и евтино е.

Това не е онлайн търговия, а сайт за препродажба на използвани клошарски боклуци.

Бе що не си четете инструкциите за употреба на банкови карти. То това да не са ви леките коли?

Ще ви хвана!!! Сега или в Бъдеще!!!

Какво е това кисело гледащо бабе на видео линка под статията? Защо ни я навирате?

Ганювците хем се имат за най-големите тарикати и разбирачи, хем постоянно ги лъжат и мамят.

243Win

Това са 80% от ганювците (данни от проф. Христов). Останалите са нормални. :-)

Банките мамят също, но официано!!! Теглене от каса 4 лв. но от банкомат 0.00 лв или 0.40 стотинки!

Таксите!

Не са ли чували за Пейпал?

Това е схема на 5+ години. Трябва да си уникален шаран с IQ под 80, за да се хванеш.

Аз така правя, минимални суми по катови сметки, ако искам да закупя нещо по скъпо правя превод към мои сметки от главната сметка (онлйах само), купувам и пак имам в картата минимална сума

Ей, най-после един да ме разбере.

За оная клошарска кочина оlх ли става въпрос? Клиентите там са само от махалата, търговците също. Нормално.

Който има спестявания - неголяма сума само за текущи нижди по сметката в картата. Останалото - в друга сметка.

От преди много, много време сигурните методи на плащане/получаване на пари са три: на ръка, в брой, и кеш! Ако не вярвайте - питайте премиера! Всички други методи понякога са свързани с големи неприятности!

Едва ли ще надминат кръвожадния НОИ. Човек в картите може да има колкото си е оставил в сметката. В пенсионните фондове обаче има пари от 20 г.

Няма такова нещо, пенсионните фондове са изцицани докрай. Никой няма да остави кинти 20г ей така.

Ти в НОИ виждаш ли си натрупаните средства аз в пенсионните дружества да.'. В НОИ има таван в пенсионните тавана е каквото съм си сложил аз и работодателя.

Работя с Амазон и Ибей от години, никога не съм бил мамен, гледах телевизия и по рутина написах кодовете на мойта карта, но аз съм си виновен като негледам!

мамили за ме в амазон 1500$ .върнаха ми парите след 2 м ама загубх 70$ от прехвърлене в валути.

Пазете се от този Естонски номер: +37259930319 това е Анна която се свързва през Вайбър с мен и се опита да ме измами с нейните хакери зад нея!

И коя е тая "голяма платформа"?

TwinDaddy

Платформата не е от значение. Платформи за обяви бол. Платформата няма нищо общо с измамата, най-общо имат идиотите дето се връзват.

клошарника OLX

243Win

Някакви идиоти си дават номера на картата и кода за сигурност на напълно непознати... Това НЕ Е кражба! Това е идиотия!

Ти с Амазон "познат" ли си ? Що си даваш картата и кода ?

243Win

Троле, Амазон си е Амазон, не е нещо непознато...

TwinDaddy

Даваш си номера на картата, кода и пина когато ти плащаш, а не когато на теб трябва да ти платят. Никой и от никъде не може да ти преведе пари по номер на банковата карта. Измамниците са КУПУВАЧИ, не продавачи. Тук обаче пълно с шарани за ловене.

Каква е тая уплашена бабу'шкера във видеото? Защо я пробутвате?

Бях измамен по същата схема преди 2 дена, но не успяха да се възползват! Свързаха се по Вайбър с мене за продукт, който продавам през Български Онлайн Сайт. Дадоха ми линк, който натиснах за получаване на средства, беше идентичен със сайта. Средствата щяли да заплатят по карта! Написах номера на мойта карта, тогава искаха и CCV код, но беше изписано CVC но което не обърнах внимание и го напидах. След това искаха статична парола в която си написах пина на картата, но те придължиха и казаха че има 3D secure и банката ще ми изпрати SMS с кода. За мое щастие мойта карта не беше регистрирана още с 3D и измамниците неможаха да ми вземат парите! С мене се свързаха през есонски номер, говореха на развален Български от време на време но мисля че има и замесени Българи защото знаеха перфекно езика и се правеха че неразбират но когато аз не разбирах пишеха правилно! Потребителското име през байбър беше Анна и снимка на 17 годишно момиче с адрес София ул. Мира 2 ап.28.

