Криза за чипове спря производството на "Тойота" в Япония

Всичко това става на фона на вече планирани за февруари редукции в него, които бяха обявени по-рано

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Темпото на "износване" на вещите трябва да се намали. Не е нормално един автомобил да "оставя" и да се амортизира след 5 години само, защото непрекъснато се произвеждат нови коли. Не е нормално всяка година да си сменяш смартфона. Всеки сезон гардероба... Планетата не е само за едно презадоволено поколение. На фона на тази лудост страдаме от високите цени на енергията и неистовите опити да станем "зелени", на фона на свръх консумацията и евтините боклуци от Китай,който често пропътуват целия свят само за да бъдат изхвърлени в нечий контейнер...

На дачията чип и не требе. Гази снега като рапър мутра на избори в 25 МИР.

Аз карам Форд Боли ма

И нас на боли за Форда!

ах горкият, на какво са те подложили. Жал ми е за теб.

Тъкмо щях да си купувам Лексус и бля, няма чипове.

Така и не разбрах какво спечелиха клиентите (та и производителите) от това че натъпкаха автомобилите с компютри. Айде двигателя, действително е разумно да се управява с компютър, защото с никаква механика не може да се достгине качество на управление като с компютър. Но и лампичките в купето да ми се праввят на "умни" вече е прекалено според мен. --- И да, всичките чипове които не могат да се купят в ЕС по никакъв начин, лесно се намират на алиекспрес. Там (на али), според мен се предлагат копия, което е интересно, защото никак не е лесно да се направи пълно функционално копие на модерен процесор, но е факт. Понеже Тойота (и другите големи) едва ли ше пазаруват на али.... проблемите им са сериозни. Или Китай е спрял да изпълнява заявки на западни фирми, или заради американските санкции заводите не могат да работят за ЕС. Интересно къде е Тайван? Най-големите и модерни заводи уж бяха там? Заводите в ЕС просто са стари и могат да правят предимно груби неща като силова електроника или соларки, а тези които са модернизирани са с малък капацитет. Това е.

Мнооооого си далеч от производството на автомобили, щом говориш за алиекспрес и другите глупости, които си написал... Ами вземи и си купи едно жигули, в него няма чипове и всичко е ок. И ядрен взрив ще преживее... няма какво да му изгори..

Хората са идиоти!

Еми... Криза е, ще караме нисани... Ко да прайш

Тойпи...нисани...субару - все бамбукови флейти и без това само дебили ги карат та ще понамалеят. А и незнам защо в заглавието става дума за коли? Откога тия са сред колите?

Е па да беше казал какво да си вземем

ще се еб авате с китай. спряха ви редкоземните метали и се набалбукаха.