„Нисан” продаде акциите си в „Даймлер” за над 1 милиард евро

Японската компания ще инвестира парите в развитието на електрически двигатели и други вид бизнес

Обратно в новината

Коментари - „Нисан” продаде акциите си в „Даймлер” за над 1 милиард евро | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Японските коли са най-здрави. Най-проблемни са Фолксфаген говоря за Северна Америка . Чупят се постоянно частите са ужасно скъпи. Пазарен дял нямат и 2 процента .

Бих предпочел Нисан(японска сглобка) пред Мерцедес.

Единственото що-годе японско, което се намира на автомобилния пазар, е Субару. На останалите само имената са им японски. Не че Субару-то е 100% японско де, както казах - що-годе е. Нисан например са много повече френски, отколкото япоснски (вкл. и сглобката) ... а да си купиш френска кола ... без коментар.

Имам Nissan от 2008 година . Купих го нов от дилър имаше лепенка на която пишеше, че 39% от частите са японски, а останалите 62% са Североамерикански.Френско е само предното стъкло (Saint Gobain). Единственото нещо , което се скапа и то от ръжда беше муфата която крепи гърнето и то се случи някъде на осмата година. Нисаните са изключително качествени коли , да не говорим че двигателите им са вечни изкарват от 250000 до 350000 мили.

Щом казваш ... Nissan са единствените чисто нови коли, които съм вземал от магазина с дефекти ... става дума за 5 броя служебни. Няма да коментирам опита си с над 15 служебни автомобила на марката, които масово колегите отбягваха ... Nissan е единствената кола под наем, която съм ползвал и за която са ми връщали парите (плюс ваучер за безплатно следващо ползване), заради не един и два проявени дефекта (проблем с централно заключване, невъзможност за отваряне на пета врата, невъзможност за отваряне на капачката на резервоара, произволно гаснещи светлини, ръчна спирачка ...) ... става дума за Кашкай, който взех на 420 km, и който ми къса нервите в продължение на 5 дни ... Не знам за двигателите, но заради другите им проблеми не бих ги изтърпял да ги тествам 350 000 мили или километра ... Дори безкрайно мразените от мен Форд не са ме ядосвали толкова ... Опитът ми е в рамките на последните 7-8 години. Надявам се никога повече да не ми се налага да имам досег с такова нещо. Иначе - преди доста години брат ми имаше Алмера 1997-ма ... относително здрава беше, но ... много дървена (като окачване), страшно неудобни седалки, грозновата дори за времето си. Аз като цяло съм негативно настроен към японските коли, но е предимно заради дизайна им, който почти винаги е неприемлив за мен. В техническо отношение не съм чак толкова зле настроен, но както Nissan са успявали да ме разочароват, никой друг не е успял.

П.П. За да не остана неразбран - реално съм ползвал над 150 коли под наем, вероятно 2 или 3 от тях са Nissan, но само с Nissan се е случвало да имам проблеми, при това много.