Красен Станчев: Загубите на ден са 50 млн. лв., резервът ще стигне за 140 дни

По прилагане на мерките да се работи спокойно, бързо и умно, препоръча икономистът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се изтеглят парите за самолетчетата от НАТО!

разбира се, че всички държавни и общински структури трябва да заработят! а те бяха първите, които си вдигнаха чукалата и си стоят вкъщи.. така не става!

"Загубите на ден са 50 млн. лв., резервът ще стигне за 140 дни" А резервът, .... го няма а а!

Красен Станчев поне разбира от икономика. За разлика от цялата плеяда социалисти по целия свят, които докараха икономиката до това състояние. Защото икономическата система беше болна и преди коронавирусът.

А сега яжте тухли. Вдигнахте истерията с НИ до невиждани висини, а сега яжте хоросан и бетон. Лошото е, че всички НИЕ ще ви платим масрафа, алчни "строителни предприемачи".

...асфалт, и асфалт.

За един човек на държавна издръжка, който, ако бръкне в касичката си ще подсигури поне още 140 дни без да му се отразят особено на имането.

Красенчо, разрах от теб, че държавата ще се срути (не Б.Б€) и ще дойдат самолети от други държави да ни спасяват (нещо като малка окупация) поради изнемощяла икономика...Прекрасно, Красенчо!

Първа стъпка- оставка на Б.Б. и избор на М.С. с национално съгласие. На Б.Б. нямам вяра за ефективни мерки.

За 140 дни значи! А после? Не знам дали дявол, бог или човешки изрод е пуснал този смъртоносен вирус, но знам, че следствие продажния антинароден другарски преврат на 10.11.1989 г. и унищожителната бесепаро-седесарска приватизация сме с ликвидирана в интерес на западните ни чорбаджии икономика и изцяло зависими от тяхното благоволение, та затова и се питам, какво ли ще бъде след тия 140 дни? Ако някой знае, нека каже!

Вирусът изобщо не е по-смъртоносен от всеки по-лек грип. В България умират над 15 000 българи от мръсен въздух според СЗО но бандата голи глави не си мърда пръста. Белите дробове на възрастните хора са като гъба и само един грип им трябва. Но защо смъртта на такива се приписва на вируса, а не на мръсния въздух, който ги е тровил 60 години.

А дано е вярно, че "Вирусът изобщо не е по-смъртоносен от всеки по-лек грип", но предвид изложеното в тази публикация излиза, че е смъртоносен за икономиката ни, или по-точно за това, което е останало от нея.

Dir se prevarna v BSP na drugarkata Ninova

Давам облигации от едно време. Кое, правителството осигурява? Нищо. Просто се притесняват какво от къде и как да откраднат. Сега управляват и им лъснаха кухите тикви и некъдерност и вече нямат виновен.

...."Онова, което трябва да се направи, е да се даде дългосрочна перспектива и мерките - тези, които вече са започнали, да се разпределят във времето. /.../ В момента аз не виждам приоритизиране и разполагане във времето на мерки, не виждам много голяма прозрачност"... Не е прав! Има точен, явен и резултатен план за изтребване на туземците! 25% вече отпътуваха в небитието, още 25% вече са на път! Всичко е точно!

Повечето разрешителни за строеж и подобни услуги могат да се извършват онлайн, но пък ще се загуби рушвета. Трябва да има опашка, губене на време предаване на болести на тази опашка и най важното е да има маса за да се сложат пари под нея.

Честно казано, повече пари бяха извадени за покриване кражбите от кгб, отколкото сега

КТБ разбира се

Има ли разлика? КГБ краде от КТБ!

Боянските махали си плащат данъците и осигуровките. Може би това е разликата.

Или ДИРник редакторите са тъпи, или Красненчо пак говори на ангро. Като се смятате ( вие икономистите) за толкова белики дайте решения на проблемите. Голите констатации показват колко са ви "голи" дипломите от УхНСС

Този..."ескперд" нали ми обясняваше в продължение на 20 и повече години как държавата е лош стопанин. Сега какво стана? И всчки видни, назначени "работодатели" се подредиха с паничките на държавната врата. Е иначе оборот криеме, печалба криеме, осигуровки не плащаме,велики сме....Сега е добре всчки видни експерди да спрат да ръсят мозък и ако се изказват - само по темата , че са големи тъпанари и най-после са разбрали,че държавата е най-добрият стопанин .

Абсолютен факт е че държавата е лош стопанин - грип има откакто свят светува, но изведнъж дебилите решават за затрият на хората бизнеса - да държавата или по-точно политиците затриват в момента по поръчка отвън бизнес на част от хората затова засегнатите имат пълното право да искат някакво обезщетение.

Само за америка не ме е грижа... Пускат печатницата на макс и нямат ядове.

Всички щъ умреме от глад!

