Колко струват евтините дрехи, които купуваме?

Заплатите на шивачките в България трябва да са поне поне пет пъти по-високи

Обратно в новината

Коментари - Колко струват евтините дрехи, които купуваме? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стоките са по-скъпи и по-некачествени. Най-малкото няма толкова убити модели като тук. Преди няколко години си купих Reebok в Лондон за 36 паунда от SportDirect. Същтия модел го гледам сега на български сайт с 35% "отстъпка" са 89 лева. Е няма как да стане! 6 тениски едноцветни там бяха 8 паунда с отстъпка 1/3 от 12 паунда. Материята им е много по-здрава от тези продавани в България, да не говорим че дори в Primark качеството много често е по-високо от това в тук.

Една професионална шевна машина струва 2-10 хиляди а използвана и по-ефтино. Какво им пречи на шивачките да шият дрехи и да продават? Аааа, никой няма да ги купи защото не са маркови. Ами то значи парите идват от създаването на луксозната марка а не от "ефтиня" труд на шивачките. Труда както и блузката са стока и има пазар за него. Който мисли че може да изкара повече да е жив и здрав да търси. Профсъюзите са различно животно обект на друго писание - създаване на монопол. А който много се е загрижил за пакистанските деца да им праща шоколад по пощата.

Дето се вика> Капитализъм за масите, социализъм за върхушката...Това действително е факт, за заплати няма пари, за кефа на шефовите няма дефицит. Това не е капитализъм, а по-скоро робовладелчество. За да има капитализъм трябва да има доста предпоставки налице, една от, които е да има възможност за договаряне - става въпрос тука за работната заплата. В много райони на България няма никаква работа и хората са в положение на роби и приемат и каквото им се подхвърли. Те нямат възможност да се пазарят. ..Ето защо моделът на Борисов разби България. Създадоха се местни феодали, които ползват държавни и европейски пари, за да изграждат зависимости...Най-вероятно тези които "създават" работа взимат евросубсидии...Единственият вариант е в тази обстановка е местни Робин Худ да взимат нещата в свои ръце, иначе нито синдикати, никои не може да помогне. Другият вариант е взимаш си куфара и чао. ....Да това е България в 21 в. страна от ЕС.

ВНИМАНИЕ ИЗМАМА В ОЛХ Внимавайте върви измама в сайтовете за продажби!!! Схемата е доста хитра! Започва, като някой се свързва с вас (обикновено в вайбър) за нещо което продавате. Предлага ви да купи стоката и ви предлага да стане със сигурна доставка в платформата. Праща ви линк в който уж се зарежда сайта на олх. Там пише сигурна доставка и плащане. Иска ви данни за картата (номер, дата на валодност име). ВНИМАНИЕ!!!! НЕ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ 3D ИЛИ КОДА ЗА ПОТВУРЖДЕНИЕ ЗА ПЛАЩАНЕТО ЩЕ ВИ СПАСИ!!!!! След натискане на изпрати излиза код за потвърждение, който ще получотр с SMS!!!! Тук, те нареждат плащане към своя сметка. Банката изпраща SMS за потвърждение на плащането, вие си мислоте че това е кода. Въведете ли кода, те имат кода за потвърждение на плащането и ви взимат парите!!! ЗАПОМНЕТЕ С НОМЕРА НА КАРТАТА САМО СЕ ПЛАЩА НЕ СЕ ПОЛУЧАВА!!! Бъдете внимателни!

Ми кат се знай всичко туй чак в Германистан, защо се допуска ? Защо ни е тоз Еврогей ? Нали все демокрацията защитават там ? Защо тогава допускат по време на демокрация уж да се живее във феодализъм ? Айде, молим те ! Все изненадани... Ми щото няма никаква измислена демокрация, а само див капитализъм, алчност, безскруполност, безочие, липса на морал, безбожници, сребролюбци...продажни политици. Останалото е статистика.

на крив хой еврогей му е виновен....

