Лондон и HSBC спасиха SVB UK срещу £1. Берлин замрази SVB Germany. Париж е спокоен

Фалитът на банката майка можеше да застраши сектор, на който Обединеното кралство разчита много - технологичния. Трите страни плюс Германия и Франция уверяват, че западноевропейската финансова система не е застрашена

Обратно в новината

Коментари - Лондон и HSBC спасиха SVB UK срещу £1. Берлин замрази SVB Germany. Париж е спокоен | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що не казаха че е за 2 лв, Тоо и аз щях да я взема! Все така става, пак включват сделки зад гърба ми!

Чакай, сега ще пускат 2рата швейцарска банка, Пригответе се

За нея съм приготвил 3 лв

Лондон да вземе да купи и обора за един( пробит) $ че е фалирал отвсякъде.Ей за това Путин не бърза.По-бавно и по- на дълбоко.

Чакай, сега ще пускат 2рата швейцарска банка, Пригответе се

най-сетне 11 пакет Санкции даде Видими Резилтати!

Излизане от ЕС е решението! Търговско споразумение и лев. Но политиците ни от последните 33 години трябва да бъдат изметени, а бизнесите ревизирани.

lu4ka

Няма пускане. ЕС пробва да прецака ОК, та на нас ли ще ни пуснат фъндък само с търговско споразумение? А напускането на митническия съюз, което е свързано с напускане на ЕС???

К'во става с 11-ия пакет санкции срещу Русия?

Явно добре върви, като чета новината.

"В същото време френските и германски власти обявиха, че фалитът на SVB няма да има последстия за финансовата стабилност на двете страни." Мхм... вие се набълбукайте с токсички американски активи, пък после.... "няма да има последствия..." Трай, коньо, за зАлена трАва!

Signature bank - дефолт First Republic Bank - 66% надолу Western Alliance - 75% надолу Zion Corp - 44% надолу Това е от днес в САЩ. Банкова криза иде. Санкциите започват да действат. Нашите медии не смеят да гъкнат, чакат инструкции.

Или ка се прави от пръдня боя !За така наречените "стартъпи"! Стартирането е просто. Някои стартиращи компании са взети или, по-често, са специално създадени за този измамен проект. Твърди се, че например компанията ще произвежда гравитация. Най-модерната, високотехнологична, електронн и всичко това. Компанията се промотира и акциите й се извеждат на борсата, т.е. прави се така нареченото IPO - Първично публично предлагане. С прости думи, първоначалното разположение. Нещата във финансовия свят са почти свещени. Преди това IPO се провежда така нареченото Roadshow - презентация на това, което ще се случи в светло бъдеще. Инвестиционни консултанти и други мошеници, надуващи небръснати бузи, рекламират на глупави инвеститори (които не се наричат другояче, освен нещастници по целия свят) перспективите да инвестират в тези ценни парчета хартия. Те говорят за безпрецедентния ръст на разменната стойност на акциите, за дивидентите и така нататък, и така нататък. Рекламата е в ход. IPO-то се провежда, банката взима доста големия си процент от постъпленията, а след това - след нас трева не расте... Не расте! Като правило, стартирането скоро умира, защото те дори не се опитват да направят никаква гравитация. Чиста измама. Инвеститорите губят пари, банката отчита печалбите. Без да инвестира нищо, от нищото получават много пари. Сега е модерно да се провеждат IPO-та на всички компании от високотехнологичния сектор. Преди около 20 години те действаха по-просто. Просто регистрираха сайт например на определен електронен магазин, разкрасяват за инвеститорите прекрасните му перспективи и издаваха акции. И тогава всичко се срина - така нареченият колапс на "дот-комовете" се случи на 10 март 2000 година. На този ден тези "активи" започнаха да струват точно толкова, колкото всъщност струваше цената им. Това е точно нула. "Скъперникът плаща два пъти, глупакът три пъти, а нещастникът винаги." Тази поговорка е за пазара на ценни книжа.

Мой Коментар Извадено с Гугъл от Януари 2022 - нима не съм Пр0рок: "като писах, че за Тръмп, ще плачете с Крокодилски сълзи, ми се подигравахте, присмивахте и трихте, но просто базирах прогнозите си на какво беше при Хюсеин Обама, икономически кризи, банкови фалити и войни....първите 3 години Тръмп - бяха рай, след това му пуснаха БиоОръжието КОВИД за да го бутнат от власт, щото друг начин нямаше при толкова успешните му първи 3 години от мандата!"

