КТ "Подкрепа": 780 лева МРЗ е цинизъм. АИКБ: 847 лева е с надбавките средно

Ваня Григорова заяви, че са поискали още едно увеличение на мнинималното възнаграждение, Васил Велев обаче препоръча хората да не разчитат на него, а да се квалифицират и образоват

Обратно в новината

Коментари - КТ "Подкрепа": 780 лева МРЗ е цинизъм. АИКБ: 847 лева е с надбавките средно | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да попитам г-н Велев ,който каза ,че заплатата първо трябвало да се изработи ,и второ ,,пенсионната система била солидарна ,,Аз съм от преходното поколение българи ,видял съм и от оня строй,и от този(не съм пенсионер и няма да стигна на 53г съм .Първо да се върна на ,,изработването на заплатата,, .Половината пенсионери ,,работеха,, по соца в държ.предприятия ,и много от тях си почиваха на работа ,в сравнение със сегашната експлоатация. ,като знам ,какви раздути щатове ,и как се работеше ,тези хора ,ако трябва да работят сега на сегашните робовладелци при тези обезценени пари,ще отидат да се обесят на първият стълб.Така че от тук можем да изходим за отговора ,дали е толкова солидарна пенс.система .Отговора е едно голямо НЕ.1Защото се работи много повече и под по голям стрес ,животът на работещият е много несигурен ,докато пенсионера, и да му е малка пенсията ,той има много по малки разходи ,и знае че на датата ще я вземе.Малко ,е много повече от нищо(семеен безработен).Много полицаи ,военни пенсионери и бивши държ.чиновници си изкараха един спокоен живот по соца ,и сега си вземаха пакетите и що годе бих казал доста високи пенсии +постоянното им преизчисление нагоре (за награда че са се преуморили по соца,)на фона на трудно даващите робовладелци вече обезценени пари.И на всичко отгоре държавата ще се чуди от къде да взема пари за тези 2млн.и 200 000пенсионери ,защото прираста намаляв,букв.изчезваме ,и няма да има кой да изкарва пенсиите на тези пенсионери ,и затова ще направят не до 70,Ами до 80г.пенсионирането.Ще се вдигат данъци ,ще се теглят кредити ,за да може държавата да осигурява пари за пенсии.Бъдещите поколения (ако не изчезнем )ще трябва да заплатят цената за тази неправилна социална политика.То всеки иска по голяма пенсия и по голяма заплата но с това няма да се решат нещата ,напротив,ще се задълбочат проблемите.Аз съм на принципа щом е демокрация ,или на никой нищо ,или социалната политика да бъде за всички.Ама това дайте да даваме на пенсионерите пък работещите да духат супата .Държавата или трябва да е мащеха за всички ,или майка за всички ,така е най справедливо за всички поданици .А как да го направи ,ей ония умните глави там горе да го мислят ,защото социалната несправедливост е много голяма.Сега пенсионери,пенсионери ,ама работещите са двигателя в обществото ,а те взеха да стават дефицит в много сфери.От там изхождам ,нищо добро занапред.

Какви надбавки и какви добавки сънуват тия!!! 90% от работещите на минимална ще взимат чисто 605лева.ГАДОВЕ ДОЛНИ.

Абе, с две думи : Тяхната м...

Моята заплата е обвързана по КТД с минималната,и не само моята само един тъп и непросветен може да приказва че не била от значение минималната

Писаното от теб ,изглежда двусмислено.1 Или искаш да кажеш ,че демек някой с по ниска (минимална )заплата като му я вдигнат с 50,60лв ,ще ощети теб.Или 2 което е пък в твоя полза ще принуди твоят работодател да ти вдигне още заплатата.А защо при тази инфлация да не вдигнат на по бедните малко ,защото не се поставяш на тяхно място.Сега ,я вземат ,я не чисто 550лв.Ако си на тяхно място ще имаш ли стимул изобщо да работиш за 50,60лв над Мин .пенсия която е вече 470лв.Питам те ;ще ходиш ли за 550лв .?!Бъди малко по скромен в писанията си ,защото онзи отгоре може бързо да те смири.И аз много летях във въздуха ,работех и на запад ,и тук към Сименс ,но след като ми оперираха сърцето ,вече се приземих на земята ,внимавай с изказванията си ,Господ да не те постави на мястото на тези 500,600 000 българи на мин.заплата ,тогава друга песен ще запееш.Всеки си вика на мен няма да ми се случи,но не бъди сигурен !

Ниски заплати-България минус още 1млн.жители до 2030г. Как "ниско квалифицирани" кадри изкарват 2000 евро на същата работа в чужбина? Просто тука са алчни и ниско квалифицирани/некадърни/работодателите.

