Коментари - Кристалина Георгиева: Време е да преразгледаме плоския данък | Бизнес.dir.bg
назад

Кристалина Георгиева: Време е да преразгледаме плоския данък

Управляващият директор на МВФ смята за възможно България да влезе в еврозоната през 2025 г.

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Кристалина Георгиева: Време е да преразгледаме плоския данък | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да бе още пари да даваме на тази пропаднала и корумпирана държава..тая луда ли е

криСталинка е стара еничарка!

Плоския данък е най-справедливия. Не може един човек учил и затова да го наказват с по-висок данък от този който не учи. Ако целта е да се стимулира не ученето е ....

Време е да оставите красивата ни държава на мира, чакали долни. Току виж и ние сме започнали да се развиваме и да живеем нормално.

е събираем, прогресивният не е ...При това-доколкото идват чужди инвеститори, именно плоският данък ги привлича... Е, не може ли да се съобразим с нашите си особености, а да затъваме още повече заради солидарност...

Бедните няма да станат богати, ако богатите ги направят бедни. Сталинка е преяла с неомарксизъм-троцкизъм Разбира се, прогресивният данък не засяга най-богатите, за които Сталинка работи. Дере средната класа (богатите в очите на бедняците)

Чудесно решение да стимулираме харчовете за пенсионерите, все пак ТЕ са бъдещето на страната ни!!!

Даваме лош пример със справедлив данък, за това мърморят кърлежите от МВФ

Типичен нализ на комуноиден кадър, учил икономика и финансии от съветските учебници. Сталинке, вдигането на данъците не може да компенсира сбъркана разходна политика на шайка измамници, узурпирали властта. На чужд гръб и сто тояги са малко.

И Кристалина обърна палачинката, всички искат да харчат чужди пари. А нещо за съкращаване на безумната администрация - само НАП и Митници са към 10 х. души, някъде там са БАН и всеможни безмислени министерства и агенции, спонсориране на църкви и НПО.

Няма по-големи изроди от МВФ, що не дават съвети на САЩ, които имат най-големият дефицит в историята си? Искат да събираме повече данъци за да може тия пари да се хвърлят после за покупка на американска оръжие ! Продажна мастия е Кристалина ! Гледат да ни забият в Евро зоната за да стане евро дълга общ , Дания що не вземе да влезе ?

Трябва да преразгледаме наказателното законодателство, като се създаде отделна глава, която регламентира престъпления извършени от лица упражняващи или разходващи нецелесъобразно държавни средства. Трябва и лустрация за определени лица управляващи държавна власт и тогава може да поискаме повече пари за хазната от гражданите

... който беше назначен политически в Европейската комисия и беше комисар по бедствоят и аварииите, точно, когато най--голямата емигрантска вълназаля Европа ... този съшиятъ кадър после беше изпратен да стане щшеф на МВФ - една синекурна служба, от която отдавна нищо не зависи. Та този, съшият кадър, който никога не е имал бознес и всички негови догходи са били от службички - било в университет, било в държавни и международни бюрократични структури - той да дава оценки на данъчна система ... и като българин да твърдси, че в България имало работеши институции ... не само е смешно, ами е жалко.

Боклук ли си? Боклук си нали? Не, не си боклук!

А ние мислим, че е крайно време да бъдат изринаги всички проамерикански, проевропейски и т.н. ГОМНА!

Пак ли администрацията ви е виновна? Какво мислиш, че в САЩ, Германия или Япония няма държавна администрация? Виж по-добре колко пари изтичат от държавата с частните вериги магазини, бензиностанции, телекоми, банки и т.н. или в НПО-то не ви позволяват да пишете за тях?

Те се събират достатъчно. Ама кошницата е разплетена и не отиват по направление. Или по правилно е, отиват по направление, но не за общото благосъстояние...

Не, няма толкова.

КриСталина лицемерно нарича ограбването на народа с данъци "споделяне на ресурси".

Така било правилно понсвета, само че ние не сме света , а НАЙ-БЕДНАТА държава в Европа. Така че не ни пробутвайте как е в Германия. Най- обичам хора дето не живеят в България да ни казват как да живеем.

Богатите са наясно как да избягват данъците, бедните не плащат, тоест ще друсат тези по средата :)

Преразгледаме? Тази от години не живее тук. С какви очи ще казва да преразгледаме. Всенедно аз да кажа на САЩ да преразгледаме имиграционната политика

Нека разгледаме и семейното облагане и доходите. Щото на всякъде по света 1000€ на месец си беден и не плащаш данъци. Да не стане тук с 2000 лв да си богат и да плащаш 30% С 6000 лв заплата за сам човек може и да е добре, ама с жена и 3 малки деца си си направо беден!

Кокорчо и кото харчат нашите парички, сега искат данъци. Гласувайте за ПП ДБ глупаци

ДАЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ПЛАСКИЯ ДАНЪК. НАЙШИЯ ПРЪВ ПАРТИЕН И ДЪРЖАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ, ДРУГАРЯ СТАНИШЕВ ни е обяснил, че това е най-доброто нещо за страната и светъ. щото ПОВИШАВАЛО масата на събираемостта. ВЕРВАМЕ МУ. СОЯ СИ ТИ, ЧЕ ДА ГО КОРИГИРАШ?!?!?!?

