Коментари - Немско издание: Бизнес моделът "експлоатация" се е ширнал навред в Германия | Бизнес.dir.bg
назад

Немско издание: Бизнес моделът "експлоатация" се е ширнал навред в Германия

Срамно: навсякъде източноевропейци, които работят при по-лоши условия от германските си колеги, пише Андреа Ролфес

Обратно в новината
| Автор: Андреа Ролфес, вестник "Нойе Вестфелише"

Коментари - Немско издание: Бизнес моделът "експлоатация" се е ширнал навред в Германия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Бг все едно не злоупотребяват - редовно не плащат сметки и заплати, но бюджет за кеф има винаги. Не работи ли мозъкът, работи гърбината. Междувпрочем, здравното осигуряване в Германия е задължително, и тези с малки вноски ползват абсолютно същите услуги като тези, които внасят максимума от 400 евро работник/ 400 евро работодател. А иначе не е лесно да бачкаш по кланиците или като просяк, но поне вече има българи с нормални професии.

Китай Скоро ще Ги Измете Немците !!! От Баницата с сирене !!

Милиарден китай от доста време се мъчи да изметне 80 млн германци, но за иновация трябва свобода.

Как не ви е срам в самото заглавие да употребите несъществуваща в Езика ни дума? Какво е това "ширнал"? Докога ще се стискате за заплати за редактори бе Станишева? Нямате нито една статия дори без правописни грешки, а за грешки от всякакъв друг вид да не говорим!

Много добре написано от немската журналистка. Но, на какво се учудва тя?! Нали това беше целта на махането на комунизма от Европа, да може капиталистът да си има достатъчно бедни и желаещи да му работят за по-ниски заплати. Целта е и да се смажат социалните права на трудещите се от Западна Европа, да се принудят и те да работят за ниско заплащане. Това и става, по-бавно отколкото искат, но все пак става. И за какво е този ЕС на две скорости? Ами за да си имат нови колонии, при това без да пресичат моретата. Жалко и тъпо в 21 век. Добре, че от време на време някой журналист пише, та хората-роби от Източна Европа се надяват на по-добър живот. Фактът е, че нищо не се случва.

Ей Ама КАК с глас ревът !!! Тук в ЮК Европейците Си тръгнаха И Работата Взе да Се Бави Индйци Африканци Никой не бърза Англиските Бизнесмени Кръв серат Няма Еврини Бели Роби !!! Исраха Купища пари За Да ни Задържат И Да си СпаСят Икономиката Не че сме им мили Е Успяха не падна паунда цените на имотите се повишават !!! Вече са си Свободна Страна ЮК ...

Ами това си е грозната действителност, но това също са и последиците от комунистическото мислене дефектната демокрация и липсата на граждансо общество което да гарантира правата на гражданите! Хората които работят навън са третирани като добитък, точно защото са сами и беззащитни, те не се чувстват част от общност, те не са научени да се защитават, обикновено и няма как, защото имат работна сила, нямат мисловни процеси, така ги третират като някакъв друг човешки вид, различен от хората. Когато човек работи почтено е унизително да не може да живее достойно, но това е една друга, дълга тема .....

Държави,като България със корупция,кражби,измами,монополи,картели,организирана престъпност,които ограбват човешки животи,и други държави където има несигурност и граждански размирици и войни,беднотия,там населението бяга от тези държави и подхранва Германия със ефтина работна ръка,но това е тема,която се избягва да се решава ,по разбираеми причини !

Това е така не от сега, а още от преди Втората световна! Поне сега е доброволно!

Сега сме свободни Преди не бяхме Кво ревем - пак за соца?

Що не пишете за цените в немските вериги в България? Там експлоатират тези които са отишли там. А тук, всички останали. Открийте разликата между двте групи. Когато държавата е слаба и не защитава гражданите си е така. Вижте цените в германските магазини на Острова. А тука са първенци по печалби.

Ти с очите ли го видя това? Аз бях вчера в Италия и там видях друго! Нямаше нищо под 5 евро. Кафе 2.5 евро +2 евро сервиз ако седнеш. Паче пица 4 евро, чаша вино маполовина пълна 5 евро. Супа 6 евро, чашка от кафе греано вино 3.5 евро, абе евтиника. Е в лидал не съм ходил, там може и друго да е! В кварталния магазин беше скъпо та скъпо, една бира 2евро, сандвич 4 евро. Абе живейте си там като скотове, пазарувайте в лидел, яжте и пите в квартирките и да сте живи и здрави.

Така е и реват за още мигранти, да им работят евтино, въпреки че около 25 % от пълноелтното население е ЕС НЕ работи, а младежката безработица в някой държави стига 30 %.

Ами поредното доказатество че источноевропейците са балъци - бачкат за да може с икономисаните от тях пари да се плащат социални на чернилките.