МАЕ: Правителствата не си сътрудничат достатъчно в подкрепа на прехода към зелена икономика

Необходими са спешни действия за внедряване на чисти технологии и избягване на десетилетно забавяне при достигане на пълната декарбонизация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Планът за климатично неутрален европейски континент до 2050 г. е напълно обречен ако природният газ се изключи от възможните източници на енергия. Внезапното спиране на доставките с природен газ от Русия направи бърза проверка на енергийната сигурност в Европа и само доказа, че европейската индустрия не е способна да съществува единствено на енергетика от възобновяеми енергийни източници. Когато производствата в Европа усетиха недостиг на енергия не хукнаха да инвестират в инфраструктура за ВЕИ, а веднага положиха усилия за подобряване на газовата инфраструктура – най-вече изграждане на нови LNG терминали. Природният газ ще получи „зелен“ статут при определени условия, които ще бъдат договорени от държавите-членки на ЕС и ще бъде в ролята на мост към така желана декарбонизация.

Не знам какво значи и за какво служи МАЕ, но знам какво е да ходят на майната си. По принцип там е мястото на всички, които дрънкат за зелена енергия. На хората им трябва узряла, че от зелената им изтръпнаха зъбите и хванаха сюргюн.

Стига с този зелен балон,който в един момент ще се спука!

ЗАПАДА НАЛАГА ДА ИМА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ А ЗАТВАРЯ РАБОТЕЩИ ГОДНИ АЕЦ

Тоя па! Я да вземе да си извади главата от задника и да се огледа! В тази международна обстановка умре прехода към зелена икономика и зелена енергия! Танковете на слънчеви батерии, не са много ефективни :))) Особено през ноща :)))) Аи за оръдията се иска да стрелят по повече от един снаряд на ден. Толкова време ще и трябва на някоя мобилна соларна клетка да натрупа енергия за линейно електромагнитно оръдие! Та и за тук не ми се вижда много удачно използването на зелената енергия! :))))

Този нещо бълнува...

Тази " зелена" икономика важи само и единствено за ЕС ,САЩ, Китай, Индия Русия... никога няма да спрат въглищата и петрола . По всичко личи ,че големи корпорации и еврогейските им слуги искат да изкарат големи пари от цялата тази пропаганда!

Си заврете тия зелени довотии......вие си знаете най-добре къде.

Зеленият преход е преход към студ, глад, цифровизация и тотален контрол над плебса. Подсилено с умишлено намаляване на населението.

Я си ЕПМ. Стига с тия зелени дивотии.

Мафия мръсна нямате срам нали знаете, че всичко се променя идва пак Тръмп какво ще правите тогава

Путин ще ви оправи, дебили.