Левът отдавна е станал евро

За решението на Парламента за ускоряване работата по приемането на еврото през 2024 г.

Обратно в новината

Коментари - Левът отдавна е станал евро | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Левът отдавна бил станал евро!!!! И как не сме разбрали - отиваш в банката и го купуваш двойно! Кого лъжете - много елементарно!

Поредната простотия!!!! ЛЕВЪТ-станал-ЕВРО!?!?! ДА,да Ама -НЕ!!!! Първо не са спазени куб изисквания за да "внесем" мерака си за ЕВРАта. На пример: инфлацията ни гони 19.4%-?!%!!!! Необходимо е съгласието на 26 -те страни от ЕС, нямаме становище на ЕЦБ , външният ни дълг е над 20% от БНПродукт , все още НЯМА реален финансов отчет за състоянието на икономиката и финансите и още и още !!! Та не разбрах за къде са се разбързали селските ни политикани в НС!?!? За съжаление интелектуалното ниво в Парламента е МНОГО ниско- но и на матряла също-нали ги избра!?!

А тогава пазарувай с левове в Германия. Пръдльо!

Не съм банкер, но ще си позволя да не се съглася със господинът, защото доводите му са неубедителни. Да, вярно е че доверието. в лева се базира на евровата котва. Но не съм съгласен, че не можем да прогнозираме. Напротив. Всички грамотни икономисти и анализатори, които бяха твърдо ЗА еврото, сега смениха плочата. А то е пределно ясно....всички държави за затънали до гушата в дълг. Повечето от тях даже не покриват основното изискване за еврозоната, а именно публичният дълг да е не повече от 60% от БВП. Хърватите последно влязоха с близо 90%. Какво означава това ?? ЕЦБ с която много се хвалят евроатлантиците, ще продължава да печата хартийки на поразия, а държавите ще изпаднат (а те вече са изпаднали) в дългова спирала....теглиш нов дълг, за да погасиш стар. И не е вярно, че инвеститорите бягат заради липсата на евро. Бягат главно заради липсата на държава, стабилно правителство, тромава бюрокрация, корупционна среда и т.н. Как така румънците отложиха за 2029г въпросът с еврото, я някои от най-стабилните държави като Полша и Чехия даже още не са го повдигали. Как така те могат, а ние да не можем ?!? Да не би те да са в някакъв различен съюз от ЕС ??? Въобще цялата тая изтъркана теория за ангажиментите почна да става като стара претоплена манджа. Да вярно е , поели сме ангажимент да влезем в еврозоната, още с влизането ни през 2007г, но никъде не е упоменато кога.....

По цени на основните хранителни продукти надминахме всички в Европа, а по заплати и пенсии на народа - сме на най-последно място, ... е, тези в парла МЕНТА си увеличават постоянно и заплатите и пенсиите, .... защо един депутат-пенсионер да взема пенсия 3400Е/месец, депутатска заплата, добавка за участие в комисия, която му осигуряват наколко работещи със заплати 700лв???

Не знам за Лева, но Еврото вече е нещо като стари вестници

"За тази цел БНБ притежава капацитет и експертиза..." - Не притежава експертиза, а ЕКСПЕРТЕН ОПИТ. Извод: Ползвайте речници и учете български, не само чужди езици.

ще го заменяме тогава.

Преди години слушах Борисов, който даде просто и ясно обяснение защо трябва да влезем в Еврозоната - защото българските банки са пред фалит и те ще ни подпомогнат.

сега със заплата 1500 лв. сега щяхме да обикаляме из Европа като равноправни европейци, а не като някакви убитаци по лоу-костовете...

А истината е, че 1500 лв по реалният курс на еврото от 0.60 лв за евро са 1500÷0.60 = 2500 евро. С 2500 евро можеш наистина хубаво да се поразходиш из европа. Това е истинската стойност на курса.. Останалото е ограбено от евро-българската мафия. Нека ЕЦБ бъдат така добри да си търсят парите от герб и останалите сподвижници на обира окакто сме в ЕС.. Обирът стана пред очите на европейците и с тяхното мълчаливо съгласие. Време е за плащане на сметката.

