КНСБ и КТ Подкрепа в общ фронт срещу управляващите за болничния

Не приемамаме това решение, вече сме в конфликт с управляващите и искаме среща с Борисов, казаха лидерите на синдикатите

Обратно в новината

Коментари - КНСБ и КТ Подкрепа в общ фронт срещу управляващите за болничния | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предлагам първите три дни от болнични те да ги плащат профсъюзи те

Фалшивите болнични са изключително малко, просто повечето останали в Бг са в предпенсионна възраст и е нормално да се разболяват хора на възраст над 50-60г. А за минималната пенсия 250лв: Пенсионерите с 30-40г трудов стаж са с пенсии 250-300лв - сега като стане минималната пенсия 250лв, а след няколко години и 300лв - каква е ползата за тези, които са работили с дълъг трудов стаж и са били осигурявани, като ще получават толкова. колкото и тези, дето са работили много малко??? Абеее, ... няма смисъл от тези плащания на осигуровки - най-добре всеки сам да си спестява, че и след години - няма да има и кой да работи, за да се осигурят пари за пенсии!!!

Работя и се осигурявам 40 години,защо ме третират като мошенник ? Ами взимал съм най-много 10-20 дни болнични за всичките години,когато съм бил болен. Не съм лъгал,не съм злоупотребявал. Така стана и като ми се наложи преглед на магнитно ядрен резонанс-не ми платиха и си плащам сам. Какво излиза-честните и изрядните СА ПРЕЦАСАНИ. Защо да обичаме такава държава ??

Да си примерен в страната на тарикатите, е като да си чапла в блато с алигатори. Не може да обърнеш процеса и отношението.

а не е ли време да се криминализира издаването на фалшиви болнични и приемането им както на лекарите така и на наглите "работници" и тогава нещата ще си дойдат на местата аман от хрантутници и корумпета

Да го духат бедните!

Като не могат да смъркат.

Правилно. И не само това. Да се спре изплащането на заплати, а който иска да работи да си плаща.:))

Всички болни да се качат на F16!

Финансовият министър е толкова прост, че нищо свястно не може да предложи. Социалните служби да не спят зимен сън през цялата година, а да бъдат сезирани от НОИ, кои лица са в болнични в момента. Половината от тези лица са на работното си място. Да им се въведе тройна санкция за ощетяване на бюджета, като тази санкция да важи и за лекаря, издал болничния. Ако е комисия, председателят на комисията да се глобява със сумата на щетата. Работодателите печелят от болничните, особено на административния си персонал. Плащат пари на ръка, но не плащат осигуровки.

ГЕРБ Откраднаха Парите за Пенсии! Частните Пенсионни Фондове са ПЪЛНА ИЗМАМА! Частните задължителни фондове за втора пенсия са абсолютна измама, категорична е Ваня Григорова, икономически експерт към КТ Подкрепа. Те бяха създадени от правителството на Борисов, за да обогати крупни бизнесмени, близки до властта му и в никакъв случай няма да осигурят допълнителен доход за пенсионерите. Разчетите са направени до 2060 г. и от тях се вижда кристално ясно, че дори да получавате две пенсии от тези фондове, те няма да формират пенсия, по-голяма от тази, която бихте взели от държавното осигуряване на НОИ.Получава се така, че 2 частни пенсии са по-малко от 1 държавна.

Нека работници, служители и безработни сини лумпени, които си мислят, че защото са сини, значи са демократи, да подкрепят работодателите в желанието им да не плащат болнични. Да си дадат сметка, че десни са работодателите / няма леви работодатели/ и който се чувства десен и гласува за т. н. дясно, да подкрепи работодателите и за намаляване или замразяване на заплатите.

Абе пич, във всички нормални държави болничните се плащат от държавата. Нали затова плащаме осигуровки

Не схващаш ли иронията?

И аз съм пускал по един ден за да не натоварвам колегите, вече ще пускам по 5 дни.

Айде всички на протест! и МНОГО ми се иска да видя някой червен трол, който да ми каже, че протестирам понеже Сорос и ЦРУ са ми дали пари за това!

Всички на протест? Ти къье живееш? Ганьо не е такъв, че да рита срещу властта щото се надява от трапезата да изпадне и троха за него.

Е па ние закривахме,закривахме болници,поликлиники, та да одите на по 60 километра за болнични и пак взимате бе ,всички болници ли да закрием и да карате на джамии

след като "от 1 януари първият ден от болничните да не се заплаща. Вторият и третият ден ще се поема както и досега от работодателите." Вече ще плащам осигуровките за 3 дни по-малко. Това е безобразие и пладнешки, герберски грабеж. щщд

Те това е дясно. Какво повече искате сини тролове?

