Минималната пенсия става 370 лв., обезщетението за отглеждане на дете - 650

Приеха добавките към пенсиите по 100 лв. на ГЕРБ и 120 лв. на ДПС, плюс актуализацията на ИТН

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега е време да празнувате увеличението хайде под строй към магазина за алкохол!!!

Пенсионерите живеят в глад и страдание. Разбира се, че трябва да се приемат тези добавки и увеличение. Това трябва да е само началото. Минималната пенсия трябва винаги да е съобразена с цените и реалните потребности на един пенсионер да живее нормално, а не да оцелява като гладува, студува и боледува. Всички други приказки са от сорта "сит на гладен вера не лови" и съответно трябва да бъдат игнорирани.

Евтин популизъм заради предстоящите избори. Попрочетох някой от коментарите и сигурно (какво съвпадение) 80% са с първосигнално мислене. Само един, двама коментират как подобни увеличения на бройка демотивират от плащане на реални осигуровки сегашните млади, а да спомена и нещо, което ще засяга почти всички с очакваните пенсии от пенсионните фондове. Там парите са си същите, което след някое и друго десетилетие съвсем ще ги обезцени и това вдигане на пенсии на бройка ми навява на аналогия с парите до 1997г , което ни направи милионери без покупателна сила.

Ясно е, че нещата отиват към редовен кабинет на Радев, ако стане президент . В момента по всякакъв начин до изборите ще гледат да го очернят него и служебния кабинет. А че държавата е фалирала и че трябва много ама много работни места, това няма значение нали???? 3 месеца няма да ви оправят мили майки и пенсионери!!!

В цял свят майчинството е по няколко месеца максимум година, но не ние трябва да стоим и да клюкирим 2 години и после като се върнете на работа не ревете , че не могат да ви гледат и ви преназначават на други позици и по-ниска заплата. Направете майчинството 24 месеца назад 70 процента от социалните осигуровки та да видим кой наистина ще си стои вкъщи и кой не.

ГЕРБ и ДПС са против актуализацията на пенсиите, Отново временни подаяния, а от Нова година- кучета ги яли пенсионерите !

Аз съм майка на 6 месечно бебе и искам да кажа на всички,които не са гласували за увеличението от 650лв.,че тези пари се дават на хора ,които имат нужда от тях. Тези ,които имат възможност да плащат на бавачка,за тях няма значение . Относно пазара на труда,стимул може да бъде заплатата,а не обезщетението ;и какво са 650лв.на фона на обяд,който струва 150-200лв.в някои заведения. Такава сума изобщо не е трябвало да е повод за дебат

Пропуснах данък печалба :) Както знаем в България много хора притежават повече от един имот, а дори на земеделските земи вече слагат годишен данък. Такса смет, такса акцизи, мита и т н. Много, ама много пари има в България. Просто правят Българите на глупаци :)

Бюджета в НОИ за 2021 е 15млрд лв по данни на министерството. За да има повече приходи там които сега са необходими действително за сериозно увеличение, тъй като пенсиите не са само за труд и възраст а има различни видове които също трябва да се увеличат сериозно, затова се допълва този бюджет от други пера и давам пример. Корпоративни данъци, винетки, тол такси, данъци на имоти, на граждани и осигуровки + Европейски пари. Да не говорим че в България има няколко огромни холдинга с огромен годишен оборот които плащат поне 1 милиард данъци. След като не произвеждаме нищо и не продаваме навън, дори и така пак има пари и то много. В София примерно за всяко паркиране повече от 2 часа трябва да платиш 4лв, да не говорим че вече дори пред не може да си оставиш колата безплатно :)

Някакви изисквания за тез деца ще има ли че циганите ше се роят кат хлебарки ..

В момента Ива Митева е най-вредният човек в България. С неадекватното си и истерично поведение, бавна мисъл и нисък интелект (той не се мери в брой чужди езици или дипломи, а способност да се решават реални проблеми), тази наказана от вселената пелтечка допусна толкова сериозни грешки при гласуване на законите, че създаде невъобразим хаос в държавата.

Надявам се това да е първа стъпка към решение за поне 200 евро минимална пенсия. България е срам за човечеството с тия смехотворни пенсии. Това са пари за човек, най-често със заболявания за лекарства, храна, преживяване... Хора, опомнете се.

НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ , ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПИШМАН- президенти и ЗА МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ /бсп,бкп,мутри вън, и не-ДБ/ !