Пред очите или с тяхна помощ. Я, да видим кой създаде структурите на ГЕРБ. Не бяха ли едни две немски фондации? Не се ли казваха "Ханс Зайдел" и "Конрад Аденауер“ въпросните?

true true https://www.spiegel.de/ausland/angela-merkel-ruegt-bojko-borissow-nase-unter-die-maske-a-a50ea424-f049-4773-9963-96366c44e9f5#bild-6a294b28-1d06-4818-b18e-a646213c3df9 Бойко - българският милционер, който лови лошите с голи ръце - хваща куршумите с пръсти докато летят.

Точно така, лева отдавна е евро и влизането в еврозоната е абсолютно безсмислено ;)

:))) На професор така трябва да се отговаря. Понеже са много пунктални буквоядци.

Много точно написано! Благодаря за логичните аргументи след лайната на 'професора'! Мислещите хора пишат по форумите а титулувани продажници решават съдбата на България.

Аз, както сигурно става ясно от името ми, съм специалист по съвсем други въпроси. И все пак, бидейки пълен лаик, ми се струва, че едно е валутата ти да е зависима, друго е да е слаба, а трето е въобще да нямаш такава. Струва ми се, че има малка разлика. Вие как мислите?

Трийте, трийте.. Проблема е, че нашата валута е по-силна от колкото е ценена в момента и това е видно от всички макро показатели! Просто ни цакат с топла бира. България има шанса да предоговори курса си към еврозоната и това означава благоденствие за цялото население!! С изключение на мародерите. Това е много важно да се разбере от всички хора. Истинският курс на еврото в момента е 0.60 лв за евро!

приемането на еврото не е единствено да се плаща само в евро с него вървят едни закони, за които никой не говори... а те за България ще са пагубни, съдейки по анализите, които не се излъчват по масмедиите... защо ли?

да се въведе рублата тя е по сигурна

Достатъчно е само да пуснат валутен курс в БНБ. Само, че има санкции и една камара институции с активи котирани в рубли са в ступор от 9 месеца вече.. ще раждат :)) , защото наближава края на годината. Рублата, подплатена с твърди активи и големи ракети се очертаса като една от наистина стабилните валути. Факт.

решението е на господарите ви бе продажници - ревете за неутрино в трите букви на които се чекнете

Много фактори е шаблон на субективния анализ. Има само два фактора: вънини разплащания и вътрешни разплащания. Еврото ще бъде разкрачено между тези два фактора и няма да е това, което се описва като нещо напредничаво.

Точно! Метафорично, въпроса е кое е субекта: Ако субекта е България - лев. Ако субекта е ЕС - евро. При негативен сценарии за ЕС, отговора е еднозначен. При неутрален е поне спорен!

Страните, приели еврото, искаха да си върнат националната валута след като се усетиха, че са прецакани. Не на ЕВРОТО!!!

Ми той - има- няма 50 цента...

Отдавна простотията се е превърнала в тъпотия :)

Аз съм за това да си останем с лева. Може би като счупим валутния борд и си докараме поредната икономическа катастрофа ще ни уври главата колко сме прости тъпи. Няма друг начин просто. В еврозоната няма да влезем. Там таблибански държави не влизат.

Да не сте посмели без референдум да ни пробутвате тия измислени хартийки. Евро само и единствено ако си запазим лева така както поляците си запазиха злотата!