е няма как ефтини парцалки от некачествен изкуственяк да водят до по високи заплати...

Ти как разбра, че са евтини парцалки от некачествен материал ? Щото това не пречи на феодала да тъне в излишен лукс, да кара супер луксозни коли, да има десетки огромни имоти у нас и в чужбина, да издържа няколко любовници, да глези сума ти лапетии със скъпи коли и къщи, да обикаля по скъпи и луксозни дестинации... Ай, сиктир ! Нямало било пари, щото робите не работели качествено.. А относно некачествените материали, да не ги определят робите ? Пак Алчният феодалски гъз се опитва да лъже...

Още от времето на Тасийка е така. Тогава социалистическите работнички компенсираха ниското заплащане с кражби.

!

извода от последния абзац от проучването на DW - по-добре всичко да си остане по старо му, че да не се стреснат концерните !!!

Никой не кара на сила хората да работят това. Тъпото е, че хубава марка дреха, ушита в България е 5 пъти по-качествена от същата, произведена в Бангладеш, Индонезия, Китай, Турция. Имам няколко такива примера вкъщи, но нашите не са бизнесмени и предприемачи. За тях реинвестиция означава - Порше, Малдиви, любовници и 4 апартамента, 2 от които в чужбина.

Прави цех почни да шиеше и прави реинвестиция като са ти ясни нещата!

Обаче, който не е правил цени, ще се подведе. Примерно за една ризка в цената влиза плата, конеца, копчетата, етикетите, опаковката, труда, надценката и още една надценка отгоре. Предприятията производители и без това дерат кожата на поръчителите си и за горките жени не остава нищо. Един прословут масон в бизнеса караше жените да работят безплатно всяка събота заради благоволението изобщо да имат работа. Докато не се въведе строг държавен контрол и огромни санкции по отношение на производителите, нищо няма да се промени. А контролът трябва да е публичен.

Какво ни занимавате с някакви си ...обикновени?! Важното е, че новите депутати отново се споразумяха за собствените си възнаграждения.

Не става въпрос за социализъм, а за това всеки да получава ДОСТОЙНО възнаграждение. Да ти стигат парите за нормален живот и да остава нещо настрани. Нека уважаваме и чуждия труд. А за некачествената продукция (не само дрехите) - пести се масово не само от заплати, но и от материали, затова резултатът е такъв.

Аз нося само изпитано и изпробвано качество - трета ръка от синове и дъщери, дори и клавиатурата е старата им тяхна.

В провинцията от една такава фирма един феодал за 10 години си купи 5 3-етажни палата в София,Албена и Пловдив,отделно са лукс апартаменти в сградите на Артекс,купи сграда на 3 етажа на централната улица във Виена,кара две спортни коли за по 500 000 лв броя, с 6 цифрени номера,обиколи екзотиките на света,вечер хвърляше по една шивашка заплата за да преяде в някой ресторант,уреди си и внуците с луксозни жилища и лимузини,а на шивачките роби минималната заплата,все пари нямал,все криза е,все било зле... С такива е пълно в България,те изгониха народа в чужбина,те унищожиха държавата ни от преяждане,затова са ниски заплатите тук!

В България в този бранш има два проблема - работниците и собствениците! Призводителността на работниците е ниска, дисциплина също, но така е в повечето браншове. Сръвнено с Полша например, един и същи модел сако, със същите машини, там 50 човека произвеждат на ден колкото 100 в България! Говоря от личне опит!!! От друга страна в България, собственик на цех с 20 шивачки, караш Порше Кайен и цялото му семейство го издържат тези 20 шивачки! Никъде в нормалния свят няма собственик на подобен малък бизнес и семейството му да живеят толкова охолно на гърба на толкова малко хора!! За съжаление трудно се излиза от този кръг - работя малко, защото плащаш малко, плащам малко защо не произвеждаш достатъчно! Иначе в БГ все още има стрхотни специалсти в областта, все още се шие за най-големите и скъпи марки, все още има фабрички чийто собственици ценят всеки човек и дават високи заплати ! Но за съжаление са на изчезване!!