А парите на личните асистенти,кога? Майчето само обещава, а нищо не прави?! Боко ги оряза ,не ги е срам!

Всичко е за да надуят инфлацията до краен предел - целта? Обедняване на средната класа на световно равнище. Бг е само капка в морето и ще получат малък процент от ново напечатаната шума.

40 години блъскане за държавата и 450 лв.... За какво по-напред?

Хайде не се изхвърляйте така и заблуждавайте народа. Още нищо не я ясно и няма окончателно решение за пенсиите. Нека почакаме, как ще се почувствате ако това което твърдите в статията не е така.

Бил съм по чужбина, пенсионерите в САЩ ходят на круизни пътешествия , играят казино, ядат и пият колкото корема им поглъща. Пенсионерите във Франция си обикалят света и се чудят кое място още не са посетили техните пенсии. Но в една държава, която не може дори да си преброи хората заради хакерски атаки, където минималната пенсията е малко под 190 евро, а скоро дори ще влиза и в еврозоната, което означава, че почти половината пенсионери ще разполагат с по 6.30 евро на ден И ДА СЕ ХВАЛЯТ, ЧЕ СМЕ НАРЕД Е БЕЗОЧЛИВО, НАГЛО И СЪДИСТИЧНО СПРЯМО ТЕЗИ, КОИТО СА "ПОСТРОИЛИ" ДЪРЖАВАТА...

Пълни небивалици. Да има пенсионери които го правят ,но не всички.

Лустрация е нужна, лустрация най-накрая и МОЧА трябва да бъде съборен. Декомунизация, като денацификацията в Германия след ВСВ.

Сливен от гокям град на 9 място сега е само цигани и то навсякъде, едно време си стияха в квартала а сега е нещо страшнооо повече са от нас

Така е!Живях в Сливен от 86-та до 95-та!Мангалите НЕ СМЕЕХА ДА ПРИПАРЯТ В ЦЕНТЪРА!Сега са НАГЛИ и НАХАЛНИ!Няма сливналии вече,има само пYтки и мангали!!!

Партия ДИМНС ( *Да Изпратим Мунчо на Село, ) е набрала над 300 000 последователи във Фейсбук.

С това решение за уравниловка на пенсиите се мотивират младите да не се осигуряват на реална заплата, защото става ясно, че колкото по-малко си се осигурявал, толкова по-голямо процентно увеличение ще получаваш, а реалните високи пенсии се ограничават. Нали щяхте да преизчислявате с увеличаване на тежестта на всяка осигурителна година!!! Подпомагането на семействата задължително трябва да се обвърже с оценките на учениците и с намаляването на данъците на работещите родители. Такова подпомагане на брой на деца, без допълнителни изисквания за работа и образование, стимулира единствено циганите да заплодяват малолетни 11-12 годишни момичета, които да се издържат от "детските". И никой не реагира на това педофилство, което е наказуемо от закона, а полицията се прави, че не го вижда.

Най -чистият вариант за майчинство е процент от заплатата на която се е осигурявала майката или бащата. Детските също. Защото в момента това е стимулация на тъмнозелените дето бабите вземат детски и за внучетата. Само че при тая схема след още 20 години няма да има българи по тези земи.

Лъжливите коври от БСП може и да не влязат в следващия парламент. Само лъжи. Искаха уж преизчисление но се октметнаха в последния момент както винаги.

Минималната пенсия трябва да бъде 700 лева. Не може аз да съм работил 15 години и да съм се осигурявал на 600 лева и сега да живея на 370 пенсия.

Майка ми се пенсионира миналата година с 400 лева пенсия за 42 години стаж (работи от 18 годишна) ти с 15 години стаж искаш да получаваш 700, според тези сметки тя трябва да взема 2000 лева!

Това горното беше ирония.

Цели 15 лета си бачкал?!!! Ееее ти си се преработил бе бате.

Още утре да ги разпуска. И да им се дадат тези пари на пенсионерите, защото са си ги изработили.

С това увеличение на разходите за държавата ще вдигнат данъците, ако все пак данъците се увеличат трябва на всеки да се отвори индивидуален пул и в НОИ както е в частните осигурителни фондове и всеки да може да следи какви пари има събрани в този пул, като ако лицето почине преди да е достигнало пенсионна възраст тези пари да се наследяват!

Да се вдигат никакви данъци. Държавата има много пари, стига да не се крадат и за двойно увеличение на пенсиите :)

ИмаШе много пари преди правителдтвото на радеФ.

