Кризите изместиха данъчната свобода в края на май

На 26 май отбелязваме Ден на данъчната свобода за 2022 г. Ще работим 115 дни, за да си платим основните данъци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако средната заплата за страндата беше нормална за ЕС (около 5к лева), за същите пари в хазната щяхме да работим не повече от 70 дни. Поне така ми казаха от Харвард :)

През турско е било къде по-страшно, за десятъка се е работило цели 20 дена!

23 % данък на заплатата, 20 % ДДС, акцизите на горива, алкохол, цигари, не знам кво си и високите цени за хранителни продукти , които са с най-ниско качество е то кво стана. Мизерия

Тия ПП са по големи бандити от предишните.

Ето това е робството на 21-ви век, да работиш 4 месеца за кефа на господарите и администрацията, назначена да ни държи в окови. Но деня на Армагедон е близо и тогава мишките няма къде да се скрият.

Плащат се данъци а нямаме сигурност и отвън ни нареждат. Не трябва да е така.

и вдигане на данъците, това е формулата за икономически успех! Учи се в Харвард!!

с 14 000 лева на месец едвам се живее, искам Увеличение! да качваме данъците, ако пари - няма в хазната!!

Половин година си работим за нап и за нзок и после пак си плащаме по лекари……

и това при положение,че се вземат по 10-тина миалиарда заеми, а когато с еналожи да се връщат тези десет миалирда заеми данъците ще са още по големи, ще има текучество, ако не се вземат заеми. Европа се е превърнала в собственост на банките и каквото и да си говорим за свобода тя е силно зависима от корпорациите и от банките

че 350 000 000 за КОВИД-Ваксини, които изхвърлихме с изтекъл срок на годност и по 40 лева на ден за 250 000 урки, трябва вие да ги изработвате и да покривате разходите!

Под турско робство сме плащали десятък, т.е. 1/10, а в апоГеят на европейската демокрация - 1/3 от доходите си, с тенденция към увеличаване, понеже преминем ли към еврото, ще станем солидарни с външния дълг на страни като Италия и Гърция и ще им помагаме да си го изплащат.

защото първо 26-ти Май са си точно 6 месеца (без 5 дена), така че 50% от Доходите ти са Данъци, второ имаш ДДС, 20% върху всички стоки и услуги, така че с това стават 70% от Доходите ти са Данъци!

Да благодарим на правителството, че поне са под 100%. А можеше да са 100 или над 100% и като гърците да ни разпродават на килограм за медицински експерименти.

Грешиш, ДДС-то е вече включено в 50-те процента.

То поне да получаваше нещо срещу тези данъци. По-зле от робовладелци са управляващите отрепки. Работиш, плащаш данъци, но няма нито сигурност, нито здравеопазване, нито стимулиране на раждаемостта сред българите.

Това са такси - спокойствие, не ги ли плащаш, поне минимума, те бият - ноито можеш да купуваш, нито да продаваш, нито някъде да идеш!

/ с инфлацията - пет/ ангария, после още толкова за търгашите и надценките им за боклуците, и какво остава? А кога ще се живее, или вече приключи, но някакси е неудобно да се каже, че оттатък хората гледат и четат.

Че кой те кара да купуваш бе? Сади, копай, поливай, колибка в полето на газена лампа и си готов.

И за тези неща се плащат данъци, не знаеше ли?!

работните дни в един месец са средно 20 или с други думи казано близо 6 работни масеца. Как ти звучи?

тия май забравят че има некои дето не работят дори и един ден и други дето не плащат данъци а само рушвети

А 20% ДДС кой го плаща ?

Ти си против ДДС ли?

Не, ама EVERY DAY 20%, ташкън ми идва !

а по Време на Турско беше само Десятък, т.е. 10% от Изработеното, 115 работни дни над 50% от работните дни в годината, т.е. имаме 50-тятък, а като сложим, ток, вода, отопление, се оказва че България е единствената държава на планетата, където данъците и таксите гонят 100% от доходите ти!!

И що лъжеш? Колко е данък върху доходите в Германия знаеш ли? Едва ли. Корпоративен данък? Едва ли... По турско 10% и от време на време работиш ангария, но поне не ти взимат... Умен си, продължавай.

ти проклета краде цяла Европа

затва е лафа че правителството живее от прибраните данъци а народа от укритите

забравил си ДДС, дето не само е най-високият Данък 20%, ами го плащат и Хората без Доходи, щото Храни и Лекарства са също Обложение, т.е. и нещата от Първа Необходимост без които Умираш! Много малко такива Държави има - например във Велокобритания ДДС върху, Месо, Млечни Продукти и т.н. няма - има само за Луксозни храни, а не такива дето са основни.