"Лукойл" вече ще плаща данъците си в България, мести у нас цялото си производство

Това означава без посредници и допълнителни приходи от 600-700 млн. на година, каза вицепремиерът Христо Алексиев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

къде ще ходят?, ами обратно вкъщи, кой от къде е. Тъй че принос "правителството на президента" няма никаква заслуга. Подпукаха ги от ЕС с данъци и готово, частникът печалбата гони, а не данъци да плаща. И се радват чудничко нашичките 700 млн.лв. приходи в бюджета от петролна рафинерия -ха! Хора защо ни взеха рафинерията Нефтохим - създадена и построена с труда на хиляди български работници и инженери за да работи за благоденствието и благосъстоянието на милионите българи. Днес след като ни я взеха - тази НАРОДНА рафинерия работи за благосъстоянието на една-две фамилии, защо бе, егоисти алчни? Ако си беше частна инвестиция от "гол терен" до финала - да си я купуват продават и прочие, обаче рафинерията Нефтохим е НАРОДНА на българския народ и ще трябва да сия откупим обратно за народа! :) Бог в нас!

БОГ ДА НИ ПАЗИ, ЗАКЪСАХМИЕ ГО. ПО-ТЕЖКО ОТ ТУРСКО .БУНТ БУНТ , НА ...............

Всичко е много шум за нищо, а рафинерията ни е обречена докато я държи Лукойл.

Толкова ли сме прости или ни правят на такива..... Нищо няма да получим,но луко путиновите хора лапат всеки месец милиони за компенсации на тока А и някой наши хора сигурно и те прибират тлъсти комисионни.

Андрюшката е отметнал глава и чака да грабне подписания документ от нашите представители..Защо ли?

Колкото и да изглежда странно, това споразумение е една от последните стъпки към съставяне на ново редовно правителство. Дойдоха трудни времена за Лукойл и е ясно, че компанията ще остане тук максимум до края на 2024 г., но най-вероятно ще се изнесе и по-рано. Новото проатлантическо мнозинство ще направи правителство след този политически театър, в който всички, и леви и десни, се мъчат да убедят обществото, че най-доброто за него е коалицията: ГЕРБ + ПП + ДБ Преди бяхме руски подлоги, днес сме американски подлоги. За съжаление българския политически елит не може без покровител, който да 'зарови' компроматите срещу него, българските медии не могат без покровител, който да плати за 'правилните' новини, българското общество не може без покровител, който да го 'спаси' от самото него.

И евроатлантиците трябва да направят икономически мощности и да се разпореждат.

Не вярвайте в подаръците на данайците! Тайното условие е, БЪЛГАРИЯ ДА РАЗРЕШИ РЕЕКСПОРТА А РУСКИ ГОРИВА! От ЕС ни разрешиха да ползваме руски нефт, но не са разрешили реекспорта. С това си решение Радеффф и клика противопоставя България на ЕС! Санкциите на ЕС ще ги понесем всички заедно.

И кой докара държава с 13 вековна история да иска разрешение от Брюксел за всичко Не виждам нищо лошо, ако това се случи, става въпрос за оцеляване в тези времена.

Действията на Лукойл са продиктувани от факта, че след започване на войната в Украйна всички западни страни наложиха ембарго върху петрола от Русия. Единствено България се помоли това да не важи за нея, тъй като няма откъде да вкарва суров петрол. За да не фалират държавата ни, чиято икономика е петролно базирана, ЕС даде дерогация на България до 2024 г. да внася и преработва петрол от Русия. Така Лукойл на практика слага ръка и върху износа на петролни продукти, които ще имат място на ЕС пазара. В директивата е записано, че страните, които ползват дерогация имат право да преработват ембарговия петрол, но нямат право да търгуват с него (т.е. реекспорт). Едновременно с това се очаква частта на свръх печалбата, която се получава от разликата между цената на петрол "Брент",който се търгува в Лондон и Урал (руският) да е 33%. С една дума Лукойл, който загуби пазарите си в цяла ЕВропа, се опитва да оцелее заради зависимостта на България от руския петрол. Оцеляването ще стане, че на Лукойл се гарантират едни количества петрол, които ще влизат в Нефтофим, ще се преработват под формата на вторични петролни продукти (масла и т.н), които ще се изнасят от компанията, която е руска собственост, а данъците, които се реализират, ще трябва да се отчисляват в продънения бюджет на България.

