КНСБ предложи минимална пенсия от 250 лева и ръст на заплатата на чиновниците в "две части"

Евентуалното увеличение от 1 юли 2020 г. се равнява на 14%. Синдикатът настоява за повече от 10% увеличение на заплатите в държавната администрация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Azzzzzzz

абе може ли да сте такива смешници бе.. 100 евро пенсия, нещастници.. и 300 вл парно

Срамна е пенсеята на моята майка - стаж над 35 години за пенсия от 300 лева???

Kenn1111

Това предложение е подигравка с пенсионерите в страната.То е и подигравка с работещите.Минималната пенсия отдавна трябваше да е поне 800 лева а минималната заплата 1200.Това което имаме у нас е пародия на профсъюзи и държава.Но и като гледам изборните резултати не се учудвам че така се подиграват с нас.

"България след 13 години членство в ЕС - най-бедната, най-корумпираната в съюза, както и с най-висока смъртност в света. Обстановката в България може да се опише като: българи лъжат българи. Все пак държавата се управляват от българи, които явно единствено се интересуват от собствения си интерес (тоест увояване на средства по проекти и придобиване на евтини имоти). Чуждите компании почти винаги се управляват от българи, чиято мисия е да натиска български работници в калта. И т.н. Излишно е да казвам, че цените в България са едни от най-високите спрямо доходите, а качеството едно от най-ниските." Само болни мозъци искат да се пенсионират в държава като България! 40 години трудов стаж по 250 лв/месец е 120 000 лв. Май е по-добре да си ги събирате в банка, защото иначе никога няма да видите тези пари. А по 500 лв, са 240 000 лв.

и що най-мързеливите трябва да получат пари? Що не на всички с 14%?

Големият проблем е в пенсиите на работилите по 35-40 години, които срамно се приближават до размери на други пенсии на хора с НЕЗНАЧИТЕЛЕН трудов стаж от по 10-15-20 години. Несъизмерими са нещата и точно тук е проблемът, а не при неработили и получаващи минимална пенсия! МАЛКИ са пенсиите на хората с ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН трудов СТАЖ! Какви са тези смешни пенсии при тях от по 300 лева за 40 години???

Ами нали трябва да има пенсии и за "шапкарите" ,"работили" по 20-25 години,след,като се пенсионират с по 20 БРЗ и пенсии, започващи от 400 за сержантско-старшинският с-в и стигащ до "тавана" за полковниците. А у нас ,те съвсем не са малко... започвайки от бившата ни Армия ,кога наброяваше 130 000 и Полицията, когато винаги е била не по-малко от 50-70 000.

СРАМ и ПОДИГРАВКА !

Беше 300 лв ,сега дават 250 мин. пенсия за трудов стаж и възраст , и то от юли 2020 г . Чак през юли 2021 г. мин. пенсия за стаж и възраст ще стане 300 лв . Извод - търпение още 2 години и друго тази група хора ще останат под прага на бедност и през 2021 , а както излиза и през 2030 г. сРАМ и ПОЗОР .

Предлагам да се вдигнат заплатите в държавната администрация, но веднага след като тя бъде съкратена с 50%.

че се делят хората в България на държавни служители и всички останали. Айде с простата аритметика сметнете колко народ в държавната администрация, полиция, митници и т.н. са освободени от плащане на осигуровки. И всички тия ще се пенсионират и получат пенсии в голям размер.Въпроса е от къде? Ако на всички граждани, независимо къде работят им се удържат равен процент осигуровки ,естествено ще има за нормални пенсии. Другият проблем е, че частните работодатели масово назначават работниците на минимални заплати, така спестяват от осигуровки и хората нямат избор, че ако не се съгласят губят работното място. Но, така също губят от болнични, при платена борса и при пенсиониране. И никой не е в състояние да задължи частните работодатели да осигуряват хората на реални заплати. При такъв случай ще паднат заплатите, тъй като работодателите в никакъв случай не искат да губят и да се минат. Те само трупат на гърба на работници и служители, плащат на когото трябва да излязат с ниска печалба, че да не плащат и голям данък печалба. Само ги гледаме с нови къщи, коли,любовници, по луксозни почивки и никой не контролира произхода на парите им, след като не показват печалба. Ако някога спрат всички тия игрички и далавери, ще има пари за всички.

В Бг няма синдикати. КНСБ само имитират дейност. Подкрепа- също.

Държавната администрация не заслужава и лев увеличение на заплатите. На жсеки 4-5 месеца си раздават бонуси, 13-та заплата и пр. Държавната и общинската администрация трябва да се съкрати с 50%.

