"Леман брадърс" 15 години по-късно - един (не съвсем) научен урок

Американските власти оставят да фалира 158-годишната институция, която до този момент се възприема като "твърде голяма, за да фалира"

Обратно в новината

Коментари - "Леман брадърс" 15 години по-късно - един (не съвсем) научен урок | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-точно големият грабеж на правителствата и банките от парите на данъкоплатците. Следващият грабеж беше пандемията. Да видим докъде ще стигне наглостта на скапаните глобалисти

Научен урок? Една от фалиралите тази година банки в САЩ от доста месеци преди фалита нямаше директор по финансова стабилност, след като предишният си замина. Обаче през същото време си назначиха директор по джендърство (DEI - diversity, equity and inclusion) с многомилионна заплата. Не е майтап, а факт, само не си спомням коя от банките.

Урокът е за системата, винаги ще има някой малоумен ученик дето ще си бърка в носа през цялото време и няма да схване нищо ...

Това е само отделен пример, който вероятно не е единствен. Отделно имам чувството, че и за системата урокът е по-скоро банките да продължават да гонят големи печалби посредством рисковани инвестиции. Защото се видя, че ако си "голям за да фалираш", печалбите са твои, а загубите ще ги поеме държавата.

Silicon Valley Bank фалира тая година