Кремъл се опитва да избегне финансова криза при скачаща нагоре рубла

С указ президентът Путин намали от 80% на 50% задължителните продажби на чужда валута от износителите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Високопарни и "високотехнологични" брътвежи на претенциозни финансови "спеЦАлисти" за "падаща" рубла, "катастрофално" икономическо положение в Русия и т.н. А какво се вижда наистина: Руската рубла се върна на нивата от 2018 г. - качи се, не "падна" ! Обявена е от Блумбърг (мастит американски финансов "глашатай" и медиа) за най-добрата валута през 2022 г. Това се случи след оглушителния шамар, който Русия нанесе на либерастка финансова спекулативна папалач, като свърза реалните газови залежи на Русия като покритие на валутата си. А това е само началото. В Русия обмислят да направят валутата си със златно покритие, което ще е краят на дойлера и еврото ! Америка и Европа одържавяват (крадат) това което руснаците като държава или като частни инвеститори са купували и инвестирали през последните 30 г. в техните страни. Оказва се, че никак не е малко, въпреки брътвежите за много закъсалата и бедна "бензиноколонка". Това разбира се е пагубно за ФАЩ и ЕС, защо от тук нататък никой повече няма да влага техните западни вече "хартишки" в тяхната икономика и ценни активи, още повече при наличието на други валути с реално покритие. А освен това "западът" има активи за над 1100 трилиона дойлера в Русия. Всеки ден чуваме, как този или онзи ама много голем инвеститор или транснационал се изнася като бит педераст от Русия , а руснаците ... ...не не го одържавяват ... те го изкупуват ... на безценица ... със западните хартийки ... А виж ако искаш да получиш нещо реално от Русия (има много желано - вижте къде е Света от както не купува от там) - плащащ през рубла, във руска банка и получаваш ако руската държава одобри износа ! Тежко и болезнено изживяване за либерасткия запад и преялите, неадекватни негови граждани !

Рублата се "вдигна", защото на практика руската централна банка определя курса. Иди да си купиш рубли в банка в Европа. Ако разрешат отново свободната продажба на валута в Русия, до седмица курса ще си дойде на мястото. Рублата расте, а ОЛП е 17% и за да си купиш рубли от банката като обикновен човек, трябва да платиш комисионна 20 до 30%. Ще дойде момента, в който Путин ще реши, че на руснаците долари не им трябват и ще им конвертира сметките в рубли по "високия" курс. В момента кило домати руско производство в супермаркета струват 399 рубли. Преди войната струваха 249 рубли. Сега ми обясни - забогатяват ли руснаците или обедняват?

Можеш да си купиш рибли навсякъде - изчезнаха за две седмици и сега има навсякъде ! Иди по чйнджовете и си купи. Курсът е този на "руската банка". Иди онлайн и виж Тавекс... и стъпи на земята !

Тя рублата много скача, ама да си спомним, че и през соца беше почти 1 рубла = 1 долар. Държавен курс. На черно е друго. И сега нищо чудно да има неофициален курс, за който не знаем.

На черно е 120-140 рубли за долар. Информация от балдъзата на съседа от Челябинск.

Рашка се препълни с нефто и газови долари които няма какво да прави и къде да пласира заради санкциите. Най-добре е да ги запалят на червения площад.

щом имат толкоз много долари

Руската рубла да не е някаква нова криптовалута? Питам, че се обърках вече. А преди колко лесно се ориентирах, като имаше само долар.

Рублата има вече газово- нефтово покритие, подобно на долара. Една значителна част от тези ресурси се търгуват вече за рубли. Но Русия за разлика от САЩ притежава реално тези ресурси, а за дорара има само уговорка те да се търгуват за него. И Русия показва на света, как тя вече не е част от тази уговорка.

Общи приказки и опорки, създадени от Митрофанова.

Ватнишка политикономия

Огромното Търсене на Руски Рубли рязко я оскъпи и засили,А Скъпата Рубла, донякъде пречи на износа на Русия. Затова Русия изкуствено обезценява малко Рублата, за да я по-евтини до 70-80 рубли за долар, което е оптималното ниво за икономиката им. Проблемът е за ЕС... Всичко поскъпва, Инфлацията е невиждана, 1 Евро струва колкото 1 Долар.

Русия е най-силната икономика в света, това се признава неохотно вече и от западни анализатори,без дългове ,дори в условията на война и жестоки санкции продължава да печели със смазващ външнотърговски баланс на ++++ и непрекъснато поскъпваща нац.валута!

