Ноември "стопи" близо 900 млн. лева от депозитите в банките

Намаление в обемите има както при влоговете на домакинствата, така и при тези на фирмите

Обратно в новината

Коментари - Ноември "стопи" близо 900 млн. лева от депозитите в банките | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ем так е, секнаха им на някои хора паричките, та взеха да си харчат от своите скътани милиони в банките.. познайте и от пръв път и.., че вече няма да има по 16 милионера на месец.. няма кражби, няма милиони в банките, всеки ще си харчи, каквото е откраднал досега

Сумата на депозитите в банката е в пряка корелация с взетите заеми. Намаляването на депозитите предполага повече върнати заеми отколкото изтеглени за периода. За да работи банковата система е необходимо постоянно нарастване на общата сума на взетите кредити. Без нарастване не създават нови пари за да се платят старите дългове + лихвата. В момента в който хората връщат повече от колкото взимат парите започват да изчезват. Става все по-трудно да се върнат не покритите до този момент заеми. Настъпва ликвидна криза с отрицателна обратна връзка към икономическата активност. В края на този процес се стига до масови фалити, както на търговски фирми така и на банките в последствие.

Ще Ви попитам само едно:помните ли случай в историята на България, когато комунистите са били на власт и държавата не е фалирала? Отговора си го дайте вие лично(за хора с поне средна мозъчна дейност) без аз да ви отговарям. Първите стъпки вече ги направиха, вдигане на всички банкови такси. Така, че вие решавайте какво да правите с парите си в банките, аз за себе си го реших още когато новите започнаха "промените". След това да не ревете и да нареждате:"Ами то при Виденов беше по добре".

Глупак! Я, повтори, че брътвежът ти е твърде неясен......

Комунисти беше спорно дали имаше при социализма. В момента със сигурност няма. За някои хора обаче има само комунисти и фашисти.

ша си напечатат нови...

Продължаваме промяната, а? Много скоро крадливите банки ще се молят за парите на хората, но ще духат супата. Няма нормален човек, който да си държи парите в България и крадливите им клонове! Никой нормален българин живеещ в чужбина няма да си депозира парите в БГ-то!

Не разбирам защо частни лица, държат депозити. Аз имам сметка за която плащам 28лв поддръжка и държа 1000лв.Просто сега не може без банка, но да си държа парите там. Не благодаря

53 Милиона са само от БМБ изтеглени, да не броим останалите гербопитекуси, опаковат багажа за Дубай.

При Борисов народа се замогна, държавния дълг намаля и бе най-нисък в ЕС, а в същото време се строеше. Сега магистралите буренясват, тока, газта и хранителните продукти са на космически цени, а хората мрат от глад при Радевата хунта!

Я виж външния дълг преди Борисов и накрая. Със заем на твой гръб и аз ще те замогна.

от 20 милиарда преди 12 години дълга е скочил с 8 милиарда, държавния дълг по малко от милиард за година при сегашните имаме 3 милиарда дълг за 8 месеца, за следваща година планирани 10 милиарда, или 13 милиарда за гоидна и 8 месеца срещу 8 милиарда за 12 години при Борисов

Да не забравяме и парите от Евро програми. там колко пари се наляха, а резултатите - нищожни.

При Борисов километри нови магистрали, ниво околовръстно за София, десетки нови детски градини, нови метролинии в София, стотици блокове с нова изолация

Естествено че ще стопяват. Декември всички българи се изнасят на някъде. Малдиви, Доминиканска, Сейшели, Тайланд. Отделно коледни подаръци, нови коли. 100 милиарда мъртви пари? Лудост !

Глупак! А, миналата година при Борисов пак си ходеха на Малдивите и пазаруваха коледни подаръци, но депозитите не се топяха, а се увеличаваха! Сега всичко е трагедия и се краде здраво!

Амамам за жалост няма да ви оставят да потънете в кашата, която забъркахте, драги лакоми съграждани....

