Нарочиха за кризата в Суецкия канал първата жена капитан в Египет

Слуховете за ролята й в драмата били подкрепени в интернет с манипулирани снимки, споделя Маруа Елселехдар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една натокана пичка, дори да е отличничка, при реални условия не може да бъде капитан, защото: Ще е обградена с мъже, които ще си мислят само как да я опънат (респективно жени лесбийки, ако екипажжът е от жени). И това е нормално, както при бозайниците (маймуни, лъвове, и т.н.), така и хората. Феминистките да не обвиняват мъжете, че природата така е раешила. Какво е виновен един боцман, че една жива ( а не списанието или дупката на стената в каютата) катерица с напращели цици му се върти под жадния нос с месеци в открито море? Ами тези загорели моряци, които лъскат палубата ( и не само), когато т.н. капитанка щрака с токчетата? Стереотипите са създадени по причина. Кпитанът е силен властен мъжкар, лидер, който ниой не би се осмелил да си помисли да опъне, защото това би създало хаос и опасност. Днеска фейк нюз, но утре може да е реалност. Да е здрава госпожицата и дано този работещ в нейна полза шум и помогне да си намери правилния кораб.

А бе панчаревски моряк, аз съм бил на голям пасажерски кораб със жена стаф капитан,мога да ти кажа че беше голям професионалист! И по принцип на кораба си има йерархияняма значение какъв си и кой си !

нищожеството ракете трябва да бъде съдено, за законен трафик на хора! в нюрнберг, джендърчета! където ще бъдете съдени всички вие!!! .

гейувете на кончита вурст мразят жените и за това са избрали.. жена за поредната си жертва в името на мъжеложството, а е още индийка, не... а може би.. момент, момент.. египтянка! и тя не се занимава с официален трафик на хора към европата на педалите на сорос и масон и сие антихристи! ... :-)))

Ако капитанът на контейнеровоза е чукал по телефона си и се е зазяпал в снимката.... - Коя ли е тази колежка? И се е ,,свестил,, от удара в дъното... Ми , тя и виновна, кой друг?

само три минуса? о' каква драма!!! :-))) много бе педерасчетата на радан, обама, зелените педофили, бай-данския недонос и сорос- също недонос! манипулирайте, манипулирайте! щом ви е паднало за центове! :-)))

а не е ли оная много-космата капитенка, дето се занимаваше с официален трафик на хора, а именно госпожата от среден пол - ракете? :-)))

Изборите приключиха.

Та какво става, значи, с Тулупа? За четвърти път ли ще бъдем Тулупландия? Или ще ни извърти някой още по-гаден номер? Да извинява госпожица капитанката - тук един домашен разговор ...

Днес гласува само твърдият електорат... нещо като преброяване на дивите зайци;)

Те арабите са гнусни лъжци като цяло!

Май някой е искал да й "извади очи", но вместо това й е "изписал веждии" ... (И то какви вежди ... Цял свят сега ги гледа ...) Но, обаче ... Нещо коварно ми нашепва ... Че не й е чист косъмаа ... Ами ако тя си е поръчала далновидно това "обвинение"? Което ... Нее ... Дааа! А?

Конспираторите сте на всеки километър от тук до края на интернета.

Тая капитанка е много ,,гюзел'' но е запазена марка само за адмиралите по Световния Флот.Моряците да си перат чорапите в легенчето на ръка.

Какъв леген та гони бе Петре....качвал ли си се някога на кораб или си виждал по картинки? Та ще ти кажа че на най убитите кораби като гръцките пералните са обикновено zanusi

Тази капитанка може да бъде обвинявана само за нечия семейна криза, даже за не една семейна криза ...

Този капитан е голямо сладурче! .....Няма да слизам от кораба.

ше я мандрътаковам тази,щото ми харесва и верно тогава ще стане известна. Сега просто се пробва да е забележима - ма няма как са стане истински популярна, без да я таквозил бай ви хой. Аре да бега, да си направи един бръз PCR и я отпочвам.

Наборе, няма що да чакаш,,бъдещето време,,! Подхващай се още сега- снимката е отпреде.

Аз засега съм подхванал сестра й. Май и харесва.

комплексаря бай хой, не знам кво точно си подхванал, ама внимавай да не го претриеш с тия мазолестите ръце, че после как ще го вадиш да пикаеш...

Аааа, не! Трябва да е черна и гей! Минимум!

Вдига си акциите момата, а и арна, така че скоро ще управлява яхта някъде на запад.

Като знам в каква джунгла е родена, не ми се мисли какво садо-мазо я очаква, дори да не е тоя причината за инцидента...

Спокойно може да заведе дело срещу клевета!

Срещу анонимни тролове?

обикновено им плаща Путин. Но пак ще е трудно да се докаже.