По брутен вътрешен продукт Русия се равнява по този на Италия или Испания. Да не говорим за сравнение с този на САЩ, Ю.Корея, Япония, Великобритания и т.н. Къде отиваш, може би !

Русия и Германия реално делят 5-тото място по БВП.

Казах най-силната,не най-голямата

Русия е на 200 Милиарда в ПЛЮС към бюджета си засега!! Непредвидени и Непланирани Приходи от 200 хиляди Милиона!!! И това при Мега, супер, хипер ултра запад-нали санкции. Живеем в Евро съюз на идиоти.

Ти явно не знаеш какво означава думата икономиката.

Реалист съм аз и съм голям педерас

Вий си пишете, бришете русофоби.. Според Блумбърг - по 200 милиона ЕВРО ДНЕВНО влизат в Газпромбанк.. Та 200 милиона по 365 дни.. Колко ли прави? При бюджетна прогноза за цена на газа - 250 евро.. А в таблицата на износителите на хлебно зърно Русия е ПЪРВА.. Украйна - ПЕТА!! И си пуснете в търсачките " бенгалския глад ".. Да са просветите защо Ингилизия натиска да прибира укропшеницата.. Не е за гладните страни.. Нещо познато от Чарчил е - "Как в Индия ще има глад? Махатнма Ганди не е умрял."

УМИРАНЕ ИМА, ОТЪРВАНЕ НЯМА ЗА ВАТНИЦИТЕ. ЩЕ ГО ПОЕМАТ МЪЖКАТА ТИЯ НЕЩАСТНИ КОЛХОЗНИЦИ И АЛКОХОЛИЦИ. КЕФ НИ Е, КАТО СЕ ГЪРЧАТ.

Да им пратим на помощ Румен Гечев и Жан Виденов.....

В началото на войната 110 рубли за едно Евро. Сега 55 рубли за Евро. И не, рублата не е поскъпнала. Мина към златен стандарт и не си е променила курса. Това, което падна е еврото. Дори и цените в злато в ЕО не са се променили смятайки ги в злато. Май Русия спечели войната икономически.

Уаааааааахахахахахахахахаха И мармота завива шоколада.....

Това беше изпляскване хахахахахахааа

Е при това положение кой нормален човек ще иска да плаща в рубли.Той си прави каквото си иска с курса на рублата,а ти пращай.

Ако плащаш в злато газта ще ти излезе точно толкова, колкото и преди. В като си печаташ левове, Евро и долари без покритие, ами то и бензина от арабските страни поскъпва.

нещастник русоробски

Питали руснаците Имате ли рубли за живеене? Те казвали: бе ние рубли имаме ама пари нямаме.

А ебаната рубла я помпат изкуствено с високи лихви, за да не се срине съвсем. А ще се срине неизбежно. Защото това си е на практика хартийки, не пари. И ако не я поддържат изкустено с измислени високи лихви, даже и ескимосите отатък полярният кръг ще хукнат да си теглят рублите и да ги обръщат в евро и долари. Рублата и да се качва, това е заради капиталовият контрол от страна на руската държава, а не заради реалното търсене. Такова почти няма, въпреки рекетът на путин. Което какво значи? Значи точно жан виденовата зима, кога един долар беше 3000 лева и се редяхме в 6 сутринта за един хляб и русенско варено. И те за сега удържат ситуацията, но до кога….

Вече дори изкуствено не могат да я поддържат....

Проблемът с нефта и газа ще се реши до няколко години и Европа ще стане напълно независима от Сибир. По-големият и дългосрочен проблем е, че двете воюващи държави произвеждат 30 % от световното зърно - пшеница, царевица, слънчоглед, както и захарно цвекло и други технически култури. Блокирайки Одеса и износните терминали рашистите обявяват война на целия свят, обричайки в 3 -месечен срок най-бедните държави на гладна смърт и стимулирайки нови вълни от емигранти от Африка към Европа. Рекетират ЕС и САЩ да вдигнат санкциите за да освободят движението на корабите.

Не се наемам да отсъдя дали Русия е обявила война на целия свят, но е очевидно, че НАТО начело със САЩ води необявена война с Русия, като Украйна е в ролята на маша с която НАТО бърка в жарта.