Хахахаха. И сега ти се смея. При това още по-силно. То бива да си кютук, ама ти се и гордееш с това. :))) Тръмп, ако е късметлия няма да влезе в затвора. В Белия дом никога повече няма да стъпи. :)))

Лъжи , измами , кражби .... Затова палят войни по цял свят . Ако Сащ спрат да печатат фалшиви долари за 1 година са улетели .

Е, що така бе, БАЙноле! Шо стана бе, Атанасе? Нали санкционирАхМЕ? А пък то....кво излезна? Колко още БанКИ? А, ти БАЙноле, викаш - о, малко бъркотия....Малко? Не си ти луд, БАЙноле, луди са евроГейците, дето те последваха!

Ще е наистина сериозно, ако ДжП Морган Чейс СитиНЙ или Голдман Сакс влезат в списъка. Последната се отърва накосъм през 2008ма благодарение на ФЕД.

Бай Дэн, нищо не каза в Извънредното си Обръщение към Нацията! Дори Отказа въпроси от Журналистите!

спасяват SVB UK само по една единвена причина и тя е, че членове на кралското семейстово (Меган и Хари) си държи парите в тази банка. Няклой да не вземе да си помисли, че има друга причина....

Питам се аз коя ли ще гръмне първа и нас...

Която е по-западно европейска

Значи Янките могат да хвърлят пари в оръжие за удължаването на войната в Украйна, а не могат да спасят собствената си банка….

Значи можеш да пишеш тука, а не можеш да изкараш пари да си платиш сметките... :)))))))))))))

на Байдона текат последни часове

Хайде,май пак пада здраво парене на пари. В САЩ много говорят за горките малки технологични фирми които са си загубили спестяванията. Повечето от тези фирми вместо да имат спестявания, изплащат заеми за милиони на SVB, и така сега какво стана с огромните заеми като затвориха банката? Дали още ще трябва да се изплащат или вече нямат грижа да ги връщат. Дали това не е един безотговорен и бърз начин да се прехвърлят пари от един джоб в друг? Интересно е да се види кой са били най-големите длъжници на банката. Често тези в технологичният сектор са големи лъжци и измамници и всеки разработва следващото чудо

няма как да няма фалити и в еврозоната на клоновете на американските банки

Си Цзинпин отива в Москва за среща с Владимир Путин

още 3 Банки се Срината, Едната в Момента е на Минус 65% на Борсата и сигурно до минути ще се срине! Бай Дэн след 6 минути, т.е. в 15:00 часа наше време - с Извънредно Обръщение към Нацията! С други думи Г0им, ЮдеюСемитите ви Врътнаха Поредната Нова Крива в Кризата - Успех в Оцеляването!!

Съвпадат ли по списъка както ги написах одеве? CUBI FRC SASR NYCB FFWM ALLY DCOM PPBI PB CLBK

си Прав - Другите 2 са WAL и PACW

WAL PACW

„Китай изтегля пари от американската финансова система" "Веднага щом информацията за бягството на китайски пари бъде потвърдена от правителството на САЩ, ще възникне ефект на доминото - притежателите на капитали ще започнат масово да изхвърлят от пазара. Това ще бъде началото на глобалния край".

Те винаги изчакват подходящи условия, та ефекта да е по-голям. Нещо като "мравката катурна слона"

Путин им каза, че ще има много тежък асиметричен отговор на смешните им тавани върху цените на петрол и продължаващото наливане на оръжия в несъществуващата вече държава.

само за 12 месеца върна Запада в Каменната Епоха!

Пише се путкин

Този филм вече са го давали 2009-та. Тъп е, не ми хареса.

ами то и по времето на СССР все едни и същи тъпи съветски филми ни прожектираха отново и отново, трябва да свикваш с повторението на тези на Лидерите на Свободният Свят!

Bundesbank свика кризисния си екип, акциите на банките падат Германската централна банка Bundesbank е свикала днес кризисния си екип, за да оцени евентуалните последици от фалита на американската банка Silicon Valley Bank (SVB)...

марджин кол.

тоя път ще е "дъ ласт кол" и последният да загаси лампите, че само путин има ресурси за електроенергия...

Тва Дойчебанк, не е ли с пълното си име Дойчебак оф УСА?