Друго си е да взимаш заплата 5$, като в началото на 97ма - това аз наричам ЛЯВО.

Значи пари за въртолети за счупена ключица има а за болнични на народа нема

Това ли измислиха синдикатите дано излязат от летргията

Щом трябва да дават от 01 юли, щом ще вземат от 01 януари. Болничните трябва да се плащат от НОИ, не от работодатели или работници. И работодателите и работниците плащат здравни вноски всеки месец, а държавата дезертира от задълженията си.

повтаряме за онез, които са ниво бактерии: болничният е на болния, както и тялото му принадлежи - това е Аксиома!!! ако тук става въпрос за болничния на работещите данъкоплатци - някак си ми става едно такова, социално-антропо-ложко, но ако тук става дума за болничните, с които отявлени айдуци на цк на бхк заобикалят правосъдието става съмнително за кого се затъпват другарките и другарите от "синдикати" еоод... нали ви казах, дами и господа. данъците стават все по-кът, въпреки нерегламентираното нашествие в европа на... предимно академици в областта на социалната антропология, найс а? :-)))

Предлагам първите три дни от болничните да ги плащат ПРОФСЪЮИТЕ!,,,,,,,,

Парите от удържаните суми по заплата всеки месец за : ОЗМ- общо заболяване и майчинство, за здравна вноска , за пенсия ,за безработица отиват в НОИ, а НЕ в синдикатите !!!! Държавата трябва да плаща този 1 ден !!!

я дайте една статия от дв, подписана от десния болшевик - яужени дайнов! да се успокои циганската цензура на лаборантина -крадец, който без бкп щеше да е безработен негър - наркодилър- наркоман ... в гетото на богатите евреи...

Да им се не надяваш на тия герберстки близачи - решили да се правят на вождове, щото никой вече не им вярва. Трябва да сте наясно, че ако гербавата мафия и чорбаджилъкът правят каквото си искат, то е благодарение на синдикалните подлизурковци. И двамата са на добре платени държавни службици при Тиквата, а сега от новата година пак ще си вдигат заплатите. Само неспасяеми глупаци могат да вярват на цирковете, дето разиграват.

Аз пък не разбирам какъв е проблема да се махнат болничните ,и да ви кажа никой няма да реагира.Какво си играят на по ден.

Прав си, в Чили вдигнаха цените на транспорта с 3% и народа се вдигна на бунт. Но в територията живее не народ а мърша и всички ще бъдат доволни.

Така и не разбрах, това решение ли е или предложение? Статията е написана изключително НЕГРАМОТНО!

Е и аз да си кажа. Значи понеже управляващата коалиция не може да се справи с престъпността по издаване на фалшиви болнични, наказва истински болните като ги лишава от социална защита. Е ами аз нямам думи за това управление! А и друго нещо: Валери Симеонов излезна и го заяви най-безкрупулно. Защо? Защото е бизнесмен като всички в парламента и това ще му дойде дюшеш за фирмите му и на своите колеги. Доста се обогатиха и станаха безчовечни тез наглетци. Но нека това управление да им е за последно!

Еми , защо гласува за тях бе?

За кмет на Пловдив гласувах за Славчо, не за ГЕРБ. И моя вот ще се промени със следващите парламентарни избори. Тези се опияниха от властта и парите и ни забравиха. Затова дано се усетим и да потърсим друга алтернатива. За лявото такава няма!

И за гробарите и за чорбарите

;МА ТИЯ ЖИВИ БИЛЕ БРЯХ БРЯХ

кой, кой, кой неграмотен джендър-мангал на бхкто на сорос има правото да гласува и да банва по ип адрес свободата на словото?

да повторим за генно- модифицираната царевица, подлучена безплатно от джендър манипулаторите: болничният е на болния, както и тялото му принадлежи - това е Аксиома!!! ако тук става въпрос за болничния на работещите данъкоплатци - някак си ми става едно такова, социално-антропо-ложко, но ако тук става дума за болничните, с които отявлени айдуци на цк на бхк заобикалят правосъдието става съмнително за кого се затъпват другарките и другарите от "синдикати" еоод... нали ви казах, дами и господа. данъците стават все по-кът, въпреки нерегламентираното нашествие в европа на... предимно академици в областта на социалната антропология, найс а? :-)))

Намирисва на въоръжена борба между "профсъюзите" и управляващите !