Порше Кайен втора ръка не е толкова скъпо! Колата не е мерило за богатство.

Живеем във времена на бесен и неконтролируем капитализъм, каквито и регулации да вкарате, феодала ще произвежда ако трябва в Тамбукту, ще вкарва стоката контрабандно и пак ще експлоатира, в името на печалбата.... а политиците стават все по-мръсни, продажни и евтини...

Да де, ама печалбите НЕ остават в производителите, за да плащат по-големи заплати. Печалбите остават в търговците на тези стоки. Същото като с хранителните стоки. Производителите рискуват, инвестират, наемат хора, а търговците обират печалбата изцяло!

Не само това, и хората се изродиха, обикалят като луди за да намерят най-евтиното и най-боклучавото...

Карам на секънд хенд и нов внос!

Заплатите на шивачките могат да се вдигнат по естествен начин ,ако започнат да произвеждат качествена стока. Един пример , преди седмица си закупих 2 анцунга от Хасковска фирма (директно от цеха). Един номер по-големи (за да е по-удобно из къщи), конците им се изпокъсаха за дни. Чисто нови дрехи и се наложи да си ги шия сам ,защото материала с който са правени е боклук. Не е само това и от други бългаски цехове съм купувал дрехи - същата ситуация. Ако произвеждат качествена стока която хората да купуват , няма да е проблем да им се вдигнат заплатите с парите от продажба , но когато произвеждаш нещо което е по-некачествено от най-евтиното турско , какво очаквате...

Има шивашки фирми,които произвеждат качествена стока,но заплатите отново са ниски! Всичко се гълта от феодала!

И шивачките, според вас, определят с какви конци да шият?

Не се сърдете на шивачките , а на този, който е купил от евтините конци. Хубавите конци не се късат. Късат се стояли и дефектни, които обаче са за без пари. Повярвайте с тях се шие много по-трудно и сръдкаво, защото се късат постоянно и докато се минава тигела.

Не съдя шивачките ,а т.н. български "Бизнесмени". За съжаление българина не става за бизнесмен ,защото не може да разбере как се правят пари. Нашите феодали зная само ден година храни и от нищо нещо. За да има заплати са нужни 2 неща: 1. Качествена стока - която се прави с качествени материали 2. Бизнесмен който разбира ,че винаги трябва да ре-инвестира част от печалбата обратно в предприятието (нови производства и заплати на служителите). За съжаление в БГ не се случва нито едното , нито другото.

В момента една шивачка в София взима минимум 1200 лева. Една шивачка в провинцията не пада под 800 лева. Моля, обяснете ми как заплатите им да станат 4000-6000 лева.

С мерак.

АМи направи една шивашка фирма и давай 5 бона заплата - много ще те обичат! Какво чакаш? Виж какви печалби имало в тая работа - защо да не ги вземеш ти?!

Защо да не станат ? Лошото е, че тогава сигурно един хляб ще е 10 лв.

Не сигурно, а със сигурност! Като на онзи шизофреник Сидеров с минималната пенсия от 1000лв преди 6-7-8ф

Ако цялата печалба не се гълта от собственика може да се повиши заплащането! В момента печалбата се изсмуква за десетки луксозни жилища в София,по морето и в чужбина,за скъпи лимузини,за охолен живот и затова за робите шивачки няма пари!

Най добре да се чете Манисфестът на комунистическаата партия. При шивачките имало риск от нараняване. Ауууууууу олеле. Така стъпка по стъпка се стига до социалистическата революция.

А бе, то и при теб има опасност от нараняване, като си думнеш кухата глава в бюрото и после олелеееее, какво стана ....

Минималната работна заплата в България е 650лв. Значи шивачките трябва да получават 3250 лева. Тази статия е писана от идиоти.

дойче веле, сър!