Професоре, можеш ли да коментираш също толкова компетентно някои неща: За създаване и разпространяване на ваксините срещу КОВИД в количества да бъде имунизирано цялото население на света са били необходими около 50 млрд. долара. За времето от тогава до сега централните банки са надпечатали валута за над 3.1 трилиона долара за същите нужди. Къде са парите? Около 2.9 трилиона са отишли в джобовете на 20 фамилии (семейства). Защо? Ама не било само в еврозоната? Да, ама еврото е втората валута след долара. ЕЦБ се е превърнала на печатница на кухи, токсични пари. И вместо да пуснат еврооблигации те направиха фонд за възстановяване - 800 милирд. евро. Все кухи, токсични, пари, без никакво покритие. Така и така "сме евро", но поне засега не плащаме големите провали в еврозоната - Франция, Италия напр. Което ще правим с всичка сила след като влезнем еврозоната. На тях редовно под формата на изключения им се позволяват страшни дефицити и дългове. И ако се прилагат критериите никога не би трябвало да ги пуснат в еврозоната. Тези дупки не се запушват с лански сняг, а с пари, идващи от страните като България - с ниски дългове и относително малки дефицити. От създаването на еврозоната та и до ден днешен, от еврото печелят единствено Германия и Нидерландия. Всички останали губят. Това показват всички изследвания. Ми като "сме евро", защо изобщо да бързаме да официализираме това? Ние сме постсоциалистическа страна. Кои са постсоциалистическите страни, които са доста по-добре от нас? Полша, Чехия, Румъния и т.н. Ние сме най-зле. А какво ги обединява тях - това, че не са в еврозоната. И няма и скоро и да влязат. Чакат. Защо ние да не чакаме? Никой не ни натиска да бързаме. Ползи осезателни няма - дори и ти не споменаваш нито един. Но рискове и загуби - със сигурност има. Но покарй изпускането на несъществуващите ползи, ти съвсем логично "пропускаш" и реалните загуби и рискове. Колко удобно?! И да - задават се страшни катаклизми. Светът няма вече да е този на Бретън - Уд-ската система. Тя се разпада заедно с еднополюсния световен модел. Нима не го знаеш всичко това? Знаеш го разбира се! Тогава защо говориш глупости? Защото са ти платили кликата банкерчета, които ще усвоят едни пари (за превалутирането, за намаляването на вноските за гарантирането на депозитите от 8 на 2% и колко още "дреболии"?

Много точно написано! Благодаря за логичните аргументи след лайната на 'професора'! Мислещите хора пишат по форумите а титулувани продажници решават съдбата на България.

най-голямата грешка за България ще е да се откаже от лева и да приеме еврото, да направят референдум

След като е станал защо е бързането за премяхването му? Майка ви деба в изроди...

Тоя да знае ,че ние не ядем доматите с колците . Да продължава да целува задници , но тихичко .

Дори да дигитализират еврото , пак няма място за страх. Кеша ще си остане под формата на злато и други натурални активи. Плюс това и сега повече от 50% от световните авоари са във цифров вид във сървърите на банките. Ако стане бъг /естествен или изкуствено предизвикан/ във сървърите и цялата световна икономика ще рухне за минути. Засега великите сили не могат да си го позволят щото цивилизацията ще отиде по дяволите а те не искат това .

Кеша ще си остане под формата на злато ???? Братчед, ти да си чувал за златен стандарт, и че той отдавна го няма ?? Ти не си ли задаваш най-елементарния въпрос за първокласник, защо аджеба се печатат тез хартийки на воля, и защо я има таз инфлация ???

Първо, има различни видове пари. Нещо там Мв, М0, М1, М2, М3, M4 и MZM. Парите в сметката ти не са CBDC, независимо че са цифрови, ами са М1, т.е. приравнени на банкнотите и монетите. CBDC има за цел не просто да се прибави към М1, ами постепенно да замени всичко вътре. Там контролът е несравним и тотален. Могат да се слагат ограничения както на предназначението, така и на срока на валидност и това много повече прилича на купони за Кауфланд и Лидъл, отколкото на пари. Дори и преди появата на тази свинщина, в Северна Америка и най-вече в Канада имаше примери какво може да се случи на разните сметки, когато правителството ги обяви за "вражески". При протестите на камионджиите ясно се видя. Тези неща вървят ръка за ръка със социалната рейтингова система и в Китай са внедрени се по-широко. Не "уважаваш възрастните", квото и да значи това, не можеш да си платиш билет за влака. Разказваш вицове за Си Дзинпин - не можеш да си платиш сметката за вода. Имаш мнение за уйгурите и за Тайван - не можеш да си платиш наема, а парите в "сметката" ти се "замразяват". Звучи като тъп филм, обаче е все по-широка реалност и идва насам с пълна сила. Не стига, че съм си изкарал парите, не стига, че съм платил данъци върху тях, ами някой тиквеник като този в статията ще ми определя за какво мога да ги ползвам, докога и то при условие, че "слушам". Не феодализъм, ами чисто робство се задава, а начините за предотвратяване стават все по-малко и повечето приличат на граждански войни и системен колапс.

