НАП ще търси данъците върху 96 млн. лв. доходи от интернет търговия

С данък не се облага само продажбата в интернет на лични и употребявани вещи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази зима някои хора няма да я изкарат.. Слагайте 1-2 бидона кисело зеле, варете ракия, купувайте картофи - няколко чувала на балкона, боб и брашно. Вода, парно, ток, телефони...- всичко се вдига. Цените в магазина вече са х2. Дано оцелеем

Томиславе пак ли пишеш щуротии по никое време.

Те да напънат фирмите на сичките политици - да ги изтарашат, както тарашат дребните фирмички и ще станем като Швейцария.

Куриерските фирми имат специален лиценз, за да правят преводи на пари (т.е. наложения платеж). Тази дейност е добре регламентирана и ОЧЕВИДНО получаването на пари от мъртъвци е явно НАРУШЕНИЕ на съответните закони. За нарушения на финансовите закони глобите са изключително сериозни. Интересно има ли наказана куриерска компания за подобна практика?!

А защо примерно не се завъртят около ,,палмспрингсГеРенЯ” за едни 5-6 милиона, или тях ще ги замете тихо под килима ?!?

Бате, продавам , ама лично и на ръка и само стари работи.

Е те т, ва е!

Може ли някой да обясни с какво предназначение се дава дод? За какво се ползва и какво получавам срещу него? Щото тва дод си е чист рекет.

96 милиона е под 15 лв. на човек в България. На дали данъците от тези пари които са в най-добрия случай 9.6 милиона ще решат който и да е проблем. Които взеха по 100М от ББР да се гледат с приоритет.

И защо всеки да дава по 15 лева? Тези 96 милиона са оборота на 7000 търговци, които са направили по средно към 14000 лева оборот на година. Защо едни да работят и да плащат данъци, а други - не?

секи ожижял след зимата ще бъде напролет разцледван за неплатени данъци; щот ако ги е бил платил няма как да е жив, няма от кво да е живял

да търси - може, но че няма да намери се басирам

Ок, но най-голямото безобразие, е че се облага оборот, и то с 15%. Никой не признава разходи. А всяко нещо има разходи. Всъщност целта на цялото мероприятие на НАП, с любезното съдействие на куриерите, е да разкарат единичните интернет търговци, и да останат само едрите акули. И една малка добавка - това, което куриерите предават е пълна информация за покупката. Тъй че, внимавайте, някой знае и най-интимните ви поръчки....

Ми плащай си данъците и няма да ти се обаждат. Никой не ти спира "бизнеса".

И коя ще е тая куриерска фирма, която ще го направи и на следващия ден ще фалира и никой няма да иска да работи с нея? А обезщетенията, които ще плаща, а GDPR нещо? 2 милиона дали ще има кеш да се разплати?

Предните два коментата - смешковци, никой не ми е звънял, но имам познати на които са им звъняли. И да, пълно инфо за товарителницата отива където трябва.

Знаеме ги от НАП.... Спират да търсят, каквото и да било срещу 200-300 лв.

НАП вместо да си губят времето за жълти стотинки, по-добре да подгонят едрия и средния бизнес, там се крият милиарди данъци.

не мой да закачат ората дето им плащат надбавките

от Наглецов,ще ги търси ли?!

Добре,бе умници...като сте пазари ли по интернет-касов бон,фактура да сте видяли? Имам 2 фирми,плащам осигуровки,заплати по ДДС съм...скъсват ме от проверки институциите....

Абе, дори да критикуваш се иска интелект... В много случаи, Интернет търговията е облагодетелствана и за нея се допускат изключения. Например, при ППП не се изисква издаване на касов бон, също и при плащане с виртуален ПОС. Има и вариант за издаване на електронен такъв...

Нищо няма да намери НАП! Всичката онлайн търговия е нелегална,olx.bg, Bazar.bg......ВСИЧКО ТАМ Е ЛЪЖА И ИЗМАМА,НИТО СЕ ВНАСЯТ ДАНЪЦИ,ЛЪЖАТ ХОРАТА...НАП това го знае от много години!!!

Абе, дори да критикуваш се иска интелект... В много случаи, Интернет търговията е облагодетелствана и за нея се допускат изключения. Например, при ППП не се изисква издаване на касов бон, също и при плащане с виртуален ПОС. Има и вариант за издаване на електронен такъв...

