17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато такива като Георги Кадиев присъстват в парламента и пишат законите, а жена му Соня Кадиева търгува с електроенергия ще е така. И ще става още по-трудно за бедния български народ.

Никой в България никога не е гласувал на референдум никакви зелени сделки.Съответно не е необходимо да се подчиняваме на исканията на глобалистите.Ако спрат въглищните мини това е смърт за една от областите и удар по цялата държава и конкурентоспособността ни.Знаете какво следва - емиграция към чужбина и София.Не признавайте въглеродните емисии и покажете среден на ЕК.Либерализирайте максимално възобновимите източници, но без субсидии, на пазарни цени.

Тука трансджендърите от ДБ и комунетата се надлъгват едни други. Един от меките китни разправя, че тия централи Бойко трябва да ги е затворил преди 10г. Христо Иванов щял да го направи. Е тоя с лявата резба разправя, че Бойко щял да закрие централите през 2025г. Ало Педали, Американските централи ли ще затваряте ? Има договор със САЩ до 2027г да им плащаме от държавата квотите и да им изкупуваме тока на задължително, а те го продават на три пъти по-висока цена от аналогичният държавен тец. Христо Иванов щял да ги затвори ! Христо ако ги затвори, лично Байдън ще дойде да го еб# в Г#зъ на площада. А е малко да се спрете би, педали с педали !

И пред кого ще протестират? Да ходят при баба Меркел, само че тя се пенсионира. Искахме да станем членове на ЕС, станахме. Спряха ни АЕЦ Белене, 2 реактора на АЕЦ Козлодуй, Южен поток, сега ще ни спрат и ТЕЦ оевете. Няма мърда не и не случайно Боко не внесе прословутия план за възстановяване, тъй като трябваше да подпише точна дата за затварянето им, а именно 2036. Пък той се ослуша и реши да насади следващите след него... Досега не ги чухме тия синдикати, Боко им запушване устата. Сега и да реват е все тая, нищо вече на зависи от БГ

Ами това е истината! Има поговорка: "Куче което не може да лае вкарва вълка в кошарата". Гиспожа "Да, Да" затвори малките реактори и стана носител на "Почетния Легион", най-високото Френско отличие. За кави заслуги? Хамериканските централи продават "ток" на 275 лв/MWh срещу 38 лв/MWh за АЕЦ. Та питам: Кой е на загуба и къде отива печалбата? Ами при бъдещите ...... хартиени самолети. Що Бидон не носи втечнен газ в Европа, а продава на Китай, Япония и Корея? Ами какво винаги - Става дума за едни пари. И разбира се изчистване на едни АСТРОНОМИЧЕСКИ ВЪНШЕН ДЪЛГ срещу ..... наскоор напечатани хартийки. Пълен смех, ама на гол .... г.з.

За това сега плачат,защото всички глупости за климата са измислени с цел преоборудване и теглене на кредити. Колко струва 1 Кв.ч. ток от вятъра и фотоволтаиците,? От др страна 1 грам уран е равен на 6 тона въглища Кой ритна Белене,Ю.поток,Син поток в Турция. Веднага под съд. При комунизма по фактури за ток от 1987 г. 1 Кв.ч. струва 1,5 стотинки Дерзайте евроатлантици......

Колкото протестите спряха спирането на четирите блока с евтин ток от АЕЦ, толкова и сега ще се промени нещо. Не разбрахте ли, че икономиката и политиката в тая държава се командва от големите западно от нас.

тогава беше на страната на Миглена Кунева, която направи така че да работи АЕЦ Черна вода собственост на френската й банка Така закриха 4 реактора на Козлодуй които не можем изплати за 100 ги

Рашков ще ви смачка като червеи

Зелените от ДБ вече са ви закрили ма него знаете. Вместо вас ще правят нова пилотна еко централа с електрически змиорки , по идея на Грета Тумберг.