Добре, къде се крият, нали всяка публична агенция обявява бюджета и НОИ от много време е на сериозен МИНУС. Т.е. парите от осигоровките не стигат и за това бюджета доплаща разликата. Не само, че няма пари, но и се ползва бюджета за попълване на минусите. Да обясня по друг начин. Всички хора, които работят и плащат пенсионни осигуровки вкарват в системата много по-малко отколкото пенсионерите харчат. Това се нарича дефицит. Сега този дефицит става още по-голям, което означава, че се взимат пари от бюджета, което е много грешно. НОИ е като фирма, която има по-малко приходи и харчи повече! В нормалния бизнес, една такава фирма фалира. Как могат да се повишат приходите в НОИ? - като се увеличат броя на работещите (нещо което няма как да стане с демографската криза); - да се увелищи събираемостта (т.е. да не се крият реалните доходи); - като се увеличи производителността на труда (т.е. хората изработват повече и получват повече пари за труда си); - и разбира се най-лесния - да вдигнеш данъците, с което ощетяваш честно плащащите си за да осигуряват с по-висока минимална пенсия, хората които са ощетявали държавата с окриване на данъци.

Обвържете помощите за ученици с оценките им. И сложете сериозна охрана в училищата, че братята ше дойдат с брадви да се разправят за оценки

Вместо да гласуват закони, подпомагащи икономиката, производството и инвеститорите, те се заиграват да печелят гласовете на пенсионерите и жителите на гетата във Факултета,Столипиново и Максуда. А после се чудят защо родилките от тези гета раждат на 12 години! Вместо "обезщетението" да бъде във формата на намаляване на данъците на работещите майки, за да се стимулират ражданията на хора, които ще възпитават и отглеждат бъдещите поколения. С гласуването на тези "обезщетения" се мотивира увеличаването на бъдещите паразити, които ще бъдат обгрижвани от нашите деца, внуци и правнуци.

Е това го предложи Манолова

Който си мисли че в България няма пари е в голяма грешка. Само винетките годишно на 3. 000000 коли по 100 лв да 300. 000. 000 чиста пара. Да не говорим за данъци, осигуровки, корпоративни данъци и още най - малко 10 такива + Европейски пари от фондове и т.н България има пари за двойно увеличение на всочки пенсии, но много се краде, с големи шепи, това е пошпъ. Няма нужда никакви данъци да се вдигат

Хайде да ми обясниш, защо приходната част на бюджета се вдига само с 200 милиона, а разходната я увеличиха със 750 милиона и всичко е точно. Може би предишния министър и сегашния са пропуснали да сметнат винетките в приходната част до сега? Що не идеш да ги “осведомиш” за този пропуск? И м/у другото целия бюджет е близо 40 милиарда, а ти ми обясняваш за някакви си 3 милиона от къде идвали. Предполагам си новият кандидат на итн за финансов министър.

За 3.000.000 пара става въпрос на 3.000.000 автомобила годишно, колкото има в България. Няма какво да им обеснявам. Те много добре знаят колко милиарда има и от какво и колко много крадат. Така че има пари не за 120 лв за три месеца, а за 120 за цялата година ;)

300.000.000 милиона пара имах предвид :)

Лъжата е твърде голяма. Това ,което предлагаха като 12,5% е само елемент от формулата за пенсиониране. Истината е друга. При 30 г. трудов стаж процентът на увеличението е 4,5%(1,35 -1,2 )х30 г. ) . При пенсия 500 лв. се получава увеличение от 22, 50 лв.

дай боже да ги взимат повече месеци ,че дойдат ли при мен докато минат всички клинични пътеки може да ги взимат месец два

Пенсионерите ще ги вземат 3 месеца по 120 лв. Тъмнозелените ще си вземат 650 лв около 10 пъти по 12 месеца.

650 лв да са до трето дете и за родители с поне средно образование.

Вече ГЕРБ ми се струват най добрите управници….

