КНСБ предупреди за заявки за масови съкращения в големи заводи заради цената на тока

Финансовите компенсации за фирмите трябва да бъдат подновени още от декември с по-значима подкрепа и да продължат поне за първото тримесечие на 2022 г., заяви Пламен Димитров

Обратно в новината

Коментари - КНСБ предупреди за заявки за масови съкращения в големи заводи заради цената на тока | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отдавна приватизираха синдикалната дейност в подкрепа на един друг Синдикат

Капитализма приключи, в смисъл те го приключват, няма периферия за усвояване. Стария начин за ресет чрез депресия или война няма да има. В Давос оповестиха техните планове, големия ресет и инклузивен капитализъм. Под ресет да се има предвид зануляване, а не рестарт като преди. Целта е техните транснационални компании да си останат техни, за сметка на всичко останало дето е среден и дребен бизнес. На практика место всички да фалират, едните искат да заграбят цялата власт за сметка на фалита на месните елити. Лангард каза подобно, тези нови пари трябва да изчезнат. Много са тъпи месните елити, мислят че могат да се спасят ако играят по свирката на глобалистите, не неможете. Място да вдигнат всички структури, да отрежат глобалните политици и компании, те позволиха от Канада и САЩ са ни направят правителство на глобалистите.

Бла-бла, интернет мантри и откровени глупости.

Сърбия мегаватчас 130 лева, Сърбия няма АЕЦ. Турция мегаватчас 115 лева. България мегаватчас 550 лева. Борсите за Ел. Енергия печелят милиарди за сметка на промишлеността. Изход, премахване на спекулата със тока.

Си нямат Баце,да им либерализира цените на тока и счетоводителката Теменужка,да им "оправя"енергетиката .

Кирчо Ментата е обещал, че всеки българин ще стане милионер. Гарантирано от опита на Румен Гечев. Съвсем скоро.

Уж синдикалист да отговори защо ръстът на заплатите в държавния сектор изпреварва този в частния? Истината е ,че частният сектор в България е неконкурентен в много аспекти с колегите си в Европа.Отделен въпрос е ,че българските работодатели са алчни и в повечето случаи некомпетентни.Не могат да постигнат нито повишение на производителността, нито на заплатите . Важни са само чекмеджетата.

А пари........

goose

Значи притеснявате се, че ще се уволняват работници заради цената на тока и разходите, което това повлича за работодателя, но в същото време с две ръце гласувате за увеличение на минималната заплата? :-) Това ако не е раздвояване на личността ...

Големи заводи?Я посочете поне два такива.

ГЕРБ ще управлява още дълго време.Всички комисии за ценообразуване са тяхно,имат много кметове,имат топлофикации имат си електроразпределителни дружества,във всички частни фирми имат назначени хора на високи позиции(под натиск от ГЕРБ),за да може спокойно да се раздават подкупи и да се смуче от фирмите,имат си прокуратура имат си хора и в съда,за медиите не ми се говори.На нас ще ни е необходимо повече време да се освободим от тях

Това фактологически не е вярно. Чиста лъжа. Например КЕВР е на ДБ.

При тези цени на енергията, това е ясно. Енергоемките производства, стават неконкурентни. Разбира се ЕС, може да проба да обложи с СО2 данък китайските или руските конкуренти. Но докато това стане производствата тук ще завършат. Като се разбягат хората, после пускането няма да е лесно. Пък дори и ЕС да успее да обложи с данък СО2 конкуренцията, това няма да направи европейските стоки конкурентни извън ЕС. Като цяло ЕС си стреля в краката, та и в ръцете. Много усърдно при това. Идеята с соларките и преките имаше смисъл, ако енергията ставаше по-достъпна. Получаваме обаче точно обратното - което не е изненада, технически грамотните от 10г обясняват че тези еко простотии, освен че нямат общо с екологията, ще доведат и до липса на ток. Ииии? Кво праивме сега? Сички ставаме програмисти?

Курвите Нямат Срам от Българите

ЕС се управлява от лобисти и измамници - ето го резултата! Уж климат, уж промени, уж ваксини, уж затопляне, а то просто да ни гепят парите и да ни оставят без ток, без работа и без живот. Данке Меркел!