Някой знае ли кой е собственик на БНБ ? Щото в димУкратичния Запад всички Централни Банки са частни, като се почне от ФЕД и нагоре по стълбата, водеща надолу.

Държавата.

пак Залебиха няколко Трилиона! те са Жертви!!

Отдавна, но със сигурност от 19 в Британските евреи банкери/лихвари (City of London, държава в държавата) са истинските владетели на света? Хората не знаят но легално всеки депозит става собственост на банката. Банката използва по свое усмотрение за преводи и кредити. От целокупния наличен долатов пул, 98% били въртени като транзакции, а само 2% като БвП. БВП на света за 2022 бил 100 трилиона. Броят на големите световни банки бил 8000. Излиза че банките въртят на година около 10 000 трилиона (10 квадрилиона) не пряко свързани със стоки и продукция.. Излиза че от горните 8,000 банки, всяка върти около трилион долара, които тя счита за свои (докато са в неин депозит). Умни хора са евреоте-уасп лихварите. Изградили са си яка глобална система да дерат гоите

Владетел ставаш, когато управляваш събитията в реалността. Когато си натрупал едни чисълца в компютъра може да си владетел на екселските таблици, но не и на света.

Не владеят но управляват. Няма световен (ужким избран) политик, който да не е минал през тяхната цедка

Еми хайде да видим сега на изборит гн кокорчо как ще мине на изборната цедка и ще стане отново финансов министър. Ще гледам с интерес. Управлението има смисъл само ако можеш да го наложиш на терен. Едно време за това за ползвали еничари. Сигурен съм, че вече има подготвени аналози за тази цел, даже май се сещам за 1-2.

няма да стане по демократичен начин да убедим кому-нистите че запада е по добрия избор..да се отворят веднага лагерите за чукане на камъни в Скравена и в Слънчев ден в Ловеч и всички мръсни промити мозъци комунисти да се изпратят там , те не разбират от хубаво че им се дава право да ядат хубава храна, да ползват всички технологии на ЕС и САЩ като коли, джиесеми, хладилници, теле-визори, пътища красиви домове евра, банки, лече-ния,почивки затова там в лагерите да чукат камъни 16 часа в денонощието за една филия хляб и за една паница леща

Искаш да кажеш, че на запад няма комунизъм? От тея "коли, джиесеми, хладилници, телевизори, пътища красиви домове евра, банки, лечения" май само 1 или 2 не идват от китай (т.е. комунизма) и то по обективни причини. пп - няма нужда да слагаш чертички на преносните срички. Света отдавна работи по съвсем различен начин.

най-добрият Президент, който Демон0Кратите са Избирали!

и е на тази Земя, за да ДеНацифицира и ДеСатанизира САЩ и Европа! и да върне Величието на Бялата Раса!!

Докато хората не разберат, че съществуването им е тяхна грижа, не на държавата, не на бамнката, не на рода, не на мама и тати, а на тях самите., лично с ръце, крака и глава - всичко ще си бъде както до сега! Разчитайте само на това, което сте сътворили! Никакви заеми,н икакви овърдрафти! Това е капан за наивници !!! Едни ще ви командват, вие ще сте роби под някаква форма и децата ви наследят същото ...Това ли е развитието на човешкото общество? Банките живеят от човешката глупост и лакомия !!!!!!!!!!!!!!!

Невольокрация.

вече съм Спокоен : "След втория за дни банков фалит Байдън ще търси отговорност от виновните"

HSBC и тя е цъфнала и вързала та спасява другите. Поредният трик за удържат положението, докато големите пари се изнесат от сцената. Накрая пак данъкоплатците ще платят сметката, но само на една, две големи банки, които "няма как да бъдат оставени да фалират".. филма от 2008ма втори епизод. Докато има балъци така ще бъде.

HSBC съобщи, че е платила само 1 британска лира за поделението на SVB в Обединеното кралство. Всьичко е наред ИТ-та, продължавайте да въртите колелото.

Аз имам 300 декара земя в Добруджа, 2 крави, 19 овце, 6 прасета и 28 кокошки. Тия банкери могат да ми лигавят оная работа.

Готви се да си ги опазиш. Плъзне ли глад искаш не искаш, ще трябва да дадеш едната риза на ближния.

