Нов договор за доставки на газ с "Газпром" е възможен. Въпросът е ще се случи ли?

ЕС реши за намаляване с 2/3 на руския газ през 2022 година, но не предполага забрана за внос

Обратно в новината

Коментари - Нов договор за доставки на газ с "Газпром" е възможен. Въпросът е ще се случи ли? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Договор ли? Мечтайте си! Ще ви пратим едни дървени налъми да ходите на борсата в Холандия да си купувате по 3000$ Следващия сезон - топлоцентралите на скрап, енергомрежата гръмнала. Ще се топлите с дърва по 1000 лв кубика.

Путин издаде заповед, разплащанията с РФ с рубли. Какви колебания на доларът.

Единственият полезен ход на България е веднага да преустанови всякакви икономически отношения с Русия. Не им искаме нито жилото, нито меда!

Да преустанови, ама Боко Тиквата като ни нахендри с втора тръба пак идваща от Русия, малко трудно.

Подписват договори и после не могат да ги намерят и не знаели какво пише в тях. Ние сме държава на клоуни

Газта си е газ но да погледнем в бъдещето а то е на водорода. Русия ще е основен доставчик на водород за Европа. СП 2 е направен за водород нищо че по него можеше първо да тръгне метан.

След войната

Ами върви и си я вземи безплатната газ...ако ти стиска...налягай си парцалите и затягай колана че ще мреш от глад

Стани богат!

И хартията на която са написани!

"Новото допълнение към тази позиция е: Преговори, ако има такива, трябва да започнат през втората половина на тази година и са възможни, " ако успеем да махнем тия предатели, дето са ни ги насадили начело на държавата

Ако искаме да имаме гориво, На разумни цени, Ще трябва да слючиме договор. Ясно е

Ей , гнусари , всички, които си въртите тънки сметчии с един убиец, докато той убива и съсипва хора и градове само на 300км. оттук , винаги ще бъдете презряни и децата ви ще ходят с наведени глави. Не се ли притеснявате , че ще дойде и вашия ред , та сами му се навирате в устата. Същитр сте като ония български царе, които не дадоха битка на турците и се надпреварваха, кой да им бъде по-голям васал и си даваха сестрите си в харема, та хората правеха походида ви спасяват и и компенсират липсата на чест и достойнство , поради което бяхте 500г най-презряната и вярна мърша на султана и досега сте долни роболепни скотове.. Мутрата , която подари 3 милиарда българска пара за бизнеса на убиеца и му напраеи тръба , за да му развърже ръцете в Украйна, а дори не подсигури алтеранатива за България , е най- презряният български политик, ако не завърши при Бай Ставри и се измъкне, значи сте роби на робите.

Психарски, Всички са ти криви. Не си добре, лекувай се, До като е време

Нито капка.

Как може "преговори са възможни, ако няма война." Кво си има значение войната тук На наз ни трябва газ . Вие няма да се справите и догодина няма да имаме ГАЗ

Ще се случи в държава със стабилни политици. Нашите ще подпишат с Кравгазпром и ще го чакат 2 месеца да доплават корабите

С пари откраднати от България Изгони Лукойл - стани богат!

Всрки българин ще стане по-богат с 10 000 лева на година!

На Лукойл от България. До края на годината прекратяване на всякакви договори с Газпром!

+++

Лукойл не е руски бе

Само идиот би търгувал с фашисти.

Не, Просто преследва нацисти

Стани богат!

На която са написани !

Дума да не става!

България скоро ще стане субект от Руската Федерация и ще получаваме газ по вътрешни цени. Така месечните сметки з апарно ще падна 10 пъти, бензина или олиото около 5 пъти, а електроенргията 15 пъти. С това диктата на соросоиските спекуланти, дерящи по 20 кожи от гърба на бедния българин ще бъдат изхвърлени на бунището!

А ти скоро ще станеш жител на затвора за измяна.

Тоест Сърбия купуват газ от Русия на цена, по-висока от пазарната. В петък пазарната цена беше 120 евро, а Сърбия купува на 270 долара. Дори и с пиковоте дневни пазарни цени заради новниноте покрай случващото се в Украйна, месечната цена на холандската борса ще е по-ниска от 270 долара…

я пак. това е цена за ел. енергия.на 07.03.2022 цената на природната газ достигна до 3900 долара за хиляда кубични метра това е на борсата. дългосрочните договори са много по евтини. въпроса е че САЩ не позволяват на държавите от Европа да сключват договори с Газпром. САЩ притискат държавите да купуват през борсата. който има дългосрочни договори има ниска цена. който купува ден за ден има висока цена. така че ние няма да подпишем изгоден договор защото САЩ няма да ни разрешат, но това не ни пречи да обвиним Газпром и Русия разбира се. и досега никой в Европа не е упрекнал Газпром в липса на доставки или неизпълнение на договорите. който иска да си купи му се осигурява. който има договор по цени от договора, който няма по цени на борсата. това с борсата го измислиха американците и европейците го приложиха. това не е прищявка на руснаците. същото е с цената на тока. ние произвеждаме евтин ток и го продаваме, а за вътрешно потребление ползваме скъп. но това е демокрацията.

