Коментари - Международна компания въвежда 4-дневна работна седмица в Гърция | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мога ли да си свърша работата за 4 дена? Мога. Защо не я върша за 4 дена? Защото ще ми запълнят и петия, но заплатата няма да ми я вдигнат с 20%. Заплатата ми е вдигната с 20% за 10 години. п.п. Нека си намерят някой от улицата да им я върши за половината пари. :))) Само основното обучение ще му отнеме 3 месеца. За да стане що годе читав ще му трябва още 1 година. Аз имам 17 години опит. Ако пък стане читав след 6 месеца... след още 1 година ще е напуснал. :))) Работата ми не е за работливи и умни хора. Или работлив и глупав, или мързелив и умен е за тая работа. :))

Ами, повече такива експерименти.

Тоест от 2 дни, вече ще работят 4?

Фирми в сферата на конслутатнски услуги и такива които не се считат като критични, могът и хич да не работят и едва ли някой ще забележи. По малко адвокати, счетоводители и модни дезайнири примерно. Но много искам да видя 4-дневна работна седмица по болниците и супермаркетите и какво ще стане тогава :-). Ще каже някой, може на смени или просто с машини. Мдаа...но и хората ще получават по малки заплати тогава. Ако машина ще те таксува в супермаркета, възниква въпроса защо това да не е през цялата седмица, а това ще доведе до масови уволнения в сферата. А по болниците ще означава нужда от още повече погдотвени специалисти за всички тези смени, от които България и без това вече изпитва остра нужда.

хм, те да не работят сега на 5 дневна болниците или супермаркетите? Да, ще трябва да наемат повече служители. Виж сега, не всички имат плаващо работно време, като вас руските тролета. :))) Някой имаме нормални работи. Аз сега карад от немския капиталист, за да ти отговарям на глупостите. :)))