Надявам се да има клауза,според която ако след една година се окаже че държавата и гражданите са в ущърб то да се преразгледат договорките.

Служебното правителство каэва че не е политическо и си е политическо да може русия путин да эаобиколи наложените санкции от ЕС срущу воения престъпник путин каэва БАЙДАН или МИРЧЕВ Е ПРАВ С ТОВА И ЭКАЭВАНЕ КОЕТО ЦИТИРА ПРЕЭИДЕНТА НА ИВАНОВ ПРИ РАЭГОВОРИТЕ ВЧЕРА С ТЯХ ЧЕ СА ПУТИВЦИ

Пишете ясно че е Лукойл- БЪЛГАРИЯ. Че не става въпрос за Lukoil-USA. А това, че досега Лукойл- България НЕ СА ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ е за затвор на всички правителства. Дали LUKOIL-USA първо не си плаща данъците до последния цент в САЩ а каквото остане го декларира и за данъци в....нет Товарищи.не е Москва а ....НИДЕРЛАНДИЯ. Там.е глобалната регистрация на тази нефтена компания на РОТШИЛД.

https://www.lukoil.com/Company/BusinessOperation/GeographicReach/Americas/LUKOILintheUSA

Не се притеснявайте дами и господа всички пари отиват във офшорки на швейцарските компания на швейцарската компания Лук Ойл която, ползва руско гориво като търговска компания и марка ..!!Тиа пари или ще потънат в яхти на руските олигарси или във Крипто валути ...

Тъпо и красиво племе сме можем само да рушим .. слушайте внимателно... когато нямаме акъл да развиваме предприятия... когато можем само да крадем и само схеми...и само упрсвдания. Рафинерията наистина е голяма грешка да се продава... но се продава със 500 мл лева или долара задължения към държавата, задължения от само схеми и голямо крадене на хилиди тонове бензин и дизел и какво ли още не.. Сами щяхме да си фалираме Рафинерията от алчност и голямо крадене, раздаване на високи длъжности и раздуване на щат Руснаците колкото и да ги плюете за тези години са инвестирали милярди в Рафинерията. Много работа, над 100 фирми и много работници с доходи и така нататък така натък. Ако не бяха руснаците до сега щеше да е нарязана за старо желязо и отдавна горивата щяха да бъдат само внос и на много по високи цени Мишки сте... Други щяха да я купят и пак същия сценарий...

Конфискувайте им активите веднага! Така направиха в Полша, Германия, Великобритания, САЩ.... Само ние им държим каламбаците на руснаците.

Ти наистина ли си малоумен, можеш ли да кажеш един завод, една фирма, която дава работа на повече българи от Лукойл, чакаш да измислиш коя?????

Аурубис изпревари Лукойл когато става за измерване на оборот в пари. Иначе ако говорим за брой заети, Лукойл е много назад в класацията. Най-голямата аутсорсинг фирма в България е в пъти по-голяма като персонал от Лукойл.

И КВО ЩЕ ГИ ПРАВИМ ТЕЗИ АКТИВИ ЩЕ СТАНЕ КАКТО С ХИЛЯДИТЕ ФАБРИКИ БЯХА ВЗЕТИ И СРИНАТИ

С ТЕЗИ ПАРИ ДА НАПРАВЯТ АЕЦ БЕЛЕНЕ и Русия да дава гориво.