НЕДОИЗБИТИТЕ ОТ НАРОДА ПРЕСТЪПНИЦИ ,МАЙКОПРОДАВЦИ,ОТЦЕРУГАТЕЛИ И ПРОТЕСТЪРСКИ ПЕДЕРАСИ ОТ Т.НАР АНТИСТАТУКВО - ДЖЕНДЪРИ ,ЧАЛГАРИ И КУРВИ ,НАЧЕЛО С ТАРТОРА СИ ФАТМАКА ДОКАРАХА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА! ВЕЧНА СЛАВА И ЗА ПОЧЕСТ НА НАЙ БЪЛГАРСКИТЕ ПАРТИИ НА СТАТУКВОТО - ГЕРБ ,БСП И ДПС ,ЧЕ СЕ ПОГРИЖИХА ЗА ИЗНЕМОЩЕЛИТЕ СИ РОДИТЕЛИ , НОСЕЩИ ОКОВИТЕ НА БАНДИТСКОТО ПРОТЕСТЪРСКО РОБСТВО !!

Едно нещо да свършат поне тоя парламент.

Свършиха number two. Похарчиха един милиард с лека ръка на гласуване за увеличаване приходите с 0,2 милиарда. Познай разликата от чий джоб ще се покрие. Няма да е от джоба на депутати, министри и президент със сигурност.

Мърши Които са от кол и въже И хал хабет си нямат от нищо Парламентарна република докога??? 7-8 парламента депесари Докога

Мунчо беше сметнал половината от парите за захранка на пенсионерите да кълват по изборите ... поне до изборите щяха да стигнат. Другата половина за подаръчни торбички ... и даже си беше купил карта за виенската опера за следващите 4 години. Ама нещо се обърка сега се оказва че няма да има за подаръчни торбички. А и картата може да я е купил прибързано.

Дали следващия път да не хвърляме за Черепухата? Той поне ги врътка парите и е върл в далавер импекса.Щее произвеждаме милиарди картончета и целя Европа и Африка ще ги търкат......

Тази втора година майчинство трябва да я премахнат. Това облагодетелства само една тъмнозелена прослойка, която от 16-46 години е постоянно в майчинство.

Си проста, който не храни своя армия храни чужда. Във случайа има се предвид армия от бебета. Законът си е екстра ама българинът е свикнал да плаща пари за охрана, шофиори на дптите. ПРОСТ НАРОД

Аман от популисти, сега от нашите данъци ще се възползват пак най-вече братята роми...и така все повече мургави бългерчета ще произвеждаме, дето да се чудим как да интегрираме.

Голяма тъпотия си написал. България никога не е била на 100% съставена само от етнически българи. И в това й е силата. Има Роми, Турци, Арменци, Евреи, които през годините са се научили да живеят заедно. Но само пробвай да вземеш някое парченце България и да го подариш на някоя друга държава - Всички по-горе изброени ще се юрнат да го защитят със зъби и нокти. И етническите българи няма да са най-първите. Така наречените от теб ехидно братя роми са най-онеправданата прослойка в иначе цъфналата и вързала Българска държава. За 50 години никой не обърна грам внимание на теглилата, немотията и безпътицата сред тези хора. Лесно е да си саркастичен, понякога може и да изглежда забавно, ама тези хора дали имат алтернатива на начина, по който живеят? Ти си от другата страна, ама ако не беше? Никой не си избира какъв да се роди. За толкова години с какво им помогнахме? И дали щеше да струва повече от едно АЕЦ Белене или от един турски паток? Но пък да си чешем езиците сме много добри.

А те с какво си помогнаха?Защо раждат по толкова деца, на които не могат да осигурят нормален живот и образование?

ГЕРБ и 'чалгарите' са едно и също, само дето едните имат пари и власт, а другите - не. Не искаме още от същото. Простотията се просмуква и трови бъдещето на децата ни. Няма да е лошо да гласуваме за умни и можещи хора, че тая държава върви от зле на по-зле последните 30 години. Нито чалгата ще ни оправи, нито на Баце тъпотиите. БСП и ДПС изобщо не ги споменавам - те са сглобявани в еднин исъщи отдел на Държавна сигурност. ИТН са си идиоти, тях също не ги броя за сила. Но не е като да няма за кого да се гласува.

Айде ся не ни прешивайте и чалгарите. Айде да не се прайм на ущипани девици. Е кой ги докара да не би ние да гласувахме за тая паплач. Гласувайте си ко щете и за Азис и за Митьо Пищова и за Тони Стораро, а и Луна президент щях да забравя. То вие си сменяте партиите на всеки 5 минути. Айде малко по-сериозно.

