МВФ: Загубата на 5,5 млн. животи от COVID-19 струва $13.8 трилиона

Фондът ревизира надолу очакванията си за глобалния икономически растеж през 2022 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евреите: Но пък от ваксини изкарахме $20 трилиона значи сме на далавера и няма никакъв проблем

ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА УМРЕМ АКО СМЕ БЕЗ ПАРИ???? ИЗРОДИ ВЗЕМЕТЕ ПАРИТЕ НА МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ И ГИ ДАЙТЕ НА ХОРАТА... ВСИЧКО СВЪРШИ В ТОЗИ ВИД...ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ ИЗ ОСНОВИ И ЩЕ КОПАЕЕТЕ ДОМАТКИ, КАРОФКИ И ЧУШКИ СЪСЪ ВСИЧКИ ХОРА КОИТО ИЗПОЛЗВАТЕ :)

С това ниво на грамотност дори домати не трябва да ти дават да копаеш...

Световното министерство за планиране наречено МВФ може спокойно да бъде закрито. То не върши никаква сериозна работа и поради това на никого няма да липсва.

Тъкмо напротив - МВФ върши доста много вредна за икономиките на повечето държави работа и затова трябва да бъде закрит.

Напишете в Гугъл The Big Quit / The Great Resignation(Великото напускане) и ще видите интересни неща, статистики и цифри. Досега за цялата 2021г. доброволно работа са напуснали над 5 милиона американци от различни професии. Същото е и в други държави и континенти. Причната? Някои от напусналите ги е страх от ваксините и не искат да се ваксинират принудително, други пък ги е страх от самия коронавирус и се самоизолират вкъщи, трети пък напускат работа по други причини. В резултат има цели отрасли на икономиката, където няма хора и кадри, няма кой да работи. Шофьори на камиони, летци от гражданската авиация, моряци от търговското корабоплаване, строителни работници, кухненски работници, хотелско-ресторантьорски персонал, лекари, медицински сестри, инженери, учители, дори полицаи и военни и така нататък.

Когато няма хора, например много са болни и не излизат, спада потреблението. Това води до липсата на оборот. Когато няма борот няма пари на пазара. Хората си стоят и не плащат нищо. Този извод показва, че не може да има инфлация. Има липса на сделки, което се нарича дефлация. Тъй като обществото е изградено върху узаконения грабеж на слаботе от силните с власт, тогава в общественото медийно пространство се появяват глашатаи , които лъжат , както го прави МВФ. Защото ако няма сделки или всички бохкотират китайските стоки, тогава инвеститорите от САЩ ще глътнат въздух, защото повечето стоки са произведени в китайски фирми. Тогава мвф ще завият като кучки на полето през зимата.

"КАКВО СТРУВА", МЕРЕНО В МЯРКА ИЗКУСТЕВНО СЪЗДАДЕНА И СЪЩЕСТВУВАЩА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВЯРАТА НА ТЪЛПАТА В НЕЯ ! ВСЕ СМЯТАТ "ЦЕНАТА" ...ЦЕНА ИМ ДАЙ НА ТЯХ ....КАТО В НЯККАВА ИГРА, В КОЯТО ТРЯБВА ДА ИМА "ПОБЕДИТЕЛ" И "ПОБЕДЕН"! НИЩО НЕ СТРУВА НИЩО, АКО "АЗ" НЕ ГО ИСКАМ !

А колко десетки и стотици напечатахме заради локдауните? По-добре беше хората просто да умират вместо да правим глупости

Абе и това не е добре - но можеше вместо мощни локдауни да се организира по-добра доболнична помощ и силна информационна кампания от самото начало - хората не са кретени - баща ми сам се имунизира 3 дози бидейки от рисковата група.

Воѝната щеше да излезе по-евтино

и лекарите изчисляват смъртта в пари, затова толкова много заразени и починали, немците вече писаха по въпроса.

умрелите са 2 милиона и 400000.

Изключително цинично заглавие.

