Мартин Заимов: По-добре е субсидията за кола на ток да отиде в бизнеса

Ще ползваме ли над 6000 евро пари от ЕС, за да си купим нов електрически автомобил, след като мярката е заложена в новата ОП "Околна среда"

Обратно в новината

Коментари - Мартин Заимов: По-добре е субсидията за кола на ток да отиде в бизнеса | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моя братовчедка си купи в Германия Рено Туинго екектрическо за 18000 евро, държавата и върна 6000 евро. Аз съм съгласен на тия условия и аз да купя, проверих тук, моделът въобще не се предлага, в Рено елмобилите започват от 70000 лева база и субсидии йок.

Според мен, Заимов иска облагодетелстване на фирмите-вносители, които представлява. В Германия и на други места в Европа се дават пари на крайните потребители, за да си закупят електромобил, а не на търговците на тези автомобили. У нас ще се получи следното:цената на електромобил е 50 000 лева. Дават 12К субсидия на вносителя на електрически коли, той си прибира парите, но няма да намали цената за крайния купувач на 38 000 лева, а ще си я остави 50 000. По този начин просто ще увеличи печалбата си с още 12 хилки. Това се случи с намалението на ДДС за ресторантите, това ще се случи и с евентуалното намаление на ДДС за каквито и да било стоки у нас.

Карам електромобил от тази година. Причините бяха съвсем егоистични-след калкулации на базата на изминати км(живея извън града и доста пътувам) чисто икономически имаше голям смисъл. Не съм се борил да съм еко и т.н. В тази връзка ако имаше субсидии те щяха да подпомогнат и вероятно ускорят покупката. Та в субсидиите има смисъл, ама защо са тия 1000 условности -. да върнеш стара кола, да е не повече от 30% от цената. Дайте една сума на калпак и без други условия. Хората сами ще разкарат старите си бараки. Новата Дачия например се очаква да е 17К евра. Дайте 6К субсидия и за под 20000лв нека всеки да може да се обзаведе.

Да де, ама нали целта е "зелените" да пълнят гушите...

"Преди година и половина я смених и си купих такава за 8000 лева." Ае кажи, брат, къде я таз цена! Ситият на гладния не вярва.

Този нарочно ли говори тези неща....!!? По принцип голяма част от хората биха си купили електрическа кола ако има субсидии. Аз например откога чакам за така помощ и веднага бих си купил. Това ми е мечта отдавна..Пробвах няколко електрички...фантастични са. Дано се реши това колкото се може по-бързо. Имам много приятели които също се надяват на субсидии. Няма нужда от субсидиране на бизнеса. Бизнеса така или иначе винаги прехвърля всичко на купувача за да си избие каквото трябва като разход и си направи нприходът.

Този човек става все по неадекватен в изказванията си ...жалко

Да ги дадат на хората, които си купят електрическа кола. Иначе ще ги откраднат за некой раздут проект с комисионни!!!

Ей,не си ли напълнихте гушите.А ние да плащаме глобите от ЕС за замърсяване и еко таксите.така ли.Нали налозите ги плащаме от бюджета,не от вашия джоб,а от джоба даже на възрастните хора в БГ.Субсидията за кола на ток е реална в много страни и такива спирачки от страна на бизнеса са унизителни.

Към днешна дата в Бг няма как да се купи ел. кола... Просто пазара не предлага нито една! За какво е този дебат?

Има,не е напразен дебата.

Карам кола 1997 година, гори 6 на 100 бензин, аз съм 10 пъти повече запазил природата от цървула Мартин Заимов, които е сменил 2 електрически коли, за произвеждането на които са изхабени ресурси по 10 отколкото за обикновена кола. Картата за зареждане на Ел кола струва 700 лева на година, риска от пожар при катастрофа е огромен, изгаряш жив вътре, не може да се угаси с нищо!

Г-н Заимов, не Ви ли е неудобно? Толкова е нелепо подобно предложение. Хората не са наивни глупаци, както на Вас Ви се иска.

E ako kolata mi e euro1 dali imam pari za nova Bahti....

