Котел на биомаса във Финландия произвежда повече енергия от ТЕЦ Бобов Дол

Още през 90-те години на миналия век биомасата е използвана в ЕС като възобновяем източник на енергия

Обратно в новината

Коментари - Котел на биомаса във Финландия произвежда повече енергия от ТЕЦ Бобов Дол | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко, пари струват самолети на картинка? И,защо да не резне някой, някоя лентичка.

Откриването на топлата вода е мъчителен процес!?

А па ние крадем и произвеждаме политически скандали. При това барем три пъти повече от целия Скандинавски полуостров, барабар с Гренландия, Исландия и Фарьорските Острови. Нъц! Те ще ми се фукат!

Според мен, ключова за цялата статия е една думичка - торф. Имаш торф и дървесната биомаса е допълваща. Нямаш торф - нямаш достатъчно биомаса.

В Скандинавските държави могат да си позволят такива планини от дърва за горене. В БГ после пък ще ревете, че са изсекли горите. Откъде да дойде толкова биомаса за ТЕЦ?

Това са гнусни сороисоидни лъжи, долнопробна инсунация и хвърляне на прах в очите на православните. За нас най-качествен и евтин ток и вода ще има само от АЕЦ Белене, ако се построи с руските реактори за коит овече си платихме. Те са най-екологично чисти и модерни на света. Но тъй като сме под сороисдна пропаганда и колониална зависимост, ще ни наложат пак разни биомси и други подобни глупости. Единственият изход за България е упралвение на Партия Възраждане.

Млъквай, трол. Единствената причина да не са те баннали по IP завинаги е защото работиш за сайта да провокираш трафик, нали?

Ние тук сме по-модерни. Горим италиански боклук от Гучи и Долче и Габана.

Пиарът е доста кух.

Гледайте Planet of humans на Майкъл Мур за да видите какво точно стои зад "зелената" биомаса

Един котел е равностоен на производствените мощности на цял Бобов дол. В БГ липсва ефективност на производстото. Ниска производителност - ниски доходи!

Поправете ме, ако греша, но това, което разбирам от статияте е - хайде да горим дърва, вместо въглища.

Принципно слама и отпадъци от дървопреработването, но в нашия вариан ще бъде дървета. Но при условие че цената на пилетите подпира 400 лв. за тон, не виждам от къде толкова дървесина в България. Да не забравяме, севера се отоплява с газ, а ние с пилети и дърва, т.е с биомаса по нашенски :)

Освен това Финландия има по-малко население от България, а територията й е три пъти по-голяма и са основно гори. Т.е. имат много повече запаси от дървесина. На нас не ни стига незаконнатаа сеч, дивото обезлесяване и незаконните пожари, та сега и с технологии от 19век...

pompai

най-голямата въглищна централа в страната ТЕЦ Бобов Дол ?????????? Това е ТЕЦ-2 :))))))

Шшшшшт, тихо. Там са Американци. Там може.

Това е скрита рекламна статия, щом не са написали и кой е автора. Очаквайте съвсем скоро друга статия по темата с името на фирмата, която се занимава с такива неща. Очаквайте и да забранят коментарите.

Гогов, нали! Въпреки прикритието на анонимността! Научете основните мерни единици, а!

звучи добре, ама имаме ли я тази биомаса ?! защото във Финландия това може да е отпаден материал от дърводобива например

нямаме я. У нас за производство пелети директно секат гората, което е доста погрешно