добре де моята пенсия е 300 лв машинен инженер с 32 години трудов стаж, минимална 250 за тези дето нищо не са правили, а моята тогава колко трябва да стане

Над 350лв.

Бъркаш минимална пенсия и социална пенсия. Социалната пенсия е за тия, дето нищо не са правили, тя е около 150лв. Минималната пенсия е за хора с пълен трудов стаж, но ниски осигуровки. Тези хора са работили, колкото трябва. Недейте скача така срещу всички хора!

Ами така е брат. Що си блъскал да учиш? Че и баща ти да те издържа ,като студент 4-5 години. Да беше станал един сержант, със средно ,не само ,че досега поне 15-на години щеше да вземаш по над 350 лв. пенсия , ами щеше да си гушнеш и една шапка пачки от по 20 БРЗ. Я моите набори ,дето нищо не са учили след казармата от 20-на години са пенсионери,че и всеки и на работа се хванал...кой банка пази,кой паркинг варди ,а някой по-тарикати и на държавна службичка са се цанили. А аз още стаж събирам, че с този "преход" и осигурителен стаж ми се губи ,5-те от ВУЗ-а също ,пък и дипломата ми нищо не чини, откакто хора със спортни и помощни у-ща ,АОНСО-та ,сервитьори и бармани станаха банкери,политици и "бизнесмени" .

Ако увеличат минималната пенсия на 250 лева, какво ще стане с пенсиите, които сега са 250 лева и са дадени за пълен осигурителен стаж и навършена възраст?

Ще ги намалят, че няма да има пари за тях. :-)

Пенсиите на днешните пенсионери, се плащат от днешните работещи. 1989г. - Население на България 9 милиона, 30 години по - късно 2019г. - население на България 7 милиона. Това е сметката нетно изтичане на 2 милиона български граждани в чужбина. Ама в чужбина не отиват сами 7 годишни деца, а хора в трудоспособна възраст, които не плащат данъци тук, няма как да има нормални пенсии, като няма постъпления за нормални пенсии. Ниските пенсии не са проблема, а негов симптом. Пробелмът е ниското качество на образованието у нас, шуробаджанащината, и липсата на големи компании, в които на кадърните хора да могат да се развиват и трудът им да се цени. Решението на всичките тези проблеми от индивидуална гледна точка е емиграцията в чужбина. Оправете ги тия неща и после да видим дали няма да се вдигнат пенсиите.

Само в изостанала страна може да направиш почти РАВНИ ПЕНСИИТЕ на РАБОТИЛИ и ВНАСЯЛИ ОСИГУРОВКИ 40 ГОДИНИ и ХОРА, НЕРАБОТИЛИ или НЕВНАСЯЛИ ОСИГУРОВКИ. Честито равенство!

Подобна уравнивиловка беше характерна за т.н. "социализъм" и "комунизъм". Явно след 30 години "реформи" се въртим в омагьосан кръг.

За каква уравновиловка при пенсиите говорите ? Какво е отношението между 1200лв. и минималната пенсия за тр.стаж и възраст днес? Защо в следвоенна Западна Германия съотношението между най-голяма и най-малката пенсия е 3:1 ? Защо в следвоенна Западна Германия съотношението между най-високото и най-ниското възнаграждение в едно/дори и частно/ предприяти е 4:1 ? Кога е имало комунизъм в Западна Германия след Ваймарската република ?

Постоянно оглеждаме да си купим апартамент в София (добри заплати взимаме с жената) но.... да изтегля кредит за 30 години, да го изплащам в тая мизерия и накрая да заслужа 250лв пенсия........ Който остарее в София става Дърт, Тъп и Болен....

Е как така-мин. да се увеличи до линията на бедност, т.е. около 360 лева, а тези които сега получават между 300 и 400 лева да се изравнят с тези с мин. пенсия. Нещо аритметиката и справедливостта никаква я няма- като ще се увеличават пенсиите, то да се увеличат всички с по-чувствителен процент-така е редно.

Пълна гавра с български народ !

Началника пресмята индивидуалния принос като преспи с калинките, а тези които не сме калинки, оставаме с малък принос Заплатите се определят на база длъжност която заемаш и имат цифрово изражение -годишна заплата. Всички останали начини на изчисление водят до кражби

КНСБ ако може някой да им забрани да предлагат каквото и да било. Не е работа на синдикат да се занимава с пенсии. А на чиновниците да се увеличават заплатите без ръст на ефективността и при тоя раздут щат - В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!!