Всичките ми спестявания са рубли

Извинявам се. Само да напомня. Казахстан е на трето място по добив на криптовалута в света след САЩ и Китай. В. Путин и Касъм-Жомарт Токаев редовно си пият водката заедно. Евразийски съюз е създаден малко след събитията в Украйна през 2014г, Казахстан прокси ли е на Руския за добив на криптовалута под носа на мунчо и надупен ли е вече проекта на ЦРУ - криптовалути. Предстой да разберем. Украйна е нищо, главната цел е САЩ! ;)

Щото забраниха копането във Китай и китайските копачи се изнесоха в Казахстан и други те средноазиатски републики

Въпреки забраната Китай се завърна на втора позиция преди дни. Съвместния полет за охрана на граница на Русия - Китай още е топъл. Русия със всички тези енергийни ресурси в излишък, Китай с чипове на корем - да не загреят Сибир с "копачи". На всички миньори ще ви клепнат ушите, ще продължавате да крадете ток и пак ще ви излиза в пъти по - скъп добива. :) Колко му е, ей го на :) Прост сценарий за саботаж на крипто чудото, а ние опять на газовици и режим на тока.

Токаев не може да ги трае руснаците. Това подобно на повечето казахстанци, от не-руски етнически произход.

Рублата поевтиняваше- лошо и още по-лошо. Сега рублата поскъпва- лошо, че чак безнадеждно... Как да ви разбере човек вас, троловете, като се въртите като фурнаджийски лопати? Заемете накрая правилната позиция де...

няма ги анадолците да ги центрират.

КУРСЪТ НА РУБЛАТА НЕ Е ПАЗАРЕН, А АДМИНИСТРАТИВЕН Опитайте се да купите долари или евро в Русия на тоя курс:) НЕВЪЗМОЖНО, МОЖЕ САМО ДА ПРОДАВАТЕ, при това задължително. Русия загуби за три месеца 408 милиарда долара от санкциите и не може да обслужва външният си дълг. Към 18.05 злато-валутните резерви са само 235милиарда. Всяка покупка на газ и нефт с рубли, по-тоя курс е на 100% загуба и финансиране на военопрестъпника Путин и бандата му.

Не ни обяснявай на нас. Ние пак ще си купуваме газ от Русия, в рубли.

ти пробвал ли си? Курса си е напълно пазарен, но следва логиката на административните ограничения. Оня ден имаше анализ на някакви руски икономисти за "обогатяването на руснаците" с поскъпване на рублата. Както и в статията пише - износителите са принудени да продават чуждата валута, защото имат да посрещат сметки на локалният пазар и на тях тази валута така или иначе не им трябва защото няма за какво да я ползват. Те само помпат долари и евраци на руският "пазар", където обаче само банките са задължени да купуват, но на практика никой не му трябва да купува защото няма какво да ги прави тея пари освен да ги сложи в дюшека или в буркани. А като цяло руснаците не са толкова богати в момента, че да си позволят подобен спестовен "лукс". Това притиска износителите да продават при все по-ниски разменни курсове и като спадне още малко те ще трябва да продават повече "долари и марки", че да имат рубли. Същевременно дефицита бута цените на повечето стоки в русия нагоре. (това в рубли). Ама да не ги мислим руснаците, те тая мизерия им е "бел кахър".

Руzzия ще рухне изведнъж, както рухна союз нерушимий сссрето. Союзът нерушимий се разруши за един день, а бил нерушимий тоз союз нерушимий. Казах ли, че ссссрето беше союз нерушимий, а се разруши?

Чак песни пееха нашите руски роби как тоз союз бьйл нерушимий...., а се разруши ха ха

Ама пита си е осигурил достатъчно на брой предатели у наше село да му пазят освободителни паметник в центъра на София. Достатъчно предатели,които да пречат да разработил собствените си находища на листов газ и достатъчно диверсанти,които да тровят нашите производители на оръжия и да взривяват складовете с готова продукция.

като им метнете две-три пиратки на тази охрана на МОЧА от педераското сборище Шипка и другия съюз на фатмаци и преебани селски педерсти Левски ще бяхат със скороста на бит и ебан педеруга ...и тогава с един булдозер от МОЧА само чакъл ще остане

и като булдозирате МОЧА да не би русоробите у нас ще изчезнат? Не! Ще изчезнат русофобите. Като взривиха мавзолея някой помни ли кой е Г. Димитров? Не! А трябва! При това много! Щото новото димитровче дето върви по "революционните му стъпки" сее бури из страната и кой знае какво ще ожънем. 75 години по-късно забравихме Хитлер и ей, го на - прероден! И хоп - война веднага.

Каквото и да прави Руската централна банка, тя не може да спаси неспасяемото. Икономиката на РФ (Раша-Фаша) потъва в изолация, недостиг ма суровини и материали и отрязване от световните пазари. Руският петрол стои в кораби в открито море и никой не го купува. Въглищата също са спрени. Газът ще сподели съдбата им до края на годината, а Унгария и Сърбия не носят много приходи. Русия просто няма с какво да запълни зеещата празнина. Парите са на свършване. Не е важно дали ще фалира официално. По-същественото е, че отива в Третия свят и сама се навря там. Пък нека сега чебурашките да реват, че всичко това се случва имишлено, защoто Западът не ги харесват.

