Най-скъпите парфюми в света са с български съставки

От две години страната ни е износител №1 на лавандулово масло в света

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както АБСОЛЮТНО винаги, в момента, в който определени хора и кръгове усетиха, че може да се изкарват доста пари от отлгеждането на лавандула и изкупния пазар се окупира. Може всеки да отиде и да провери как е по Добричко. КОЙ и КАК точно изкупува маслото и за какви пари. По-малките производители се отказват, защото нямат достатъчно количество да изнасят директно а тук изкупната цена едва покрива разходите.

""Освен за Европа, нашите производители на лавандула изнасят за Китай, САЩ, Нова Зеландия, Швейцария"""Знаех аз ,че социалистическото образование не е на висота, та ние в училище учехме ,че Швейцария е в Европа ,при това не много далеч от България

Не е голяма гордост, че и ние като крепостните ватенки на путлер, изнасяме суровини, от които белште държави правят продукти с висока добавена стойност. Но в държавата на еднокнижната Мутра, президент със зелени чорапи и главпрокурор с каскет (и тримата натресени от Москва чрез решетникон и Сораите, и тримата се състезават в слугинаж на путин) е нормално да е така.

Не си въобразявай, че България може да се конкурира със световно известните парфюмерийни марки. Този фин бизнес не е за всеки.

"В своя репортаж от Би Би Си посочват, че България била най-големият производител на лавандула през 70-те години на миналия век, когато у нас имало 70 хил. декара, от които се произвеждали 155 тона масло. Сега те са 205 хил. дка с производство от близо 200 тона, с които си връщаме заветното първо място в света." Сериозните коментатори по-долу обърнаха внимание върху въпроса с добавената стойност, а аз искам да обърна внимание и върху друго - ефективността. Засятата площ е увеличена с 200%, а производството едва с 30%. За качеството не коментирам.

Това е проблема на България няма разпознаваеми продукти, като произвеждаш стандартизирана стока, не можеш да направиш големи пари. Фрацузите взимат най доброто евтино и го продават скъпо като парфюм. Там добавената стойност е огромна, а усилията много по-малки.

Престанете да заблуждавате хората не е истина

Istina e! Ot godini e izvestno!

За жени със неизмити предници

Кво ти пука, нали имат измити задници

То и Южна Африка май по диаманти е номер едно, ама се оказват в ръцете на чифути предимно.

Вълнуващо, направо...

От показаните на снимката нито един не е с нотка на лавандула.Герлен- да, но не,,Идил,, ,а,,Мон Герлен,,.Лавандула има в,,Биловед,,- Амуаж и Келвин Клайн-,,Obsessed,,, но са достъпни. Статутът за най- скъп парфюм идва от името на фирмата,дизайнера и най- често от флакона.

Що рече? Как го каза? Ха!

Но руския нефт работи за Американската промишленост....както българските етерични масла за френската Парфюмерия.

интересно кои точно най-скъпи парфюми?

Роза и лавандула има практически във всеки парфюм, скъп или евтин. Въпрос на количества, при ароматите микрограми променят нещата. Но основата са са именно няколко вида, в т.ч. горните.

Не е вярно-не всички парфюми имат в пирамидата си роза и лавандула. Има хора, които са алергични или не понасят аромат на роза или лавандула. Отдавна парфюмите не се правят от естествени съставки-представи си колко орхидеи са необходими или колко естествен мускус-амбър-екзотични цветя са необходими за това. Изкупуват нашите масла и правят действително скъпи парфюми- нишови.

Bulgarska rosa ima v mnogo parfumi: Lancome, Estee Lauder, Chanel, Cartier, Dior i drugi, izpolzvat BG rosa. Gordeite se, ne pluite! Bulgarskoto rozovo maslo e nai-kachestvenoto v sveta. (Izviniavam se za latinizata)

Абе то хубаво но от суровини не се печели а от добавена стойност! Ние си изсякохме хубавите гори а тарикатите в чужбина печелят многократно като правят мебели!