CBDC е въпросното чипиране и рейтингова система тип китайската. Това е антихристиянската визия за света, с начало римския клуб и главни изпълнители WEF, клаус швепс, соросите, глобохомо, демократите и т.н. и т.н... рокфелер. https://pogled.info/svetoven/trite-idei-na-rimskiya-klub.97329

Ха, ха, български еднорог - не мога вече. От началото на седмицата гърмят еднорози като заря. Ей ти го FTX, за един ден загуби към 99% от капитализацията си. След него следва Coindesk, а той ще повлече онзи другия "еднорог" Рибнхуд - на "нашия" мишок Владко и на онзи циганин Байджу. Свършиха лесните пари, а с тях е свършат и еднорозите, като за финал ще е Мета-та. Инструментите винаги са били едни и същи - кой кого и на площада. Дали ще е сечене на глави с промишлени приспособления или ще е разстрел до стената е въпрос на технология. Така или иначе, лабораторията за тези неща е Китай и там вече са направили смелата крачка напред в бездната, та престои разпад и върпосът е само до колко десетилетия няма да има не Китай, ни етноса Хан.

Абсолютно точно! Имах предвид "ПлатенияЯстреб" - "The financial system of tomorrow" Еднорози кура ми.

Лабораторията НЕ Е китай. Лабораторията е римският клуб и рокфелер - евреи банкери. Обсесията за пълен финансов контрол и робство чрез кредити е еврейски патент. Скоринга е само елемент от този дигитален тоталитарен затвор.

Под "лаборатория" имам предвид не къде се измисля, а къде се прилага експериментално. За Рокфелер обаче бъркаш. Групировката наречена "Рокфелер" са индустриалците и те още държат позиции в западния свят, въпреки азиатското подривничество. Противниковата групировка е "Ротшилд" и това са финансистите, които се прехвърлиха на Изток. Все пак, след провала на СССР, остана китайското знаме да символизира фамилията - рот шийлд, т.е. червена табела. Така че комунистите пак напират от Изток и понеже е ясно, че Китай е свършен, бързат да пренесат модела на Запад.

А пропо, Илън покрай пейпал беше в ротшилдската банда, но премина в рокфелеровата и ония вече са му е вдигнала мерника, като туитърът само преля чашата. Джоузеф сега дементно се разрева, че трябвало било да го проверят този южнафриканец дали не бил security risk - ха, ха, ха. Сетихте се и вие, след като му прехвърлихте НАСА и му поверихте изстрелването на шпионските спътници. Циркът е все по-пошъл. Стой и гледай какво ще стане. Ние хубаво ще го закъсаме с феодализма, ама нагоре феодалите ще си прегризат гърлата.

Това за елън е точно така! Елън в момента е гласът на разума!

Абсолютно вярно! В България има няколко компании, които наливат основите на дигитален затвор. Една от тези компании се брои за успешен стартъп еднорог. Много интересна секта е около него. Това нещо трябва да се прекрати в зародиш и инструментите с всеки изминал ден стават все по-малко.

