Колко ще ви вземат за найлонова торбичка в ЕС?

Цените варират от 5 евроцента до няколко евро за по-големите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Av USa. Cat iskash da opazvash priridata.Az si kupih torba za 10$ i pazaruvam s neq. Ne mi trqbvat tam nekakvi plasmasovi torbichki_ mombicnki. Davam si sobstven stimul za opazvane na prirodata. Ta kupi si edna golqma torba i pazaruvai c neq 5 godini.I prirodata chita i ti nahranen.

Интересен подход - първо ти натрапват нещо защото било екологично, а после практически те глобяват в защита на екологията!

В квартала не се унижава да ни ги продава, смешно и тъпо е. Иначе въпросът е като с цигарите - никой не му пука за здравето, нещо уж предупреждават, но всъщност това е само претекст да вдигат тихом-мълком цените и да си намират оправдание. Щом искате, махнете торбичките, спрете производството на цигари и алкохол, затворете бензиностанциите и въпросът ще се реши! Но не става, нали? Иначе кой ще краде и какво ще ядат милионите чиновници и чиновнички, като не знаят друго? На един работещ и произвеждащ се падат поне по десет наблюдаващи и обгрижващи го, които чакат само заработеното да му се нахвърлят.

Не научиха, че торбички от найлон никога не е имало. От полиетилен са.

Няма нищо безплатно на този свят. Веднъж цената на торбичките е калкулирана в разходите и втори път ти я продават. Двойно доене!

"В държавите от ЕС полиетиленовите торбички се предоставят срещу заплащане. " ---- Това НЕ Е ВЯРНО !!! Живея и работя от 4 години в страна от ЕС-в Кипър и винаги найлоновите торбички ги дават безплатно! В хранителни магазини навсякъде. Не ме питат "искам ли торбичка" както правят в България и да ми таксуват после, а ми слагат направо в торбички и те са напълно безплатни! Взема си хляб и мляко - в една торбичка, взема си и нещо друго, слагат го в друга голяма найлонова торбичка. Не ги блъскат в една. Всичките са напълно безплатни и продавачките винаги слагат продуктите в найлоновите торбички без да питат искаш ли. Естествено че хората искат, къде ще си носят продуктите, в ръце ли? Във всеки един хранителен магазин е така, и в малките квартални хранителни магазини. У дома съм събрал стотици найлонови торбички, ползвам ги за коша за боклук. Само в България всичко е наопаки, не стига, че имат нахалството да ме питат искам ли, при положение, че виждат че няма къде да ги сложа, ами и не казват че са платени и после ми ги таксуват. Какво нахалство. Торбичките трябва да са безплатни и в България и продавачките да не питат искате ли торбичка а винаги да слагат продуктите на хората в торбички. Така е учтиво така се печелят клиенти. И торбичките да са напълно безплатни. Това нещо в България ме отврати, и колкото и да е маловажно това нещо това също е една от причините да не искам да живея в България, а в Кипър. пп. и продавачките в Кипър не казват "няма нищо безплатно", както ми казват продавачките в българските магазини в България, когато им обясня как е в чужбина и по конкретно Кипър как найлоновите торбички са напълно безплатни и никога не питат клиента иска ли торбичка а винаги му слагат продуктите в такива торбички.

Може в Кипър да са безплатни но навсякъде другаде са платени. В Англия струват 5 пенса. Това е цена наложена от държавата/ЕС и не позволява на магазина дори и да иска да ги дава без пари заради опазване на околната среда.

Интересно ми е преди 4 години къде сте живели? Луната или Марс? Защото и тук беше такава практиката, а пък нещо нямате спомен... Пък и в някои квартални и по-малки магазини още дават торбички без да искат пари за тях.