ЛУКОЙЛ ЩЕ ПРАВИ МИЛИАРДИ ПРЕЗ ВРАТИЧКАТА ДЕРОГАЦИЯ, А НА НАС ТРОХИ. АКО НЕ Е ТАЯ ВРЪТКА ШРЕЗ БЪЛГАРИЯ, ТРЯБВАШЕ ДА ЗАКРИЯТ БИЗНЕСА. НИЕ ПОНЕ СМЕ ЛАРШ ИМ ПУСКАМЕ АВАНТА.

АКО ЗАКРИЯТ ЛУКОЙЛ НАМА ДА ИМАТ ГОРИВО 3държави и още 5извън ЕВРОПА

Можело значи, а при всичкото ГЕРБ и ПП редовни правителства - нищо. Май по-добре да си караме със служебни кабинети, вършат доста по-добра работа...

Не го правят понеже много ни обичат, просто им затегнаха примката в Швейцария и Холандия.

Ако не бяха ГЕРБ да ги заплашат, щяха да си останат в Швейцария!!!

Къде бяха 12 години ГЕРБ?

700 милиона на година. Това е половината цена на руската любоффф. Другата половина плащахме чрез газа.

Шляхата мутрофанова разбира ли сега защо българите вече мразят русия?

Значи до сега колко години са ни крали руснаците?

А иначе последните 20 години за България беше само мръсния въздух от рафинерията.

Схемите с изнасянето на печалбите ги въртят всички, които могат и знаят как. Да припомня ли, че Apple, Google, Microsoft, Facebook и практически всички мултимилиардни американски компании ги въртят тия схеми с ошфорките от десетилетия. При това, го правят в ущърб на собствените си съграждани. Същите тия схеми се въртят от 100% от чуждите компании в България, че и от по-големите български компании. Я, да ви питам, цървули мамини, коя американска компания си плаща данъците в България? Колко плащат, примерно, Дънди Прешъс? Обаче, мисирките се разквичали срещу Лукойл, защото ДБ и подобните ракови образувания се хванаха за рафинерията, щото е руска, пък те са големи украинци. Ае, ще ви се незнае и простата сган.

А ти даже цървул не си .Ти си миризлива руска партенка ,използвана после и за задник . Какво общо има статията с Епъл ,Дънди ,и т.н ? Да та Ева в тъпата текезесарска бивша сТетоводителка . . .

Общо-взето няма сделка да сме направили с русия и да не сме прецакани. Така че не се радвайте. Чуете ли, че е подписано нещо с русия и с руснаци, значи има да даваме пари за данък Асвабаждение.

А ЗА ПРЕДИШНИТЕ 30 ГОДИНИ?

Питай големия демокрад Иван Костов :)

Всичкия мръсен въздух беше само и единствено за нас.

Данък АСВАБАЖДЕНИЕ

Ти пък? За 20 млрд. проблем ли ще правим ? Ние обичаме Русия и се радваме , когато ни обира.

За въпроси по Лукойл се обръщайте към ИВАН КОСТОВ.

Тия 20 години след Костов да не питаме а?

Защо при него тия не внесоха и 1 ст печалба. Иванчева лежи за предполагаеми 70 Хил лв, а тук става дума за милярди

Лукойл България получава суровината от сестринска фирма на изкуствено завишена цена. Следва високи разхо и себестойност и Неплащане на дънъци. Данъчните се правят на луди и слепи 10 години по времето на Боко. Резултат -милиарди загуба за бюджета

А предните петнадесет години ,а по предните тридесет и пет години ?

И не само това, а го продава на фирма в Лихтенщайн, пък тая фирма го продава в БГ. Тая продажба е само по документи, горивото не путува. Нарушаваха понятието място на сделката. Новината е добра де, 600-700 млн. лв. в бюжета е по-добре от 3,5 млн. . Сигурно е, че пак нещо ще лъжат яко, ама посоката е ПОЛОЖИТЕЛНА ...