Горе те се увеличават. Не че дървената мафия не е проблем. Много пасища станаха гори, защото сега рядко се практикува отглеждане на свобода, повече животни са на ясла. Северозападна България цялата вече е гора, за добро или лошо.

Шшшшшшш, тихо, че турците ще я изсекат и нея....

А замисляте ли се защо не са български, а само с български съставки и високата добавена стойност е другаде, а не тук?

Коко Шанел, Джон Форд, Джорджо Армани ... да виждаш БГ имена? Ми направи парфюм, изгради марка и да сив и здрав, да илядиш и да плащаш ДДС на нашата държава. То само с лавандула не става, трябва и нос, акъл,пари и още 1001 неща дето даже не ги знам :-) Както виждам и ти :-)

ТОМ Форд!За неговата,,Черна орхидея,, да не би да използва масло от истинска черна оридея...Не!Използват се аромати получени по химичен път. Цената на парфюма зависи от името на дизайнера или парфюмериста и тази цена не определя харесването на парфюма.Всъщност много скъпи парфюми са ужасна воня.

При тези изкупни цени на маслото скоро няма да сме номер 1

са вече ще вдигнете самочуствието на тролчетата в дир .

Трябва по някакъв начин да се въведе планова насоченост в икономиката ни.Да се създаде някакъв орган за проучване на съвременния пазар и предвиждане на нуждите му, който да бъде тясно сверзан със производителите!

Станкеее мутрата не мисли така. Дай му Джет и кифла с надути джуки.

И как ще накараш някой да произвежда нещо конкретно? И си забравила, че вероятно ЕС има подобен ресор, имайки предвид, че не е случайно отпускането на субсидии за конкретни култури. Видяла жабата, че подковават коня.... та и твоята работа :)

А защо НАКОЙ да ти дирижира какво да произввждаме. Или отниво сме под чехъл както ВИНАГИ.

миризма за ценители в комплект с Гоце Делчевска кървавица

stanka.j@

Шега ,за разведряване!

Хувава новина. Съседът ми се занимава с такива масла. Лошото е че той става много богат (да е жив и здрав защото е готин), но шофьори,култиватпри, дестилатори а и държавата получават ЖЪЛТИ стотинки. Нали ме разбрахте правилно?

Ами всеки според заслугите. Ако един може, а друг не... то къде е проблема? В този който може или некадърния?

Който не краде е некадърен?

Тираджия под 2 хил. евро на месец няма. За тракторист-комбайнер е подобно. Виж обявите. То и няма как да дадш на някой да кара машина за 300-500 хиляди еврака и да го цакаш с 500 евро, толкова ще си видиш и мапината. Бентлитата в дворовете на големите стопани са най-евтините машини. Иди на сайта на Джон Диър, Кейс и т.н. и виж за какво става въпрос. Земята винаги е раждал капитал. Поне българската. Та не ги жали комбайнерите, никак даже.

На село вземат под 1000 лв. По жътва има награди, и се работи с големи почивки от по няколко дена, редовно. Но не се събират повече от 1000 и малко на месец. Добруджа.

Но нещо не се вързва. Като при Холивуд - има българско участие тук и там, но недостатъчно за да се чуем и прочуем и в карйна сметка Холивуд си остава техен и там далече! Само ние си отчитаме леко комплексарски родната заслуга. Ето и парфюмерията - ако беше друга държава с такова розово и лавандулово масло, щяха да опищят земята от самохвалство, за да капнат милиардите там при тях. А уж сме имали ПиАр-специалисти, готови и учили на запад....Бошлаф!

Сърбите единствено имат патента над напитката Ракия. Данон взе киселото мляко. Бялото саламурено сирене Цял свят знае че е гръцката Фета... Нали стига за продажното ни племе.

Ко ги Грей Петстин левувити заплатчици!!