в тубата има видео OOCl HONG KONG, там обясняват/хвалят, че лоцмани/пилоти от Египет поемат командването от капитана на кораба

Лъжат, капитана просто се скатава... но той единственият който отговаря за управлението на кораба и има пълното право да не слуша пилотите.

гледай видеото преди да търкаш клавиатурата хвалят се егиПитяните, какви велики баш пилоти са, бе!

И що да гледам видеото на някакъв дето се хвали като съм чел Конвенцията в която изрично е написано че Пилота е нает за да СЪВЕТВА... и в нито един момент няма право да ЗАПОВЯДВА?! Целият текст го има на сайта на Морска администрация International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarersq Code А, членове 49 и 50.

защото коментираш по смешен начин. нито съм правил видео, нито сценария, нито кой виновен, нито кой се скатава, нито статията, нито суеца е мой, и т.н. и т.н. ПРОСТО ТОВА СЕ КАЗВА СЪС ВИДЕОТО!!! ? /Captain only can watch. цитирам по памет/

Е, като цитираш по "памет", нещо което не си направил, що се държиш като хашлак обръщайки се с "бе" към човек който не е използвал към теб никакви обидни квалификации?!

Тия сега ще направят чудеса да я изкарат невинна и че била на друг кораб. Статията е неграмотно преписана и затова неясна.

четах, четах... еми значи кормид е бил без да спазва мерки

Четем и гадаем...... Добре де, толкова ли е трудно да се напише кой е бил капитан, кой лоцман на злополучния контейнеровоз, опит, откъде са си взели дипломите, националност, и т.н?

Ще се сетят мюслите, че и жените имат акъл и могат да управляват кораб.

Виж са ква си МАРУЛА ма оооу

Що бее, убава си е каката!

хахахахаха

МАРУЛА си ти - Момичето е капитан на кораб , а ти за капитан и на рибарска лодка не ставаш !!!

Учудва ме възраста на жената - 29г. В БГ на 23 завършваш морското, след това трябват доста години стаж (за изпитите не говоря), точно не мога да кажа , но поне трябва да си на 35 за да се кандидатираш за капитан. А тази жена я има, я няма 6 години стаж.

Нали казват, че по време на инцидента е била като Първи Помощник Капитан. А иначе е хубава!

В статията пише, че е помощник-капитан, а не капитан. Тия, които завършват Морското училище със специалност "Навигация" според тебе какво работят после по корабите - обикновени моряци, които чистят палубата със стирката?

Започват от стажанти, после 4-ти капитан, трети и т.н. По същия начин като завършиш военно образование не ставаш вернага генерал!

Отдавна не е така... В момента за да се явиш на изпит за капитан далечно плаване се изискват 36 месеца плавателен стаж като помощник капитан на кораб над 3000 БТ, или 24 месеца от които 12 като старши помощник на кораби над 3000 или капитан на кораб под 3000 БТ.

Съгласен, но трябва и стаж за да стигнеп старпи помощник. Не познавам капитани далечно плаване по-млади от 35год.

Явно отдавна не сте на море... 4-ти помощници отдавна няма, тяхната функция се изпърнява от стажантите, като квалификационна степен вече няма втори и трети помощници те станаха вахтени офицери, съответно няма и изпити за втори помощник. Също така за старши помощници изискуемият плавателен стаж е 12 месеца като вахтен офицер ако кандидата е висшист и 24 ако е среднист. Онези времена когато имаше изпити между 3-2-старши-капитан и плавателният стаж между всяка степен беше 24 месеца свършиха още през миналият век. Така че днес можеш да вземеш сертификат и преди да навършиш 30... а вече дали ще те назначат като капитан си зависи от личните способности и компанията за която работиш;)

И колко силно е възмутена не стана ясно.

Мисля,че трябва да ми я дадат да я накажа !

Дали си подрязва шундата като ония мюсюлманки в Саудитска Арабия?

тапир, точно тука ли трябва да си избиваш комплексите, че си с малка пишка?

Прост и слабоумен идиот

Сладураня е. Да ходи да ражда и да си гледа децата, докато е млада, не да се вре по корабите на мъжка работа.

на тебе някой бърка ли ти се какво, кога и къде да правиш? Ти що се бъркаш тогава на мадамата? А, верно, пропуснах, че си тъпак, нали сам си си го написал, и трудно съобразяваш някои неща.

Скоро май няма да има втора жена-капитан на кораб в Египет! Дори да е невинна!

Що не е с тюрбан на фацата?!

Наградена е от великия техен генерал Ас Сиси. Сега президент. Той не държи на тюрбани и фереджета. Нещо като аналог на Ататюрк е Ас Сиси за Египет.

да не оплете конците....

