Нарисуваха мрачна картина на британската икономика

Висока инфлация, спад в растежа на частния сектор, енергийна криза, дефицит на шофьори за транспорт на храни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Англичаните доста преди нас са в европейския съюз и може би има защо да го напуснат. Това си е техен личен избор и не виждам какво ни засяга нас Българите това. Прави им чест обаче ,че не искат да заменят националната си валута с евро и да предоставят националния си суверинитет на европейските авантаджии в Брюксел. Нещо което ние в България отчаяно се опитваме да направим последните 30 години.Няма бъдеще без минало трябва да помним и доброто и лошото в противен случай ще продължаваме да правим едни и същи грешки още 30 години.

За най-бърза информация, защото едва ли ще си направиш труда да ровиш по-основно и по специализирани икономически сайтове, влез в уикипедия и прочети статията за Британската общност (Commonwealth), а също и за ЕС, както и обстоятелствата при които Великобритания влиза в ЕС. След всичко прочетено ще преосмислиш написаното от теб, тъй като е писано на база догадки без да знаеш фактите. Великобритания влиза в ЕС много години след останалите големи европейски държави главно заради ветото на Франция, която по онова време се управлява от генерал Де Гол. След неговата смърт британците влизат в ЕС като по него време са с икономика в стагнация. Успяват да си договорят по-добри условия спрямо останалите страни - членки. След 43 години в ЕС през които икономиката им процъфтява популисти като Фараж и Джонсън и не без пасивната подкрепа на Дейвид Камерън, успяха да проведат референдум за членство преди който облъчиха общественото мнение с послания как емигрантите от Източна Европа (разбирай поляци, румънци и българи) отнемали работни места от британците. Референдума мина с много малка преднина ЗА излизане от ЕС. Гласуваха основно възрастните британци, които бяха облъчени с послания от типа на: Да спрем пришълците - емигранти, които ни вземат работните места и носят престъпност! Да си върнем суверенитета! Имаше и послания - препратки към величието на някогашната Британска империя. Младите британци подцениха вота и масово не гласуваха и сега си гризат ноктите, защото за да пътуват и работят в Европа ще им трябват международни паспорти, а в бъдеще и визи и ще минават граничен и митнически контрол. А какви ще са пълните последствия за британската икономика и общество тепърва предстои да видим. Шотландия например отново иска да се отцепи от Обединеното Кралство заради факта, че в следствие на Брекзит те останаха извън ЕС. А повечето шотландци гласуваха против излизане от ЕС.

Аз пазарувам от "Морисънс" основно. Работата ми налага да пътувам, предимно в Северозападна Англия. Никъде и нито веднъж не видях празни рафтове, освен в началото на първия локдаун април 2020, при това за кратко. Да, медиите тръбят постоянно някакви трагедии, но нищо такова не съм видял. Горивата поскъпнаха, цените на стоките леко се повишиха, но нищо съществено, за сега. Ако работиш що-годе приличнна професия, не се усеща промяна. А и заплатите се увеличиха. Аз не виждам значима промяна, за сега, само малко паника в медиите.

Искаха и изгониха огромен % източноевропейци които вършеха цялата черна работа , оставиха всякакви тъмнокожи паразити които никога не работят и само ги доят за социял. Направиха доста погрешни ходове , сега ще падат пешки по натам сериозни фигури.

Много икономисти и хора от различни бизнес отрасли от 2016 г. насам прогнозират проблеми за британската икономика при Брекзит и настояваха правителството на Тереза Мей, а в последствие и на Джонсън да ускорят сключването на сделката с ЕС, за да има предвидимост на бъдещата бизнес среда на острова. Уви, всичко беше напразно. С обичайното за всички политици и държавни чиновници туткане преговорите се проточиха прекалено дълго, а след това се насложи и ефектът от пандемията. Междувременно много бизнеси и финансови институции се изнесоха от Обединеното Кралство заради неясната бизнес среда след Брекзит. И сега въпреки, че бизнесът отново бие тревога от месеци за недостига на шофьори, недостига на селскостопански работници, а има недостиг и на работници в социалната сфера, премиерът Джонсън бодро коментира, че проблемите се преувеличавали от бизнеса и всичко било наред. И как да говори друго, като наближават избори. Британците тепърва ще берат горчивите плодове на Брекзит. В другите държави в Европа и по света положението на хората се влошава заради поскъпването на енергоресурсите и тока, а от там и на всички стоки заради пандемията. А при британците икономическият удар ще е двоен: пандемията + Брекзит. Фараж и Джонсън след време няма да смеят да се покажат на улицата пред хората, защото най-малкото, което може да им се случи е да ги замерят с яйца и домати.

"През 1947 г. Ingsoc е акроним наанглийския социализъм и политическата идеология на тоталитарната държава Океания. Ingsoc е контролирана от държавата политическа система, основана на принципите на Newspeak (Новоговор), двойното мислене и променливостта на миналото, които са предназначени да манипулират и потискат гражданите на Океания. Принципите насърчават колективизма и цензурата, позволявайки на партията да създаде напълно ортодоксално общество, където всеки член на партията е отдаден на Големия брат и се придържа към правителствената пропаганда." Пророкът Оруел, е загатнал за BREXIT някога.

Докато Оруел е бил жив е нямало Европейски съюз! Какъв Брекзит, кви пет лева?! Да не говорим, че Великобритания се присъединява едва през седемдесете. Десетилетия след смъртта на Оруел. Как тогава той е имал идея за Брекзит изобщо!

