Масово разпродават хотели у нас заради ковид кризата и високите разходи

Ситуацията започна да ескалира, положението е действително катастрофално, каза Еньо Енев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в Пловдив

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, правилна посока! Тези 'хотели' никога не са могли да предложат адекватна услуга и правилната посока е - ФАЛИТ! Всеки сдобил се с някви пари - вдига хотелче, е така не става и ще го разберете по трудният начин. Сега накой предприемчив човек ще ги изкупи, ще ги раздели на апартаменти и ще ги разпродаде с печалба. Таман се зачудих, КОЙ има кеш в момента и се сетих веднага - хората на БКП и ДС, които източиха КТБ - те са хубави хора, вече взеха и властта, ще изкупят всичко! Вие ще им гласувате с машинки, дори на следващите избори преди да се гласува ще се върти една рулетка и мо'е да спечлиш 5 лв от Черепахата - БЛАГОДАТ!

Продават, защото няма какво да перат! Всички знаят , че през хотелите се изпираше кеша от магистрали, наркотици, проституция и др. Пишат нощувки, а хотела празен. Разбраха, че вече няма какво да перат и - продавааааай. Колкото толкова! Важно е да се кешират кражбите!

P.S> Ако всички трезво мислещи хора спрат да купуват неграмотно построени "жилища", апарт -хауси и мики мауси, същото ще се случи и с блоковете построени където и да е и изглеждащи както и да е! Хора уважавайте себе си! Ценете своя труд и приходи! Жилища има и ще има винаги!

Чудесна новина! Мисляр че никой не смята че тези хотели са построени с честни пари!

Дойде ли време за събаряне на копторите по бетономорието?

Та , то всеки внук от старата соц номенклатура и клан е с по 3 - 8 хотела , после " нашите момчета " след тях са " демократите - приватизатори " и шмекерите около тях ! И сега какво , опростихме им кредитите , сега да им платим отново милиарди , капитализъм е ФАЛИТ и КРАЙ

Нали гласувахте за промяната ? Нали имахте някакви усещания за корупция? При Бойко било застой ,статукво ! Ето ви я сега промяната в цялост ! Гребете с пълни шепи от нея , и с празни джобове на студено и тъмно !!!

Така е,не само България фалира без Бойко.Даже и във Венеция един от най-старите хотели фалира и го купи Бил.Цяла Европа плаче за Бацето

Някъде ,скромно затихна хорът на еврогейските ,неолибералисти,които с пискливи гласчета пееха ,нескончаемата мантра ,как свободното предлагане на ток ще снижи неговата цена и тя ще падне главоломно.Да ,ама не.Цената расте главоломно и ,спиране няма и не се предвижда.Нима даването на концесия на водоснабдяването ,нещо да промени,да подобри качество ,да намали загубите по трасето ,да намали ариите ,ами не ,единствено ,което постигна е рязкото увеличаване на цената на водата и този процес на увеличаване ще е непрекъснат.Всичките демократични и неолиберални пискливи призиви ,как това ще доведе до намаляване на цените никога няма да се състои.Забавно е ,как сме могли да проектираме всякакви преносни мрежи ,да ги изградим,да ги експлоатираме ,а сега идват някакви навлеци,които ни обясняват ,как не прилагаме демократичните,еврогейски и неолиберални ценности и те трябва да експлоатират изградените мрежи

Xxама наште продажни управници смаи ги дават, даже ги и молят да ги вземат и приватизират, само и само да вземат някой процент от сделката. Никой не го е грее за държавата и хората. Ама никой. И тоя цирков спектакъл с ваксините е в част от схемата. Жалки, че нещата отиват на още по зле.

Да инвестирм в България, да не ме е...л лудия. Тази дестинация е затворена за мене, с тия метежници и отрепки начело Като ги смените ми се обадете.

Бягай и се скрий някъде, омитай се където няма "метежници".

Schilo

А бе не е само заради цените на енергията. Факт е, че предлаганата леглова база надвишава многократно търсенето. Хотелиер стана кой ли не. Ама разбира ли, не разбира ли, няма значение.

Айде сегя, великите бизнесмени - разхвърляйте "активите" на 20 стотинки за 1 лв.

Тръгнах да търся да си купя хотел, ама няма нищо, повтарям НИЩО свястно. Това с по ниски цени са стари съборетини, дето за да ги оправиш ще струва скъпо, като се отчете, че строителните материали поскъпнаха много.

