Колко струва литър А-95 в Европа?

В Исландия е най-скъпо, в бившите съветски републики-най-евтино

Обратно в новината

Коментари - Колко струва литър А-95 в Европа? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде сега да направите и класация, която има смисъл. Колко литра бензин може да си позволи всяка нация с една средна/минимална работна заплата. Аналогично за храната, тока и газта.

Българският бензин е с 25% по-евтин от немския, но и със същия процент по-некачествен.

При минимална заплата от около 255 евро в България, цена на 95 - 1,10 евро. При минимална заплата от около 1500 евро в Гемания, цена на 95 - 1,40 евро. Когато ги догоним, тогава ми правете такива сравнения.......

А каква е минималната заплата в Норвегия ?!?

Не знам колко,но мисля че там никой не взима такава...

Тази статистика на цените е лишена от икономически смисъл, защото не отчита равнището на доходите!

Класацията трябва да се прави, като се вземе цената преди облагане с акциз и ДДС. Освен това винаги "пропускат", че Лукойл-Нефтохим работи с петрол, който не е закупен по пазарни котировки, а с дискаунт и то немалък защото не е преминал Босфора и е тип "Уралс" - тоест некачествен. Когато бяха споровете за нефтопровода Бургас-Александруполис експертите го повтаряха непрекъснато, но после бързо се "забрави".

А каква е класацията на цените преди акциз и ДДС?

Това е въпросът, а не какви са доходите! Доходите са такива за каквито пари успеем да продадем труда, знанията и опита си.

Спрямо стандарта тек е много висока цената.

Ама как ве? Нали в България беше най-скъпо заради Лукойл? Нали уж Русия продаваше на бившите съветски републики скъпо и прескъпо, докато в еврохалифата бензинът е без пари?

... абсолютен селски бик си - и то прост. Вземи се ограмоти как се формира КРАЙНАТА цена на бензина и после се изхождай по фирумите. Аман от дебили, ,като тебе!

Коментарите и оценките могат да имат някакъв смисъл само ако се знае какви са средните доходи за дадена страна и какви са цените на стоките от първа необходимост и услугите. Иначе, са просто някакви отвлечени числа, които нищо не значат.

Ако не се дървехме на Русия и бяхме с тях щяхме да имаме и ефтин ток и ефтин бензин. Що е толкоз скъпо в Холандия като уж били толкоз добре?

Ако не се дървехме на Русия, Лукойл и Булгаргаз щяха да пълнят хазната ни с реалният размер данъци, нали така?

Русофилистиците от а така явно и раб фак нямат...."ЕФТИН" бензин и ток ще имаме когато започнем да си го копаем и да не сме зависими от ватенките но селски чутури освен как да правят парцуца от друго не разбират

Кажете колко литра бензин може да си купи средният европеец и колко бедния българин, а не колко струва един литър.

Абе не знам колко литра, но и там почнаха да карат малолитражки. Кажете как 50% от германците живеят цял живот под наем и колко им е наема, защото у нас има няма 5% да са под наем само и този разход да го нямат.

германците не държат пари в банки-всичко и е на лизинг и колите и жилищата но това означава само едно-сигурни доходи

...и това е по време на "престъпния ""комунистически "режим ...