Коментари - Може ли Туркменистан да осигури газ за Европа? Ключът се крие в нов газопровод и… Иран | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може, ма пак Руски

На Европа? Нали свърши с индустриализацията. Са ще духа на вентилатори и ще събира слънчевите лъчи с тенджери и тигани. Затоплизма е по-важен от оцеляването. 90 процента от гоите са излишни. Давос иска. Давос получава.

Може, може. Особено ако го внася от Русия и го продава като политически коректен газ.

Поредните милиарди които ще изхарчат титаните на мисълта от ес, русия има изградена инфраструктура, и евтин газ, защо гоним дивото?

Защото Московия придоби навика да не спазва споразуменията си. Защото Московия придоби навика да решава проблемите си с насилия, заплахи и лъжи. Преди има-няма 2 години всички бяха склонни да работят заедно с тях по всички линии. Защо Путин реши да плюе на всичко и да прецака собствения си народ и истинския въпрос, който трябва да си зададеш.

Щото това е целта от Пландемията насам. Да има оправдание за свалянео на стандарта на хората глобално. Трябва да има криза. Така гигантските хидра корпорации като Вангард могат да изкупят всичко евтино и да започнат "Четвъртата индустриална революция", ESG капитализъм, който си е прост фашизъм под шапката на Затоплисткият култ. От там вече в Русия парите са дигитални, а тази седмица най-голямата Американска банка - Сити токенизира сметките на всичките си клиенти без да ги пита. Пландемията уби малкият и средният бизнес. Изкуствено предизвиканата война, която не е спирала от 2014 та, е следващият етап. Обезоръжаване на Европа, поръчки за Вангард (целият комплекс на САЩ военен е техен), Германия се деиндустриализира, спря си атомните централи. Наглостта на Давоските милиардери стигна дотам, че на Рецесията казват Дегроутинг в името на Климатичните промени. Въобще глобално Зануляване. Естествено не е случайна нормализацята на Русофобията и Нацизма. Демокрацията е просто вече парцал на лицето на фашизма.

Ако вдигнат всички санкции срещу Иран хи хи хи умрелия ЕС сам си го навре

Не са съгласни с теб. Признаха си че са лъгали за Минските споразумения за да въоражат и подготвят укрофашистите.

Празнините ще се попълват от газпром дали ще го наричате Азерски, Туркименистански, Турски пак ще е газпром.... много са ни тъпи политиците и западофилите, че се водят по акъла на аедни малоумници в костюми наричащи се западни политици то почти целия бизнес елит на зпада е подменен от нефелници коио направиха парите си в една не релана бизнес среда от спекула в имотния, банковия сектор и от софтуернта индустрия която беше силно субсидирана и от държава и от парите в спекулативния сектор

и да го въртят, все Руски ще е в основата си, така че...

Русия ли ти е виновна, че си стигнал до осми клас.

Като се има предвид, че нито Туркменистан, нито Иран отговарят на европейските стандарти за демокрация, тези държави много рискуват да им гръмнат газопроводите някой хубав ден, ако попаднат във фокуса на "демократизаторите" на мястото на Русия.

е то атаката си е срещу Германия, не срещу Русия, както виждаме Русия някак си се справя хем е във война, но Германия го закъса, така, че от който и да реши да купува Германия пак ще е санкционират като и гръмнат зазопровода

Химна на Казахстан: "...наще проститутки са най-чистите в света, с изключение тези на Туркменистан..." Всичко може, но "денги всегда впереди". И "нет рубля, нет газа".

мечтите са хубаво нещо... Само дето към момента на Туркменистан ще му трябват нови инвестиции за да може да повиши производството си, което към момента напълно се изкупува от Китай и Иран. Иран си има собствен газ но му излиза по-евтино, наместо да си построи газопровод от неговите газови полета до местата без такива, да купува газ от Туркменистан за потребителите в Северен Иран... а наследствената монархия Азербайджан, нищо че семейство Алиеви се титулуват президент и първи вице-президент, сключва газови договори на кило защото си купуват недостигащия по договорите газ от Газпром;)

Как така ще купуваме от тях ?!!?

Вдигнете всички санкции срещу Иран и купувайте руски газ на тройна цена. Олигофрени

Бях преди 4 години в Туркменистан. Много ми е смешно, че ЕС искат да купуват от тях, но от Иран не. В Иран хората имат правова държава. В Туркменистан, ако не си от управляващата партия си никой и могат да си правят с теб каквото си искат. Законите важат само за бедните, а богатите си правят каквото искат. С две думи за пореден път се пренебрегват правилата на съюза. Уж избягват Иран заради това, че не са добри, пък правят сделки с някакви брутални режими като този в Туркемнистан, който впрочем е едно към едно с този на Северна Корея, с разликата, че имат газ.

Европа е толкова ненадежден купувач, че единствено ако: --- - Европа сама си построи газопровода - и инвестира в откриването на нови находища --- Някой ще се навие да й продава газ през нов газопровод. --- Никой не иска да инвестира милиарди, като не знае какво ще им хрумне на Европейците след някоя друга година.

Като продават евтино газ изведнъж диктаторите станаха приятели. Загневащия лицемерен запяд трябва да се закрие спешно. И после унищожи.

Ти как получи туркменистанска виза? Мои приятели от бившия СССР казват, че е почти "мисията невъзможна". Направо ме разсмиваш, че Иран е правова държава. Може да е такава по техните си разбирания, но не и по общоприетите. Не отричам, че иранците са много гостоприемни. Същото въжи и за туркмените. Там бях през 1988 г. като студент в СССР.

Сега пък ще правят свирки на Гурбангулито. Хурви прости и тъпи.

Когато се стигне до положението кой да напълни тази тръба до Европа винаги се оказва че няма достатъчно газ и пълненето трябва да стане от Русия.

"Време е да разгледаме възможностите за диверсификация на нашите енергийни доставки. Транскаспийският газопровод може да бъде една от тях и да подобри нашата енергийна сигурност.