Сега е най-подходящия момент да преговаряме за нов договор и руснаците ще са склонни на големи отстъпки за да запазят клиенти. Като свърши войната ще подпишат мирен договор с Украйна и Запада, ще тръгне Северен поток 2, транзитът през Украйна на пълен капацитет и общо взето нема да им е до нас.

Когато свърши войната, Русия няма да я има, за щастие.

Коментарът ми ще е по темата, но рискувам да ме изтрият веднага, защото ще цитирам цифри и факти свързани с Унгария, а те не съответствуват с "правилната" линия, която строго спазват у нас. На 30 и 31 януари Виктор Орбан беше в Москва, където обсъждаше с Путин широк кръг от въпроси включително и такива свързани с енергетиката. Орбан подчерта задоволството си от сключения с Русия договор за доставка на газ. Договорът е подписан в края на миналата година и е за период от 15 години, тоест до 2036 година. Той предвижда Унгария да получава всяка година по 4,5 милиарда кубически метра газ на цени значително по-ниски от пазарните. По време на срещата Путин каза, че и в момента Унгария получава газ на цени 5 пъти по-ниски от пазарните. Интересното е, че в Унгария изобщо не коментират клишета като ДИВЕРСИФИКАЦИЯ/ ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ/. Въпросната "зависимост" от Русия там не притеснява никого. Те от политическата целесъобразност не се интересуват, а си гледат националните интереси. Затова те ще имат висок стандарт и икономически растеж и няма да се притесняват за цените на ток, стоки и услуги. А ние ще се занимаваме с диверсификация и ще гледаме цирковете за олио, брашно, захар и бензин. Сътрудничеството и подписаните договори между Унгария и Русия в сферата на ядрената енергетика са още по-интересни, но сега говорим само за газ.

Диверсификацията носи независимост. И само независимостта - възможност за просперитет. А робското послушание, която явно ти харесва, от 600 години знаем какво носи и все мрънкаме. Така или иначе засега няма признаци България да търси пътя към независимост. Колкото до газа - нищо чудно след 10 години да ни трябва много по-малко.Пък ние да сме сключили "изгоден" договор за 15 години напред:)

Аз само констатирам фактите и не правя никакви внушения от рода на "робско послушание". А фактите с Унгария не са никак приятни, нали? А иначе трябва да си уникално тъп за да не виждаш, че през последните 30 години това робско послушание го има в България спрямо субект, който е на хиляди километри зад океана. Теб обаче това не те притеснява. Много странни критерии за независимост имаш.

Бай Иване, опорките са хубаво нещо, защото досега са ти плащали добре. Само дето е точно обратното на това, което плещиш. Ние сме 100% зависими енергийно от Русия (преди СССР) от почти 70 години. Защо това никога не ни е носило рекламираните от теб ползи? Защото ако има монополист на пазара, той няма никакъв зор да ти предлага изгодни условия. И дори уж нещо да е евтино, ти спокойно може да си последен бедняк. Само такъв за нещо евтинко си продава душата и съвестта. А после пак мрънка как бил беден. Иначе лично аз живея добре през последните години, защото сам съм учил, работил и съм намерил как да си подредя нещата. Не съм чакал господаря да ми сипва в копанката (да ми дава евтина газчица), а всъщност да съм със съдрани гащи. И нали уж Русия била духовна, а все за някакви пари говорят, дето така и не сме ги видели. Обещания за светло бъдеще, което не дойде и никога няма да дойде. А твърденията за западното "робство" са пълна измислица на тези, дето ти спускат опорките.

Да, възможен е. На шесторна цена. Дали и това ще ни предложат е под въпрос. Кирчо, Плевньо и Паси Чорапа да ходят да договарят условията.

Братя българи, Руската газ е вредна за живота,здравето и имуществото на вас и околните на вас.. Знаете ли колко си отидоха в отвъдното от руската газ и колко хора останаха без жилища... Помните ли Хитрино..

бълнувате.. Нефтената компания на ВЕНЕЦУЕЛА фалира ли? Та Байдън сега се моли на МАДУРО, а не на Гуайдо - забравихто го вече нали, да му замени рускио нефт. След като шейховете на ОАЕ и СА дори не благоволиха да му дигнат телефоня.. Вижте какво е направил Джонсънчо през АНУАРИ.. ПРЕДИ САНКЦИИТЕ Ингилизия си напазарувала от Русия яко… https://www.dailymail.co.uk/news/article-10604779/Britain-bought-record-2-6BILLION-goods-Russia-month-Putins-invasion.html За 2,6 милиарда лири стоки.. За един милиард лири – кокс, въглища, нефт и газ.. И т.н. Е малце с логистиката ша са озори.. Щото май избърза да си затвори пристанищата.. И при квот повикало, това сей обадило.. Най много рублите да иде да си вземе.. Вместо лирите.. И стоките..