Ти си почти перфектният шаран! Как се превеждат пари по "дебитна карта", а, мушмурок?

По-добре го разкажи това на банката. Щом ти имат номера и CCV кода знаят прекалено много и кредитната ти карта е като тяхна.

243Win

Пламене, ти си абсолютен дебил! Не, не е обида, ти нямаш никаква вина за това. Просто ген. Наследствено е.

Колко наивни хора има... 3Д парола, статичен и динамичен код се искат, КОГАТО ТИ ПЛАЩАШ. С тази информация, младежите могат да си купят каквото поискат с твоята карта... хич да не говорим за CCV кода, който Е ТАЕН, ако не беше, щяха просто да са още 3 цифри към номера на картата... Всяка карта е свързана със сметка и пари се превеждат ПО СМЕТКАТА, а не по картата... а за да ти пуснат пари по IBAN-а, им трябват само номерът на сметката, SWIFT код (който повечето системи попълват автоматично) и три имена.

Абе Тиквата и Цвъки 11 гоини не можаха да ни оттърват от телефонните измамници, затова пък ги осъдиха на над 50млн глоби за акциите с "нежни имена". Да не говорим за точене на още поне 100млн за "студен резерв", за "стратегическото партньорство" със САЩ, заради което лекнахме с над милиард лева разлика в цените. Ето такова нехайство, разхитителство и грабеж заслужават внимание, какво ни разказвате басни за едни 100лв, които някой щял да открадне при измами с СМС-и???

Платформата е олх, и тя също е виновна защото взимат мн пари но не са направили едни рейтинги подобно на ибей за да може профилите на измамниците да се разпознават. Така ще отпаднат и олигофрените които не си взимат пратките от куриера!

243Win

Така е. Но целта на OLX не е да направи търговийката по-сигурна, а да получат повече приходи от реклами, за което им трябват импресии, не сигурност за потребителите.

За съжаление така се получава, като хората искат да минат тънко и си мислят, че са на далавера. Безплатен обяд обаче няма и всяко нещо си има цена. Ако е твърде хубаво да е истина, значи не е истина. От подобни големи сайтове не пазарувам, но ако реша, НИКОГА няма да поръчам нещо, което не са готови да ми пратят с наложен платеж и преглед.

IT Card? Просто питам!

Има си виртуални кредитни карти за интернет пазаруване. Плащаш веднъж и унищожаваш или замръзяваш.

Каква е тази уплашена и чорлава баба с видео във всички статии?

Има измами в някой сайтове. Миналата неделя поручах рокля плюс клъч чанта общо 1452.10 лв. и гледам във вторник ми излезна извлечение взели са ми 1752.10 лв. тоест с триста лв. отгоре. Звънях в банката - казаха че много често тези сайтове теглят повече пари от картата, но не блокитах плащането защото иначе губя поръчката а ми е важна.

TwinDaddy

Вие изобщо прочетохте ли за какво иде реч?

Да, но беше късно бях пуснала поръчката.

Сериозно ли???? Пишете абсолютни глупости, не знам от коя дупка го измислихте При мен няма как да изтеглят повече пари, защото кодът на банката за потвърждение на плащането съдържа и сумата, която трябва да се изтегли - как в случая ще изтеглят парите без моето знание? Иначе поръчката ви е важна и не блокирате плащането, тогава какво се оплаквате, че ви дрръпнали 300 лева отгоре. Ако бях аз, колкото и да ми е важно, категорично отказвам да плащам 20% повече за джоба на измамниците

Ами ако бяха глупости нямаше да ги пиша. Замислете се. Явно не съм погледнала кода, дори не си спомням да са ми искали код, но може и да греша. Артикулите бяха намалени в самия сайт, но тези триста лева явно са опаковка и транспорт знам ли? Така или иначе не е коректно.

300 лв. горница ли ще те съборят ?

Umnica si ti, da ne ti e uruki.

Оплакваш ли се, или просто да се похвалиш?