То това беше и целта на упражнението.

От нас се иска да си стоим вкъщи и да консумираме повече ел. енергия, вода, парно и т.н. Това щото има вирус. Иначе безплатни ваксинки тинтириминтири и яко спекулативно поскъпвне на всичко от първа необходимост.

Не се безпокойте, веднага ще напечатат нови. Харчете на воля, напук на всичката неволя!

Тъп, по-тъп,най-тъп, българин... докато има валутен борд няма как да напечатат.

Те ги печатат и си ги раздават на Запад. При нас идва обедняването, пардон инфлацията.

Koгато червените дойдат на власт, резултатът е все един и същ: финансова разруха. Режимът на Радев/ПП не е изключение в това отношение.

Комунистите са виновни естествено! При тях беше толкова “хубаво”,че веднага щом овориха затвора България(Северна Корея) , два милиона българи се изнесоха със светлинна скорост. Сега пък измират от старост българите родени в Царство България преди “развития социализъм”! Затова сме на това дередже. При Борисов народа забогатя и се замогна, а младите българи се връщаха в Родината! Сега отново Радев и червените кхмери ни докараха до национална катастрофа о до Терминал-2!

С тези високи такси на банките, да им плащаш че си държиш парите при тях, " Бурканбанк" отново излиза на мода.

С тия цени скоро пак ще внасяме капитали за да дават банките ни заеми за хляб и картофи....

Нали това беше целта на изкуствено предизвиканата инфлация. Да се оберат парите на народа.

защо избрахте елавяновския каун фъркатия фатмак?

Е голяма работа, че спестяванията на хората се топели. Нали новите чегъртат ГЕРБ, а по-важно от това няма!

Добре че го няма Тулупа от Банкя , че с неговите астрономически кражби нямаше да преживеем тази зима.

Много си прост саше…100% чалгар

Как с неговите 'кражби' положението се подобряваше 12 години и как за по-малко от 1г. на Радев и неможем да си платим сметките.

Ноември "стопи" близо 900 млн. лева от депозитите в банките а Кире и Кокор ще стопят и останалите ......

От януари до момента акциите са ми нараснали с 55% като не броим получените дивиденти. Не знам банка по света или у нас, която да дава такава доходност.

Забрави да кажеш, че преди това акциите бяха паднали с 30%.

Хахахахаха. Доообре. Сега сме декември 2021, а не декември 2020. 20 март 2020 всички акции паднаха с 50%. Говоря за 2021 година. Ако включим и 2020, да, реално акциите са нараснали със 155%. Говоря отново без дивиденти.

По скоро със 60-70%

Радев, ти ли си?

като вестници.

Нямам търпение банките да обърнат плочата "Уааа, дайте ни парите си, защото нямамееее"

Кире и Кокор нямат никаква идея как да се преборят с обедняването на населението и тотално ще забатачат нещата...... Ще го докарат до революция ..... да ги гонят по улиците скоро......

Тошко, тролче недно, ай стига да тролиш под всяка статия

Беше зор да намаляват депозитите, сега ще почнат да ревът, че няма ликвидност.

Корнелия няма ли да иска заповед за забрана на намалението на доходите, респективно спестяванията?

Ето един конкретен показател за състоянието на финансите на народа. Този показател не се влияе от усмивката на Джон ТриВолта, нито от клишетата на Радев Изявлението.

Ноември "стопи" близо 900 млн. лева от депозитите в банките====== трябва хората да се спасяват от инфлацията, както намерят за добре .....но депозитите в банките са тотална щета за депозантите

Промяната е видна, а?

Цената на сертификата от Харвард. Та в Харвард и Бостон всеки се ражда с дълг към банката от около $180000. Ха да ви е честита промяната.

бостон, колко да е бостон

Честита промяна, другари!

Тази зима ще влезе в историята като "Харвардската зима"

Да свикват! Така е у Харвард...