Тоя не беше ли специалистите дето обясняваше как в България ще има излишък на енергия и на България не и трябват нови мощности Да специалист е тоя..... Идиот

Бизнесът ако реши, че му е изгодно, то ще си купи такива, реално тези които печелят много пари ще получат много за да си сменят колите които и без това си сменят. Ще стане като субсидиите в селското стопанство, тези които са големи ще получават пари които не им трябват реално защото си печелят достатъчно, а тези които се борят за хляб ще бъдат пак пренебрегнати! МАФИЯТА УПРАВЛЯВА !!!

Този нали беше този който Мародерства и мърси Гробове и Паметници ? Кой го направи такъв да отговаря за Електромобили ? , Да си смени Фамилиата и да ходи в САЩ , където е роден , аман от хрантутиници , цял живот е на аванта от Държавата !

За тия 6000 евро всички ще караме нови автомобили.На кого му пука че са Китайски.Но целта не е обикновения човек да намаже,целта е прекупвачите да ги вземат тия 6000 евра,а за хората ще остане да си плащат на банките с лихвите останалите 60 000 лева.И при тая ситуация ще си купят коли само богатите,които и без европейска помощи могат да си ги купят.

Мартинчо, добре че беше дядо ти, та цял живот лежиш на фамилното си име . Иначе нито си банкер, нито си бизнесмен, едно голямо нищо си. Мерси, от тебе съвети не ща. И без това си казал голяма глупост, щото българските бизнесмени не са като едно време да гледат на работниците да им е добре, сегашните са изедници, направили първия капитал с далаверки и държавни/ общински поръчки.

Аз си купих кораб, и искам да го направя на ток. Колко субсидия ще ми дадете на мен, господин Заимов?. Мога и да го направя на платна, но ще ми трябват поне 1000 лъжци, като вас да дойдат да духат

"От 10 години карам електрическа кола. Преди година и половина я смених и си купих такава за 8000 лева. С нея пътувам по 350 км без проблем, защото вече има много станции по пътищата" Може ли и две за мене??? Откъде ги копате такива дебили?

Аз си купих кораб, и искам да го направя на ток. Колко субсидия ще ми дадете на мен, господин Заимов?. Мога и да го направя на платна, но ще ми трябват поне 1000 лъжци, като вас да дойдат да духат

Извинявам се, тази реплика не беше насочена към Вас

Да пренасочат парите в изграждане на зарядни станции. За това не карам ел коли. Няма къде да ги заредим. ГЕРБ стартираха Държавна Петролна Компания - като ги изберем няма и да има къде.

И това ли искате да окрднете? Нагли копеленца сте признавам, но тоя път ще се мачкаме.Нещата стават лични за всеки българин и не знам как ще го приемат другите,но повечето които познавам ще ви скочат и на бой ако се наложи.Явно си мислите,че някой ви е слуга ама ще стане интересно.

Това за българина не работи, защото колко хора ще отделят 90 - 100 000 лева за кола на ток. Пак остават едни 88 000 лева. Още повече, че няма зарядни станции достатъчно. Да не споменавам , че тока в България се произвежда от въглища...т.е. полза от EV никаква...

А най смешното беше че ще финансират хора които имат коли евро 1 и 2 ...хахахахахах. Ако някой който кара подобна кола мислите ли че може да даде пари за нова кола, дори ДВГ...да не говорим за електрическа..

По-добре е субсидиите да се ползват за заличаване на историята, там най си го бива Още цар Борис ІІІ е видял що за предатели са целия род и е дал своя принос за заличаването им.

Ха ха ха ха, този Заимов голям смешник. Или ни има за големи глупаци. Значи дайте парите при вносители а те няма да свалят от цената ами на всичко отгоре и ще иска финансиране ако цената падне. И при висока и при ниска цена е заложена печалба. Това е риска на свободния пазар. Все едно собдтвеника на бакалията да иска държавата да го финансира понеже той си свалил цените на минимум, за да влизат при него. И като е на загуба - хоп, държавата дофинансираааа. НЕ, парите единствено при КУПУВАЧА. Тка фирмите вносители и производители ще се борят за КЛИЕНТА, а не за държавно финансиране.