но вярно, парица - царица

То може да е много, но това което е съгласно да работи като роб ие американската нагласа е малко, а те взеха че убиха доста от него. Другият проблем им е че точно това население работи безкрай, за да им купува буклуците и гласува за тях. -))))

Искате да кажете, че приблизително толкова е струвал генoцида досега? Създаването на вируса, пропагандата, индоктринирането на наивниците и "ваксината"

хора дето ще се самоубият за 2.6 мил долара на калпак. Заинтересованите самоубийци да изпращат доларова сметка на адрес: ковидПландемия@дир.бг

"Ковид беше удобно създадено извинение за всчиките инфлационни хартийки, напечатани и пуснати през последните 15 години." Точно така. Това е същината на този въпрос.

А печалбата на пенсионния фонд е 30 трилиона Еуро

… икономии от спестени пенсии ипр. социални разбоски … Голямото Превключване.

Нов рекорд - 12399!

На кого бе леля ви меркантилна?!

Излиза по 2.5млн на човешки живот. В България вероятно ще ги сметнат по 20 000лв на калпак ако гледаме съдилищата как оценяват.

Сега МВФ да търси отговорност от тези, които пуснаха вируса!! Стига сте притеснявали хората с глупости като сертификати и какво ли още не!!

Загуби в трилиони за кого?

Животът е безценен. Той не е съизмерим с напечатани хартийки...

Живота е безценен. Много малко хора са направили нешо значимо което е материално съществено за човечеството като цяло и за бъдещето на човечеството. Просто това е истината, за повечето хора ще тъжат само мама и тате и един-два другари по чашка. Такива хора са незначителни и техния живот няма висока оценъчна стойност

Kaжете кой ги прибра трилионите......

5.5 милиона от 10 милиарда за 3 години пандемия ли е? Жертвите от катастрофи са значително повече да не говорим за обикновените грипове и пневмонии!!!

Нещо куца сметката ти, не са 10 а са 13800 милиарда. Това са трилиони, а не милиарди.

Население на Земята бе, математик.

И тези трилиони са вече по сметките на производителите на така наречени " ваксини ".

А на смъртта колко е? Печалбата от вак*ините в крадливите ръчички!

Нали това искахте, да не пърдят толкова много хора

Да го нач укам на всички К,у,вид плаши п утаци!

Ковид беше удобно създадено извинение за всчиките инфлационни хартийки, напечатани и пуснати през последните 15 години.

От "нормален" грип и пневмонии преди Ковид в света умират около 3 милиона годишно. Така че, засега няма голяма разлика.

Добър опит, но официалният брой е между 291 и 646 хиляди смъртни случаи от грип годишно.

Еха-а-а! Това вече беше кон-гениално! Накря всички ще се изкарат на печалба: фармата, правителствата, държавите, човечеството, демокрациите... Яко!

Все едно Бъгария е затрита,а реално допуснаха много умрели и яко бъдеще обеднели,само ни пробутват заеми и вечни длъжници бедните,а богатите по богати

В БГ живота струва едни 650 кинта минимална. Доста лицемерно изказване...

Човешкият живот го измерват с вестници, пари, тапети... добре че съм на възраст, та няма да доживея да видя накъде отива тоя свят.

Колко е готино да си финансист. Числата нямат значение за клиентите ти, а могат да се използват за всяко едно обяснение... 13 трилиона / 5 млн = 200 000 $ на човек Цената на човешкият живот е под 20 хилки, осреднено. Пак по стъкмистика на МВФ, но много по-точна от преди пандемията. Всички загинали от КОВИД(които включват болни от КОВИД, но починали от всичко) са били един за десет хора и повече. Според новата стъкмистика. Най-добрите от добрите. Това е само едно. Няма да обяснявам, че при 8+ млрд. човекоподобни на планетата, цената на биологичните роботи е подигравателно ниска, а повечето са готови да служат и почти безплатно. Самоназначилите се собственици даже имат план с който да се отърват от по-старите модели с по-високи изисквания, план от който КОВИД е неделима част. Така че 'загубите' са 'за нас' , а 'печалбите' ... За спасителите.

Айде още един, който се затруднява в сметките с големите числа. Вместо да се правите на вундеркинди използвайте ексела. Явно с калкулатора не ви бива.

13 трилиона делено на 5 милиона е 2.6 милиона Сметнах го наум.

За МВФ ДА ГО ДУХАТ ГАДОВЕТЕ

Още ли Кристалина Георгиева има пръст в тази Частна Банка ? МВФ звучи гръмко , но е като Националната Лотария - шега е .