Еньо, само да попитам с какви пари и мушенгии построихте тези хотели? Няма как мишоци без грам Ентелект, усет за бизнес да реализират, спечелят от хотела построен по програма, с чужди пари и далавери. Тези убавци са си мечтали само за печалбите, без да калкулират разходи, поддръжка, развитие. Като ги продадете да не мислите, че паричките ще са ви застраховка за благоденствие? Богат крадец няма

След 25 години в чужбина си мислех да си построя или по евтино да купя хотел. Но като си представя, че трябва да се занимавам с държавните пиявици, мързелив персонал, подръжка, и ще стане така, че след 25 години работа вместо да си лежа на плажа ще трябва аз да чистя стай и кенефи и да се занимавам с прищевките на вечно незадоволени туристи. Не мерси.

Си акции на фарма картелите и се закопай някъде из азията. Ще ми благодариш после.

да купуват хотели в най-спокойната, переспективна и процъфтяваща територия в света.

Дават ги две за лев, Адреналина Томова ги изкупи наведнаж.

Купувам 7 кила хотели. С карта става ли?

това чака и апартаментите. Балона се е надул до спукване..... 20-30% спад на цените ще има скоро Ако ЕЦБ малко стегне кредите и вдигне лихвите, ще е богат урожай на евтини квартири

Обявяват ги като карантинни центрове за всички влизащи в страната и токова! Всеки дошъл от чужбина си плаща и се карантинира за две седмици, с някакви измислени български тестове, защото чуждестранните не са надеждни и всичко си идва на място!

така трябваше, за да спасят бизнеса и здравето на хората.... Китай как го направи....

Че то кой ще дойде тогава?

Петков каза, че ще опуснат още 1.5 милиарда помощи за бизнеса ама докога ще им стигнат ?? Особено като се има предвид 'предприемачите" колко си бяха повярвали последните години и как живееха - екскурзии по дубай, каручки за по 100к.. сега ще им пари под дупето.. Днес са хотелите, утре ресторантите, кафетата, моловете. Като домино ще фалират един след друг. И по-добре. Беше ясно, че икономика, която се крепи на сервитьорки, бармани, ИТ-специалисти и кол центрове не е реална. Алибегов и подобните му да продават лъскавите каруци и да се хващат на работа.

баце къде сложи най-печалившите и хосещи валута сектори при хотелите..... кол центровете и ит-то носят кинти с големи кофи.....

Заминаха им имотите на лакомите-гъзове спекуланти. Продавачи, схемаджии, "играчи"... Точеха зъби и лиги как щели да спечелят от нищото, от въздуха. Има и по-големи хиени от вас, да го знаете - там, най-отгоре дето ви гледаха сеира и направиха пЛандемията. Май има вече паника. Усещате ли го вече сухия рахат? Как лееекинко ви влиза голям, чепат, четвъртит... Най-приятната гледка е да гледаш как зануляват лакомия гъз. Лаком гъз обезумял и освирепял от лакомия - цял ден ходи с калкулатора за зяпа с колко щял да изкяри. Еб@х@ ли ви маменцето сега, а?

Направо да минават с булдозерите и на тяхно място райграс и дървета да садят! Скоро чакайте и разпродажби на апартаменти в столицата :)

Спа и уелнес друг път, по- добре засаждайте картофи.

243Win

Това е прекрасно! Бяха станали прекалено нагъсто...

Ми това реално е крайната цел - the great reset. Искат да ни ресетнат. Хората тук сме излишни. 2 години ковид, сега ще спрат тока (зелени сделки ) и ще унищожат всичко което е останало и след 5 години, като махнем маските и спрем телевизорите, ще видим че сме останали наполовина, бедни, гладни , роби

и ако се сетиш, че преди 20 години средната заплата беше 1.50 долара на месец в България... колко по-зле ще стане???

малееее, твойта заплата 1.5 долара ли беше ??? баси страшния некадърник си. Мойта заплата беше 500-600 долара.

градските хотели и сезонните! Големи са относно разходи за поддръжка и заетост. Градските хотели са проблемни за стопанисване по време на пандемията.

Това е засега предястието - основното ястие още се пече и скоро ще бъде сервирано. Първo COVID-a пък след това дойде и скъпотията и инфлацията свързана с енергоносителите и "зелената енергия". Всичко върви по план и си идва по местата - The Great Reset. Сега започва големият цирк... Първо с хотелите, ресторантите и кафенетата, а пък после и с останалите недвижими имоти. Срив на цените и тяхното масово изкупуване от тия дето държат кеша. По две-три за лев. Започна ли да ви светва под простите каскети? Хахахаха...:-)))))))

Не е само това, всяко предприятие в момента е на колене заради тока. Познавам такива, които предпочитат да спрат производство за няколко дни, отколкото да плащат ток! Правете си сметка.