През 80-те официалния курс беше 1 рубла - 1 щатски долар Ама само на хартия. И пак фалираха. А тогава имаха зад гърба си един куп азиатски републики и цяла Източна ЕВропа. Имаше СИВ, имаше Варшавски догоров. И накрая се редяхме за хляб и кисело мляко. Та нищо не разбирам от финанси, просто припомням. Да няма разочаровани после.

Е нали сега сме от "правилната" страна ... от кво се притесняваш?

че има едни кресливи хора дето ни бутат към русийката. Ако тя гръмне отново пак ще си изпатим.

Ако продължава така, москвичите ще станат по-скъпи от Лексус! :)))

Толкова е добре раССия, че чак трябва да наемат интернет тролове срещу пари да лъжат, че всичко е наред там! ХАХАХАХАХА

Кат запознат със системата, да ми кажеш къде да отида да си взема парите, майорче?

Тукашните не вземат пари. Те го правят за удоволствие ;) Нашите тролове най-тъпите и предани на света ;)

https://www.dnevnik.bg/photos/2022/05/21/4349197snimkanadeniavgabrovosesheguvatskostiakopeikin/

Да поплачем дружно момичета! Каква я мислехме, каква стана.... И нашите видни финансови експерти познават само цола а на анадолския....

Тази "валута" не е ли само за вътрешно ползване? Къде мога да си продам рублите, ако съм извън Русия?

Къде можеш да си продадеш левовете, ако съм извън България?

Сърбия ,Румъния ,Турция и Гърция ..за Македония и Албания няма да казвам

Бил изкопувал.

на 23 юли американците ще фалират Матушката.

Реалността - толкова е "добре" у руZко, че 5 млн. руZки се изнесоха на пожар от матюшката за 3 месеца. Те толкова е "добре" рублата!!!

даже и зетя на Путин.

Роднини и зетьове ОТАВНА са в "лошия" Запад

Може да си прав, ама ще ти блъсна един минус дето говориш лошо за Россия

Рублата поскъпна не защото Западът уж купува газ в руската валута, а защото Путин принуди всички мрстни фирми да продадат доларите и еврото си и да дъжат парите си на 80% именно в рубли. Това повиши търсенеъо на рубли, но ИЗЦЯЛО на вътрешния пазар. Сега Путин слиза на 50 %. И тублата ще падне. Всяко чудп за три дни.

сега като се замисля, не отчиташ нещо. Всъщност няколко неща - първо - "външен" пазар няма. русия на практика е заключена по всички направления. Единствените потенциални износители на валута - чуждите компании се изнесоха като бити педераси и де факто вносители няма. Второто и по-завоалирано нещо е, че на практика износителите, които продаваха валута са 100% държавни компании и всичките им постъпления в долари, рубли и каквото ще да е директно може да се ползва от държавата "за джобни", което директно ще задвижи инфлационният мотор. Имаме предпоставки за "перфектна икономическа буря" в могучая, която със сигурност ще свърши в много кръв, сълзи и сополи. Добре, че руските управници много-много не се трогват от трагедията на обикновените руснаци, че току виж им се наложи да подадат оставки. Да му мислят "средностатистическите".

Кремъл не се опитва, ами направо си се справя много добре, за разлика от Запада, който тъпо но упорито копае гроб за Русия... Само да не забравяме поговорката, че "който копае гроб други му, сам пада в него"...

Слаба ракия е раССия!

И затова всеки ден говориш за нея.

Ти също...!

Рублата поскъпва,при положение,че Русия води война и финансовите и ресурси в чужбина са замразени .Къде ги нашите банкери да обяснят това явление.За мен логика няма,освен ако руснаците не са разбили трезорите на Украинските банки в окупираните градове и да са изнесли златото,валутата и всичко по ценно.

Много просто. Пусия изнася природни ресурси и получава пари. Тези пари досега олигарсите изнасяха и си купуваха вили на френската ривиера и стометрови яхти. Сега заради западните санкции парите не могат да се изнасят и остават е Русия. Рублата расте.

Запада вместо да накаже Русия,всъщност и е направил добро,като е наказъал само руските олигарси.

Много лесно - спираш продаването на рубли и и си измисляш курс на рублата. Руснаците не могат да си продават рублите = не може цената да падне

Русия само с 2 %от свет.икономика направи Запада смешен,представям си какво щеше да бъде ако имаше 4%.