Един по-долу пише, брише - сега е момента да цакаме с цената.. Ти да видиш.. След като през МАРТ 2020 са самопрее.... Сега и със свалени гащи ша търпим таш на гол г. Дето и той си е чисто е*

Световните рейтинг агенции предричат фалит на Газпром . Тези,нашите “умници”какви ги вършат???

То кризата от 2008 нали рейтинговите агенции ния докараха... щото даваха каквито рейтинги им поръчат.

Някой от тия другаре дали знае, че Азербайджан няма достатъчно газ за износ и зимата купува от Газпром? Втечненият газ ще е по цени "за утре" на борсите в Холандия, т.е. трендафилите нацъфтеа...

Изтичахме се за санкциите против Русия, сега ще искаме отстъпки за газа? На тяхно място щях да се съглася само на 10% надолу от спота. Изнудването с тръбата до Унгария не е вариант, защото според еврогейските закони трябваше тръбата да е собственост на България, т.е. 1млрд сме вътре...ако нищо не тече, ще връщаме парите на банките веднага.

Стани богат!

И хартията на която са написани!

Са речем, че с Русия ще се договорим. Но според ес можем да всемем само една трета от газта, която ни е нужно. Ес дава ли препоръки от къде да се снабдим с останалото количество. Там няма ли с някой за нещо да преговаряме

А ако има война тогава какво ? Няма да преговаряме и оставаме от догодина без газ ? Ха-ха-ха, смешници !

Нов договор ли?! Че тя кака ви теменужка МИЛЕРОВА още не е лежала в пандиза за първия. Нека извади пътната карта за него, а после беж при бай Ставри да лъска с бохчата отзаднаровете и да мята къдрички там. Пък току-виж и нещо друго й се случило, че с тази мощна задница...да й е хаирлия!

Затова руското ГРУ направи метежа и си назначи тия предатели на власт у нас, за да са сигурни, че НИЕ БЪЛГАРИТЕ ще продължаваме да му плащаме данък москва за да има денги за бомби и ракети, с които да взривява родилни домове и манастири в ХРИСТИЯНСКА Украйна! СРАМУВАМ СЕ ОТ МУНЧОВА БЪЛГАРИЯ! СРАМУВАМ СЕ, че се "водим" в ЕС и НАТО! НИе сме единствената държава от ЕС неизпратила помощ на Украйна! СРАМ!

С тези ФАЩ и т.н ОАЕ и САР ГИ ОТРЯЗАХА КАТО ТУМОР И СТИГА С ТОВА ЕС НАЧЕЛО ЕДНА ЖЕНА КОЯТО Е ПО ЛОША И ОТ ДЯВОЛА ЗАКОПАВА ЕВРОПА ЗА ДА ФАЛИРАЛИЯТ ФАЩ НА СЕ ИЗМЪКНЕ ОТ ФАЛИТА Е НЕМА ДА СТАНЕ КИТАЙ ГО НАСТЪПИ ЗРДАВО

ЕВРОСТАТ Бг е най бедна,най корумпирана и умираща държава в Европа ДЕПМ на декоративната колониална демокрация

никакъв договор за руски газ... ще си поръчам руски гъз.. Сега руските вдовици ще им падне цената.. и може да са втора употреба освен да ви топлят могат да перат, готвят, чистят и да забавляват вашите гости ..ха.ха и то само за една кока кола..ха.ха

Сега ходиш в женски кенефи

Спрете с тоя газпром е, мама ви безродна болшевишка! До кога ще наливаме пари на тоя изкуфял комунист от кремъл за да избива жени и деца християни!!!!

Посолството вън Лукойл продаден от Костов вън Тръбата в Александропулос е 83% руска вън След това Ердоган шиба гяурите в движение

Като членка на клуба на богатите задължително са нужни борсови цени! Ние сме горди! Слава на Украйна....

ЩО НЕ ВИКАТЕ ЗА НОВИ САНКЦИИ-СПРЕТЕ ГАЗТА И ПЕТРОЛА И ЩЕ МИ СЕ ТОПЛИТЕ И РАБОТИТИ СЪС НИКА МИ

Стани богат!

ОИЛгофрен!

Само идиот би го направил

Никакъв договор! Ша ни доставя ,,ден за ден,, ... .по цените на Борсата.

Айде! ...а Вагизанчето е за наша сметка.

аз ако бях на мястото на украинците отдавна да съм взривил руските маркучи на газ през Украйна..

Е даа , ама не си!

Ами ако не ядете лайна по адрес на Русия и не слушате еврогейовете,може и да се случи!

СЪРБИЯ с 10-годишен договор с "Газпром"; УНГАРИЯ с 15-годишен; ТУРЦИЯ винаги гони интереса си. Сал в ЕВРОПЕЙСКА България РУСОФОБИЯТА диктува в енергетиката...