Обеземат ме смесени чуства. Смесени защото още 90та година, кога почнаха простотиите ми беше ясно как ше свършат. Бях тогава в школата в Плевен, там беше пълно с оръжие, складовете около плевен стигаха и за малка война изобщо. Надявах се да ни дигнат и да направим като китайците на Тянанмън. Но наще мижитурки не посмяха. А, къде е сега Китай? И къде сме ние? До тук с жалоста. А радоста идва от това че гледам как се закопават демократизаторите ни. Как ще докарат Европа до нивото на Африка. Просто красота. Верно че и на нас простите хора, много ше ни се стъжни, но нащо все едно ше свърши зле, та по-добре ужасен край, вместо ужас без край. Така ми се струва.

За едно си прав - прост си!

Дай нещо по коментара де, или освен да плювш друго не можеш. А имак не се смяташ за прост :)

Тоя като ти каже: "Добър ден", погледни къде е слънцето. Виден лъжец и нищоправец от време оно. Беше подуправител на БНБ през 90-те г., след това изкара едно десетилетие и кусур в сектора на частните банки и се прехвърли в друг сектор, където да блажи правейки нищо - Регионален Фонд за Индустриално Развитие, където се хвана с промотиране на разпространението на електрически автомобили в България. Междувременно успя да си опита и късмета като кандидат за кмет на София, разбира се неуспешно. Накратко: типичен държавен чиновник от кариерата, който може да ти приказва 40 минути заучени клишета без да каже нищо съществено, но да те остави с убеждението, че ти е казал много и то все важни и хубави неща. Не му вярвам на нито една дума от приказките.

нали щеше да събаря паметника на съветската армия? Кво стана с това?

"Дайте ми ги директно парите са не се занимавам с българина"

Те тези пари ЩЕ отидат в бизнеса ... само дето няма да са в твоя бизнес а в този на производителите на електромобили. Навъдиха се български "производители" дето точат лиги за тези пари. Единствения им проблем е че не могат да произведат нищо което да се търси. Ако им мине номера всички ще сме с коли грейт уол "сглобявани" от някой местен ДС изедник купувани от Китай с пари от ЕС. Чудничко.

Абе да обявяваме България за първата официално бизнес държава в света и толкова. По света народите или населението си имат държава, при нас бизнесът ще си има държава и толкова. Ще се спести много ресурс. Бизнесът ще си гласива по избори после пак той ще си прави закони за него си и готово. Хората да напускаме бизнес кочината и толкова.

Този категорично не е с всичкия...

Голям тарикат пак да субсидираме бизнесмените, а бай човек щял да бъде добре защото щял да плаща само по няколкостотин лева. Стига вече простащина то ме масата не пръщи от акъл щом вярва на на определени политичесси лидери то е ясно, но лошото е че вече всички го разбраха това и започнаха да го използват срещу нас, като с тока. Имаме си АЕЦ строен от едно време същият аец произвежда евтин ток заради разни закони и простотии измислени от артисти тесен кръг от хора правят милиони от евтиният ток а пак ни е данъкоплатците ще субсидираме бизнеса защото тока им бил скъп. Напоследък по новините се мъчат да ни представят като правилни основно неогични неща.

Ами дайте ги на арендаторите на земя. Те са по субсидиите за да си купят ел. трактори, комбайни и багери.

Този, освен лъжи, нищо друго не казва и че иска да прибере "лошата" субсидия. Ел. кола за 8000 няма. Но това е най-малката лъжа. Не казва колко реално е разхода на км. в пари. Не казва, ако например тръгнем от Варна до Видин, къде, за колко време и пари ще зареждаме. Не казва колко харчи, ако работи на място с работещ климатик, или парно и чакаме в зимата да махнат закъсал тир от пътя. Не казва колко ток ще загуби, ако стои два дни плед блока на минус 15 градуса. Не казва, че ако я държим в гараж, ще ни трябва и зарядна станция, за да я дареждаме. Струва още около 1000 лв. И още много въпросителни има, дето удобно ги премълчава.

