Коментари - НАП: Задръжте плащането, ако не получите касова бележка | Бизнес.dir.bg
назад

НАП: Задръжте плащането, ако не получите касова бележка

Неиздаването на платежен документ води до укриване на приходи и щети за бюджета, най-често това се случва в заведения за бързо хранене, ресторанти, барове, подчерта приходната агенция

Обратно в новината

Коментари - НАП: Задръжте плащането, ако не получите касова бележка | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАП може да си гледа работата. Преди време изсиква касова бележка за всичко и навсякъде. От доста време не го правя. Трябва да има колкото се може по-малко приходи в хазната. Да храним пришълци докато за пенсионерите ни отиват далеч по-малко пари, да финансираме фашисти, да пълним нечии джобове през различни схемички. Майната ви!

Ха ха. Ама чакайте малко другари НАПаджии, навсякъде търговците първо прибират парите, връщат рестото и, ако клиентът си поиска касова бележка, чак тогава я отпечатват и с досада му я връчват. Даже понякога му се сопват на клиента, че много бил припрян. В много случаи забързаният и уморен клиент пропуска да иска такава, което е удобен момент търговецът да се направи на разсеян. Следователно трябва да се издаде разпореждане от НАП, че търговецът трябва най-напред да отпечата касовия бон и чак тогава да изиска от клиента плащането. Само в случай, че няма отпечатан касов бон клиентът може да не плати стоката или услугата и да си замине по живо, по здраво. Тъй че нападжиите да не чакат гражданите да им вършат работата, за която получават заплати! Тези влечуги дори си позволяват да втълпяват на гражданите, че самите те "трябва да изискват от търговците да им се издаде касов бон". Каква наглост! В закона ясно е записано, че търговецът е ДЛЪЖЕН да издаде касов бон за продадената стока или извършената от него услуга.

Ами като изземвате голяма част под формата на данъци, какво искате да правят малки фирми. Големите дето дължат милиони, за тях проблеми няма.

От 3-ма посетени зъболекаря с лъскави кабинети общо за суми над 1 000 лв. не сме получили никакъв касов бон, не приемат и с терминал. Апаратите паяжини ще гхванат, обзалагам се, че се пускат веднъж седмично да си чукнат някакъв сребен оборот. Темата за дребните суми в кафенетата е вятър и мъгла

Водопроводчици, майстори, строежи, монтьори, пазари и т.н. И накрая обвиняват само ресторантите.

Сладури са нападжиите. Ако е да ти сложат скоба на синя зона могат да го регистрират като нарушение между петата и петнайстата минута. Ама да заловят ресторантите, които масово не фискализират всичко, това не могат. Като казвам масово, имам предвид, че 99 процента от заведенията крият оборот.

Значи ние да им вършим работата. А актовете дето ги пишат събират ли вземанията? Дали ако са достатъчно високи и няма измъкване, някой ще хитрува? Като цапнеш търговеца веднъж с 1000лв, при второ нарушение с 10хил лв, дали няма да му е по-евтино да си плаща на НАП и да не ни занимват нас.

НАП не могат самостоятелно и карат хората да им вършат работа ха ха ха Малеееее позор! Да ми връщат 10% от ДДС то и ще им събирам касови бонове на воля! НАП не искат да платят искат безплатно хората да им вършат работата….

...с постерминал за суми под 10 лева и не дават касови бележки като платиш сумата кеш

Ако не платя (поради липса на касова бележка), но вече съм получил стоката/услугата, това няма ли да ме превърне в крадец?

и боя ще си изядеш от някоа мутра. После ходи се обяснявай, че си изпълнявал инструкциите на НАП.

ЯЯЯЯ интересно - неиздаването на касова бележка се случва най често от ресторанти и барове - най големите мрънкачи за помощи, които най нагло не спазват никакви закони -