АЗ ЩЯХ ДА НАЦИОНАЛИЗИРАМ ЛУКОЙЛ , И ДА ПОЧНА ДА КУПУВАМ НЕФТ ОТ РУСКАТА ДЪРЖАВНА КОМПАНИЯ РОСНЕФТ .... А ТУРЧИНА ОТ ЛУКОЙЛ ДА СИ ПРОДАВА НЕФТА НА ТУРЦИТЕ И ЗАПАДНЯЦИТЕ:)(

Дали роснефт щяха да ти продават? И ножа и ляба в тях.

Реализирането на всичко това обаче е под условие и то не едно, както се разбра от думите на изпълнителния директор на "Лукойл Нефтохим" Илшат Шарафутдинов. Първо, ако не се въведат ограничения за износа на нефтопродукти от бургаската рафинерия, защото по думите му в момента около 50-55% от произведената продукция се изнася, т.е. заводът не можел да работи, ако спре износа. "Ако се въведат ограниченията, обмисляме затваряне на рафинерията. Пълним си складовете и затваряме", предупреди шефът на бургаската рафинерия и допълни, че за внасянето на 700 млн. лв. данъци има и друго условие - благоприятна международна конюнктура......с други думи може но няма

Ми значи правим като всички европейски държави - стратегически обект се национализира и готово. Пък тоя мангал с първия кораб обратно в москва.

