"Нисан" праща 800 служители от британския си завод в неплатен отпуск

Японските автомобилопроизводители са изправени пред дефицит на полупроводници от началото на годината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нисан-Рено бати анемичните автомобили. Тенекиени боклуци. Едновремешните мерцедеси имат гигантски ресурс, като че ли за участие в трета световна. Прегряваш го, товариш го, храниш го с боклуци, и пак върви. Новите тенекийки за всяко завито или развито болтче искат да ги закараш на фирмена диагностика. Всичко вътре е от пластмаса, че дори и по двигателя! Невероятни са!

Днешния "нисан" е Жигула-Рено-Дачия. Докато Рено купи Нисан, джиповете на Нисан бяха легендарни и преди Тойота. Не по-малко бяха легендарни леките коли Нисан Блубърд турбодшзел. Приятел имаше такъв и нито американски, нито немски коли можеха да му се равнят по здравина, луск, железен дизайн, японски самурай на пътя с турбодизела.

Що сравняваш със стари мерцесеси, а не със съвременните такива? Доста от тях дори са с двигатели на Рено, а пък баничарката им е цялата Рено без емблемата. Всички съвременни евро коли са така защото не могат да се преборят с евтините идващи от азия,а те са евтини точно заради материалите в тях.

Колите с по-малко електроника са по-надеждни. На ви сега Ренесас.

А шофьорите колко са надеждни?

Инструкторите им да кажат. Как без полигон, и с минимален брой часове, може например едно девойче да е надежден шофьор. Абе да ви питам, някой да е виждал римлянин да кара шофьорски курс?

Бай Тошо още едно време усети кризата и си го спомням като откриваше завода за полупроводници какво каза: Тази година за полупроводници, догодина за цели проводници ще открием.

А помниш ли как се разсмя после, на всички им стана ясно, че си е правел майтап.

Не на всички... на доста хора им е втълпено, че е бил прост селяк... ама кво да правиш, хората вярват на всичко без грам да се огледат.

Спират вноса на електроника от Китай, и веднага ще има части за колите :)

Мирише ми на празненства от тип "Хепи Брекзит". Ще ги проследя за 3 месеца от мястото на събитието, а след 3 месеца се изнасям от ОК към по-просветена част на света.

Къде са полупроводиници, къде са чипове? Фолксваген колко народ ще изкарат в неплатен отпуск? Ауди? БМВ? Мерцедес? Пежо? Фиат? Нисан в Япония?