МВФ призова правителствата в Европа: Нека хората да понесат тежестта от по-високите цени

Така щяло да се стимулира енергоспестяването, твърдят от базирания във Вашингтон Международен валутен фонд, а Германия одобри официално временна такса за всички потребители на природен газ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия малоумници изобщо не са с всичкия. Начело на мвф е шайка малоумници. Не престават да ни убеждават че колкото е по зле толкова е по добре. БОКЛУЦИ!!!

По-добре за тях, бо клуци долни.

Добре бе, мааму стара, как са живяли хората преди да започнат да ползват руския газ и украинското жито?? Русия ли пак е виновна, че няма от къде да си купиш читави чушки, домати или краставици?? Не ме обвинявайте в русофилия, НЕ одобравям това че най богатата на ресурси държава се управлява по този начин и голям % от хората мизерстват, но не одобрявам и това дерибействане на англосаксонския свят и колонизаторско поведение. България може да се справи и сама, проблема е че само продажници и малоумници ни управляват

За Бойко той ако беше на власт нямаше да се вдигнат цените на тока и горивата

Хахаха а, Русия била виновна за това, че Европа се самоуби по заповед на САЩ. Мхм... Дебилщина безкрай.

Англетата са потомци на пирати, прилагат само един закон. Същото важи и за колониите им. Демокрация, не е в речника им. А, пък че германците ще ядат студена попара, само с чай и може би хляб, защото П нападнал, та кравите спрели да снасят и изчезнали и захарта и олиото, щото все от Украйна идват, какво неясно има???

Това отдавна трябваше да се случи и така трябва да е и за в бъдеще!

отговорността да я понесат тези,които сътвориха този батак-правителствата и подкрепящите ги партии.Все пак точно правителствата,а не хората взеха решение да се конфронтират с Русия...по неизвестни(публична тайна) причини...Все пак основната задача на едно правителство е да се грижи за просперитета на държавата и народа,ако не се лъжа...Щом са се провалили,редно е те да понесат отговорността,не народа...

""Това е резултат от кризата, която предизвика Русия. Не е лесно да предприемем такава стъпка, но се налага, за да можем да гарантираме отоплението и тока за домакинствата и за индустрията", заяви министърът на икономиката на Германия Роберт Хабек." Е как така Русия е предизвикала кризата бе дебили...? Нали се спукахте да налагате какви ли не санкции и рестрикции на Русия, и руснаците, и очаквахте едва ли не да пукнат още от първите такива. Но оня лошият чичко Путин ви го каза още тогава, че се самоубивате. Е, видяхте ли, че позна...!?

и той,и Аналенчето са "зелени",а от тях не могат да се очаква решения,само проблеми...Сега германците ще го научат по трудния начин;)

Имаше едни Жълти жилетки дето трошаха и питаха "като работя много къде са ми парите за обяд?" Те как ли ще реагират на МВФейската "мъдрост"

аз бих искала да сондирам мнения по повод една моя безкористна идея. Аз съм българка, през 94г имигрирах в Италия, дипломирах се в Рим специалност Социални дейности. Живяла съм и в Германия и, имам много тесни антропологични, политически и социални наблюдения в/у социалните общества в тези 3 държави много различни между себе си. Колкото пъти се върна в Бг виждам това което Бг може да бъде и е, и се питам защо толкова важни за едно общество социални практики не се реализират в Бг. Тръгвайки от сектора Социални дейности, здравеопазване, фискална политика, политика за малцинствата и обществен ред. Бих искала да основа едно движение" Достойна България", нямам никаква връзка с никакви партии и организации компрометирани през годините в Бг, единственият стимул е България като държава да бъде достойна за народа си, а не да е враг на него. Всяко честно начало е трудно, но надявам се много българи в Бг и чужбина все още се надяват и вярват в моралните човешки ценности и най вече в един достоен живот.

Защо ли? Ами съвсем целенасочено. Държавата е враг на народа си. Така беше и по соц-а в някаква степен, но сега е развито до невероятни висини. Народа е стадо, което има право само да бъде стригано и доено.

Ай стига сте лъгали...така било и при соца...държавата била враг на народа... Пфу, неблагодарна пасмина. Сякаш не сме живяли тогава и не помним как беше. Правеше се всичко в името на човека, на народа. А щом и дамата е емигрирала през 1994, значи и тя има спомени от онази България. ..

Има в интернет, като "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД". Но времето на душманите ни изтича след два месеца, не само на България, а и на Световното правителство КАБАЛ. Идва време за оптимизъм, че 300 хилядното робство над Човечеството безвъзвратно изтича по Божията Воля.