В ЦЯЛА ЕВРОПА ИЗРИТВАТ БЛЯДОВЕТЕ ОТ СТРАНИТЕ СИ, И ИМ ИЗЗЕМВАТ ФИРМИТЕ И ИМОТИТЕ, А ТУК ....ОБРАТНО! БЪЛХАРИЯ СЕ ПРЕВРЪЩА В ПЕРАЧНИЦА НА КРЕМЪЛСКИ, МРЪСНИ, КЪРВАВИ ПАРИ, И ЗАДЕН ВХОД НА КРЕМЪЛСКАТА МАФИЯ В ЕВРОПА! ПЪРВО ЦАКАНЕ НА БРЮКСЕЛ, ИЗВЪРШЕНО КРЕМЪЛСКАТА ТИКВА: БЕЗУМНАТА , ПРЕСТЪПНА ОКУПАЦИОННА ТРЪБА, КОЯТО МАФИЯТА ПРОКАРА С ВАШИТЕ ПАРИ, ЗА ДА СИ "КУПИ" В БУКВАЛНИЯТ СМИСЪЛ ФИЗИЧЕСКОТО ОЦЕЛЯВАНЕ! "В ЗАМЯНА" ХВЪРЛИ ПРАХ В ОЧИТЕ НА НАТО, СЪС САМОЛЕТИ, СЪС СРОК НА ДОСТАВКА ТОГАВА, КОГАТО ВЕЧЕ НЯМА ДА СА НУЖНИ ВТОРО ЦАКАНЕ НА БРЮКСЕЛ, ИЗВЪРШЕНО КРЕМЪЛСКИЯТ ХАРВАРДСКИ КИРТАК, СИН НА МУЛТАК: "ДЕРОГАЦИЯТА" НА НЕФТА, КОЯТО ВЕЧЕ ВИЖДАТЕ В КАКВО СЕ ПРЕВЪРНА - В НОВА ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ОТ НАЙ-МАФИОТСКАТА КРЕМЪЛСКА ФИРМА ДЕФАКТО ТЕРИТОРИЯТА ИЗПАДА В ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА ЗАВИСИМОСТ ОТ КОНЯ ...ВМЕСТО ТОЙ ДА БЪДЕ СЪБОРЕН! "В ЗАМЯНА" , ЗА НОВ ПРАХ В ОЧИТЕ, МАФИЯТА ГЛАСУВА ИЗПРАЩАНЕ НА НЯКАКВО ОРЪЖИЕ, КОЕТО БЕЗ ДА ЗНАМ, СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ - НЯКОЛКО САНДЪЧЕТА С АВТОМАТИ И ПАТРОНИ, И МАЛКО 122 ММ СНАРЯДИ ЗА АРТИЛЕРИЯ ... ДАЖЕ НЯМА ДА СА 155 ММ ПРЕДСТОИ ТРЕТО ЦАКАНЕ, С ЯДРЕНИТЕ КАСЕТКИ ЗА КОЗЛОВ-УЙ ПРЕДСТОИ И ЧЕТВЪРТО ЦАКАНЕ* - НОВИ ИЗБОРИ "ДО ДУПКА", КАТО С ТЯХ МАФИЯТА ЩЕ ВИ ПРОМУШИ ДА ГЛАСУВАТЕ И ЗА РЕФЕРЕНДУМ, КАТО ДО МАРТ МЕСЕЦ, ЗА КОГАТО ДС-МАСОНТЕ СА СИ ПЛАНИРАЛИ "ИЗБОРИТЕ", ЩЕ БЪДЕ СЪЗДАДЕ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ ХАОС, БЪРКОТИЯ И СКЪПОТИЯ , ЗА ДА МОЖЕ ПРОСТИТЯ МАТРЯЛ ДА КЛЪВНЕ И САМ ДА СИ ПОИСКА ХОМОТА - ДИКТАТОРСНКА, ФАШИСТКА , ЕДНОЛИЧНА ГУБЕРНИЯ, КОЯТО НА ПО КЪСЕН ЕТАП ЩЕ БЪДЕ ИЗВАДЕНА ОТ НАТО И ЕС! "ПРАХТА В ОЧИТЕ" СЕГА ШЕ БЪДЕ ХВЪРЛЕНА ОТ ЛУКОВ-ОЙЛ, КАТО НАРОЧНО ЩЕ СВАЛЯТ МНОГО НИСКО ЦЕНИТЕ НА БАНЗИНА...ДО "ИЗБОРИТЕ"! ЗА ДА КЛЪВНАТ НАЙ-ПРИМИТИВНИТЕ ОВЦЕ ... И ТЕ ЩЕ КЛЪВНАТ ! ДЕФАКТО С ВКАРВАНЕТО НА ЛУКОВ-ОЙЛ В БЪЛХАРИЯ, БЛЯДОВЕТЕ ОТКРИТО ЗАПОЧВАТ ДА ФИНАНСИРАТ ПОЛИТИКАТА НА ТЕРИТОРИЯТА И ДА КУПУВАТ ИЗБОРИ! КАТО РЕЗУЛТАТ - НАД ТЕРИТОРИЯТА ЩЕ СЕ СГЪСТЯТ ТЪМНИ ЕВРО-АТЛАНТИЧЕНСКИ ОБЛАЦИ ! ШЕНГЕН - НЯМА ДА ИМА .. А ПЪК ЕВРОТО САМАТА МАФИЯ -. НЕ ИСКА, ЗАЩОТО ТОТАЛНО ИЗЛИЗА ОТ ИГРАТА И КОНЦИТЕ ВЕЧЕ ИЗЦЯЛО ЩЕ СЕ ДЪРПАТ ОТ ЕЦБ И БРЮКСЕЛ!

Президента и служебното правителство.

А КОРПОРАТВНИЯ ДАНЪК 10% Е ЗАСЛУГА НА ЦЯЛАТА МАФИЯ :))

И това ако са български министри Все едно от Москва са ги назначавали

Със задна дата тия престъпници трябва да платят данъци за 10 години назад около 10 милиарда.

имат далавера и затова се месят тука. Не е заради великите министри със сигурност!

БРАВО ! КОСТОВ НА СЪД И В ЗАТВОРА С КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКО ОТКРАДНАТО ОТ БЪЛГАРИТЕ !