Марица изток е една златна кокошка , от която годишно се крадат стотици милиони.Горят една кал , отделят отровни газове в пъти над нормата , но взимат тлъсти/за нашите условия / заплати и си бранят кокала.Няма да са нито първите , нито последните на които ще ударят кепенците.Те Кремиковци затвориха, което беше в пъти по голямо , та на тези ли юнаци няма да видят сметката.Десетилетия държавата само крадеше и нищо не влагаше поне да подобри екологията на нивото на ТЕЦ 1 и 3/американските/. Сега се сетили да си бранят кокала.

Какви са тези разсъждения, бе болен мозък!? Значи пътища не ни трябвали, защото били машина за крадене, Марица Изток била машина за крадене, и значи да закрием всичко, за да няма откъде да се краде. Ами дай и твоята фирма да затъворим, защото и тя със сигурност не декларира всички доходи поскрива по нещо. Ти дали си плащаш и декларираш всичко към държавата.

Вържи Радев , за да ти е мирна държавата .

Ей, тия които си пълниха гушките много влги е страх от Радев ! Но това е само началото ! Като сменим Гешев съвсем ще ви се стъжни !

Споко аз ще ви довърша всички... С кюмур и без кюмур. Ха ха ха

Вярно е, че за да копаш кюмюр с кирка не се иска акъл, ама поне да знаеха пред кой да протестират ! Ало, миньорите, да ви светна - служебно правителство не може да промени стратегически договори, сключени от редовното правителство на Борисов ! Та елементарният ми въпрос е какво искате от служебното правителство, което да е в неговите прерогативи ? И второ, кой даде инициативата за този протест ?

Невъзможно е да се затвори 2040. И не заради ЕИ и преговори, а заради цената, която трябва да се плати. Имаче изчисления, че ако рботещите в момента се изпратят вкъщи и продължим да им плащаме заплатите още 15 години, пак ще е по-евтино отколкото да работи мината. И това е е проблем на ЕС и зеленатасделка, а на цените на въглеродните квоти, които се плащат от 2005. Защо от 2005 до сега абсолютно нищо не е направено по въпроса - питайте партията управлявала еднолично от тогава до сега.... Сега обаче е невъзможно да се продължи по този начин до 2040 защото това ще унищожи и затвори не само мариците, но цялата енергетика. Милиарди идващи пак от крайния потребител.

Аз ще ги поема безработните

Подкрепям минъорите.

"След 7-ми ще отидем на реализацията и на 8-ми реактор", каза премиерът Бойко Борисов, изслушвайки доклад за проекта за нова мощност в АЕЦ "Козлодуй" по време на заседанието на Министерския съвет днес. В документа, подготвен от експерти и след разговори с представители на американската компания Westinghouse, е записано, че на втората площадка на съществуващата ядрена централа може да бъде използвано оборудването, закупено преди години за АЕЦ "Белене". До 10 години България може да има изградена нова ядрена мощност, посочват още от пресцентъра на правителството. Действията по проекта за нов реактор в АЕЦ "Козлодуй" са в контекста на постигане на целите на Европейския съюз за климатична неутралност до 2050 г. и диверсификация на енергийните ресурси. Доклада представи енергийният министър Теменужка Петкова.

Днес следобед министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети комплекса "Марица Изток". Там тя ще се срещне с представители на енергийните дружества и на синдикалните организации на КТ "Подкрепа" и на КНСБ. Ще бъдат обсъдени мерките за бъдещата работа на комплекса ""Марица Изток", като този разговор идва в началото на есенно-зимния сезон

Само без държавни субсидии моля! Работете, но на пазарен принцип!

Реалността е такава, че трябва да се преориентират към друга работа. Само че държавата и по ЕС не са готови за пълно изключване. Май 41% от добива на ток бил от въглища в ЕС. Обаче от ЕС налагат глоби за всеки мегаватчаса от въглища и прави използването им скъпо. Само че зимата някакви слънчеви панели и така нататък не вършат работа. Трябва някакви акумулатори дето са от отрови. Затова и гледат да правят водород, че е начин на съхранение на непостоянен ток, като от ВЕИ-та, от който обратно могат да произведат ток. Само че е опасно с водорода - много взривоопасен, да не давам пример с водородната Цар Бомба, ударната вълна на която е обиколила 3 пъти Земята.