„На среща в ООН бай Тошо говори от трибуната: - Колективизирахме земята, но българският народ оцеля, национализирахме икономиката, но българският народ оцеля, три пъти увеличавахме цените, но българският народ оцеля. От залата се обажда ръководителя на африканерите в ЮАР: - Защо не го пробвате с ДДТ?“ Сега ни пробват с КО.НАМСИКО№, но на пук на душманите пак ще оцелеем!!!

В момента кризата е потребителска,защото хората ги е страх да купуват,не знаят,какво ще им е бъдещето,а и много хора са без работа временно! Затова на хората трябва да се осигури добро заплащане за да не пропадне цялата икономика! Ако хората не може да си изплащат заемите всичко ще пропадне,ако не може сметките ,наемите да си платят,ще се разпадне всичко. А народа не купува стоки,защото не е сигурен,какво ще става,затова народа трябва да бъде осигурен финансово. След като премине вирусната епидемия хората трябва да бъдат стимулирани финансово за да отмине по бързо потребителската криза и всичко да си дойде на мястото,ако обаче се режат хората от пари и няма никаква социалност,то ще последва не само потребителска,но и финансова криза! Затова по света се набляга на социална политика спрямо хората,да видим в България,как ще е обаче...

Това го правят всички правителства според възможностите си. С изключение на нашето. Те тука когато нещата вървяха що-годе добре не осигуряваха добро заплащане, какво да говорим във време, когато треперят за сибствените си кожи? За съжаление не съм оптимист, нашите управляващи са добри в краденето, уреждането на свои хора и мачкането на всички останали. Всичко ралзично е само приказки и демагогия. Всички не принадлежащи към мафията го знаят добре.

Целта на огромния маркетинг на това грипче е богатите да оберат средни/бедните. Парите ще отидат при богатите спекуланти, а не при държавите. Следователно, държавите няма с какво да поддържат бедните, просто ще измрат. Дали обаче някой ще вкара в затвора оная гола кратуна, затова че с лъжите си ще избие десетки хиляди българи от глад, от самоубийства, от инфаркти, инсулти и рак предизвикани от него?

Можете да бъдете сигурни в едно - на крадаливата банкянска мутра и цялата крадлива политическаа и оригархична сган, заграбеното може да им стигне за няколко живота напред!

Като ги знам какви са тъпи и как Боко си вложил парите в Катар, не съм много сигурен. Ама не ме е и грижа за тях. Лошото е, че ограбеното трудно ще се върне.

Играете на капиталовите борси срещу определени индекси и валути. За предпочитане е „срещу“, защото по-бързо и лесно се симулира срив, а подем – не толкова. Търгуват се трилиони, така че стотици милиарди е реалистична цел за прилична захранка на авоарите. Единствения проблем е как да знаем предварително кдъе и кога ще има срив. Не може да разчитате на късмет, а ще симулирате срив. За целта е необходима малко подготовка: - Организирате НПО агентури в таргет държавите. Според един от ранните шефове на ЦРУ, всяка държава си има около 10% предатели, така че оттам си набавяте мекерета, които да попълнят НПО позициите, за 30 сребърника и майка си ще продадат. - За да бъдат по-уязвими народите, те трябва да бъдат формирани като отворени общества, затова кръщавате НПО агентурата си примерно „Разградени дворове“. - Установявате контрол над водещите медии, като там единствените „анализатори“ и „акъло-датели“ трябва да бъдат само вашите НПО-агенти. Това ще струва някое милиардче, но инвестицията си струва. Оттук нататък забогатяването е детска играчка, вариантите за трупане на милиарди – много. Един от тях: Използвате появяване на поредния грип в подходяща държава и започвате масова истеризация на „страшния“ вирус. Кръщавате го с гръмко име. Например: Кратуна вирус. Купувате или поръчвате 90% медийно време през което да се говори само за злокобния унищожителен Кратуна вирус. Избират се брояч на трупове някоя кръгла гола кратуна, която наподобява на вирус. Следва спад в икономиките, спад на борсовите индекси, спад на определни валути. Ииии ... потичат стотици милиарди от това че сте заложили за срив. С примерно 10% от тях си плащате инвестиците в агенти и мекерета, а с останалите замисляте поредния удар, който може и да е много по-страшен от едно невинно изплашване на будалите.

кви са тия капиталови борси бе ?

Това са едни полу-хазартни игрални домове, в които можеш да заложиш примерно 50 лв, че икономиката на България ще се срине и ако това стане си тръгваш с 1000 лв в джоба. Виж БФБ - Българска Фондова Борса. Най-големите са НюЙоркска, Лондонска, Франкфуртска и т.н.

Циганите не ги мислете, идете в някое гето на столицата и след това в някое село- разликата е стотиците антени , дори по няколко на циганска къща и тук-таме в селото. По улиците на гетата е пълни с цигани и децата им, в селото пусто , даже и кучета не се виждат. В гетото музика, алкохол и глъчка , в селото тихо, все едно хората са изчезнали.

И? Да знаеш какво се случава с паразита, като умре гостоприемника?