Требва и данък за уружия, както и данък "просия за Укрия".

Иде ми да хвана гората, да си спретна една колиба или землянка и да нямам повече нищо общо с "цивилизацията", уви и там няма мира, и там ще ме намерят, ще ми изсекат гората, ще обявят колибата за незаконна, ще я бутнат и ще искат да им плащам 10 000 евро за багера, а после ще ме натикат в приют / затвор / лудница.

SirBob

"Смятам, че е време да преразгледаме 10-процентния плосък данък", защото "прогресивното подоходно облагане позволява да се споделят по-успешно ресурсите на една страна в обществото". Новият световен ред в действие. Разбирай, прогресивното облагане позволява по-ефестивното ограбване и обедняване на населението. Гадове мръсни, не се наядохте.

То, Кипър, Малта и Гибралтар....ей ги де са!

Супер! За да може богатите да не плащат още повече данъци! Вече вместо 10%, няма да плащат 30%.

Не е сега времето за такава реформа, когато доверието в държавата т.е политическия ни “елит” граничи с 0.

Алоооу къде ми сравнявате тая мрачна територия с белите държави? Нали никой не се заблуждава, че прогресивното подоходно облагане ще превърне България в Норвегия даже и след 1000 г? Просто повече пари ще потъват някъде по трасето за сметка на скъсващите се от работа.

Шило

Сталинке, свършиха парите за крадене, ли? Нямам нищо против да има необлагаем минимум в размер на минималната работна заплата, хайде и някой лев отгоре. Ама що се мъчите да доведете до обедняване и т.н. "средна" класа? Хайде да видим: доходите ни са по-малки от тези, които са на запад за аналогични професии, но цените са същите. Кого ще засегнете? Богатите? Краставици, те има как да се възползват от данъчните облекчения и да скрият доходи. Що не вземете да преразгледате ставката на ДДС за кръчмарите, например?

искат да ви вземат "увеличените"заплати! . "дадоха" си... сега ще го вземат...ама цените ще останат х3! . никой да не е посмял да стъпи на шумкарските "избори"!. . спрете да им работите... напускайките "работата"!

Дори в любимата ви Русия, данък общ доход е прогресивен..

за да се наместите пропутинските лайна ли ?

Шило

Пропуснах- да вземете да преразгледате и "социалната" политика, че да няма професия "безработен"

Защо тая се меси в политиката на страната.

Сталинка може името да си смени ама душата никога,. Гад социалистическа .

Не съм икономист, но е близко до акъла, че премахването на плоския данък ще увеличи още повече сивата икономика, а и ще изгони много чужди фирми. Явно няма кой да изработва пенсиите на пенсионерите и това става все по-голям проблем.

Шило

И кво от това? Що трябва да имитираме други, а не си гледаме реалностите?

Хайде да се направи ревизия на висшите слоеве на администрацията и да се види, кой колко апартамента има на роднини и кой какви доходи може да докаже! След това ми говори за ервопейската администрация! Там вземат големи заплати, но ако се усети, че си бъркал в кацата ще ти разгонят фамилията! Тук са недосегаеми! Аз за тези наглеци, които освен да крадат пари друго не могат няма да плащам! Ние ако си разкараме плоският данъ няма никой д остане тук! Да видим тогава ка ще пълнят хазната!

Баба Сталинка що не си кротува в говедарника?

Ако политиците, покажат, че могат да се справят и да повишат качеството на живота ни с наличните средства -т.е безплатно и качествено здравеопазване, образование с резултати, пътища и магистрали, градска и околна среда, сигурност, стабилна работа- тогава нека дойдат и кажат, че трябва да ми вземат повече данък. А сега просто изглежда, че им трябват повече пари за крадене

Махнат ли плоския данък - аз минавам на плащане на ръка в кеш. Искат подохофно облагане, за да крадат още повече, а тези, които работят повече - да плащат повече. Зелените братя няма да плащат, защото няма и да работят, а тези които работят и то много - да им съдерем кожите. Сивата икономика му е майката!

Тая иска да се посегне на парите на олигарихията. Никой път. Сега ще й обяснят , че ние сме уникално умни и няма да направим тая глупост.

Шило

Няма как да е безплатно и никога не го е имало. Това, че преди не си плащал пряко, не означава, че не са ти удържани пари, които да са отивали за това.

Сталинке, преговаряй със социалистите - Сергей Станишев въведе плоския данък, като виден представител на едрия капитал.

Този преял с чужди пари травестит да не дава акъл. Един ден няма на истинска работа един лев данъци не е внесъл ама иска да взима. Данъци в тази държава се събират достатъчно просто много се краде. В такива държава като нашата ако ще и 100 % данък да има пак парите няма да стигнат. Малко хората да надигат главата и лешоядите чакат да започнат да кълват.

Аз съм готов да плащам повече данък. 50% даже 60%, но искам гаранция за качество. Искам изрядни пъщита, редовен и чист градски транспорт, като се разболея да получа медицински грижи безплатно и веднага, безплатни учебници за децата