Дира, я ми кажете КОЙ бизнес изнася нещо по света за да имаме ИКОНОМИКА, или плаща НОРМАЛНИ заплати, или пък ДЕКЛАРИРА доходи. То според Борисов и строежа на магисърали и апартаменти е икономика нали :)

В Китай правят ел.коли по 4000 евро и са Нови..Вместо да дават пари по добре да дават на гражданите безплатни коли.Този който иска луксозна кола по 70000 лева да си я купи сам,като му приспаднат тия евро пари.Така обикновените хора ще карат безплатни коли а богаташите с пари не ги бърка да си доплатят разликата за всякакъв модел кола.Иначе излиза,че спонсорираме само богатите,които и без помощ от субсидия,могат да си позволят нов електромобил.

Имам колело .струва 300лв.направих го Ел.вссички части си поръчах от китаи със батерията ми излезна 600лв.цялата работа.със него имам 40 км .без броблем.на магазина едно подобно колело струва 5000лв. .

Вместо да се чудят какви схеми да врътнат за да източат поредните Евро-субсидии, дайте по 1 000 евро на бг шофьор за монтаж на метанова уредба. Ето Това е Еко. Всичко друго е лъжи и измислици за прецакване на населението.

с тези цени на метана - вече да си "еко" губи превес

дизел съм от 10 години... точно тогава успях да си купя нонва дизел кола скромна, но нова... преди тва бях с газ , не метан... и тогава навръткаха цените така, че голям каннтар стана...

Интересно ако продам на жена ми електричрска кола ще ми дадът ли 6000 евто После тя ще ми я продаде и на нея 60000 евро И така всеки месец по 3 пъти

8000лв. електричка? ......)??? Децата са ниски затова.........)))) Дайте на бизнеса......пък вие ми карайте нещото!) Тоя ми дигна настроението в тая мъгла!)

Кой пък го пита тоя боклук" бутача на паметници"??

Айде тоз батко са ми каже от къде да си купя електрическа кола за 8000 лева? Ако иска - може да ми продаде неговата, ще му дам 9000 да не е на загуба?

Под 60к трудна работа, с големи напъни 55к. Тая субсидия ще я глътнат хората с финансови възможности, които и без нея могат да си подволят нов автомобил за подобна сума

езтървал е едната нула

Според Заимов е по-добре да се подпомогнат фирмите, които внасят електромобили, отколкото да се дават субсидии за покупка. Да бе. Да подпомогнат джамбазите... и в кво ще инвестират? Най-много в софтуер за превъране на километража, а за електрическите коли - и в такъв за изтриване на броя цикли заряд/разряд на батерията.....

Със две думи .да не бъда многословен...еби .си маиката .ти Думуссчиев, Ганчев .и тем подобни.. .

Кой бизнес? На автоморгите и къщите с 20-25 годиншни "гъзарски лимузини", или трошки дето едвам не се разпадат. Какво друго се кара в БГ? Айде не

Въпросът е дали Заимов взема по комунистическа или по еврейска линия пари да агитира. Много израелци се фукат, че уж евреи налагали стандарти за Ел. автомобили, за да намаляло влиянието на петролните шейхове от арабските страни. Но симбиозата евреи и комуняги дразни. Съсипва. Убива. Съсловието на такива като Заимови колкото и да е информирано и начетено си остава паразитно. Използваческо и измамно.

То бива алчност, ама като на нашите "бизнесмени" алчноста не бива. Кой изобщо им дава думата на такива "умници".

Навремето мойта баба беше неграмотна ами каза две приказки..комунизма ще падне до 40 г. ще дойде време когато ще работите за български чорбаджии..тогава тежко ви и горко..със първото не позна чеврениият дяввол вече върлува 75г.

Просто е, като теб заимов.

Заимов ти си много много проЗд!

И нагъл!

Мартин да отде да си боядисва паметника на съветската армия и да не се изказва по въпроси, от които не разбира, но са му платили да лобира.

Ех тоя ненаял се бизнес!