Колега Иванов, разбира се че ще се КРАДЕ. То това е и цялата идея на "борбата с коронавируса". Всяка година умират Х хора от усложнения при грип, но ги пишат пневмония и други диагнози и няма как да ги хванете. за възрастните дори се пише каквото им падне. За да не умрат 100-200- 1000 души от грип ще умрат 7 000 000 и ще загубим отново държавността си поради глупавото управление и Калъфчийски. Сравненията с Италия са безсмислени. Италия ще си въстанови икономиката по някое време, а ние никога.

"Тези дето клатят лодката преди буря, първи падат зад борда" - стара моряшка поговорка, която ще се окаже много подходяща за маймуните, които с подобна реторика клатят общата ни лодка. Както каза един съфорумец преди цели 2 седмици, вариантите са 2: - смърт + фалити + глад; - фалити + глад;

Господа, някой помисли ли КАК ЩЕ ПРЕЖИВЕЯТ ПАНДЕМИЯТА СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ С 250 ЛЕВА МЕСЕЧНА ПЕНСИЯ!!!

Извинявай, колега, но това им е най-малкият проблем ако нямат стотици болести и не им стигат за храна и лекарства. В крайна сметка вече няма да имат половината от разходите си. Ако помагаме на пенсионерите вместо на бизнеса ще фалира държавата и тогава пак ще умрат от глад.

Както са преживявали и до сега. По-големия проблем са тези останали без работа и доходи.

Вижте какво КГБ, мнозинството от тези "останали без работа" са получавали месечни доходи в размер на хиляда и до няколко хиляди лева. Не са мислили за бъдещето си, живеели са удоволствено ден за ден, не са спестявали, а са теглили поголовно кредити.... Сега да чакат от държавата, това звучи безотговорно и абсурдно!!!

Проблемът в момента не са пенсионерите, а хората, оставащи на улицата!!!! Тези добавки по 40 лв. за Великден, изобщо са пълна безмислица на фона на огромните финансови проблеми сега!!! Парите следваше да се насочат за подпомагане на бизнеса с оглед намаляване негативите от тази криза!!!

Вие сте "лесни", поклон че дори и с тези пари оцелявате! Да му мислят младите, които с доход от 1000лв си накупиха телефони за по 3000лв, взеха НИ с 30 годишни ипотеки, коли и к'во ли не, 'щото искат всичко СЕГА и ВЕДНАГА!

Държавата да иска облигационен заем от населението и фирмите с годишна лихва 0,5 %. В момента в банките лихвата е 0%. Всеки ще купи облигации, които са гаранитрани от държавата. След втората световна война България е пуснала облигационен заем и насалението се е включило масово. Така че, ако сме патриоти и мислим за държавата ще се включим и ние. В момента в България се върнаха 300 000 души и всеки е донесъл евро от чужбина. Пари има, въпроса е дали ще се похарчат разумно или ще се измисли схема и от тях да се краде.

Колега, болшинството се върнаха помияри и вместо да помогнат ще са в тежест на бюджета като се наредят за обезщетения. Отделно от това носят и бацили.

Свекърва ми ми показа онези облигации, които навремето са си купували. Едни красиви хартийки, след това е дошла Комунистическата напаст и е направила капак на лимките.

В най-спешен порядък Правителството трябва да спре със създаването на всякакви други щабове и органи и да създаде временен съвет от видни специалисти по икономика с цел намаляване финансовите загубите от тази пандемия!!! Всяко забавяне ще е пагубно з тая държава!!! Трябва да се търси баланс между медицина и икономика, а не да се задържа махалото само в едната посока....

Стига сте лъгали хората - загуби и пропуснати ползи са коренно различни неща ! Това не са загуби, а пропуснати ползи - т.е. ако имаш 10 лв. и ги загубиш е загуба на 10 лв. Но ако си предполагал, че ще изкараш 10 лв., но не се е случило - това са пропуснати ползи, а не загуби ! Губи се нещо, което имаш, а не нещо, което си си мислил, че е можело да имаш ! Държавата трябва да се намеси, като осигури доходи на онези, които са принудени да затворят заради карантината ! Но не да се дават пари на разни фондации, а да се стигне директно до хората, които имат нужда от тях - тези, които не работят в момента заради карантината, малките и средни фирми, които са затворили бизнеса си - към тях могат да се отпускат безлихвени заеми, които да връщат когато си стъпят на краката !

в случая става въпрос точно за загуби, а не за пропуснати ползи. Държавата губи - харчи държавния резерв. Фирмите губят пари заради наеми, лихви, заплати, данъци и т.н. без да произвеждат. Та никой не те лъже. Сам се лъжеш.

Клиентите масово спират работа и затварят, няма и поръчки , доходите резко спряха, обаче сметките продължават да си идват все едно нищо не е станало. Сметки, осигуровки, наеми, кредити.. Резервите ще заминат за 1-2 месеца, а после без приходи?

После всички на борсата и фалираме държавата!

Да беше мор, да беше чума...а то ще се окаже глад.

И бунт!