Докато щатите са имали златно покритие на долара, с едни 8000-9000$ е можело да си купиш кадилак.. После махат тази равнопоставеност и вече за 8 000$ може да си купиш.. ситемата за автономно шофиране или чифт лачени джанти. От 60-тте до сега долара е изгубил стойността си в пъти не в проценти.. Откак взе ЕЦБ да "печата" наедро капитал за да подпомага псевдо кризи и войни в Европа, едни приближени на кликата в Брюксел забогатяха неимоверно... останалите го вентилираме.. И защо от почти 1.20$ за евро сега е напът да стане об

Златото в момента се контролира, чрез "хартиеното" злато и дериватни пазари. Ако случайно не достигне физическото, лондон веднага конфискува нещо.. я на венецуела, я на русия и друго.. Ако не вярваш проследи големите сделките на комекс.. ако си истинско банкерче знаеш за какво пиша. Натуралните активи е нещо интервсно, но трудна работа. Във време на война, качеството на собствеността изобщо не е това, което си мислиш. Охраната и съхранението пък съвсем. Важни индикатори са цените за съхранение и доставка!! не случайно се вдигна алармата "вериги на доставка", като оправдание за високите цени. Проблема не е ковид, проблема е недостиг, но това е тайна, защото създава паника.

Може преди много години да е бил добър учен, днес изглежда не може без хранилка. Не заслужават коментар лековатите заявления на Ненов, че бил безполезен анализ за ползите и загубите. Какъв е този професор в БНБ, който твърди,че БНБ няма монетарна политика??? БНБ в условията на валутен борд има инструмент за парична политика и това са Минималните Задължителни Резерви на банките. Ненов знае това, но незнайно защо твърди обратното, вероятно защото така му е платено. МЗР е сериозен инструмент и не е тайна, че поради консервативния мултипликатор в БГ спрямо еврозоната българските банки са фундаментално по-стабилни от европейските при равни други условия.

"Левът отдавна е станал евро" Тогава защо да преминаваме към евро?

защото дълговете на България не са станали като тези на страните от Еврозоната... а трябва, има пари да се точат.

Мда, това искат да направят. При това не просто дългове, а дългове за социални плащания с ниска възвръщаемост!! Истината е, че ни мародерстват няколко големи чужди инвеститори и други по-малки. Първопричината на бедността на българите се крие в курса!! Справедливият курс е 0.60 лв за евро!!

Левът отдавна е станал евро, България отдавна е станала Швейцария, слънцето отдавна изгрява от запад, и българските банкери и политици отдавна говорят само истината и милеят за народа си.

Кой знае защо всеки избягва да спомене закона, който тиквоча с помощта на ниновица прокара докато беше на власт, с който се предвижда автоматично 15% девалвация на лева при обмяната в евро. Т.е. ако имаш 1000 лв ще ти сметнат че са само 850 и ще ти дадат приблизително 80 евро по-малко отколкото слеваше да ти дадат без тези свалени 15%.

Такъв закон няма. Дай линк да го прочетем.

Единственото нещо, което си запомнил е числото 15. Всичко останало ти е буламач. В ЕРМ2 по правило валутата ни може да се движи в коридор +-15% от сегашния. Бойко прие закон, който ограничава БНБ да приема друг курс, освен 1.95583. Това може да изглежда готино, но всъщност е преебавка, защото еврото лети надолу и влачи лева с него, точно заради тази връзка. Хипотетично ако го нямаше сега курса ни можеше да е 1.80 примерно, защото няма причина лева да пада.. даже напротив! Истината е, че нашият курс в момента трябва да е 0.60 лв за евро. Това е реалният курс, отчитайки незаконната задлъжнялост на държавите от ЕЗ и заниженото ни по политически причини МРЗ.

Наше хубостници ...

В Еврозоната политиката се определя от интересите на големите -Италия, Германия, Испания.....които са задлъжнели до гуша. Ние ставаме подчинени на техните проблеми и ще плащаме за решаването им

Всички в парламента подкрепиха еврото. Значи народът излиза че иска евро. Аз така мисля, а вие?

не иска, политиците го искат... кой ги подкрепя тях е друг въпрос, ама тоя парламент няма да изкара повече от няколко месеца, а щетите ще са за поколения...