Айде, като ги знае КТ Подкрепа, кое е цинизъм и кое не е да започне тя да ги плаща тези заплати!!!

Започнете вие да живеете с тази заплата

Не всички хора са имали късмета да получат добро образование или професия. Много хора са били в сложна семейна среда или обстоятелства това не означава че те трябва да бъдат обречени на буквално робство в днешно време. Тези доходи са недостойни крайно време е да се гонят европейските стандарти.За каква Европа говорим ако има хора по кофите , спящи под мостовете , гладни, болни ,мръзнещи, мизерстващи.България не е бедна разпределението и управлението на доходите е грешно.Крайно време е да се разбере че 21 век в центъра и фокуса на всяко общество трябва да е поставен човека! Въпроса е така ли ви харесва вече близо 35г все най-бедни и най-бързо изчезваща нация. От много умни икономисти и всякакви тъпанари направиха България в кочина и най-лошото е че няма желание за промяна!И аз съм работодател но не мога да си позволя да работи някой за мен без мотивация и хоризонт в развитието си ! Минималната работна заплата трябва да нарасне значително ако някой не му харесва да заминава да прави бизнес в Индия там работна сила колкото щеш.

От части си прав! Това което описа е див капитализам. В цивилизована Европа мислиш, че няма бездомни и бедни ли? В Рим има повече бездомни от София. Тука да си влезе държавата в роля и да подкрепи социално слабите. В съвремените условия, едно нещо струва толкова, колкото някой е склонен да даде за него. Но е факт, че услугите ни са безбожно евтини спрямо Европа. Просто няма кой да плати скъпите услуги.

Най-беден или най-богат не се става с административно определяне от правителството на заплати, а с повишаване на производителността на труда!!! Иначе казано, заплатите се изработват!!! Каквито и приказки за 21-ви век да ми говориш, тези пари някой не ги ли изкара НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПЛАТЕНИ, ако ще и 22-ри век да сме!!! Слагате каруцата пред коня, не разбирате ли!? Парите първо се изкарват, после се плащат!!!

Производителността на труда не зависи от работниците, а от ръководството. То да управляваш производство е като да управляваш автомобил бе, човек - някой могат да стигнат от а до б спокойно, други поради неразумно шофиране може да катастрофират. Като ръководител твоята работа е да управляваш ресурса от личен състав и машини по възможно най-ефективния начин. Ако не можеш явно не си за тази работа.

На минимална работна заплата реално са главно работещите пенсионери-пазачи, портиери, чистачки. Като прибавят към ниската пенсия, и МРЗ се получава приличен доход. Може да се живее. По интересно е заплатите на кои категории хора е функция на МРЗ Дайте да видим тая зависимост и ще ни стане ясно каква е тая борба и коя категория служещи прикриват своите интереси зад тия на МРЗ. Хубаво и го каза Велев на Ваня Григорова-направете си партия и се явете на избори. В парламента се борете за МРЗ, не по митингите. Наистина е досадно хора без никакъв материален принос към труда да водят бедните. Ванята да си направи фирма и да назначава на високи заплати работници, за да научи истината- в противен случай е само една хубавелка с голяма уста.

Ти тъп ли си или ДА ? има поне ТРИ СЕКТОРА които са ОБВЪРЗАНИ С МРЗ чрез техните синдикати по КТД -Транспорт -Енергетика (всички тецове и др.) -Минно добивния сектор

Аз пък искам да знам по каква логика цените на крайните продукти като горива , ток , хранителни продукти ,строителни материали, имоти,услуги, цени по хотели и какво ли още не са като в цяла Европа та и по-скъпо а заплатите са Африкански че и по-зле?!Защо това се случва и защо българина се принуждава да напуска държавата си? Моля аргументирано да ми се обясни как за една и съща работа може да получиш повече заплащане в малка Литва отколкото в България?Явно е че няма държава да мисли за достоен живот на гражданите си!Мисля че минималното заплащане в България трябва да стане на час и на този етап да бъде поне 7-8лв на час като всяка година да се коригира според темпове на инфлация и икономическо развитие ако това не се случи хората с минимално заплащане са обречени на мизерия!Моля да се спре със спекулациите че нямало хора и как трябвало да си търсим хора от Молдова , Виетнам от Космуса и къде ли не!

Парите са най-справедливо разпределеният ресурс на тази планета!!! Кой колкото си е заработил/договорил, толкова е получил! Някой ще каже: "Ама той краде!" Ами кради и ти, ... ако ти стиска;)))))

Каква е разликата, че ставката е изчислена на месец, а не на час? Като я искаш на час я раздели на работните часове от месеца и ще я имаш на час. По-важният въпрос е, колко стойност произвежда работникът за това време? Тоест, каква му е производителността на труда! Това е и отговор на въпросът ти: "Защо за една и съща работа се получават различни заплати?". Ами привидно изглежда, че е за една и съща работа, но в действителност не е!!!