Възмутена съм от сайта, че не обявява тези допълнителни средства къде отиват, а направо ги теглят от сметката. Иначе съм доволна от артикулите.

ASL PLS

Миличка, изобщо не си в час. В България плащанията минават през платформи като на Борика, където, при потвърждаване на 3Д атентикацияра, цифрата, която ще бъде теглена от картата ти, както и името на търговеца ЯСНО СЕ ИЗПИСВАТ. Ако имаш проблем с цената, просто не плащаш. Същото е и по света. Големите платформи защитават плащанията на клиентите си, а малките минават през системата на Мастър или Виза, които имат ДРАКОНИВСКИ изисквания към търговците. Аз лично ползвам ПейПал, там също те пращат накрая към страничка (на ПейПал), където ясно се споменава цената, която плащаш.

abv.bg се чудят какви курабии да ми заредят, а пощата е залята с псевдобанкови съобщения и други спамове.

Мен се опитаха от този номер да ме измамят: +359887768935

TwinDaddy

При мен номера беше украински.

Да не е на тъщата?

Ако трябва да ви върнат пари от поръчка, давате номера на картата на някой близък пенсионер, по която той получава пари само веднъж в месеца и веднага ги тегли.Аз давам номера на баща ми на картата, където постъпват едни 500 лева и още същия ден той ги е изтеглил.През останалото време няма кьорава стотинка в нея.

Добра тактика. Ще му фанат уу...!

A къде е др. Гешев и неговите орли?

Какво може да направи Гешев с някакъв онлайн магазин в Тринидад и Тобаго? Мисли малко.

Има смисъл ако се напише конкретно коя е платформата и по какъв точно начин се опитват да ни измамят. Така написано няма никакъв смисъл. Голям страх ги тресе дир.бг да кажат на хората истината

TwinDaddy

Платформата не е виновна, може от всяка платх.форма за обяви да ти е обявата. Те измамниците само гледат обявите там и изобщо не водят никаква комуникация в самите платформи, така че хората нямат нищо общо. Схемите са елементарни и лесно се разбира, че искат да те врътнат.

Що за идиоти си дават номерата на картите, за да им изпратят пари?

Като студент имаше един "лаф" Докато има ТЕЛЕТА ще има и КАСАПИ !

Ох голяма платформа, други канали.. никаква конкретика и в крайна сменлтка не се разбира от какво да се пазим, освен общи приказки. Загуба на време е цялата статия

TwinDaddy

Според мен са абсолютно конкретни. Няма нужда да ти кажат кой е сайта, защото може да е във всеки сайт за обяви. Искат да си купят нещо от теб, обаче ти дават линк където ТИ да си въведеш детайлите от банковата карта. Е, колко по червена лампа трябва да ти светне, че това е абсолютна измама, макар че през цялото време на "разговора" светят лампички отвсякъде.

Ето ти конкретика - платформата е OLX. Пускаш обява, че продаваш нещо, пишат ти на вайбър, като ти предлагат плащането да стане през OLX, като ти пращат линк на страница, дето прилича като да е на OLX, но не е, където да си въведеш данните за кредитната карта, та да ти преведяли парите на нея. Никой, дето разбира от плащания, не би си дал така данните, но несъмнено има и такива, дето се връзват. Като пратят на 1000 души на ден, двама да им се вържат и са направили далаверата...

Как никой? Давам данните на картата и докато не видя парите преведени в сметката нищо не пращам.

Да, вчера се опитаха да измамят мъжа ми точно по тази схема. За късмет той се усети и не успяха.

По сериозен проблем е,че ако трябва да ми върнат парите ги връткат по две седмици.Значи, купувам обувки, но не ми стават. Купувам други, които ми ги доставят бързо за да вземат парите, но парите от върнатите ги мотаят вече втора седмица.Законът трябва да се промени. В Европа този срок е 5 дни, а не 14.

TwinDaddy

Тук става въпрос за съвсем друго нещо, с което самите сайтове нямат нищо общо. За класически фишинг измами.

За измамите на сайтовете.

Пробваха ми се и на мен, схемата е толкова елементарна, че е чудно как толкова хора се връзват. Те пари от балкона хвърлят на непознати де, какво се чудя.