Франсетата скоро ще започнат да внасят магарета и катъри от бившите си колонии в Северна Африка .... след като си внесоха престъпния им контингент за няколко години под формата на "бежанци" :))

Пропуснати ползи за 28 години да ги сложим айде да не са по 600. По 500млн да са, става интересна сума..

Искай си ги от Холандия ....

За си ги искаме. Като почнеш СДС, ДПС, БСП, Герб...

И някак си пропуснахте да споменете, че Лукойл декларираха затваряне на рафинерията, ако не им позволят да изнасят преработения руски петрол :) Така че - данъци пак няма, има само обещания на малоумния екип на зеления чорап.

И кат затворят рафинерията д магаре ли ще пътуваш ...

Що си мислиш, че са единствени в света? За газта ревяхте по същия начин, то пък се оказа, че и без тях можем да живеем ... То това да си промит русофил си е диагноза, не може да очаква от вас човек да мислите изобщо, камо ли логично.

Баба ми все на коли се вози! От мен ша знаиш

Значи по-добре избори до дупка, отколкото ГЕРБ-ДПС! Можело значи да плащат в България! 600 млн да си сериозни пари!

а ние кога ще поемем контрол над Бургаската рафинерия , докога ще ни мамят и ще ни продават най скъпия бендZин и диZелак , бай Ганя ли е най големия глупак , та търпи тоZи пладнешки грабеж ! https://business.dir.bg/kompanii/germaniya-poema-kontrola-nad-mestnoto-podrazdelenie-na-ruskiya-petrolen-gigant-rosneft

Явно вече никоя държава в Европа не иска да се занимава с бизнес с руски компании и затова стигнаха до България - тука да си плащат данъците. Явно са ги подгонили яката и няма как са прекарани. Не го правят защото ни мислят доброто но е добре за България ще прибираме едни огромни пари като данъци.

БЛЯДОВЕТЕ КРАДОХА И НЕ ПЛАЩАХА ДАНТЦИ 20 Г, СЕГА ЕС ГИ ПОДГОНИ И КЛЕКНАХА ПРИ НАС, БОЙ ПО КРАТУНИТЕ ДА ПЛАТЯТ ЗА 20 Г НАЗАД 15 МЛРД ДАНЪЦИ

Сега ще ви го обясня - в близко бъдеще тези мафиотски компании от руски тип ще бъдат изгонени от цяла Европа - това е само за замиване на очите и създаване на нови обществени спорове от рода на - ето вижте ЕС ни лишава от 500 милиона лева данъци. Лукойл от 20 години краде българските пари и сега видиш ли решили че им стига толкова. Много ясно че имат користна цел и съвсем скоро ще стане ясно.

"всички приходи и данъци от тяхната дейност да бъдат плащани у нас, а не както досега - в Холандия или Швейцария." Я Вижти що голандията ни на иска ф шенгена, сички пари за минавали на запад, а туркоробцити ги търсели от Русия. Гулюгулюту, фейсбуца, апълката кви данъци платиха ф БГ? НУЛА Туркоробцити разбраа ли безаналоговия член 5ти на ОТАН де са скри след кат Путин запука натуту ф Полца?

Някакси не мога да си представя че Лукойл го правят това защото обичат България. Ако беше така - да бяха го правили през предните 20 години. Отдавна се знаеше че Лукойл не плаща данъци в България въпреки че производството им беше в Нефтохим. Уж всеки министър щеше да променя това, но досега не се получаваше. Последно, Асен Василев ги подхвана, даже заплаши. И те се съгласиха. Има го и момента, че Лукойл плащане данъци в Холандия, а сега май там са ги подгонили и не ги щат.

мръсни баклуци .. продавайте си на който искате не от тука.

То служебното правителство на чорап серсем оглу ако не разгласява такава смешна проруска пропаганда, то кой.Айде на бас дали ще влезат и 7 милиона от Лукойл.. ще си говорим догодина.