Де бехте, докато Буци се съгласяваше да ви затворят? Гласувахте за Буци, Ст.Загора е гербаджийска и т.н. Сега вече е свършило, оня ви продаде, че и дава зор да се изпрати плана, защото се надява да гепи парите от него. Лошото е, че ще набутат всички да ви плащат помощи и т.н., та троловете напразно злобеят за канадците.

Апокалиптични сцени се описваха и за спирането на Кремиковци и за други соц гиганти. Към днешна дата безработни са 204.0 хил души или 6.3%. Механичното добавяне на заетите в Мариците би качило процента на 7. Както се вижда, нищо драматично.

Пак гласувайте за крадливи масони и канадци!

На Мунчо му дреме, само от Гешев може да се трогне!

Абе стига с тоя “Мунчо” ! Ти дори не знаеш откъде е това име, защото освен половината от “Винету” друго не сте чели ! Виж, вожда ви я е прочел цялата и затова ви е вожд !

Защо чак сега излизат да протеститрат а не преди 2 години ? Нима не знаят, че служебното правителство НЯМА правомощия да води преговори с ЕК по стратегически въпроси. Прилича на герберска првокация .

Е как защо ? Защото оня с чекмеджето с пачки и злато плаща , нищо че той забърка кашата !

комплекса е една мазна хранилка за наши хора!!! всяка година държавата налива стотици милиони, щата е раздут и в мините и в централите поне двойно, плаща им се една камара социални придобивки, за неработа също им се плаща! като са губещи предприятия защо не каже някой колко вземат като заплата + дмс-та? защо досега никой не оптимизира състава? и всички са коя категория труд???

Като няма да спира ТЕЦ-а, каква е алтернативата? Държавата да им покрива стотиците милиони загуба, или да излезем от ЕС, или да им покриваме заплатите до пенсия на тези работници? Да, прецакани са от СтЗ. Прецакани са, защото вместо да си вложат енергията в борба за качествен растеж и инвестиции в общината, се бореха срещу вятърните мелници. Протестираха срещу всякакви мерки за оздравяване на ТЕЦ-а, докато вече стане късно. А политиците просто им играеха по свирката, отлагаха, крадяха и ги лъжеха. Този ТЕЦ ще затвори, както цифра ТЕЦ-ове из цяла Европа. Тези хора трябва да си намерят друга професия, както милиони други в световната история. Фабрики за телеграфи да си виждала? Фотоволтаиците също са енергийна независимост. Слънцето не могат да ни го спрат.

Ако ББ беше нормален премиер, това щеше да се е случило преди 10 години и сега щяхме да сме на друго ниво. Ама ударихме греда с него, човекът си беше откровен проводник на руските енергийни интереси у нас, затова сега ще започваме почти от нулата и дай Боже тая драма с ТЕЦ Мариците да приключва вече. Земята няма да спре да се върти само, защото няколко стотин човека ще останат без препитание, ще се преориентират и преквалифицират, работа да искаш. И не е необходимо цялата държава и енергийна система да бъдат техен заложник, бъдещето вече е тук, крайно време е да поемем смело напред...

А вие китайци ли сте или пак от простичките българки? За един приятел питам.... тези хора там са заложници на 1-2 синдиката, които си живуркат на гърба им и само плашат как ще докарат 20 000 миньора в столицата, ако някой случайно им настъпи интересите..... Обяснили са им, че за нищо не стават освен да копаят въглища и на това се крепи цялата демагогия. И че едва ли не ще умрат от глад. И хората си вярват ли, вярват... Да, простички са българите...

Бойко обеща да ги мине на газ!

Е такива като теб и 100 тояги са им малко

Веднага Герб на съд

И аз това се чудя -Боко договори до 2025-та да затвори Мариците, а изпраща миньорите да протестират пред други и да искат удължаване на дейността им до 2040 !? Ало, миньорите, я марш към Банкя да протестирате пред къщата на тоя, който договори Зелената сделка !

