Михаел Фауленд: Еврото носи огромни ползи и усилията за въвеждането му се отплащат съществено

Ползите са дълготрайни и постоянни, докато разходите са краткотрайни, заяви заместник-управителят на Хърватската национална банка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за усилията, не казва.

Българите са най-информираните по отношение на Еврозоната в Европа, така че е нормално да НЕ го искат! ... Затова ли пропагандата тук е най-силно подплатена?

ама разбира се.. еврото носи ползи и се отплаща добре, на онези които искат това, защото ще си го използват за своя изгода.. останалите да мрат..

Чудя се тези пропагандатори за еврото, дали ще продължават да живееят в България? Просто да знаем на кого да отидем да се отблагодарим като ни оошушкат с това евро

Колко точно ви платиха, за да рекламирате тази помия?

аз не разбрах за кого точно има огромни ползи и на кого точно се отплаща?

Задавали сте си въпроса-"Към какво е привързано ЕВРОТО"???? Към златото-НЕ е, към долара -НЕ е !?! Това са хартийки БЕЗ никакво покритие!!! А лева е ОБЕЗПЕЧЕН с ВСИЧКИ активи на БНБ!!!!! Натам му мислете Вие!

Абе някой грък, италианец, някой "южняк" няма ли да поканим да каже нещо по въпроса? Или ще каним хърватите, дето още не знаят къде се намират? Пропагандата е ясна, ама дайте да чуем и някой който няма да говори за реките от мед и масло! Опростачихме се на 100 %!

Колко ли са му платили за участие в тая конференция, на която не се чу и един глас против еврото, нямаше никакви дебати

еврото и до сега пълнеше чекмеджета

преди няколко месеца имаше статия с изказвания по темата Хърватска - всички европейски лидери бяха се изказали, че там 90% от активите са вече собственост на такива в Шенген и Еврозоната, така че приемът е формален. Сетете се сега какво означава това - ша ви вземат, ама само за носърчета и то мръсни и на студено.

Интересно... Хърватска бяха в страхотна инфлация преди има-няма 10 години, а сега видиш ли ще ни дават даже съвети. Съвсем ни взимат вече на подбив.

Лъжи лъжи лъжи...

И какво излиза? Чехи, унгарци, поляци, румънци, англичани са едни глупаци в сравнение с нашите управници? Надали...

България е в много по- изгодна позиция сега, когато е във валутен борд, отколкото ако приеме еврото. Имаме все пак някаква самостоятелна монетарна политика и в същото време сме застраховани от банковите сътресения от 1994-95 година. И най- важното- в отделение "Емисионно" на БНБ има активи за около 65 милиарда лева, които са добре обезпечени и са си НАШИ. Влезем ли в еврозоната, губим всякаква самостоятелност в монетарната политика, губим тези 65 милиарда лева /те стават собственост на ЕЦБ- за това е голямото натискане от страна на еврозоната, защото 65 милиарда са си 65 милиарда/, които ще отидат за обезпечение на количествените улеснения, т.е. изкуственото поддържане на стандарта на живот на фалиралите Гърция, Италия, Испания, Франция, Португалия, които пък ще продължават да ни се смеят какви бедняци сме, или пък ще отидат за финансиране на Украйна. Изобщо, на кой идиот му минава през акъла от държава с 23% задлъжнялост да се обединим във финансов съюз с държави със средна задлъжнялост от над 90%. Вие лично ще го направите ли като физически лица, ще си обедините ли финансите с ваши комшии, които са с голяма задлъжнялост? Не гледайте всички тези мазни финансови пехливани, които ни поучават от трибуната- техните бизнеси са пряко зависими от лесното финансиране, което еврозоната може да им осигури. Осигуряване, което означава задлъжняване за българската държава, т.е. за всеки един от нас. И не на последно място- ние сме вързани към марката, а не към продъненото евро. Ако някой ден на германците им писне да влачат целия ЕС на гърба си, излязат от еврозоната и си възстановят марката, ние за 24ч ще забогатеем на фона на посочените по- горе страни. Което е и лелеената от българина мечта да стане по- богат от гърка.

напълно. Аман от платени клакьори и подставени лица като Фауленд фалиралия (или фалиращия) например... България също трябва да се отскубне и от закупуванено на собствените си левове (+ лихви), а да започне отново да си ги печата сама. Съхранение на собствените си природни богатства, национално политика и образование.