Толкова хубаво сте ги сметнали, че разликата между мен и началникът, който ми е пришит е не 20 лв., а два пъти.

КНСБ предложи минимална пенсия от 250 лева и ръст на заплатата на чиновниците в "две части" Много "добре" казано-ръст на заплатите на чиновниците,а тези,които не са чиновници,среден пръст.

Уважаеми отново правите глупости. Индивидуалния принос е изключително субективно нещо, пречупено през волята на началника, който стои на тази позиция, защото е поставен от силните на деня. Така индивидуалния принос може да се даде, но може и да не се даде. За пред света се казва че се увеличават заплатите а всъщност с точно тази част от заплатата- ДМС-то на Дянков, те си правят каквото искат. Моля кажете къде по света има такова нещо, освен в изоставащате страни като България? ??? По този начин ще продължавате да ни ограбване. Дори и така да е, нищо не може да отнесете. Така жизнения стандарт ще е по нисък. Така ще се продължава стимулиране на реките и рушветите.

вие за държавната администрация ли работите, че искате още да им вдигате заплатите? Че те от държ. администрация не плащат осигуровки, затова няма и пари за пенсионерите. Значи на 850 хиляди пенсионери да се вдигне минималната с 30 лв, на още поне толкова с пенсии от 250-350 лв да се вдигне с по 20 лв. месечно, така ли? Това ли ще бъде голямото увеличение и то чак от юли 2020 г? А от януари с колко процента ще се вдигнат цените на стоки и услуги, а? Срам и позор в каква нищета живеят пенсионерите в България. И с каква наглост постоянно им втълпявате как ще им се вдигат пенсиите, а реално те обедняват повече с тия мижави проценти след като цените скачат с 30%. Айде по-малко манипулация, че бедни има много ,но не са и прости хора.

колко ще получават? Ще им индексирате с 6,7% като на всички....и ще изравните пенсиите им така ли? И докога така??????? Работил ,неработил 10 лв. разлика в пенсията така ли? Ей на това се вика синдикалисти......с чужда пита помен правят.

позор за стрна от ЕС! Как не ви е срам да псоменавате такава цифра за цял месец бе?!?

това е решение! да си мълчат, да не псоменават, и да си стои 180 ? за да не ги е срам? по добре ли е ?

Проблема е следния, първо за 30г въпреки, че има пенсионерски клубове и организации, тези хора не излязоха нито веднъж на национален протест. Т.е. Показаха , че няча проблем да работиш 40г, да се пенсионираш на 65 и да умреш ма 75, т.е. Само 10г си пенсионер. Освен това не трябва да се стачкува катобсе пенсионираш а и преди това. Знаеш че ще вземаш мизерна пенсоя но пак си траеш. Освен това всеки си натири децата в чужбина безнаказано, а чиито деца останаха тук излиза че са глупаци, защото плащат пенсията на родителите на приятеля Пешо, който емигрира. Освен това ние сме единствената държава чиито пенсионен фонд не се пълни от източници като таксата за подземните богатства, както е дори в Русия и Норвегия. Тази спирала надолу може да обърне само се събира таксата, ако се отчитат вноските на децата ти ако не са мигрирали и мощни протести за промяна на системата

проблема е че нямате небостъргачи, българино. държавите които имат небостъргачи, имат и добра пенсионна система чудно ли ти е зашо?

БРАВО! То (средно) 8.33333333 лева(не лъва) на ден!???????????? Средно на ден, 1 пенсионер да яде 1 баничка от 1 лев. А, има и екстра - кисело мляко - примерно -> 0,5 лв. Стават цели 1,5 лева.Това са цели 45 лева на месец. Ами , ако му се прияде още веднъж поне на ден- (същото меню)?////? Ужас.........станаха цели 90 лева....А за трето ядене , да не говорим............А ток , вода, наем(или данъци)...... за лекарства и лекарско лечение , да не говорим... Мръсницииииииии! Убивате собствения си народ. Дано , когато остареете да имате в джаба си по 8 лева на ден!!!!!!!!!!!!!

Само предложения,и накрая 2 лв., увеличение.

След 15 години като програмист в БГ стоплих най накрая че най добрия ми ход е да си бия шута от тая прокажена държава....

