Кои пенсионери ще получат осъвременяване на пенсиите и кои не

От днес, 1 юли, пенсиите, отпуснати до 31 декември 2020 г., ще бъдат осъвременени с 5 процента. Не всички пенсионери обаче ще получат пенсии с петпроцентното увеличение

Обратно в новината

Коментари - Кои пенсионери ще получат осъвременяване на пенсиите и кои не | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Общо 897 хиляди пенсионери няма да получат увеличение, защото след осъвременяването реалната им пенсия остава под минималния размер и се приравнява на нея" Това изречение е лъжа. И първата му част противоречи на края. Тези хора, за които след увеличение на пенсията им с 5% се окаже, че увеличената пенсия е под минимланта. Ще получават минималната пенсия. Т.е. ще получат по-висока пенсия от 5% увеличени. Т.е. ще им се увеличи пенсията с повече от 5%.

Танева си е добре в Парламента.Да не я мислим!!!?

Цинизъм!Геноцид за възрастните.

Залагай на боркинята Такева, там е истината! Грижовна, милосърдна,помага с каквото има и може на всеки, вдъхва увереност и на гладния, че един ден, е-ех, един ден, в някой друг живо-от......А и скромна. Свали си дрънкулките да не дразни "електоралните единици". И да почерпиш за увеличението.Малко, но от сърце - черпнята де.

Е колко пъти предъвквате едно и също не казвате само Иван Нейков кат оди кат ейван пингвин от студио в студио кво заработил,колко пенсионери е посрещнал и изпратил с голямата надежда за "споко старини"

Аз с моята пенсийка от 350 лева няма да се оправя и при трикратното й увеличение, а тия ми говорят за едни 5%, които одма ги дарявам на депутатите да си правят по един голям банкет на всяко 7-во число, че и да поканят роднини и приятели и да ме благославят!!

Нямаш право да се оплакваш от 900 лева пенсия. Когато в същото време един млад работника на МРЗ взима чисти 490 лева месечно. И за разлика от теб ходи, не е сам, ами гледа и дете. Ходи на работа, и е принуден да купува билетчета за градски транспорт. А не като теб да получава безплатана карата за градски транспорт или си седи в къщи по цял ден.

18 000 пенсионери няма да получат увеличение защото получават тавана на пенсията е написало джурналистчето. Правилно е да се каже, че те също ще получат увеличение, но няма да им бъде изплащано, защото е над тавана. Ще го получат тогава, когато се вдигне или отпадне тавана на пенсиите.

Абе защо тарикатите с 1372 ще получават 5% увеличение, което е 65 лева,а хора работели над 40 години и са се инвалидизирали от бачкане и са се пенсионирали с по 300 лева песния ще получат 15 лева увеличение, значи тариката получва още по голяма привилегия

На прост човек няма какво да се обяснява.

Ама цоциалист пазарна икономика немое да прай -изцоцва държавата бие се в гърдите че е дермократ,богатее дръжавата заприличва на дръглива кранта и това колко време вече,когато некой самозван се политик не е на държавна копанка почва да прай свинщини да роптае/стачкува/-той бил най-свестния другите преяли с власт-революция на прасетата

До значи, Затова имаше Швейцарско правило - половината увеличение е %, другото е фиксирано. Защото пък си помисли, че единият е плащал 200лв осигуровка на месец, другия 30лв. Нали не очакваш да получат еднакво? Така вместо на всеки по 50лв или на всеки по 5% да бъде 2% + 20лв. защо не? А и ако си ПОД минималната как точно да ти се вдигне?? Аз искам половината ми осигуровка да отива в лична сметка, ама в момента все още отива много малко към такава. Такова е положението. Трябват законодателни промени.

имаше куп хора цял живот лежали и после се пенсионираха с огромни пенсии ползвайки вратички в закона само с няква привидна работа последните години, и хора пожарникари които са си рискували живота пенсионирани за 500 лева, тези с големите пенсии днес са тарикатите, не са тези заслужилите

Актуализирайте всички отпуснати пенсии спрямо стандарта на живот за всяка година. Не може депутати и министри да си увеличават заплатите с над 300 лева и повече , а за пенсионерите с по 5 - 20 лв. В в една северна Македония всяка година на пенсионерите се увеличават пенсиите спрямо стандарта на живот а инфлацията защо България унищожават Старите хора по този начин като ги обричат на бедност и смърт

Нали осъзнавате, че депутатите са 240, а пенсионерите 2млн. близо? За бюджета разходите за двете са непоставими. Да, би било чудесно, ако можехме да си позволим да плащаме достойни (дори не високи) пенсии на възрастните. Обаче това го обясни на всеки, които не се осигурява на реалната си заплата, а взима пари под масата. Първо, ощетява родителите си, защото парите в НОИ редовно не стигат и се прибягва до бюджета. Второ, ощетява себе си, защото един ден ще взима минимална/ниска пенсия. И после да секнем корупция, изтичане на пари към наши хора и фирми и едва тогава доста неща в държавата може да се оправят. Да дадеш пари, които нямаш, не е добро решение.

...за депутатите имаш, а за пенсионерите - не било добро решение!!! НЕ МОЖЕ ЗА БОГАТИТЕ ДА ИМАШ И ДАВАШ / 5% НА 1372 СА КЪМ 70ЛВ. ОЩЕ/ А ЗА БЕДНИТЕ - ДА НЯМАШ И 10 ЛВ.!!!НЕ Е ДОБРО РЕШЕНИЕ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ПРОПАСТТА МЕЖДУ БЕДНИ И БОГАТИ!

240*70=16 800лв на месец 2млн"10 = 20млн. лв на месец Иначе факт, могат да не си преизчисляват заплатите известно време и нищо няма да им стане.

Вместо увеличения на пенсите получаваме увеличение на тока. Да ни е честито новото управление на Мунчо и Божковите хора.

Безсрамници!!! Повече от 900 000 пенсионери ще останат без увеличение на пенсиите.

При комунизма е така,само за нашите хора,че доста огладняха напоследък:)))))))))

Каква част от тях са се осигурявали на 4 часа и то на минимална заплата? Имат ли достатъчно стаж тези хора? Извинявам се, но дори и майка ми, която взимаше заплата доста близка до минималната взима повече от минамалната пенсия. Дядо ми, пенсионер вече 30 години при все че не е имало скоро осъвременяване, взима над минималната. Баба ми взимаше минимална, то тя беше работила "само" 15-20 години. Ние, работещите, трябва да изискваме и да настояваме да ни осигуряват на реалната заплата. Иначе един ден ще плачем, че ни се полага по-малко и от минималната.

Аз лично мога да дам за пример моя роднина работила 36 години на държавна работа на 8 часов работен ден като учителка.

Коментар, това, което казваш, е много много тъжно. Особено като се има предвид факта, че учителите по-скоро взимат около средната за страната заплата, следва при пенсиониране да отидат около средната пенсия.