Левът отдавна е станал евро. Както и България от държава - колония. Да се забрани употребата на държава, държавен, държавни............ с колония, колониални.......... Премахнаха армията, сега и паричната единица остава заличаване и на територията и след 1300 г. няма да има такава държава. Атрибутите на държавността да заличени.

отдавна са станали още по-големи продажници!

Някой финансово грамотен да ми обясни : Какво е евро ?? Кой е собственик на БНБ ? КОй е собственик на ЕЦБ ? Кой е собственик на МВФ и световната банка ? Последен въпрос , по скоро молба : Ако някой може да обясни на простолюдието за Исландския модел. много неща ще станат по разбираеми ! Благодаря !

Еврото е геноцид за народа ни! То ще бъде в полза на мафията, но обикновения българин няма да спечели нищо! Запомнете една простичка истина , обмяната няма да е 1:1,а 1:2. И това е достатъчен факт, да говорим за обедняване на народа ни.

А всъщност трябва да е 3:1!!! 0.60 лв за евро.

Не ще кажа нещо повече от това на предхоните коентари ! НЕ и НЕ! Това е ! ИнАче вместо 2 лева в магазина ще имате 1 евро!

Един въпрос към всички привърженици на еврото : Ако стоките поскъпнат с 30-50 % , а заплатите бъдат приравнени към еврото т.е. почти наполовина, съгласни ли сте да дарите заплатите си за една година ? Преди да се обзаложите , погледнете Германия, Италия, Гърция итн итн. Аз съм готов да сети обзаложа че всичко ще поскъпне, но заплатите ще са 2 пъти надолу.

Стоките не поскъпват заради една или друга валута. И сега имаш цена в лева и цена в евро. Просто чейнчаджиите няма да има от какво да печелите.

НЕ минаваш ! Бях в Германия когато приеха еврото. Първото нещо което забелязах е, че цигарите поскъпнаха от 5 марки на 5 евро, а заплатите бяха наполовина. Не съм пушач, но това ме втрещи и е достатъчен показател какво ще се случи с хляб, олио, брашно итн итн.

Поредната лъжа, нищо такова не се е случвало.

Ко ?! НЕ !

Не разбрахте ли че като дойде еврото,покупателната способност ще се намали 2 или повече пъти? Кой каквото ще да обяснява. Ще бъде лев за евро,цените. С заплатата,по курса 2 към едно. Пистите италианците те ще ви кажат

За всички, които се отказват да мислят какво ще стане при приемане на еврото, ето какво казва за това Стив Ханке, бащата на българския валутен борд. Интервюто е старо, но е напълно актуално. https://www.youtube.com/watch?v=FqcwgS7VmLI Мислете бе хора! Мислете!

Престанете да лъжете хората. Фиксираният курс евро-лев и дори въвеждането на еврото като разплащателно средство е едно, а влизането на България в Еврозоната - съвсем друго.

Да, нека кажат истината. В Еврозоната лихмите по кредитите ще са по-ниски. А мафиотизираната ни банкова система ще е под строг контрол.

Да, ще се теглят кредити като за последно. Същите, които крадат от еврофондове и въртят далавери с бюджетни пари, сега ще могат да ни натътрузят и повечко кредити, които да плащат следващите ни поколения. Всички можем да се досетим кой и как ще решава за какво да се харчат тези кредити и колко ще подпомогнат икономиката на страната. "Богоизбраните" ще си напазаруват още скъпи имоти - дотам им стига интелектуалният хоризонт. И в какво ще се изразява контролът върху банките, който ви липсва сега?

В момента нашите банки имат много по-добра капиталова адекватност и са с по-високи резерви от контролираните от ЕЦБ. Митът, че в еврозоната банки не гърмят оттдавна рухна. По -никсите лихви ще са идеално оправдание за тегленето на все повече кредити и ендшпилът го знаем - 200% Дълг/БВП, разпродаване на държавни активи и остеритет за плебса.

Горко за България. С двуцифрена инфлация ще въвеждат евро, некадърници.