Кмета на Стара Загора Живко Тодоров, на нова Загора и т.н. герберасти, къде спаха досега, когато вожда им Борисов подписа в Брюксел преди две години ?! Сега искат да внушават виновност на Радев и служебвоното правителство за греховете на ГЕРБ и лично на Бойко. Висички продажници кметове по-горе, включително и синдикатите да кажат също ако се удължи срока до 2040 г. - Кой ще плати неустойките равняващи се на милиарди ?! Бойко ли, техните общини ли, синдикатите или всички български граждани. Разумното е да се иска алтернатива, инвестициите от обезщетенията да са целенасочени и да не потъват в герберски шкафове.

Стара Загора си отива ,хората започнаха да бягат към Пловдив и Бургас ...

Къде и защо отива Стара Гъзора, че не разбрах ?

Да ходят да протестират пред зайчарника

Те си знаят къде! На Мунчо ще му се види нанагорно!

Поредните големи успехи на Служебните престъпници

Миньорите да се преквалифицират на IT специалисти ! Има голямо търсене !

Кирето и Асенчо се подписаха под искането на миньорите, за да спечелят малко изборни гласове за себе си. Уупс, ама те нали в плана за развитие се подписаха за затварянето на Мариците? Кога са били искрени и почтени най-почтените или си мислят, че читателя помни до 2часа след публикацията. Кире, чакаме да видим документа на 9.10.2021г., дано до тогава ЦРУ да са успели да го организират, че иначе Бай Дън ще ги изволни.

Дай proof че са се подписали, мошеник !

Когато поляците си уредиха нещата ТИКВАТА и ТЕМЕНУЖКА обикаляха с джипката и хвърляха пари на поцинкованите кофи за да им ръкопляскат

Гласувайте пак за толупа от Банкя и Теменужка Петкова. Тя още търси пътната карта,навярно при Пашата

Колкото спасиха Кремиковци толкова ще спасят и Мариците

То кажи какво се спаси от около 3000 завода. Всичко отиде на скрап за да станем бананова република без дори и банани да отглеждаме

ангажимента за закриване е поет от ГЕРБ и БМБ преди 2 г! да стачкуват пред ндк и кабинета на Герджиков, новия избор на началниците

Аз бих казал да отидет пред панелната ти гарсониера или боксониера и там да кажат исканията си....

Докато умните си движат нещата и вървят напред наще будали искат да продължават да работят с коня и с каруцата!

Ок, но без Брикел, на из...да Ковачки!

КОВАЧКИ ще бъде ли на протеста ????

ЯНЕВЦИ...ПЕНКОВЦИ....ОКОКОРЕНИ РАЗНИ....ПЛЕШИВИ ....УШАТИ.. !! ЗАЩО ПРИ ГЕРБ НЯМАШЕ ТАКИВА ПРОБЛЕМИ ??? ЕЛЕМЕНТАРНО Е ??? ЗНАЕХА СИ РАБОТАТА !!

тегли майните на европейските и каза че добива на въглища няма да бъде намален с един грам. Изгони еврокомисаря и точка

Браво. Подкрепям с две ръце. Излезте и изчегъртайте всички в парламент и министерства. Тези българопродавци не заслужават друго

Това синдикатите трябваше да го кажат на Борисов, когато подписваше в Брюксел. Само че тогава мълчаха и му пригласяха. Едва сега им дойде смелостта да говорят.

А сега се сетиха. А когато правителството на Бочко подписа в Брюксел за затварянето им до 2036, къде спаха? Ся хой - плачете се на арменскио поп... дебили....

Страх бате. От мафията всеки се страхува

Зелената сделка е последният пирон в икоономиките на бедните държави. Под прикритието на 'въглеродни Квоти' ще накарат да си плащаме и въздуха, които дишаме.

За съжаление сте много прав! И не виждам кой или какво може да спре тези умопомрачени червени психопати

Страх бате. От мафията всеки се страхува