Според статистиката един човешки живот струва 2509 долара. Или ако беше жив, този човек, щеше да помогне на икономическия растеж с 2509 долара. Една добре гледана крава дава мляко за много повече. За бизнеса, загубата на един човешки живот е приравнен до млеконадоя на една юница. Тоест, когато хора умират, бизнеса губи роби, за които дори не е платил. Толкова извратен свят не е съществувал от времето на робовладелството, но иначе се хвалим колко сме евоялирали, емснципирани, и какви велики евроатлантически ценности имаме

бъркаш сметките. Сложи още три нули!

Тъзи не знае какво е трилион, не знае как да смята, ама пише мнение. Ох, беден, тъп и грозен ганьо, къде си тръгнал с мускалите в пояса да даваш акъл.

Да прав си слагам нули, но дали са 3 или 30, няма никакво значение. Така или иначе ни смятат за нули, и няма смисъл да броим.... Нулите

Нулите нямали значение. Първо грачиш колко ниско бил оценен човешкия живот, бил равен на млеконадоя на една крава. После като ти посочват грешката в сметките обясняваш, че нулите нямали значение. А междувпрочем в конкретния случай даже не са 3 нули, защото при деленето на дадените числа не се получава кръгло число. Знаеш ли какво има значение? Значение има да си кажеш мнението по дадена тема веднъж, но да е правилно структурирано, грамотно написано и логически издържано. А ако си правил някакви сметки е важно те да са верни. А това, което се наблюдава в коментарите под статиите в този сайт, и не само в този, че едни същи никове пляскате по найсет мнения под всяка тема, често бъкани с правописни и граматични грешки, най-вече от бързане да спамнете нещо. И освен това сте досадни, защото повтаряте като латерни едни и същи клиширани стигми, изразени с шаблонизирани изразни средства.

Изведнъж модерните робовладелци се сетили за стойността на човешкия живот... Тюхнали и после напечатали още 10 трилиона, че двойното им забогатяване за две години им се сторило малко.

Кьорфишеци, но поне разбрахме каква е според тях политкоректната цена на живота, а именно 2.5 милиона $. Ясно ми е, че не слагат всички под един знаменател. Дреме им за някой 60 годишен филипинец, който вече са изгонили без пенсия да тъне в бедност в родната си държава, след като им е поробувал.

Трябваше ‘ядящите прилепи’ да си платят за изпуснатото биологично оръжие!

1лев не съм дал за тоя ковид пък незнам. Една маска не съм си купил даже.

Чисто математически при поставени 10 милиарда дози ваксини умрелите са в пъти повече. И то при положение, че бракът на препаратите е само стотна от процента. Представете си ако смъртността е процент или повече?

такааа... 5.5 млн. към 7.750 млрд... е колко??? Точно такаааа 0.064% ... та за каква пЛандемия говорехме? А дали осъзнавате, че заради мерките са измрели десетки пъти повече хора??

Това е достатъчно за да навлезем в 10 годишна рецесия. Май не разбираш, че икономиката в момента има огромна липса на хора и просто няма откъде да ги намери, защото населението е прекалено малко.

Клаус Шваб и Бил Гейтс не споделят това... те от що време говорят, че трябва да се измисли начин за редуциране на населението, че е пълно с малоумници като теб. И етоо.. измислили са някакви субстанции, който доброволно зомбитата да си набият.

Не загубата на 5 милиона, а терора и принудителните арести на 5 милиарда са причината за моментното състояние и това е само началото.

Човека умрял, те викат "ако не беше ваксиниран щеше да е много по лошо"

Няма лабаво, ще дупчим нова дупка на коланите. хе-хе

при 5,5 милина жертви от население от 8 милиарда?!? Испанския грия е бил пандемия, а това е политическа гавра с хората,най вече в ЕС и САЩ

Изключително си тъп.

"Испанския грип" не е бил нито Испански, нито "пандемия", а една друга огромна лъжа с истински умрели. Пак започва с една "ваксина" тогава... Както скоро ще започне и истнската смъртност сега, която отново ще бъде приписана на "новият вариант" В2 еди си колко, или "делта-крон" "мутацията"... За останалите случайно живи - в окопите! Точно като тогава и пак от същите чичковци, режисьори зад сцената...