Добре! Нелегална. Всичко се знае...

колко според вас са тези данъци и колко заплати ще се платят на разни лица, дупета и ЧСИ-та?

и да не пропуснете geraka.сом и megaparts.bg изпращат с наложен платеж по Еконт и няма ни касова бележка ни фактура. Като поискаш от Еконт ти издават документ само за куриерската услуга.

А от Спецов и Прашков кога?

Ей така ще убиете малкия и среден бизнес. Продължавайте да ни мачкате и да искате данъци и осигуровки.

Как? Като взимат данък ,отиваш в бюджета...

Данък 15%,а не 1, и то върху целия оборот, без разходи. Офертата е - "умри". А куриерите от години снасят. Затова да го духат куриерите. Бойкот.

Като се спазва закона, ще се убие малкия и среден бизне? Не , драги.Просто куфарните търговци и дървените тарикати ще си плащат дължимото.

Ами идеята сигурно е да "подпомогнат" малкия бизнес. Като притиснат хорицата, които изкарват някой друг лев от продажби - ще ги откажат от тази си дейност, и хората ще могат да отделят повече време да правят бизнес планове и да "развиват" малкия бизнес. Защото нали така бяха обещали този април. Да се съредоточат върху данъците на едрия бизнес ... (А на мен вече се обадиха. И като обясних, че са лични вещи, почнаха да ме заплашват, че ще се свързват с получателите, че може да се наложи да давам обяснения и т.н.)

Продължават линията на Бойко. Кравата се дои, докато не умре. Всеки, който е намерил начин да оцелява - да не оцелява. Мачкане до откат. Оня смешник Пеканов миналата седмица ревече, че икономическата свобода се е сринала в БГ - ми сринала се е. От 10 години насам се чудят как да издърпат някой лев от дребните, а ония с милионите си ларжат.

А кога ще потърсят отговорност от шефа на НАП Румен Спецов за дължимите 1 105 482,76 лв. към държавата? Или той е недосегаем?

Другаря данъчен шеф щял данъците да си плаща....

Всичко е прехвърлено на скитници и просяци

Тези продадат в качеството си на физически лица и за разлика от Баш данъчния нямат регистрирано ЕООД, което да прехвърлят.

не е така, сума ти хора изгоряха. Реални хора, с малък интернет бизнес, без фирми. За тях няма опция "легален", а само 15% върху ОБОРОТА. Да умират в кофите според НАП.

Какво стана с Мургина?

Прокуратурата ѝ повдига 3 обвинения – длъжностно престъпление, данъчни измами и принуда. Според разследващите, освен че са източвали ДДС, Мургина и някои от заместниците ѝ са оказвали натиск върху фирми като са ги подлагали на постоянни данъчни ревизии и проверки. По този начин те се опитвали да убедят бизнесмените да се включат в схемите за отклоняване на част от данъчните вземания. В обвинителния акт е записано, че през юни 2006 г. подсъдимата е нарушила служебните си задължения и дала указания на подчинената си Лидия Андреева да бъдат нанесени промени в ревизионен акт. Така за държавата е настъпила щета в размер на 1 млн. и 320 хил. лв. На 25 януари 2011 г. Софийският градски съд я осъжда на 4 години затвор за престъпление по служба. През 2015 г. Софийския апелативен съд оправдава Мургина по обвинението за принуда и отменя нейната присъда, а на следващата година, решението бива потвърдено от Върховния касационен съд. По-интересно е кои са намазали филията - http://skandalno.net/koi-oligarsi-zakrilyashe-mariya-murgina-15571/

значи НАП зачеркна 16 милиарда от корпорации като Лукойл, от Домусчиев, Гриша Ганчев и др, за да гони 1 милион от бабите продаващи мартеници.

Иска ти се, но не е вярно.

Кое по точно не е вярно? Че НАП зачеркна 16 милиарда дългове или че НАП иска справки от Еконт и спийди за получено суми на физически лица над 5000 лв за година? И двете можеш много лесно да ги провериш!

А от проституция и наркотици кога?!?!

"И това ще стане- някога но не сега"

Когато се легализират.

За установяване на 9.6 млн. данъци са потрошили ресурс за доста повече.

Толко си можем.

И ше се напълни хазната...

Колкото повече се напълни, толкова повече може да се точи. Ето затова е...