Пак рисуват картинки, и преди Брекзита ги рисуваха ако станел Брекзит. Той си стана те пак продължават да ги рисуват картинките, че ей сега ще потъне УК то .. ама то пустото не потъва! В това време ЕС то се тресе от антиваксърски бунтове, тази зима като почнат енергийните бунтове ще гледаме сеир!

Ганчооо, не се притеснявай за една от най големите икономики в света. Гледай си опиканата русофилска кочина, която си създал за 1300 години мизерстване.

Да те и у новоизлюпения британец! Типичен Ганьо, тръгнал по света!

Да ти се изпикая на физиономията, евроатлантическо платено говедо.

SU-152

Споко, платиха ни и Съединението, и Независимостта. Давайте следващата фактура..........ако това не е хибридна война.......

SU-152

А какво стана с онова обещание на един автобус......................

не е важно България да е читава държава,без корупция,кражби и измами и обезлюдяващо население,по важното е,че Великобританската икономика е зле!

"12 месечна ковид виза!" На мен малко преди Брекзит ми струваше местенето там със семейството ми от Германия 8000 евро. После изнасянето ми от там през този юли ми струваше 10 000 евро. Спестеното за две години от там с една заплата над средната от 42 000 паунда е едва на повината на тия пари общо от 20 000 евро! Нема много балами да се навият на това!

Бяха свикнали на постоянен поток емигранти склонни да работят за жълти стотинки. Сега ще трябва да се примирят с факта че хората в UK работят за пари.

Щом там картината е мрачна значи в Бг ще е катастрофа

тарикатчето то, в евразия ще цъфнете и ще вържете. Манипулаторче на дребно ли си бе?

Има видов ден Рошавият палячо май ще виси на някоя стааааара лампа в Лондон

Ако имат пари, които се търсят по Света ще се справят с всичко, ако нямат... "социализЪма свършва когато свършат парите" както твърдеше Та4ър.

Абе там нямат ли си харвардски експерти да ги оправят?

Нашите Ка & Ко да отидат в UK да проявят талантите си и едва тогава могат да разчитат на моето електорално доверие.

И ся кво? Тази статия иска да ни покаже колко е зле, като не си в ЕС ли? Ми не е баш така! Само не ми е ясно кой е платил за тая статия?

От българска страна ли кой е платил? Ами от има няма две седмици дейли мейл гърми всеки ден със статии именно за този проблем, те са 3 кризи: няма въглероден диоксид за месопреработвателната промишленост и запазването на доста храни, няма газ, няма шофьори на камиони. Оттам се стига до евентуални празни рафтове. Сега сключиха някакво споразумение поне за въглеродния диоксид и поне три седмици ще има спокойствие. Една част от британците се безпокоят, на други не им пука и казват, че няма да си купуват шунка и могат да оцелеят прекрасно без някои стоки. Просто пак си зависи от типажа хора, винаги има две крайности.

В Блгария кризата е истински глад аз помня Лукановата криза помня и когато България беше като дискотека заради тока помня и опашките за бензин. В Гърция фалиралата държава задлъжняла на всички още изхранва "емиграндски" градове в България. Помня и кризата за горива и хляб в Англия бях там чета БГ весници "ужас безкраен" отивам в супермаркета , на рафта за хляб пише "не копуваите панически" и хляба нареден . Така че криза и криза има голяма разлика дори от Сирия бягат с по 10 бона в долари в България са единици които има 5 000 лева

Всичко върви по план - фаза 2...

Ха-ха-ха ... Нищо де, нали сега Кенгурото ще захрани Рошавият с кинти за сметка на Макарона! Кенгурото отдавна обяви, че чакат Бъкингамското Корки да се гътне за да обявят развод с Короната, ей така, от куртоазия!

Яжте ми краставицата вашата .... англосаксонска.

Учудват ме коментариите за Радев. Нерде Ямнол, нерде Стамбул - къде е Радев и къде са обирджиите, които цял народ вижда. Герберчета, ако искате да нахраните, както казвате народа, претърсете чекмеджетата на тиквата, съберете и парите, които е раздал на дебелите приятелчета, съберете и опростените пари на черепа и сие и ще решите проблема. Не търсете теле пред президенството.

Да се обзаложим, че ще изкараме в пъти повече от "чекмеджетата" на спонсорите и кукловодите на резидента?

И за английската инфлация ли ви е виновен Радев, боклуци герберски ??

Вярно фатмаците сте много прости.

Браво!горд българин съм от такава картина!

Англичаните или са мазни тумбаци, или пияници или безполезни некадърници. Свикнали робите да им работят столетия наред, сега след изтеглянето на последните (източноевропейските) такива ще им се види много нанагорно. Радвам се и се надявам това да е края на тази гнусна нация.

Радев си тъпче корема ,а народа гладува. Не ни трябва фигурант изяждащ стотици милиони всяка година.

къв Радев те гони пък те ве олигорен?

Оноден гербаджия Радев сънува!

Стотици хиляди ваксинирани умряха след втората доза.Техните места не се дават на неваксинираните .

Ами там останаха само махараджи и английски пияници.

Мисля, че е ясно от 4 години.

Искахте Брекзит. Получихте го. Сега питайте Фарадж какво да правите, нали той беше архитекта на цялата тая шашкания.

А мрачната картина на българската икономика я нарисува Румен Радев! И сега иска още един мандат, да ни довърши окончателно!

А дано! Мри бе гейбераст слабоумен и крадлив!

Смехотворно е да се обвинява само един човек за положениети в БГ, при това не от изпълнителната власт

Това не е възможно. След ЕС всичко е цветя и рози.