но и другите пенсии да нарастват с по-големи проценти. Че така както вдигат минималната с 14 %, а останалите чак от юли с по 5-6 % няма ли в един момент минималните да надхвърлят останалите? Или интереса на управляващите е да се изравнят пенсиите на болшинството пенсионери? Защото хората получаващи 300-350 лв пенсия получават увеличение с 18-20 лв. Хубаво е да се вдигат пенсиите и да се мисли за оцеляването на възрастните хора, но да е честно. В смисъл да си се увеличават с еднакъв процент, а не да се вдига само минималната. Така се облагодетелстват само хората без трудов стаж, а се подценява труда на хора, които имат по 25-30 г. трудов стаж и не могат да се пенсионират нормално с навършване на годините. Нещо куца в цялата система.

хубаво би било да е 1000. 250 може, ако е на седмица

Тея депутатите за един ден ги изхарчват тези пари тръгнали да приемат глупости всичко под 1000 лева на човек заплати или пенсии е мизерия!!!!

''Бащата на Тита, източил НОИ, всъщност е активист на ВМРО и авер на Каракачанов!''

Социалната пенсия трябва да е 250, а минималната минимум 500

не трябва изобщо да има социални пенсии. Който никога не е участвал в социалната състема, не трябва да получава нищо от нея!!!!

Бре , бре. А какво стана с 300 лв. Казионните синдикати предлагат това , което са договорили с правителството и после ще пъчат перки. Никаква полза няма от синдикатите. Абсолютни търтеи са и с нищо не са допринесли за защита на трудовите права на работниците.

Бих искал някой от КНСБ да вземе 250 лв и да изкара с тях месеца без допълнителен доход .

Сега остава и да го приемат. Защото много се натискат да предлагат, ама си остава само с предложението.

PEYTSCH

Малко е...

да се свърши с унижението на родителите ни! тази пенсия трябва да стане факт от януари, а не от юли - сметките за парно и ток са през зимата!

Не тези хрантутници - КНСБ, ДуПетати, Правителство, МинистЪри - това са им джобните пари 250 лева на ден БЕЕЕЕЕЕ За повече от половината пенсионери тук е АУШВИЦ!

Циганите, дето заминаха в Германия казват, че ако един от семейството работи и се осигурява, след 5г трудов стаж, и като се пенсионира ще получава минимална пенсия от 350Е!

повече цигани да пращаме в германия

Абе вие явно спите когато четете. КНСБ просто си ПРЕДЛАГА. А това, че парламента няма да приеме, го изпускате от погледа.

Минималната пенсия трябва да е колкото два билета за концерта на Лили.Да може дядото да заведе бабата

Тия лапаме те ме интересуват. Трябва тиквеното правителство да ти обЕсни защо при по-малък БВП на глава от населението Албания и Македония имат по-високи минимални пенсии - съответно 362 и 374 лева!?

Да се чете "тия лапачи". Скапан Т9!

всич1ки читави Бълагари които работим да спрем да се осигуряваме за една година,ей така за спорта,да видиш тогава как няма да има помощи за циганите дето кнсб им готви тая пенсия

44 години трудов стаж,от които 10 на три смени.Това е тр.стаж на майка ми която получава 219 лв. Никога повече няма да внеса и един лев данъци в тази крадлива държава защото това ще ме очаква един ден ако Бог ми даде здраве когато се пенсионирам.Линия на бедност 350 лв -Пенсия 219???????????????

Е за това няма пари за по-висока пенсия за майка ти!!! Защото ти не внасяш данъци.

Каква заплата е взимала майка ти? 120 лева? Сега взима двойна на заплатата си пенсия.

кАК НЕ ВИ Е СРАМ БЕЕЕЕЕЕЕ. ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ТЪНАТ В МИЗЕРИЯ И ЛЕШЕНИЯ, ЗАЩО НЕ ОПИТАТЕ ВИЕ ДА ЖИВЕЕТЕ С 250ЛВ. КАК МИСЛИТЕ ДАЛИ ЩЕ ИМ СТИГНАТ ЗА ХРАНА, ЛЕКАРСТВА, ОТОПЛЕНИЕ????

Тънат в мизерия, защото хвърлят по 50-100 бона през терасите.. милите!

Не всички са така. Това са единици...

Е затова хората лесно поемат лъжи против ЕС. Защото не ЕС, а нашите политици са виновно, че само българите не видяхме ползата от Европа за собствения си джоб. Всички други европейци я знаят тази полза. Дори Великобритания я знае, затова толкоз трудно е отделянето и., Но и там излъгаха простолюдието с брекзит.

лешпер

Бях чувал, че България може да бъде Швейцария на Балканите. Мисля, че пенсия от 250 лв е сериозна крачка в тази посока.Да не кажа скок.