Зорът България да приеме еврото е, защото до година - две, то ще стане цифрово, при което могат както да ти изтрият сметката, така и да те ограничат какво ще пазаруваш, примерно 1 кола, 1 телевизор, по половин хляб и не повече от 2 бонбона на ден. Честито!

Капиталовите контроли и сега съществуват в правилата на ЕЦБ. Банките могат да ги упражняват лесно чрез банковите карти. Това което се задава е по-лошо - ще позволи на корпорациите да го правят, чрез "FinTech" технологии. Тогава корпоративната политика ще се пренася значително по-лесно и върху потребителското поведение на служителите да речем. В България вече има доста примери по темата.. "The financial system of tomorrow".

Дпбрата новина за нас е, че 2024 еврото може и да го няма...

Тоя професор да събира УС на БНБ и да ходи да изпроси по нормален курс на присъединяване. Все пак му плащаме заплата да защитава нашите национални интереси!!! Ако не му харесва да си подава оставката! Курса къ днешна дара е около 0.60 лв за евро! Всичко останало е обир!!

Курсът на евро към лев е 1:2 приблизително. И е закован от закона за валутния борд. Ако пуснат България в еврозоната би трябвало да обменят останалите левове по този курс. Нали така ? И като свършат левовете всичко си идва на мястото. Цените на панелките се изравняват със тези във Швеция . Например.

1. курса в борда може да е закован, но в ЕРМ2 не е. Позволява се да варира в рейндж от 15%! "2. Курса може може да се предоговори на 0.60 лв за евро, което е реалният курс към момента."

доста елементарни разсъждения, за "банкерче", коУега!

горе долу това е нивото на банкерски фронт деск с бакалавър от унсс.

Пък ние отдавна, от 33 години, сме Швейцария на Балканите... Ха ха ха ха....

Левът си е лев и няма общо с еврото!!!! Подобни недоразумения като господинът взимат пари за да говорят шуротии!! Надявам се,че няма да приемем еврото никога!

Внимателно прочетох статията на този пореден финансов корифей и стигнах до следните заключения: 1. Този "човек" е назначен на този пост с цел, която няма нищо общо с интересите на България; 2. На този "човек" изобщо не му пука, нито за българската финансова система, нито за изстрадалия плебс, който за пореден път ще плати тежката цена на вихрещите се вече над 30 години безобразия и експерименти от страна на управляващата върхушка; 3. Този "човек" е абсолютен завършен демагог; 4. Този "човек" е "правилно" ориентиран единствено към господарите си. Той просто изпълнява поръчка и гони график; 5. Този "човек" изобщо не живее в реалния свят и явно е напълно неспособен да осъзнае, какви световни процеси текат в момента и какви са реалните рискове, пред които е изправен ЕС в съвсем обозримо бъдеще, което изобщо не е нито светло, нито обещаващо. Това е валидно в пълна сила, респективно и по отношение на "общата валута". Всъщност, един негов постулат, смело лансиран в този пропаганден памфлет, обяснява абсолютно всичко и обезсмисля всички останали аргументи "за" и "против": Цитат: "Изборът за еврозоната може да е резултат единствено от политическо, стратегическо решение." Кратко и ясно! Нищо друго няма значение! И накрая, колкото и измамно обосновани да са твърденията и тезите на този "човек", все пак трябва наистина да нямаш никакво чувство за принадлежност, след като можеш просто така да приемеш, че ВИНАГИ българския лев е бил "псевдо" и "квази" парична единица. ... И този индивид (не човек) е член на Управителния Съвет на БЪЛГАРСКАТА Народна Банка... Правете си изводите!

Мда. Когато им е изгодно, падат всички техн критерии и въпроса става политически. Когато трябва да ни бавят, щото прибират огромни кинти, стоим и гоним техн критерии. Това е абсолютна лъжа. Тези хора са национални предатели и трябва да бъдат съдени за държавна измяна! В краен случай бити на площада.

Професорът е предател на националните интереси на страната. Има много като него в БНБ.