Мария Габриел: Нов подход за повече момичета в науката и иновациите

В момента само 22% от всички учени и инженери във високотехнологичните сектори са жени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

20-40 хиляди момичета изкарали курсове. И хоп едни евро пари са похарчени и отчетени. Слушах веднъж докторка на науките - "Беше много трудно. При мен нещата закъсняха с десет години. Имам две деца, без да имам баби наблизо и трябваше децата да поотраснат преди да се посветя на науката" Простичък разказ, който показва за какво е трябвало да се похарчат парите, за да има още хиляда докторки на науките след години, а не да имаме някакви похарчени пари. Но това е начинът на работа на чиновниците в ЕС. Харчат се едни пари и похарчените пари се проверяват за допустимост. Например допустим разход - наем на зала, плащане на лектор, печатни материали и много важно - табела за проекта. Недопустим разход - плащане на детегледачка. Пълно безумие. Да сме живи и здрави да плащаме данъци, че инсталираните в ЕС нямат шанс за друго препитание.

Равнопоставеност и конкурентост не се постига с привилегии. Точно обратното - води до увеличаване на дистанцията. Илюзия е, че привилегиите помагат. Вредят на привилегировани и на обществото. Мария е доказателството. Избрана понеже един от критериите беше да е жена.

Тая кухата лейка защо въобще я цитират!?

Ужас ! И тук това недоразумение в общ. пространство присъства! Всичкоразбиращата и нищо(съществено)казалата. До кога!?

Стига с тези исмукани данни. Университетите са пълни с недоклатени кокошки. Една моя бивша колежка пък стана асистент, защото ако били болни децата й, тя се обаждала сутринта и някой й покривал упражненията със студенти. Т.е. имаме и майки героини. И помня как променяха упржнения заради жени, че не били добре с математиката. Да ама като им видиш оценките и осъзнаваш какви ходещи ксерокси създаваме.

Taзи защо пристъства в новините??? Хайде да не ни занимавате с такива гнусни истории!!!

Жените не щат да се мъчат, много по лесно да се фръцкат, и все ще закачат някой балък да ги храни и облича.

Т.е това ще е форма на насилие спрямо жените. Хеми повечето не искат, или не могат да бъдат учени и инженери. По-природо-съобразно е да сложат цици и катерица и да въртят опашка

Небългарката няма право да дава съвети за българките !

А пък в нашия ИОНХ-БАН, 48% от работешите в хаучно изследователския сектор са жени. Накъде повече?

Като студенти в ВМЕИ на изпит по радиелектронни измервания , доцентът изпитва наша колежка от доста време и накрая и каза: "Колежке , моят съвет към ВАС е за в бъдеще да не се занимавате с хардуер. Оринтирайте се към нещо друго." Тази голяма бяла птица има ли идея какво предлага? В развитите технологични страни се прави профил на всички младежи, които искат да учат и в основа на него ги насочват към обучение, където те ще бъдат най-полезни за обществото. Колко да бъде процентът 50 на 50? Само в секса ( нормалния ) съотношението е равно. И затова "Камасутра" е толкова разспространена. А там няма технология има други неща...

Процентът на жените арматуристки, мазачки, зидарки е нула! Спешно да се вдигне!

Мария Габриел - експерт по нищоправене. Уредена на сладка служба по линия на съпруга й. Да живей ЕС, СССР 2.