са делят на колективни и индивидуални. В колективните Държавата не е враг на народа си. Задайте си въпроса сам, кога и защо една държава се превръща във враг на народа си.

Той и Кирчо се върна и с Кокорчо, о*сраха България. По-добре не се връщайте, чуждите дипломи, няма да се котират на следващи избор. народът е уморен и няма да ви вярва, последните с ''големите дипломи'', доунищожиха и малкото останала надежда у българите. РБ има нужда от националисти, сега. Дипломите и грандоманията ще останат на по-заден план. В България има една система, човекът е човек, когато е човек на по-голям човек - тя затри родината. Шуробаджанащината, чуждопоклонничеството и търговията с дипломи и шофьорски книжки, доунищожиха, каквото е имало в БГ. Още оглозгват костите, на построеното през соца. За 32 год, нищо не изградиха, а колко политици се изредиха, с големи лозунги. Напълват торбите и бягат.... Дипломите на Запад са много по-слаби от тези в БГ, ... В която и област да навлезете, нищо, че го играят ''господари''. Ето, нали виждате, докъде докараха Европа, дипломираните говеда от Еврогейската Комисия. Товеа е една от причините, българите да се адаптират лесно в чужбина. И съответно, да бягат от БГ бирниците, които ги държат на хляб и вода.

за пример на една система на Welfare който почти се приближава до онази по времето на комунизма, система която много далновидно са копирали скандинавските държави. Във Вашето интимно пространство кое е най важно за да живеете достойно от етична гледна точка и, кое за да живеете добре от материална гледна такава? Благодаря

+ 1000000000000000000 Западните дипломи са опасни за държавата ни. Имаме нужда от здрав разум, национализъм, консерватизъм, родова памет... Аман от модерно мислещи сороски мастии с промити и полирани по западни ПУЦ-ове мозъци, без бг самосъзнание, готови да ни предават и продават.

О, чуя ли за поредната западна диплома и веднага я асоциирам с поредния еничар. Майкопродавци, обучени да служат на чужди интереси и да ни повтарят колко сме тъпи и изостанали, че обичаме и милеем за родината си, а не проституираме за Америка за България.

даже си нямате представа каква здравна система и Welfare имат в чужбина,/само в някои държави/, това за мен са най важните системи преди икономическата. Една силна икономика се държи на социалниат капитал а, този капитал трябва да е добре лекуван и поддържан. И една справедлива и ефективна социално подпомагаща ситема за различно имащи хора ги наричам аз. В Бг, здравната система е търговска, копирана от Германия, социално/ подпомагащата система е жалка и безсилна.

Идеализмът Ви е похвален, но доста наивен. А бе, тя и идеята на комунизма не е лоша, ама е неизпълнима. Предполагам, че докато сте се образовали, сте научили значението да думата "утопия". Прочетете за Томас Мор и ще видите, че не сте първата открила топлата вода. Човека дори е направил опит на практика и е фалирал. Вариант втори е да сте поредната, опитала се да осребри наивността на хората, които ще Ви повярват.

Леле колко ще му е гадно на Пътин.

Това било резултат от кризата, която предизвикала Русия?!!!!

Аз призовавам за закриване на МВФ,чрез отнемане на лиценза им в ЕС.Да си стоят във Вашингтон.

Отвори широко очи, сърце и ум, за да видиш че процесът е започнал.

Някога в университета учихме Политикомика и разни такива специалности... След това избухна демокрацията... След това продавахме кафета и гащи по пазарите... След това поехме здраво демократичната либерастия и тя след 30 г. дИмокрация, ЕС и НАТУ ни докара до преспективите да не можем да се отопляваме, да си заредим колата сс бензин, да взимаме кредити за телефончета... и до по-сериозни неща - като например порсъсване с изкуствено създадени вируси за да не ни разрешават да излизаме от къщи и да ходим на пртести ... да измираме като пилици от болести, които преди бяха рядкост... малкото родени млади да заминават извън БГ щом навършат репродуктивна възраст и такива едни. НЕ БЕШЕ ПРОБЛЕМ, ЧЕ КОМУНИЗМА НЕ СЕ СЛУЧИ, ИЛИ НЕ СЪЩЕСТВУВА И НИ ЛЪЖЕХА ЗА НЕГО, ПРОБЛЕМ Е ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО НИ ГОВОРИХА ЗА АМЕРИКАНСКИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ИЗЛЕЗНА СТО ПРОЦЕНТОВА ИСТИНА !

