НАП отказва да удължи срока за касовите апарати

Годишно държавата губи приход от 330 млн. лв., каза говорителят на НАП Росен Бъчваров

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Целта е просто фирмичките дет правят касови апарати малко да припечелят. Вероятно от припечеленото ще има и за хитреците приели новите разпоредби. А, който не е издавал бележка......... ми пак няма да издава. Т.е., разлика никаква, та ако ще да има онлайн вързка с ЦРУ, КГБ и Мосад едновременно.

Касовите апарати могат да се сменят поетапно т.е.,например, когато апарата е със запълнена фискална памет и не подлежи на доработка и касови апарати,които не функционират,поради това,че собствениците им са по-тарикати от другите и симулират неработене,т.е. не си подновяват sim карта и договор и трети вариант собственици,които просто не маркират или използват служебен бон към система или просто нищо не изпращат При толкова образовани данъчни,не знам как успяват да си затварят очите за тези три варианта.Дайте поне веднъж въздух на нормално опитващите се да работят в тази държава и ги възнаградете,като ги оставите за накрая да си подменят касовите апарати!

Къде има инфо, дали е валидно и за нерегистрираните по ЗДДС?

А защо сегашните апарати не са както трябва? За да ги сменят хората, а определени фирми да печелят. Догодина може и друго да измислите. Гениално.

Лападжиите от НАП да заплатят и доставят касовите апарати, иначе да го д...т!

за зелена трава. Иначе казано, едни други ще духат...супата. Ама няма да са НАП.

Това не е по темата !

Айде айде. Има много търговци, които не издават касови бележки. Ще плащат данъци така както плащам и аз!

Байно, тези ще продължат да не издават касови бележки дори когато всичките останали си сменим за пореден път касовите апарати.

Преди няколко години ме принудиха да сменя напълно годен касов апарата, защото трябвало да имам връзка с НАП. /Преди години пак сменях напълно годен касов апарат, защото не итговарял на изискванията/. Сега плащам ежегодно сим-карта и апаратът има връзка с НАП . Какво пречи съществуващите апарати да подават информация на по-чести периоди? Не е възможно апаратът да отчита ежемесечно, а да не може да отчита ежедневно или ежеседмично. Каква функция изпълняват съществуващите сим-карти и за какво ги плащаме? За какво платихме за нови касови апарати преди няколко години?

Е, как за какво? Плащате им заради експериментите гербаджийски. Тези калинки само се чудят каква нова приумица да им дойде, а друг да плати масрафа. То не, че всичкия им масраф не го плащаме ние - вие пряко, ние косвено чрез бюджета. Добре, че моят бизнес не изисква твърдо касов апарат и още при първата простотия с GSM модулите хвърлих напълно годния апарат, който имах за всеки случай и приключих с тези простотии, но съм съпричастен с това, че ви правят на маймуни.

не са ти виновни калинките гербаджийски.. като почти всички се правят на тарикати, намериха начин пак да крият оборот, дори и при сегашната връзка с НАП, какво друго да се направи? Явно трябва на всяко магазинче и сергийка да има по един чиновник и да го следи дали си декларира приходите. Както аз си плащам данъците всеки месец, така и тия тарикати търговци да си плащат. Ще си избият парите за нов апарат/софтуер още с първата продажба при тия надценки дето ги бутат на клиентите..

При мен е абсолютно същият случай! Но... моделът на моя касов апарат фигурира в списъка на НАП за подмяна!

Мръсните гербери ни карат данъци да плащаме! Устафка!!!

Ами аз пак ще го напиша, вие отново го изтрийте... Ние данъците и без това си ги плащаме. Мръсните гербери ни карат да сменяме за пореден път годни касови апарати с нови такива на техни фирми за да им пълним отново гушите. А за оставката съм напълно съгласен!