Имам 16 рабтници. Някои са МРЗ , други около средната и трети с по-високи от нея. С вдигането на МРЗ аз трябва да увелича всички заплати , за да се запази съотношението заплата- квалфикация- длъжност и т.н. Няма как да стане при сегашните условия. Затова ще съкратя двама. Останалите ще поемат техните функции с компенсация от техните заплати. на МРЗ ще о ставя чистачката и Ваня Григорова да си гледа работата. И Пламен димитров също. те не са дали през живота си една заплата на работник о т собствения си джоб.

А ние самоосигуряващите са! Ние какво да направим за да не ни се увеличат разходите за труд и осигуровки?

Ще обеднявате! Не е ли ясно?

16 работника ,ще си толкова зает,че няма да пишеш по форумите.

Дори и да ги няма тези 16 работника, това което е написал, е самата истина, така че по-добре си мълчи!

ЗАщо не се регламентира минимално заплащане на час и дали това не е по-правилно ? ЗАщото ако се изчисли при тези числа, които са посочени, минималното заплащане на час при 160 часа работен месец, ще се види че минималното заплащане на час е около 5 лева което е смешно.

6 лв. за подстригване, също е смешно нали?

6 лв за 10 мин. 6 часа работа (да кажем че има почивки) са 360 мин. = 36 клиента 6 лв = 216 лв /ден. 22 работни дни 216 лв = 4752 лв оборот. 50% данъци разходи да са = 2376 лв. Ти колко вземаш? Колко трябва да струва според теб? 100 лв ли за 10 мин работа? И колко години се учи за фризьор?

Значи го сметна - 5 лв/ч.!!! Не било трудно да се превърне в заплата на час. Иииии .... какво промени това, като стана на час???? Ама някои много ви дрънчат главите на някои ...

В БДЖ, НКЖИ и Български пощи е пълно с ненужен персонал, т.н. "калинки". Интересно би било ако административни и спомагателни дейности се изведат от компаниите(аутосорсинг) с колко ще им намалее персонала. За ръководните длъжности от производствените звена да се извърши т. нар. "снимка на работните места" от независим оценител, за да види министъра им колко са излишните началници и инспектори.

Всичките цитирани от теб не са създадени за да печелят и БДЖ и БП са спциални услуги дотирани от държавата !

30 години държавата се ръководеше само и изцяло от интересите на работодателите. Те от своя страна инвестираха основно в силикон, прехидрол и лукс. Оскотяването и маргинализацията на масата работещи е фрапираща. За да достигнат до идеята за квалификация, обучение и развитие следва да имаш елементарно човешко достойнство и поглеждаш малко след филията с хляб. Провалът на България е изцяло и провал на работодателите, които нито успяха да създадат устойчив и световно конкурентен бизнес, единици инвестират в хората, тотално се гавриха с образователната система, законите и условията на труд и почивка, откъснаха родителите от децата им и имаме генерации без елементарно възпитание, семейни ценности и култура. Така, че г-н Велев си заврете теориите за работодателките партита, където да си мерите лимузините, вилите и броя на перхидролките.

Да те карат да работиш на сила? Направи си фирма, плащай, инвестирай, бъди самоусигоряващ се изкарвай пари, спазвай законите и изпълнявай всички административни изисквания и тогава се върни пак да коментираш.

Повишете заплатите за: Топлофикация София - окрадоха ни няколко Милиарда. БДЖ - изчезнаха още няколко милиарда. Общината - наема повече служители, докато населението намаля. Булгаргаз - не може да си събере вересиите и ни намира най-скъпата газ.

Пропусна градски транспорт и скобаджиите. Дайте да си вдигнем и глобите за синя и зелена зона - и те деца хранят завалиите. Нищо, че колите намалят, а все по-трудно се намира къде да се паркира.

Колко ли работят на минимална работна заплата, да чакат да се вдигни минималната работна заплата? И на колко хора автоматично се е вдигнала заплатата с вдигането на минималната работна заплата?

На мен!

Пожелавате си западни заплати, е ще ги получите! Но не забравяйте, че ще получите и западни цени на услугите! Цената на труда се калкилира в крайния продукт . Не си мислете, че с увеличаването на заплатите, цените ще останат същите ! За да изкарат тези заплати или ще почнете да работите двойно с намален състав или ще сте от тръгващите си! Всяка, частна фирма ще опита да запази разходите за труд! За самоосигуряващите се това е директно увеличение на осигуровките!