Като са полегнали за които са ги пожелали,каква борба водят?

Не знам защо сте решили, че десен е синоним на идиот. Всъщност знам, ама искам да се държа културно и възпитано.

Не съм гербераст, но беден и десен е наистина синоним на идиот. Да си беден и да си на страната на богаташите, банкерите, лихварите, на тези, които те ограбват е сигурна диагноза за малоумие.

трябва да похвалим разстройството на тарикатите по медиите, което е свободно да удря минуси ударно, платено от аденауер, бхк и азб! и това, само докато е в "болнични" от прокуратурата на "съда". нарочно не споменавам, че бандата на прокопиев пак мародерства форумите, защото пак ще трябва да си преместя ип адреса в другия крачол. дб= десни болшевики, спонсорирани от "filantropi" :-))))

Даааааа, аз мисля, че е много добро предложение, даже, ако може целият болничен да не се заплаща! Тогава да видя “гражданите”, които са около 60-70% дали ще викат “всички са еднакви”, “не ме вълнува” и “ти си луда да гласуваш” колко ще са луди и дали ще им се “разхожда” на избори.

какво ще рече "които са около 60-70%"?

Негласуващи, непротестиращи и мрънкащите.

Kalin

Перверзия е причината която посочват за да не се плаща болничния.Видите ли има такива дето се разболяват за да слеят празниците и затова хоп........направо няма да го плащаме на всички.Това не е проблем на на хората.Просто тъпи игрички си играят с народа.То не стига че доходите са плачевни не стига че пенсиите са под прага на .......защото за мен и тия 300 и нещо не са реален праг на бедността ами сега и ще цицат и работещите ако не дай си боже се разболеят.

Капиталът няма нужда от здравни осигуровки. Капиталът няма нужда от пенсии. Капиталът няма нужда от майчински. Това са остатъци от комунизма. Койт не скача е червен. Койт не скача е червен.

Ама си го заслужавате .Освем болничния се гласят да въведат абонаментна такса на парното.Искаш не искаш тръби и такса плащаш.Водата дигнаха народа мълчи,тока дигнаха народа мълчи,парното дигнаха народа мълчи,билетите на карти направиха от 1 лев на 1,60 народа мълчи и това ще го преглътнете.

болничният е на болния, както и тялото му принадлежи - това е Аксиома!!! ако тук става въпрос за болничния на работещите данъкоплатци - някак си ми става едно такова, социално-антропо-ложко, но ако тук става дума за болничните, с които отявлени айдуци на цк на бхк заобикалят правосъдието става съмнително за кого се затъпват другарките и другарите от "синдикати" еоод... нали ви казах, дами и господа. данъците стават все по-кът, въпреки нерегламентираното нашествие в европа на... предимно академици в областта на социалната антропология, найс а? :-)))

че от гога управляващите трябва да се съобразяват със синдикатите??! кои са тия? на всеобщи избори ли са избрани??

всички големи разбирачи тук. шефа това, шефа онова. ами хайде направете фирми и вие плащайте големи заплати, пълни осигуровки, отпуски, болнични и т.н. работодателя не е виновен че сте глупави и мързеливи. ако сте много умни правете фирми и вие търсете работници, работа и т.н. всички знаем как личните лекари дават болнични. и после същия болен работник с глупави си пилешки мозък пуска снимка от Гърция щото е много болен. ако това го четата работодатели аз пък ги призовавам ако могат изобщо да не плащат болнични, да не плащат данъци и изобщо да спрат да мислят за своите работници защото работника не мисли за шефа и работата. работника мисли как да избута деня и въобще не му пука за работа, за лоялност, за отговорност и т.н. той си мисли само за заплатата. щом е така няма смисъл работодателя да се интересува от работника, от децата му, от семейните му проблми и т.н. защото работника също не се интересува.

Всички знаем под сурдинка ,как тръгна частния бизнес едно време. Всички големи фирми , поне 90 % са от куфарчета . Бинеса е централизиран и всички поръчки се печелят от наши фирми .не ми говори за работа и намирането и . Да си най-кадърния и немързелив пак не може да пробиеш . Най-много само да поддържаш стандарта .

С такова мислене и действия, прогонихте младите, умните и работливите от България. А сега недейте се оплаква, че няма качествени хора за работа.

Добре де, а ти разбирача, като наказваш наистина болните за да спестиш някой лев, какво ще правиш като ти дойде някой болен на работа и зарази и половината колеги, защото не може да си позволи да остане вкъщи?