Гледам обявите за масовата разпродажба на хотели, ама нещо не ги срещам, да не кажа, че са рядкост..., дори ми се струва, че в туризма се молят пандемията да продължи до 2030 г..... Такива пари се наляха, че не зная и в силен сезон дали изкарват толкова, ама нейсе...!

В китната махала Нейковци тепърва започва да се развива хипер мега хотелиерски туризъм

Да фалират мутрите! После минава държавата и поема разходите по събарянето на сградите и си връщаме Черноморието!

Тотално логично. Вдигат цение на тока и горивата. Бонус - измишльотината със сертификатите. Затварят хотели и ресторанти. Хората няма къде да се позабавляват и да починат. От работа вкъщи и обратно и слушане на кофти новини - депресии и психози. Решаваш да си купиш кемпер или палатка и да си независим - почват се забрани къде може да почиваш айляшки и без пари. Айде връщай се пак вкъщи. Да, де..ама то и други бизнеси фалирали и вече си и без работа и тотално смачкан. Нямаш пари да си изплащаш кредита за жилище, нямаш пари да си гледаш децата....след някоя друга година и деца вече няма да се правят....

Български хотелиер ХА.... Почти целия бетон по черноморието е Руски! Останалото е на Ченгета, ЦК аристокрация и чат пат някой нарко бос. Хотелите в Бг в много голяма степен са перални!

Не е заради ковид кризата, туризмът в бг върви стремглаво надолу още от преди пет десет години. Сегашната икономическа криза ще бъде последният пирон в ковчега на крадливите мутри, селяни и тарикати, които се изживяват като хотелиери.

Пълни глупости

Хора, умишлено фалират малкия и средния бизнес с тия мерки, а тия 50 хотелиери с работниците си да чакат на хората с рейсовете от Стамболийски и Търговище да протестират за правото им на работа и прехрана! Прост пример - в Англия за последните 4 седмици от 480 хил души между 40 и 49-годишна възраст, които са позитивирали за ковид, само 42 хил са неваксинирани т.е. под 10% на фона на над 20% неваксинирани в Англия. Над 400 хил от тия 480 хил са с 2 дози - е, дали мерките работят при омикрона конкретно???

95% от българските хотели са мръсни, разкрантени и не покриват стандартите дори за 2 звезди Последният горчив опит от миналото лято ..дори в 4 звезден хотел в Луковит се оказахме с течаща от тоалетната по пода вода...за 50мин не можаха да решат какво да правят, а се оказа, че проблемът не е нов..след разправии бяхме преместени в по- евтина стая, не по наша вина,но...без извинение, компенсация или какъвто и да е друг жест на внимание или неудобство. Не ми е ясно как въобще чужденците се прежалват да идват. Цените са обидно високи за това, което се предлага като туристически продукт

Ти си бил в 95 % от бълграските хотели ли ::)))

Четири звезден хотел в Луковид.... Там много е развит туризма. Някой е усвоил едни пари от европата, построил е нещо и до там. Такива не ги интересува дали после обекта ще работи или не. Взели са парите, ще го продадат след 10 години, защото това е условието и.... Те така.

Не е само у нас. Легендарният хотел Даниели във Венеция е бил пред фалит и продаден на Бил Гейтс. Официална новина от тези дни. А уж беше конспиративна теория, че шепа хора ще изкупят всичко на безценица ...

"конспиративните теории" имат лошото свойство да се оказват конспиративни ПРАКТИКИ.

Всеки българин с хотел, малко много ми се виждат.

Оо рано е още. Тепърва почват фалити. Чекай и гледай сеир!

... аман от такива като теб- сеирджии. 'Я не сакам на мен да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле. "

Ами прав е човека, то всичко е лавинообразно, затварят това, затварят онова хората остават без работа, хората нямат пари за благинки затварят други неща понеже продавали благинки а хората нямат с какво да ги купят и идва ред на новите безработни и в един момент всички ще са на площада. Това трябва политиците да го предвиждат и да бутат лостове в един момент ще се окажем пред ОГРОМЕН проблем! Щом огромни заводи като Арсенал с 7000 човека затварят и оставят тези 7000 човека на купони за храна работата НЕ Е ДОБРЕ тези 7000 човека имат да плащат сметки, да гледат деца... в момента масово затварят заведения, бензиностанций и какво ли не ми тези хора който работят на тези места? на кратко казано БОМБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ.

Глупости. Лятото не е имало такава жътва каквато имаше миналата година.

А га ядоа кюфтетата?

Що така бе? Нали радев и кири ще ви компенсират? Нали това искахте? Боко го нема, действайте!

ГГЗ, преведено г@з глава затрива. Стриха като изогл@вени. Никой от 'умниците', пардон, 'инвеститорите' не отчете 'испанския' синдром... ;-)

В бардаци

Глупости, ваксините спасяват!