НОИ започва да изчислява по нов механизъм пенсии

От днес и частните пенсионни дружества започват да отпускат средства на навършилите общата възраст за пенсия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знае ли някой кога ще ми изплатят сумите, които близо десет години след пенсионирането си не получам, а и съм наказана така до гроб, пожизнено да съм лишена , от онова, което получават колегите , с които съм работила. Става дума за това, че след като съм давала от парите си като осигуровки към Учителския фонд, не получих нищо, защото съм ползвала правото си да се пенсионирам година по- рано ( не от хубаво и добра житейска ситуация) . При стаж малко повече от 39 години само като учител, пълни осигуровки към НОИ и към Учителския фонд ...накрая , както е казал народът ,,пръст през г..за " И други доста като мен , питаме !

Не разбирам защо трябва да се намалява, след като пенсията се изчислява на база вноски. Има вноски за НОИ и вноски за УПФ. Пенсията от НОИ се изчислява от вноските за НОИ.

От тридесет години работим за минимална заплата при максимален труд ! От това последва че няма пари за пенсии , но ще се преизчисляват и ще спаднат с около десет процента . И на края на тридесет годишния период изведнъж банките се оказа със свръх ликвидност препълнени от пари които няма какво да ги правят като не плащат лихви за депозити и влогове . . . Но пари за пенсии няма и пари за заплати също няма , а банкерите получават по половин милион за половин година . Каква ли пенсия ще получат отрудените и работливи банкери ? И така наречените "делови хора" ? А ние безделниците които не сме делови хора и работим по над осем часа какво ще правим с понижението на пенсиите за да е по-правилно и по-справедливо разпределението на пенсиите за "деловите хора" и банкерите ?

Не познавам нито един човек, който да си разбира от работата и да работи за минимална заплата.

Осигурявайте се на минималната работна заплата защото така или иначе няма да ви платим след това.

Старите пенсионери свършиха ли се или още работа имам

НОИ ще покрива ниската доходност на Частниците... Вместо намаление 25%, колкото е делът на приходи от пенсии в ЧПФ, ще се намалява само с около 10%.... Т.е. НОИ , данъкоплатците ще плащат заради Частните фондове 15% от пенсиите...

Четеш цифрите като дявола -евангелието! Във отчисленията за пенсия ясно е записана сумата, която отива за вноска в НОИ и сумата, която отива за вноска в УПФ. Върху тези суми, които си внесъл в НОИ, накрая ти взимат едни 20 %. Сега са ги намалили на 10 %. Дори и тези 10 % е трудно да се обясни защо ги вземат. Би трябвало пенсията да ти е образувана съобразно приноса, без каквито и да е административни намаления, изсмукани от пръстите. Вноската в УПФ си е отделна. При определяне на държавнста пенсия, от НОИ не би трябвало да се интересуват изобщо от парите, натрупани в УПФ....

разбра ли нещо?

Няколко неща. От днес, принудените да захранват “частните фондове” започват да се пенсионират, затова се налага нов начин на определяне на пенсиите. В резултат на обезценката на лева (наречена за да дразни по-малко “инфлация”), от НОИ ще плащат малко повече, но го маскират допълнително (за радост на безмозъчните като “повишение”), което ще покрие около половината от липсващите пари от втория стълб (което на практика е казък за глупаците), тъй като в частните фондове няма пари (окрадени от “управляващите ги”, все “наши хора”). И това няма да става служебно, ами след редене по опашки, но само след маскиране, дрогиране и други форми на ковидиране. Добре дошли във фермата! Честито ви нео-идиотизма, а вие си мислихте, че някой се грижи за вас!

Доколкото разбрах пенсиите ще се увеличат средно с 50%.Или бъркам?

С 10% по-малко ще е намалението на пенсията от НОИ

Бъркаш ! Увеличението е 100% !

Ще получи инфаркт и ще го пишат пак ковид маскарите.

Намалението на държавната пенсия вече ще е наполовина от правеното до вчера.--------Моля някой да ми преведе това изречение на български.

До вчера -20% От днес -10% Пенсии от НОИ 19.8% осигуровки за пенсия, 5% от които влизат в Частен фонд=25% от приходите за пенсии!!! Т.е -25% би трябвало да е намалението след пълен стаж и тези 25% да се дават реално от Частния фонд на пенсионера!

Браво, крайно време е да се преизчислят старите пенсии, а не да ни подхвърлят по 50 лв като на просяци.

Този втори стълб като го създаваха тръбяха всеки дени, че като се одъртим ще взимаме двойни пенсии. Днес се одъртихме и ни обясняват как двойното е по-малко от едно и това едно как сме можели да го вземем по три начина така че да стане половин.

Битият - бит, другият - друг....

Да ви пикам на механизмите!

вдигат пенсиите, пускат нова емисия ДКЦ на вътрешния пазар в държавата има излишък от N - мил. лева. Тези или не разбират от финанси или тласкат държавата към фалит / хипер инфлация/

И това ли в полза на безценния МВР пенционер? Продължава ли се с практиката хората с най-малък трудив стаж и осигурителен принос да получават най-висока пенсия, най-дълго врееме?

Е на това му се вика държавна помощ за частните пенсионни фондове :)

А нещо за онези 5-6 млрд годишно помощ от бюджета към НОИ?

Стига с това "около 10". Няма ли вече яснота колко е това "около" ? Сещам се за един виц.

И аз се сещам за същия виц. Много е готин. Весел ден!