А не може ли, примерно, като дойдат представители на МВФ на "работни срещи" по територия Булгаристан, да ни информират точно къде може да се видим с тях? Ще има много посрещачи, които с най-добри чувства ще ги качат в личните си автомобили и въпреки високите цени на горивата ще ги превозят колективно до кв. "Факултета", където представителите на МВФ обилно ще понесат тежестта на юнашката любов на евроромските представители от населението на територия Булгатистан. По няколко пъти всеки. Целодневно. С почивка за по малко вода и подмиване.

Да се въведе строг визов режим за руснаците в целия ЕС, САЩ и Канада. Нека обикновения руснак понесе отговорноста за това, че търпят дикатора, който избива жени и деца в Украйна !

че си нормален те е излъгал и, ти му повярва.

Забравих да спомена, че не споря с идиоти. Не се напъвай.

го мислиш ти. Чувал ли си за защитен механизъм Проекция в психологията? Онова което си като мисли и държание го проектираш/ пренасяш в/у другите. Готин никой не е загадка за науката, аз ти взимам мерките от разстояние, не ми трябва да те познавам лично. Това е предимството на който е учил определена наука.

Не те знам какво имаш предвид под "нормален" и на тая тема няма да споря с тебе ,обаче си глупав за десетима!

на тебе трябва да ти сложат виза в Карлуково..

в западна европейска тв на студен чай, която казва: но, колко за теб са важни калориите? Zero...отговаря силиконовата хубавица...абсолютната повърхностност на консуматорският неолиберализъм който дори не си дава сметка за своят близък край. Догодина, след зимата на студено в къщи, ще видим дали ще питаш за калориите на студеният чай.

Какви благи думи чета в статията. Мед ми капе на сърцето! Дали и евроатлантическите десносектанти се чувстват толкова щастливи от това предложение на МВФ?

Тази зима много европейски правителства ще паднат,а може и бой да има!!

Неговото правителство първи полегнаха на МВФ.Сега ще намалят ТОЛ таксите на превозвачите,после ще дадат милиарди на строителите и накрая ще намалят пенсиите

Чудно как по нит на западна медия не се отразява какво мислят самите хора Само изказвания на политици

Правителствата трябва да се откажат от безумните санкции уж срещу Русия. с които наказват всъщносрт своите граждани. По-голяма глупост не е имало в истоията...

Schilo

МВФ, да ви е.а майките! Понесете тежестта вие, вие сте част от проблема!

Ева а де

Нека идат пеш бе...:-(((

Където минат МВФ и СБ, там даже трева не расте. Все по-реално изглеждат и все по-малко звучат като глупава конспиративна теория твърденията за голямото зануляване, големия рестарт или както там ги наричат.

съжалявам че гласувах за тоя тъпан на изборите - трябваше за някой друг ей така да разкараме тоя слуга на Русия - ще дойде и неговото време

В крайна сметка все ще гласуваш за "тъпанар" и ще си "разочарован" както казваш. Събуди се Нео, нямаш право на избор.

Абе защо хората търпят капитализма? Толкова ли са тъпи? Толкова ли са алчни и си въобразяват че именно те ще са богаташите?Че едно истински свободно общество трябва да е с безплатен достъп до Ел. енергия. Че не може 60 % от хората да работят безполезни професии...

Поведи ни, оооо, ти прсветений!

Сигурно си беден!

Няма безплатни неща на тоя свят. Колкото по-бързо го осъзнаеш толкова по-добре за теб.

Организацията на едно общество е въпрос на концепция. Например, как има пари за огромен полицейски апарат а няма за безплатна енергия.?Как армията ти има повече генерали от войници? Как вземаш кредити който друг ще ги връща?... И т. н.

по комунизма всичко беше безплатно. Имаше Welfare който сега имат скандинавските държави. Кой знае защо са го копирали ако е бил фалиментен.

Сталинка, aka Кристалинка.

Все по-откровени стават какво кроят и какво изпитват. Гордостта предхожда падението.

Забъркана от банкери, политици и сатанисти, която ще се плати от хората.

То комунистите на Радев вече трети ден правят точно това.

Ето го най-подходящия самолет за зелени енергетици: Зеленият енергетик сяда в кофа червена боя. После се надупва с червеното напред и вие с все сила го ритате по съответната червена индикация индикация. Посредством предадената кинтична енергия зеленият енергетик литва.

Що хората да не вземат печалбите на МВФ да видим как ще го понесат?

Искам да видя "зелените енергетици" на какви самолети летят лицемерно?..

Така, така!! В никой случай не трябва да се накърняват правата на спекулантите! Каква демокрация е това ако не ти го набият корпорациите до таркалетата? И как патетично добричкият МВФ пояснява колко е прогресивно да си беден като мишка! Кой не скача е червен!