С какво си запознат?

а ти?

Абе рубла, рубла ама без нея нема газ. Всички гяволи и германци и италианци и французи купуват рубли и търсят и на черно даже. Иначе нема да има БМВ и мерджани, апрез зимата ще ходят с шубите в къщи. Айде на рублитееееее !!!!!

Германци плащат в евро и долари, газпромчо се чудят как да ги обръщат в рубли путинчо да не им се разсърди

по долу един навремето при бай Тошо си бършел задника с вестници. Сега с рубли, а друг си го бършел с долари. Народе, никога няма да се оправим докато не почнете да си миете задниците!!!

Каквото и да прави Руската централна банка, тя не може да спаси неспасяемото. Икономиката на РФ (Раша-Фаша) потъва в изолация, недостиг ма суровини и материали и отрязване от световните пазари. Руският петрол стои в кораби в открито море и никой не го купува. Въглищатасъщо са спрени. Газът ще сподели съдбата им до края на годината, а Унгария и Сърбия не носят много приходи. Русия просто няма с какво да запълни зеещата празнина. Парите са на свършване. Не е важно дали ще фалира официално. По-същественото е, че отива в Третия свят и сама се навря там. Пък нека сега чебурашките да реват, че всичко товасе случва имишлено, защито САЩ и Брюксел не ги харесват.

Ти за Китай, Индия, Филипини, Пакистан, Япония и многоо други ЧУВАЛ ЛИ СИ ???

Не съм чувал Китай, Индия, Филипини, Пакистан, Япония и мното други (кои много?) да купуват в рубли. Не съм чул и Русия да каже, че спира еди да доставя нещо си за Европа, защото Пакистан изкупува всички наличности. На това със заместването на Азия с Европа дори руснаците не вярват.

Колко е хубаво тук и лошо в Русия! Нямат грам от нашата скъпоценни инфлация...

До тролчетата с VPN-те: Спрете да помпите - после да не рИвете...

Дали са им малко рубли и те сега ги заработват

Браво на Фащ и ЕС. Наложиха санкции а се оказа че си бръкнаха в гъза. Докато се усетят какво става санкциите им влязоха още по-навътре. Лошото е че това движение няма спиране. Ще им влиза докато не им излезе през устата. Интересно ще стане, гледайте само.

Руските алкохолици бяха за смях а сега станаха и за подигравка

И Ала Пугачова се пръждоса от кочината.

Oт статията се разбира ,че нищо не се разбира.

Ся кът почнат да изнасят Москвича, на Мерцедес и на долара им се ева мамата!

Русия е най-силната икономика в света,без дългове ,дори в условията на война и жестоки санкции продължава да печели със смазващ външнотърговски баланс на ++++ и непрекъснато поскъпваща нац.валута!

Това цитат от учебника по политикономия на социализма ли е? !980г....

Брех тез руснаци като им е толкова хубавата държавата що всички ходят на запад?

Поне на следващите локдауни няма да има липса на тоалетна хартия

Русия + финансови проблеми = класическа комбинация. Да очакваме преврат и за руснацие да стане по-зле скоро значи

Чиба трол..и стига помпа да не се озовеш с бан

Мога тебе да помпам ако искаш?

Ех, живота ми мина без да посетя руската кочина, как съм оцелял..

Щото си проЗд и ваксиниран

а я кажи как си свикнал с руска газ, руски бензин... или ти само каручката караш ?

Колко компетентни финансисти имало тука......а пък рублата върви нагоре.....по една проста причина.....подплатена е с газ и нефт.....а сега квичете

Рублата върви нагоре само на хартия. В момента когато наложените от Путин ограничения отпаднат, рублата ще удари дъното и Русия ще фалира. Имам приятел в Москва, в момента в руските банки долари няма, а на черния пазар един долар върви между 150 и 200 рубли, тоест тройно над официалния курс.

А ти ще си извадиш двата пръста от контакта

Лъжеш,на черният пазар се продава с около 20% по скъпо,долари и евро има навсякъде

Оххх мама,,, соросоидната паплач и ЛГТБ майцепродавци ще им се спукат жлъчките от злоба и яд,100 млрд. долара излишък по текуща сметка за първите 4 месеца и продължава да расте ,а зимата още не е дошла .... хахааа

Руската валута е обезпечана със злато, което Русия има в излишък, както и много други природни ресурси. И дори да са им замразени половината от авоарите в Европа и ФАЩ / 300млрд/ пак си остават богата държава и ще се справят. Ние какво ще правим е въпроса?