Коментари - Димитър Радев: Няма непосредствен проблем, но има потенциален риск с ипотечното кредитиране | Бизнес.dir.bg
назад

Димитър Радев: Няма непосредствен проблем, но има потенциален риск с ипотечното кредитиране

В предприетите мерки към момента няма определени задължителни нива, но могат да се определят, ако се наложи, коментира гуверньорът на БНБ

Обратно в новината
| Редактор : Елза Тодорова

Коментари - Димитър Радев: Няма непосредствен проблем, но има потенциален риск с ипотечното кредитиране | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

но виждаме потенциален риск, Изключително политкоректно... Балонът гръмна

Лустрация! Този е бивше ДС ченге!

Хей, български тъпи чалгапитеци, как сте, как сте? Влиза ли ви яко в дупарките? Нищо не е това досега - най-хубавото тепърва предстои. Одраха ви вече дори под кокал - всъщност това беше и идеята на тази сегашната зверска спекула маскирана уж като инфлация. Инфлация, която още да напомпи нагоре цените на имотите и да задържи безумния имотен балон. Да, ама иде времето да се плаща сметката. БГ-чалгапитеците бяха ограбени и набутани в кредити. Балона се спука вече и това с лихвите и с кредитирането е отчаян ход да се спаси това, което вече е неспасяемо. Българските чалгапитеци затвориха парите си в тухли, цигли и бетон, и ся кат им потрябва кеш и ще трябва да продават тухлите и бетона си. Ама познайте на какви цени ще продават в състояние на сриващ се имотен пазар... Царе ще са само тези, които имат кеш и стискат кеша. Кеша ще стане най-ценния актив. А ганьовските тъпи, безмозъчни чалгапитеци още не са се усетили как мазно, по мръснишки бяха овътрени от една малка шайка тарикати, играчи, прекупвачи, спекуланти, брокери, банкери и "инвеститори". Значи ако чалгапитеците стискат кеша и не си купуват имоти "инфлацията" щяла да им изяде кеша, ама ако този кеш е в джобовете на тарикатите проблем няма. Хахахаха. Ще си сърбате сега попарката тъпи български чалгапитеци, дето искахте да ставате и вие "собственици" и "инвеститори"! Да пускате копторите си под наем и да си барате чеповете! Е, накрая цунамито дойде!

Сега панелка в София нека да струва 2000 евро/кв.м и да се избиват желаещите да я купят.

Лихвеният арбитраж обаче работи в полза на привличането на капитали към страната, отчита местният валутен регулатор https://www.investor.bg/a/130-novini/149146-kitay-sazira-risk-ot-otliv-na-kapitali-pri-segashnoto-vlivane-na-likvidnost

кой ще купува апартаментчетата, които ще падат като круши !

умишлено мафията дър жа ниски лихви, за да излъже народа, да го набуха "в кредити" и сега вече след като набълбука народа, пускат гилотината ! . мръсна, лихварска масонска сган ! . разбрахте ли защо народа не ви гласува !

Асен Василев и Димитър Радев на срещите на МВФ и СБ в Маракеш Министърът на финансите и управителят на БНБ ще участват в дискусии за глобалните икономически и финансови предизвикателства https://lupa.bg/news/asen-vasilev-i-dimitar-radev-na-sreshtite-na-mvf-i-sb-v-marakesh_260184news.html

не е ли да ощави убаво търговските "инвестиционни" бамки та да не отупват па фонда за гарантиранье на влоговете като брашнен чувал Или му е по добре да оди с Асен Василев в Мароко при стрина Сталинка от МВФ на инструктаж

Не виждаме непосредствен проблем, но виждаме потенциален риск, свързан с ипотечното кредитиране" Ако разместим малко думите непосредствен риск, потенциален проблем май картинаката става по неприятна?!

На определени години бананките гърмят. КТБ няма да е единствената. Държавата се намира в дългова спирала и е застрашена от технически фалит. Положението хич не е розово, не се заблуждавайте и успокоявайте да не изгорите.

Радев кажи защо домакинствата да си държим парите в банките при 0% лихва? При условие, че кредитирането е убийствено високо?

Е там е грешката, че са в банките. В момента банките "пращтят" от парй. Със същите тези пари, разни мазни спекулантчета помпат инфлацията през имотния балон. Резултата е ясен - да го духат бедните.

Банките ако имаха парички щяха да плащат лихви. Ама не плащат. Значи нямат парички.

Защото е незаконно да работите с кеш над 10 000 лв. Т.е., наличностите в банките са гарантирани с закон. Щом са гарантирани със закон, защо да ви плащат лихва? И нещо друго - банките не е необходимо да имат едни пари, за да ги дадат на кредит. Търговските банки работят в режим на частичен резерв - т.е. могат са отдадат едни и същи пари стотици и хиляди пъти като кредит, без изобщо да имат депозит насреща Така търговските банки "печатят" пари, така, чрез отдаване на кредит, те някъде другаде създават депозит на практика от нищото. Горе долу това представляват прословутите 80 млрд депозити, за които се тръби по медиите. Това са всъщност кредити.