за разлика от Ердоган, който тегли Турция назад към ислямизма Ас Сиси е по-прогресивни възгледи. Интересно явление в някои мюсюлмански държави, че военните обикновено са застъпници за светски характер на държавата. Така и в Турция след военни преврати държавата поема към курс на развитие с по-светски характер, а после идва някой като Ердоган и връща нещата назад към традициите на исляма - забрадки, фереджета и т.н.

шапкарите са по-нормални от "духовниците" им!...

Жените по-принцип са бързооборотни...

Недей се жени за мъж, мъжете в България особено под 27 са гейчета, можеш да се ожениш за мен, аз си падам по жени.

Не знам какво да правя с информацията за възмущението на първата дама капитан.

"Тя допълва, че по времето на инцидента тя е работила като първи помощник капитан на кораба "Аида 4", който бил на стотици мили от Суецкия канал в Александрия." И какво искат от това момиче тия рязани капути ?!

Те не им дават автомобили да карат, тя тръгнала супер танкер да управлява. Доказано е, че жените са технически неграмотни, малкото грамотни доказват общото правило. Отделно лесно изпадат в паника.

Дори не прочете историята на жената и вече капитан на танкер я сложи, та и неграмотна и паникьорка и какво ли още не... Ти си идеалният пример за глупак, който никога не трябва да има под свое управление, какъвто и да е човек.

Хе хе ти се издаде колко си тъпа овца, а сега си набий още 100 минуса комплексирана патко и друг път превеждай по-точно защото ангийския ти е гола вода.

Ами той и няма под собствено управление никого. За да разсъждава по този начин е последна дупка на кавала на работа и яко под чехъл в къщи.

Такива простаци като тоя - България е рай за тях. Често стават шефове на някакво ниско ниво, само защото доносничат на големите шефове, оплювайки другите работници. И като ги издигнат, тормозят поставените в тяхно подчинение. С това предизвикват и текучество. А шефовете си затварят очите, защото тия са вече "техни хора" и са доволни от доносите им само.

Няма как със 100 години образование и еманципация, да промениш милион години еволюция! На жените им е заложено да грешат под силен стрес! Не съм чел статията, вероятно жената може и да е невинна, но горното си е факт, наблюдава се при много голям процент от жените-шофьори у нас!

Момче, кво коментираш тогава като не си чел статията, баси малоумника си! Каката въобще не е била на тоя кораб, бе. Баси тапирите, дето сте се събрали тука - редовните безработни нищоправци, които коментират заглавията на статиите.

Маруа, ожени се за мен, като моя съпруга и гражданска на еврогейска България, няма да имаш проблеми миличка защото Майката и защитничка ще ти е САЩ. Чакам твоето съгласие.

Англичаните едно време са забранявали жени изобщо да се качват на кораба за да няма раздори най-малкото. Каквото се качи на кораба обаче, всичко се споделя. Единствената жена е самият кораб. И макар, че би трябвало да е в мъжки род е в женски. Why is a Ship Called She?!

Щото се управлява много трудно,също като жена :))))

Такава маневра само жена може да направи!

ЕКСТРА СИ Е МАЦКАТА ЗАВИЖДАЙТИИИ

Корабът е на японски корабособственик ,а компанията мемиджър е тайванска , както и екиоажа! Тези факти се крият от " свободните" евро- атлантически медии!

Не тайванска а немска и плава под панамски флаг.

А това под какъв флаг плава, няма никаква връзка.

А това че е японска какво общо има?

Те ви квотен принцип! Ама корабите се движат по законите на физиката без изключение. Целта на момата е да се изфука, нищо друго.

Момето добре си изглежда, па ако е и умно - цена нема! През пролетта на 1979 год. бях в НШЗО-то в Долна Митрополия, по точно - караул на Портала. Тогава засякох млада жена и я попитах: По каква причина идва в училището. Отвърна ми, че учи задочно в Училището. До тогава не бях чувал жена да получава военно образование. Няколко месеца по-късно(вече в София - около НДК), се засякох с първата жена генерал-лейтенант - Полина Недялкова.

НШЗО никога не е било там, а в Плевен - за запасни официре.. В Долна Митрополия е съвсем друго училище - за летци.

... нова серия в ситикома "Me,too"!

Ами много ясно, че ако има някоя жена на около, при първа възможност ще бъде набедена, че е виновна за всичко!

може да има една жена да се вре с много мъже на тясно пространство. Примерно в пандиз, казарма, кораб ....

Епа чукачен, какъв друг!?

+ алкохолен. Нямаш си представа за какво ставаше дума на бг корабите,където имаше жени в екипажа.

Ами виновна е, като минавал кораба, тя помахала на дъртият капитан и той забил кораба да едноседмична почивка в Египет - ал ин!!

Да се пребие с камъни и хвърли на кучетата. Съсипа илианци със закъснение на китайските боклуци.