Бях в европа и храните са по евтини в суперите и интрнет и телевизия е по евтина кои услуги бе байо.Ток и Газ сега се увеличиха ама при тия заплати не ме еня че ще плата 200 евро ток.Не плямпайте глупости цените не се образуват само от заплати.

Къде виде тия цени на храната по евтино? Ако сравняваш цените в германия в лидъл и кварталния магазин има некакви стотинки разлика.Защо ли като е така, гърците при тамошни евтини цени заливат България.Видел си некое месо на 3 евро в лидъл дето не се знае от кога и къде е! Я кажи нещо за цените на гр. транспорт или за цените на услугите.

Интернет и телевизия били по евтини. Е смешко, колко струва интернет в Германия? Плюсчета ти слагат тия дето ходят със сандвичите на плажа в Гърция, щото 5 евро им е много. Е имам новина за вас, тука цените са си ок, а услугите са ни безбожно евтини.

Големи разбирачи се извъдихте! Влязохте в супермаркета, видяхте цените и изведнъж започнахте да разбирате от макроикономика ... Пази боже ....

БДЖ е губещо предприятие. От къде на къде това трябва да се стимулира? Държава да се грижи за линиите, а частници да управляват влаковете. Прозрачен търг за концесия. Така си уреждат железниците повечето развити държави.

Това не ти е фирма!

Ваня Григорова заяви, че са поискали още едно увеличение на мнинималното възнаграждение, Васил Велев обаче препоръча хората да не разчитат на него, а да се квалифицират и образоват..... Господарю.....няма хляб гладни сме ... -яжте месо.... Прогреса у съюзо е велик на фона на минималната пенсия на германецо...след 15г сме най големите червей за съюзо и за шенгено не сме били правели достатъчно свирки....

Български пощи и БДЖ да освободят работещите пенсионери първо. Работната заплата не се повишава с “искаме”, а с по-ефективен труд и елиминираме на порочни практики. Цял живот сте се бъхтили - не ви ли стигна. Гледайте си пенсията и оставете на децата си малко място да израстнат. Над 10 000 са работещите пенсионери на държавна заплата. Това трябва да бъде забранено със закон преди да се правят каквито и да други “подобрения”.

Са съгласни да работят за тези заплати.

В МВР и БА няма работещ пенсионер на под 2000 чисто, заради прослужено време. Пенсията се начислява отделно.

Не може да оцелее 1 човек,да не говорим за семейство и деца. Работната заплата е пазарна категория и зависи от търсенето и предлагането.Когато има хора,които се съгласяват да работят за 780 лева,ще има и такива заплати.Когато никой не иска да се хване на работа за 780 ,ще последва увеличение докато се намерят хора. Чуждите инвеститори разкриват работни места и намаляват безработицата Някои отиват да работят в чужбинаи също намаляват безработизата.От тук търсещите на работа намаляват и заплатите се вдигат. Държавата би могла да засили контрола върху сивата икономика,за да принуди рацотодателите да осигуряват служителите си.Само с оплаквания от самите работници няма да стане,защото в малките населени места е лесно да се досетиш кой се е оплакал.

Според тебе половин България трябва да е измряла вече! Правелното е с минимална заплата в софия не може да се оцелее. Нали се сещаш, че заплатите се калкулират в крайния продукт. С увеличаването на заплата се увеличават цените, вкл. данъци и осигуровки. Ако ти си вдигнеш заплата всички ще искат и цените ще се вдигат. Изкате заплати, като на запад, е ще ги имате но една подстрижка ще е 30-40 евро.

Че каква квалификация трябва за български пощи?Еконт и Спиди ги еваха с работа.

Смятай, като се обърне всичко в евро, колко ще е весело... Направо нямам търпение. Да се случва по-бързо и да обесим тия в парламента заедно с техните семейства да видим следващите дали ще смеят да се гаврят с народа.

Евро, лева, какво значение има? Заплатата си е заплата.

Като се махне борда ще разберете.

Преди това да ги изгоним

Мръсни изедници, робовладелци , българските и световни "работодатели". Крият се зад думи: клалификация, работа.

Стани работодател, оправи нещата!

800 лв за нискоквалифициран труд е цинизъм, а 700 лв пенсия за висшист не е ли цинизъм? Какво е по-точно?

А ти да не следваш социал.лозунг ,че като си завършил(а) висше ,и после цял живот по гръб.Пък и то от висшист до висшист разлика от земята до небето.Само не се води от старата максима ,,Учи мама и тати да не работиш,и станаха много висшистите (повечето без каквото и да е )покритие