Те, хората, така или иначе, винаги понасят товара от кризите. Директно или косвено, включително издръжката на угоените празнодумци/празноглавци, работещи в ЕП, МВФ и подобни институций, които ако по щастливо стечение на обстоятелствата изчезнат, никой друг, няма и да усети.

Три пъти чета заглавието и не мога да повярвам, че го чета правилно. Толкова е нагъл и отвратителен новият либерален "елит".

Щом начело е тъпата комунистическа лелка на ББ, ти какъв елит мислиш, че може да е?

Неолиберализма на последните десителетия ще бъде преодолян от националистическите консервативни партии от които е част и Русия на Путин.ЕU ex CECA се обособява с нобилни намерения, само в последствие с десителетията на индустриалният бум придобива формата на една илюзия. И като всяка илюзия, настъпва времето в което отваряш очи и виждаш ясно.

"""МВФ призова правителствата в Европа: Нека хората да понесат тежестта от по-високите цени Така щяло да се стимулира енергоспестяването, твърдят от базирания във Вашингтон Международен валутен фонд, а Германия одобри официално временна такса за всички потребители на природен газ """ България е любимо опитно поле на тази перверзна ,юдомасонса и американогейска организация наречена МВФ.Вече 32 години ни морят ,разбира се с активното съдействие на местни предатели и все още не са ни затрили. Няма как да се отрече ,че имат напредък ,вече ни сведоха почти до скотско ниво. Както се казва апетита идва с яденето и сега са се захванали с нещо по-мащабно,окончателно да съсипят европа и от послушен пудел да ,я сведат до нещо като голяма нула.Но защо нищо не се чува за САЩ ,те как ще се ограничат ,как ще посрещнат тежестта

Съпричастност към украинците, свобода за хората!

Шегувате се ,нали?????

укрите са си таковат таковата, през ура ни е за тях. Като избиваха хора в Донбас ти мълчеше, а наглецо !

че уйкраинците хора ли са...

Всички искат да ви щавят. НЕЗАВИСИМА България с добри политици

"Нека хората да понесат".....разбира се че, ще са хората не овцете, но има си терминология, в случая масов потребител. Лексикалният речник на вашите редактори е много ограничен. Не знам как ги избирате но, подбиват предполагаемият авторитет който всяко едно журналистическо издание се бори да спечели. Покажете че, сте журналисти не писачи.

а зеления клоун няма ли да се покаже с нова реч, да ни обясни колко лошо е да потребяваме руска газ, и колко хубаво е да сме на студено и гладни, без икономика и в състояние на рецесия и инфлация ?

Аналена Бербок и Роберт Хайек - двама зелени идиота, тия май се раждат генетично увредени - в главите им е само зелен екстремизъм и Путин им виновен, обикновените хора да го духат.

Страхотни времена, със дъмишлениците не можем да спрем да се тресем от кеф, перманентен оргазъм! За толкова цинизъм за плебса не съм и мечтал, мачкайте Зелени Ескадрони, времето е НАШЕ! Хомосексуалното ни Бъдеще настъпва, ваксинирайте се!

Пръв се вслуша с МВФ.Сега ще намалят ТОЛ таксите за превозвачите,после ще платят милиардите на строителите.Народът за го духа .Той и това заслужава.

Ето за това и дребни заеми, взети от тази институция са опасни. А когато някой се опита да се изчисти и да не дължи нищо, веднага го посочват като мнопго лошо момче.

На чужд гръб и 100 тояги са малко. МВФ можеше поне да се информира и да разбере, че европейците ни най-малко не са тези потребители които прахосват най-много енергия на планетата. Да не говорим, че мизерията не може дая е решение на никой проблем. Подобни заявления приличат на проява на открита враждебност не срещу правителствата толкова, а срещу хората - мъжете и жените, живеещи в Европа.

IMF казва хората да понесат тежестта. Не малоумните правителства, не алчните корпорации, а хората. Той Кокорчо хубаво го формулура, но то важи не само за бедните в БГ, а за обикновените хора по целия свят

Той Кокорчо използва реплика от филма на Мел Брукс "История на света - част I", който е от 1981 г. Така че не е открил топлата вода.

МВФ явявал ли се е на избори в някоя страна от ЕС, за да може да дава разпореждания относно тежестта, която хората "трябва да поемат" ? Същата ситуация е и с НАТО, във всеки момент могат да ни заявят, как ще е по-добре хората да "поемат тежестта на ядрения удар" при поредния гювеч, в който ни забъркват задокеанските "началници".