Е, краят наближава! :))))

Уолстрийт дали ще отвори днес??? за един ПриАтел питам :))

Всички банки са терористи на хората! Да бъдат закрти, ако ли не - да фалират! Може и без тях !!! Да му мислят Рокфелерите, Соросите и останалите жидове ...

Няма паника хора. Не си теглете парите от банките, не си продавайте акциите, не се презапасявайте с храна и тоалетна хартия. Всичко е наред и пари има. Върнете се по домовете си и се наслаждавайте на живота. До следващия път...

Много се говори за банковата система. Но би било добре да опростим нещата. Кой разполага с парите. Ами този, който ги прави. Някои си въобразяват, че е държавата. Ама не е точно така: 1. Има едно печатница на пари, която вече дори и не ги пичата, а просто виртуално ги записва. Нарича ФЕД. Някои казват, че е частна банка. И са прави. Ако отворите телефонен указателв САЩ, ще видите, че ФЕД е записан при частните компании, а не е в раздела за държавните институции. 2. ФЕД е на практика консорц;иум от няколко фамилии, които държат акциите му. Те са алтруисти сигурно и го правят не за печалба. Вярно, държат дяловете на ФЕД просто така. Е, не съвсем. Те са си осигурили не само печалбата, но и властта. 3. ФЕД печата доларите. Пише го на всеки долар. Той не е правителството на САЩ, а на ФЕД. Напечатаните (виртуално записаните за отпечатани) долари се дават на правителството на САЩ. Срещу процент, разбира се. Така, това правителство на САЩ става вечен, неизменен длъжник на ФЕД. Ако вземе от ФЕД 100 долара, ще трябва да върне да кажем 105. Но от къде ще вземе тези 5 долара? Ами да - пак от ФЕД. И пак срещу процент. Доларът от 1971 г. няма златно покритие. 4. Борбата парите на държавата САЩ да се правят, печатат от частна група е била дълга и ... кървава. Преди създаването на ФЕД, всеки президент, който се е противопоставял на това, а след създаването на ФЕД всеки президент, опитал се да върне печатането на пари на държавата (представете си имало го е и това за кратко време) е бил или убит или умира при доста странни обстоятелства. Последният е Кенеди. След това брат му Робърт също е заявил, че ще направи нещо подобно. Но е бил убит още преди изборите. СлОчаЕно. 5. Колко ли беше дългът на САЩ? А да 31.6 трилиона долара. Кой ще го плаща - ами всички ние, дето сме вързани за него. Защото еврото, грубо казано е пребоядисан долар. Всички ние и всичко което притежаваме е собственост на ФЕД. Добре, че американският народ не разбира как функционира банковата ни система. Ако един ден го разбере, на другия ден ще стане революция и ще ни избият. Цитатът е по памет, но това са думи на Хенри Форд.

Майтап.. Тоест да си изтеглят парите до последният цент, защото това биха направили всички, които имат останал малко мозък? Защо ли нещо не ми се вярва?

финансов министър или банка/ЕС ви кажат, че всичко е под контрол, това значи: са си ба мамата, спасявайте се поединично! Коя наша банка ще изпърди първа?

ЛЕСНО ИМ Е НА РУСНАЦИТЕ .... ..... АКО НЯМАТ ПАРИ .... ПРАЩАТ БАНКЕРИТЕ 5 ГОДИНИ В КОЛОНИЯ ДА КОПАТ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ .... И ПАК ИМАТ ПАРИ :)) ...... ЗЛАТОТО КОЕТО РУСИЯ ПЛАЩА ЛЕНДЛИЙЗА НА САЩ Е ИЗКОПАНО ОТ ПАНДИЗЧИИ:))

И репарациите на Украйна пак така ще ги плащат.

Но ще са икраински престъпници

Пак пари от данъкоплатеца към наглите банки

и това е само началото от фалити на банки в щатите !

Така е редно, Лондон (Ситито на лорд де Ротен-шиилд) да помага на Ню Йорк (Уолстрийт, т.е баджанака Роке-фела) и после обратно, но световната централа от пиявици с кепита на теметп е в Ситито

Преди няколко дена оборотът на китайския Юан надхвърли този на долара на Руската стокова борса. Общият БВП на BRICKS държавите надхвърли през 2022 този на G7 и прогнозите са за отдалечаване - ръст за BRICKS и спад за G7. Тъй че мислете!

Нищо нямало пък цял ФАЩ и ЕС само за това говорят.