Ниските цени на газа влошават перспективите за приходите на "Газпром" от продажбите в Европа

Очаква се цените на руския газ в Европа да достигнат средно 445 долара за 1000 куб. м. тази година, което е по-малко от изчислената средна цена от 830 долара през 2022 г.

Обратно в новината

Коментари - Ниските цени на газа влошават перспективите за приходите на "Газпром" от продажбите в Европа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха ХА Ха отново лъжи от дивия запад Не ви ли омръзна да го рекламирате с неговите анализи Скоро ще дойде зимата .Ще пишете отново.

Ние замръзнахме и умряхме още миналата зима. Не помниш ли? Путин така каза, а той какво каже на две не става... Така, че сега всички сме умрели от студ още миналата зима.

Какво значение има ? Нали ес не купува газ от Русия ? А и 445 не е като 150 - 250 .

Водещи икономисти от руската опозиция отдавна казват Истината, че не санкции за внос в Русия а санкции за ИЗНОС ОТ РУСИЯ са решаващи за унищожаването на режима на Путин. Запада, след всички 11 пакета за санкции, през военната 2022г успя да увеличи руските валутни доходи от износ на горива с цели $387МЛД. Така Путин никога няма да спре войната.

преместих си го като видяг гъзпром, да се оправят, през швепса ми е

Ох какъв ужас, че така се бях разтревожил за печалбите на Газпром.

Щото "Центъра за изследване на демокрацията" представи изследването си по време на кръгла маса на тема "Противодействие на методите на Кремъл за влияние в енергийната политика на Черноморския регион" в София на 14 юни 2023 г., с участието на водещи енергийни експерти от Европа и САЩ, сред които Мелани Кендердайн, директор на американския институт за енергийни политики Energy Futures Initiative, Д-р Марко Арндт, ръководител на Форума за политическо образование в германската провинция Саксония, Ана Отилия Нуту, ръководител на енергийната програма на румънския изследователски център Expert Group и Олена Лапенко, експерт по енергийната сигурност към украинския институт DiXi Group... твърдо заяви че: "Русия продължава да доставя големи количества газ за Европа, печелейки допълнително 16 млрд."

Лайнянка да обясни защо още ЕС купува от газпром! Да финансира вовката?!

Не е тайна че на когото и да плащаме в крайна сметка газта пак идва от Русия... Примерно:18 Ноември 2022 "Газпром" ще достави на Азербайджан до 1 милиард кубични метра природен газ до март 2023 г. съгласно нов договор, се казва в съобщение на руския държавен холдинг, цитирано от ТАСС. "От 15 ноември започнаха доставките на руски газ за Азербайджан съгласно новия договор за покупко-продажба на природен газ. Той е сключен между "Газпром експорт" и Държавната нефтена компания на Република Азербайджан - СОКАР (SOCAR)", отбелязва "Газпром". Както виждаш количеството е точно толкова колкото през Ноември договорихме с Азербайджан;)

Само че сега кръгчетата около кирчо и сие ще прибират разликата !!

Кенефа раZия потъва БЪРЗО и СИГУРНО: 2010 година: 1 евро - 33 рубли 2023 година: 1 евро - 99 рубли В Русия бе предложено да се въведе шестдневна работна седмица, съобщи близкият до Кремъл в. "Известия". Това е наложително заради западните санкции, се посочва в обръщение на Асоциацията на предприемачите за развитие на бизнес патриотизма "Аванти" към ръководителя на Министерството на труда Антон Котяков. ================ Русия се е запътила към абсолютен финансов колапс през 2024 година Бившият министър на икономиката на Русия прогнозира, че западните санкции заради войната в Украйна ще тласнат страната във финансова криза през следващата година. 70-годишният Андрей Нечаев предупреди бизнесмени, присъстващи на финансовия форум в Екатеринбург тази седмица, че финансите на страната са "в лайна". "А по-лошото е, че решихме да се установим трайно там", каза той в рядка критика на високо ниво към политиката на президента Путин. Коментарът предизвика нервни усмивки и беше аплодиран от един член на публиката. ================ Дерипаска: Хазната на Русия може да се окаже празна 2024 г. Милиардерът Олег Дерипаска заяви, че хазната на Русия може да се окаже празна още през следващата година и че тя се нуждае от инвестиции от "приятелски" страни, за да разхлаби хватката на санкциите върху икономиката. "Още през следващата година няма да има пари", заяви Дерипаска в четвъртък на Красноярския икономически форум в Сибир. "Ще ни трябват чуждестранни инвеститори." Средствата вече са на изчерпване и "затова вече започнаха да ни клатят", каза Дерипаска, основател на United Co, Rusal International PJSC, най-големият производител на алуминий извън Китай.

Джендър, пак си прекалил с тревата ?!

А световната банка отчита разтеж там. На кого да вярваме.