Те хубаво увеличиха пенсията, АМА кой ще я плаща? Пенсиите се изплащат директно от вноските на работещите! Един работещ издържат един пенсионер! За увеличените пенсии ще са нужни 1,5 работещи! Тях кой ще увеличи? От къде ще ги намерите? Най-вероятно ще бъдат увеличени вноските на работещите, за да се плати на пенсионерите, т.е. ще се вземе от джоба на младите и децата! Няма лошо! Но и те са хора!

Другари, дайте да дадете!

Да се обзаложим ли че ба'а Татяна пойче няма да дойде на работа до края на тоя парлиамент, под предтекст, че е на нагревки в Наречен...

Дай, Дай, още можеш законотворецо. Наддавай, че избори се задават. Да видим кой ще бидне най-много, за него да гласувам.

Дадохме на пенсионерите и на сиганИте. За сметка на това сега ще вдигнат осигуровките и данъците щото “няма от къде да дойдат тия пари”

Парламента прекъсна, защото Василев щеше да получи инфаркт, гласуваха за актуализация на пенсиите от 1 октомври и 120 лв добавка за три месеца, едновременно, той каза че в бюджета няма такива пари и цялата нощ щял да смята и утре ще им каже за какво има и няма

Пука му на Василев. Сега Спецове и НАП ще изтърбушат гербомутренските и депесарски фирми.

Така умират надеждите за по ниски данъци и намаляване на ДДС по конкретно. Предизборно надцакване и популизъм.

уверено стигнахме дъното....Сега ровим в тинята.....Толкова ниско държавата не е падала!!! ГЕРБ определено не са модел на читавост, но тези, чалгарите, надминаха всички представи за скудоумие, вопиюща арогантност и каруцарски език....Ако ги допуснем отново да са решаващи в управлението на страната, ще берем големи ядове!!!

Слабо грамотни хора са те! Наливат едни пари към пенсионерите,като знаят много добре,че тези пари ще отидат при онези,които въртят спекулата с цените на всичко.Що не си зададат въпроса откъде накъде водата ще скача с 30 %? Защото са слабограмотни, с корупционни находки в малкото останал им мозък и изобщо не заслужават посочването им от нас за наши представители. Язък за надеждите, за новите, за протестиращите, за битката срещу мафията и т.н. Нищо не става от тях!

Дават на пенсионерите, защото идват избори. Все едно някой се заблуждава, че им пука за хората.

В момента сме свидетели на нещо много интересно - разместване на пластовете. В историята това се повтаря многократно. Нещо като смяна на 'обществения строй'. Когато количествените натрупвания водят до качествени изменения. Накратко - камъка е цопнал в акото, сега всичко се вълнува, но като се уталожи, ще е нещо различно от предишното. И няма връщане назад. Това, дето е било до вчера, от утре няма да го бъде. Какво ще е - не е ясно още, но ще е нещо ново и най-вероятно - съвсем различно. Има известен шанс да е по-добро. То между другото от нас си зависи. Но че ще е нещо различно е сигурно на 100%. Просто така работи света - хората ще изтрещят, ако нещата не се променят драстично от време на време. И в тези редки мигове, по метода на котката и чувала, цивилизацията се развива скокообразно в една или друга посока. Ние с вас сме късметлии, че точно в нашия живот се случват интересните неща. Все пак, на изборите мислете за кого да гласувате с горната си глава :-) Успех ! За едно по-яко утре !

Просто така работи света - хората ще изтрещят, ако нещата не се променят драстично от време на време ---- ХОРАТА ОТКАЧАТ ИМЕННО ЗАРАДИ "ПРОМЕНИТЕ", КОИТО ТЕ НЕ ИСКАТ ! 95% ОТ ХОРАТА ОБИЧАТ ... КОНСТАНТНИТЕ НЕЩА И ИЗОБЩО НЕ ОБИЧАТ ПРОМЕНИТЕ ... НЕ ВЯРВАШ ЛИ, ЧЕ ТАКА ! САМО 5% СА ОТКАЧЕНИТЕ, ДЕТО ВСЕ НЕЩО "ИМ Е ТЯСНО" ...

Не разбрах защо при два получени мандата ГЕРБ+ДПС+БСП не сформираха кабинет ?!

Благодарение на тия несериозни келеши Доган отново е в центъра и това е защото без него всичко се разпада на песъчинки без държавност само с някаква омраза по модела всеки срещу всеки. Може би в такива моменти става ясно защо сме на дъното на еволюцията не само в европа .. има нещо сбъркано.

ОТ БУНКЕРА СА ИМ НАРЕДИЛИ - 2 В 1 !