Истина е ,че има фалшиви болнични,но къде е държавата ? Може ли властта да овладее тези практики?Не ,неспособна е и наи лесно е да бъде наказан всеки дръзнал да се разболее.И друго ,при близо четвърт милион работещи пенсионери,и при здравеопазване насочено към лекуване на вече болни хора,а не към профилактика срещу заболяване,болничните ще се увеличават все повече.

Кажи го на ония патриоти ли са, идиоти ли са

Аз пък си казах , като го умуваха това решение и ако го приемат 2 дни преди отпуска и два след няма да ходя на работа ! .Хората на улицата е решението . Като няма кой да им работи да ги видим .

Всички се оплаквате но по офисите е пълно със"крадци на време" !!! Едни и същи злоупотребяват с болнични и всякакви шашми само за да не работят и други да им вършат работата. В този хаос прецакани са пак не тарикатите......Но иначе в офисите тря да цали толерантност и ако се кажат подобни неща гласно всички наскачат да виакт уууу хейтър :)

Да де, и за да спреш крадците на време, ощетяваш изрядните? Защото и на тия, дето са наистина болни, ще им пострада заплатата.... И после защо няма работници?

Това ако беше в Чили, щяха като цунами да ги отнесат.

Какво Чили, вижте какво правят гърците.

в чили изобщовъобще няма болнични!

И това ако са синдикати, Здраве му кажи...

Напротив, много си е хубаво предложението. Изобщо не трябва да има болнични а заплатите да са само веднъж годишно по 100 лева за да има за коледен подарък за шефа и управляващите. След като сме стадо от овце си заслужаваме да ни стрижат

абе всички големи сте умници. шефа това, шефа онова. що не направиш фирма и всичките пари да са за теб. наеми хора, намери работа и изкарвай големите пари. какво е това нещо работниците масово да се разболяват когато има почивни дни за да не си взимат отпуск. работодателя плаща първите дни, държавата нищо не плаща, работника си пече задника и вика шефа ми е глупак. айде прави фирма и ми се обади да дойда да работя при теб за 5000 лв. заплата, 2 месеца отпуск, болнични когато искам, да изилзам по рано за детето когато искам и т.н. нали си добряк няма как да ми откажеш.

Ами явно си глупак. Щото гледаш на работника не като най-ценното във фирмата а като на работен катър. И оправдания за това че си слаб мениджър (вероятно наследил едни крадени пари) и се мислиш за равен на слънцето няма защо да търсиш в работника. Щото ако имаше и грам мозък в кухата си глава, щеше да стоплиш че един болен на работа (щото му даваш огромна заплата и той седи с температура) значи след седмица че всички ще са болни и фирмата ти съвсем ще спре.

а ти си зъл и прост, като повечето от "българския бизнес", затова ще си търсите хора, а ще намирате такива, каквито се описваш сам

извинете ме за неосведомеността. бях забравил, че на "територията" липсват синдикати, както липсва и съдът... на "филантропите"...

и изведнъж!!! като мълния след гръм!! кукловодите ни "явиха" на сцената, извадени от дълбокото подземие на "от горните" - т.нар. "синдикати", които ни напомнят и на т.нар. "съд", а в същност впримчените в ското-ложието! и о! и а! и да се свети името на кукловодите! ... но и на режисьорите, които искат да ни видят гърдите! :-)))

Не приемаме това решение, вече сме в конфликт с управляващите и искаме среща с Борисов, казаха лидерите на синдикатите - тези двамата се майтапят !!! Те не са нищо повече от патерица на ББ и просто осребряват синекурните си длъжности

Когато имаш липса на работна ръка най-логичното нещо, което трябва да направиш е да влошиш условията на труд. Покон към гениалната идея. Никога нямаше да се сетя, че така се прави.

Над 50% са фалшифите болнични, да се спре практиката с болнични до 3 дни, и да се поемат от НОИ ,само тогава ще намалее броят им !

Нашите управници са „даденост“, която поне 80% от хората не харесват. Дали ви е идвало на ум, че можем да ги „подобрим“, като им присадим изкуствен интелект?

От догодина ще трябва да преосмосля как да се обръщам и държа с Петкан. След 41 години трудов стаж съм с 247 лева пенсия, а Петкан с нула години трудов стаж, отлежал се под сенките на палмите ще взема 250 лева пенсия.... Поздрави от непознат остров.

Е вярно.Майка ми е с 38 г.стаж като рентгенов лаборант и пенсията и е 213лв.